Arkiruokavinkki: Täytetyt bataatit

Ihana jakaa teille jälleen näin perjantain kunniaksi resepti, joka on muuten vielä kaiken lisäksi aivan mieletön kokonaisuus! Olen varmaan jokusen kerran maininnut, että rakastan kaikkea täytetyistä uuniperunoista täytettyihin kesäkurpitsoihin. Kaikki uunissa lämmitetty, jonka sisään voi ihanasti sulloa kastikkeen tai niitä lisukkeita toimii ja mikä parasta, näiden ruokien valmistaminen on todella helppoa. Uunissa kypsentäminen vie ehkä hieman aikaa mutta loppupeleissä se työ itse ruoan laittamisen suhteen on todella vähäistä.

Tänään tosiaan valmistin lounaaksi uunissa kypsytettyjä bataattiveneitä, joiden sisään laitoin herkullisia täytteitä. Fetajuusto, paprika ja kikherneet kera mausteiden toimivat loistavasti ja arvatkaapas, mitä? -Näistä tuli niin hyviä! Jos mietit tulevalle viikonlopulle tai ensi viikollekin jotain helppoa ja hyvää ruokaa vaikka isommallekin porukalle, niin suosittelen! Tässä on tosiaan helppo ja huoleton resepti, joka vielä kaiken lisäksi toimii.

TÄYTETYT UUNIBATAATIT (GL, L)

  • Bataatteja (500-800 g)
  • Kourallinen tuoretta persiljaa
  • 50 g laktoositonta fetajuustoa
  • 1 kypsä avokado
  • 100 g kikherneitä
  • 1/2 suippopaprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetti
  • Mustapippuria
  • Laadukasta suolaa
  • Tacomaustetta (tai muu vastaava)

Pestään bataatit ja puolitetaan ne veneiksi. Itse tein annoksen kolmesta bataatista ja täytteet riittivät niihin loistavasti. Jos teet suuremman satsin niin huomioi se myös täytteiden suhteen. Aloitetaan voitelemalla bataatin puolitettu pinta oliiviöljyllä jonka jälkeen laitetaan veneet 200 asteiseen uuniin kypsymään 45-60 minuutin ajaksi (itse pidin 45 min). Kun bataatit kypsyvät valmistetaan täyte. Siivutetaan persilja ja paprikat pieniksi paloiksi, pilkotaan valkosipuli, pienitään/muusataan avokado ja puristetaan puolikkaan limetin mehu täytteiden joukkoon. Lisätään sekaan vielä muutkin mausteet oman maun mukaan sekä kikherneet ja lopuksi feta. Fetan voi halutessaan jättää poiskin jos annoksesta haluaa täysin vegen. Jos kuitenkin laitat fetan, niin suosittelen sen murentamista joukkoon, sillä silloin juusto leviää joukkoon kivan kokoisina palasina.

Kun bataatit ovat pehmenneet, nostetaan ne uunista pois ja kaivetaan haarukalla veneiden pintaan tilaa täytteille. Itse otin itse bataattia hieman pois, sillä halusin korkeammat täytteet ja ylipäänsä näin bataatin makeutta pystyy hieman vähentämään. Lisätään koloihin suola, jonka jälkeen lusikoidaan täytteet pintaan. Kun täytteet ovat paikallaan, ripotellaan päälle hieman mustapippuria ja laitetaan uuniin 5-10 minuutin ajaksi. Täytteitä ei ole tosiaan tarkoitus varsinaisesti paistaa vaan hieman lämmittää. Kun veneet ovat valmiita ja uunissa hetken vielä lämmenneitä, puristetaan päälle toisen puolikkaan limetin mehu ja asetetaan tarjolle. Muuta lisuketta nämä bataattiveneet eivät oikeastaan edes kaipaa, joten nautitaan sellaisenaan!

Sitten vaan nautiskellaan!

Maistuuko muille täytetyt suolaiset uuniherkut? 

Kommentit (4)
  1. Kaikki täytetyt suolaiset uuniruuat on niin herkkua! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, kiitos ohjeesta 🙂

    1. Niin on! Laitappas testiin. 🙂

  2. Bataatti on niin hyvää, lempparini eikä koskaan epäonnistu. Harmi kun ei saa kotimaista aina pikkusyyllisyys kun ostaa peruna olisi huomattavasti ekologisempaa. aika kauan pidit uunissa riippuu varmaan bataatin koosta? tykkään suolaisesta makeat herkut ja ruoat eivät uppoa. Toimiiko lämmitetty avokado? Hummus toimii myös täytteenä ja fetan voisi korvata jollain vegaanisella että saisi jotain proteiinia? eikä kevytfetaa, normaalirasvainen sulaa paremmin.

    1. No niin on, ihan parasta! Juu riippuu aika paljon koosta kyllä. Omani olivat tosiaan keskikokoisia mutta mukavasti ne pehmenivät tuossa ajassa. Tuon täytesekoituksen tosiaan laitoin bataattien päälle ja uuniin todella lyhyeksi aikaa eli kyllä se toimi. Jos olisi pidempään pitänyt niin en ole varma. Vaikka kyllähän osa tykkää pizzassakin avokadosta. 🙂

      Itse en myöskään suosi kevytfetaa vaan laktoositonta. Hummus toimisi varmasti tai miksei täytteeksi voisi laittaa härkistä tai nyhtökauraakin? Mielikuvitus vaan rajana. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *