Ruokapäiväkirja Dubaista x 5

Jälleen olisi ruokapäiväkirjan aika ja tällä kertaa sellaista tulisi hieman poikkeuksellisista olosuhteista, nimittäin lomalta Dubaista. En ole tainnut koskaan aikaisemmin lomalla kirjailla syömisiäni ylös mutta nyt ajattelin, että voisi olla ihan hauska idea jakaa teille myös tällaisen ajanjakson ruokailut, jotka eivät noudata sitä arkista kaavaa. On kyllä totta, että myös lomalla pyrin noudattamaan ruokailuissani suhteellisen terveellistä rytmiä enkä heittäydy aivan toiseen ääripäähän. Ainut mikä täällä ehkä menee pipariksi, on ateriarytmi, sillä kuumalla ei ole oikein nälkä ja siksi ruokailuvälit venyvät. Iltaisin taas syödään tukevahko dinneri ja nautitaan tavallista useammin viiniä. Niin ja täällä olen muuten syönyt nyt muutamaankin otteeseen kanaa. Useammissa ravintoloissa kasvisruoka valikoima on nimittäin ollut sen verran suppea, että on vaan tullut valittua siipikarja vaihtoehto.

Keskiviikko 21.11.

Aamiainen klo. 9.15: Noin 200 grammaa Alpron soijajogurttia, jossa päällä pilkottu iso banaani, siivutettu vihreä omena sekä kanelia.

Kupillinen murukahvia riisijuoman kera

Välipala klo. 13.30: BareBar Orange & raw cocoa -raakapatukka (kannoin näitä Suomesta mukanani…).

Päivällinen klo. 15.45: Kahvilassa salaatti jossa kokonainen avokado, pinaattia, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia, salaattia ja pähkinöitä. Kastikkeena oliiviöljy sekä balsamiko.

Pari sekaleipää dipattuna balsamikosta ja oliiviöljystä valmistettuun seokseen

Kahvi Starbucksista soijajuoman kera

Illallinen klo. 19.45: TGI -ravintolassa salaattiannos jossa kanaa, mansikoita, salaatinlehtiä, tomaattia,  fetaa, kurkkua, sekä pähkinöitä.

Torstai 23.11.

Aamiainen klo. 9.20: Samanlainen aamiainen kuin eilenkin eli soijajogurttia, johon sekoitettu yksi isohko banaani sekä granny smith -omena ja päällä ripaus kanelia.

Iso kupillinen murukahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.45: BareBar Orange & raw cocoa -raakapatukka

Lounas klo. 14.30: Fetasalaatti (take away) sekä pussillinen hedelmä-pähkinäsekoitusta (100 g).

Kourallinen rusinoita

Välipala klo. 19.15: Medium kokoinen vihermehu Smoothie Factory nimisestä kahvilasta. Mehussa tuoretta omenaa, kaalia, sitruunaa, pinaattia, kurkkua ja selleriä.

Illallinen klo. 21.05: Reilu annos vihreää tofulla höystettyä thai currya jasmiiniriisin kera.

Lasillinen kuivaa rieslingiä

Perjantai 24.11.

Aamiainen klo. 9.30: Iso banaani sekä punainen omena

Välipala klo. 11.30: Starbucksista cappuchino soijajuomalla sekä marjasmoothie

Päivällinen klo. 18.05: Keskikokoinen annos edellisenä iltana kotiin tilattua thai currya riisin kera.

Illallinen klo. 21.30: Kaksi meze -lajitelmaa ystävän kanssa puoliksi. Söin falafeleja, hummusta, kevätkääryleitä, salaattia, ranskalaisia sekä vaaleaa rieskamaista leipää dipattuna erilaisiin tahnoihin.

Loppuillan aikana useampi lasillinen kuivaa valkoviiniä aina sinne puoli neljään saakka yöllä.

Lauantai 25.11.

Aamiainen klo. 10.45: Banaani ja KitKat -suklaapatukka sekä yksi Oreo -keksi

Lounas klo. 14.45: Fetasalaatti lähikaupasta (sama kuin tiistaina), jossa lisukkeena krutonkeja sekä oliiviöljyä.

Useampi (8-10 kpl) kirpeän omenaista karkkitankoa

Päivällinen klo. 17.45: ”Salaatti” pizza ravintolassa, jossa päällä tuoreita aineosia kuten avokadoa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa…

Iltapala klo. 22.15: Omena

Sunnuntai 26.11.

Aamiainen klo. 9.45: Banaani sekä omena siivutettuna soijarahkan sekaan. Päälle ripaus kanelia sekä rinnalle kupillinen kahvia soijajuomalla.

Lounas klo. 13.35: Fetasalaatti jossa kurkkua, fetaa, oliiveja, vesimelonia, pähkinöitä sekä pinaattia.

Kylkeen margarita tyylinen punainen drinkki

Välipala klo. 16.15: Kahvi soijajuomalla sekä pari kourallista kishmish -rusinoita.

Illallinen klo.19.45: Vihreä kana curry jasmiiniriisin kera.

Myönnetään, että ruokailut eivät tosiaan ole olleet joka päivä kovin esimerkilliset mutta sellaista se on  täällä ollut. Menty hieman eri rytmillä kuin Suomessa ja kuumuuskin verottanut ruokahalua. Ollaan myös liikuttu todella vähän sillä täällä ei niinkään kävellä paikasta toiseen vaan kuljetaan lähinnä autolla tai julkisilla pidempien etäisyyksien vuoksi. Olin myös hieman flunssassa alkulomasta, joten sillä ei olla vielä yhtään kertaa treenattu vaikka lenkkikamatkin löytyvät matkalaukusta, ehkä alkaneella viikolla?

Ihan vertailun vuoksi olisi hauska kuulla kuinka teidän ruokailut poikkeavat tavallisesta lomilla? Tuleeko syötyä enemmän vai käykö kuten itselleni, että rytmit menevät hieman sekaisin?

Kommentit (8)
  1. Hyvä idea, enemmän mies kuvia toivoisin trendiin nuoria, komeita.

    1. Nyt meni kyllä hieman ohitse… 😀

  2. Minulla on arkenakin vähän tavanomaista pidemmät ateriavälit, mutta aurinkolomalla se korostuu entisestään, eli kolme ateriaa päivässä riittää mainiosti 🙂 Olen yleensä aamuisin nälkäinen, joten tuhti aamupala kantaa iltapäivän puolelle saakka. Iltapäivällä raikas salaatti ja illalla sitten taas topakampi ateria… Heti alkoi tehdä mieli Kreikkaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *