Gluteenittomat pannukakut

Viime viikolla tuli valmistettua pitkästä aikaa perinteisiä pannareita. Jostain syystä valmistan todella usein nimenomaan banaanilettuja mutta sitä tavallisempaa pannukakkua on tullut ihan vaan vahingossa boikotoitua. Sen valmistaminen nimittäin tuntuu herkästi sen verran vaivalloiselta, sillä aamulla herätessä on usein jo sen verran kova nälkä, jolloin ruokaa on saatava eteen aika nopeasti. Jos on kuitenkaan yhtään enempää aikaa, suosittelen pannari aamiaista! Toki myös jälkiruokana pannukakku toimii mainiosti, jolloin sen voi valmistaa vaikka lounaalle tai päivälliselle.

Tämä viime viikolla valmistamani pannukakku on hieman terveellisempi variaatio perinteisestä mutta maku ei kyllä mielestäni häviä sille perinteiselle! Jos siis yhtään kutkuttelisi herkutella pannukakulla vaikka tänään tiistaina, niin laitahan uuni lämpenemään ja pannaritaikina tekeytymään.

GLUTEENITTOMAT PANNARIT (GL, M)

  • 5 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • Pieni ripaus laadukasta suolaa
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 2 rkl Fastin pannarijauhoseosta
  • 2-3 rkl kookossiirappia tai hunajaa
  • 2,5 dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 banaania

Muussataan banaanit mössöksi. Lisätään joukkoon kananmunat, leivinjauhe, kaurajuoma, mausteet sekä vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Sekoitellaan ja lisätään makeutus sekä pannarijauhoseos. Jos kaapistasi ei löydy kyseistä seosta, voit korvata sen esimerkiksi maustetulla heralla tai jauhoilla. Lopuksi lisätään vielä jauhot, jotka voivat myöskin olla oman mielen mukaiset. Itse laitoin puolet Semperin gluteenitonta jauhoseosta ja puolet kaurajauhoja. Sekoitellaan taikina tasaiseksi ja lopuksi kaadetaan uunivuokaan tai pellille. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa 30-60 minuuttia. Kannattaa aina vartin välein kurkkia uuniin miltä siellä näyttää ja tunnustella pannukakkua haarukan avulla. Tarkoitus ei ole kuiventaa korpuksi mutta ei myöskään jättää liian löysäksi.

Kun pannari on sopivan kypsää, nautitaan se erilaisten marjojen sekä pähkinöiden kera! Annoksesta tulee hieman reilumpi satsi, joten tästä syö helposti useampikin henkilö.

Oikein ihanaa tiistaita jokaiselle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *