Jouluinen nougat-suklaa

Herkuttelu kuuluu jouluun ja en missään nimessä tahdo terveellisemmillä herkkuresepteilläni viestiä, etteikö jouluna saisi oikein luvan kanssa avata sitä kaksikerroksista Pandan suklaarasiaa. Homma on vaan siinä, etten inspiroidu ns. tavallisten herkkujen valmistamisesta ja siksi blogistani löytyykin reseptejä ainoastaan terveellisempiin sekä niihin ns. parempiin vaihtoehtoihin. Vuosi toisensa perään aidot maut inspiroivat minua ja vaikka täällä todellakin herkutellaan myös valkoisella sokerilla, on silti kivempaa jakaa jotain aitoa. Tänäänkin saatte siis yhden vaihtoehdon jouluunne jos haluatte vaikka joulupäivänä jo hieman kevennellä herkuttelua kuitenkaan lopettamatta.

Tämä resepti on ihana, herkullinen, suussa sulava ja jokaisen suklaan sekä nougatin ystävän suosikki. Resepti on siis sekoitus ihania makuja ilman valkoista sokeria ja siitä huolimatta, resepti ei jäänyt mielestäni kaipaamaan yhtään mitään! Voit tarjoilla sitä joulupöydässä sukulaisille tai antaa vaikka joululahjaksi pienessä rasiassa. Tämän herkun valmistaminen on helppoa sekä nopeaa ja on kyse tosiaan raakaherkusta, joka ei vaadi edes paistamista valmistuakseen täydelliseksi.

PEHMEÄ NOUGAT-SUKLAA (GL, M, RAW)

  • 1,5 dl luomu maapähkinävoita (pehmeää)
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 5 tl hunajaa
  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (mikä tahansa käy)
  • 1 rkl raakakaakaota
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • n. 40-50 g valmista raakasuklaata/mahdollisimman tummaa suklaata

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Kaadetaan kulhoon pehmeä maapähkinävoi, laadukas suola, vaniljajauhe, hunaja sekä piparkakkumauste. Sekoitellaan huolella, kunnes massa on tasaista. Lisätään joukkoon raakakaakao sekä sula kookosöljy. Seuraavaksi pilkotaan raakasuklaa pieniksi paloiksi ja lisätään taikinan joukkoon, jonka jälkeen viimeistellään seos jauhoilla. Sekoitetaan ja levitetään massa haluamansa paksuiseksi taikinaksi leivinpaperin päälle. Itse tein tällä kertaa taikinasta hieman ohuemman mutta halutessasi voit tehdä siitä paksun ja enemmän fudgemaisen.

Laitetaan taikina pakastimeen muutamaksi tunniksi jäätymään, jonka jälkeen sen voi ottaa pois sekä siivuttaa haluamansa kokoisiksi palasiksi. Sitten ei oikeastaan muuta kuin tarjolle tai halutessaan palat voi säilyttää myös pakastimessa, jolloin niitä on ihana napsia sieltä pitkin joulua. Itse pidän nougatista eniten jäisenä, jolloin sen maku on mielestäni parhaimmillaan!

Oikein ihanaa perjantaita ja lähestyvän joulun tunnelmaa jokaiselle!

Kommentit (2)
  1. ihanaa joulua sinnekin. blogissasi ollut pitkiä, syvällisiä aiheita erottuu muista fitfashionin blogeista sen takia. miten vietät joulua?

    1. Kiitos paljon! <3

      Se voi olla, olen kuitenkin kirjoittanut lähinnä omalla tyylillä ja nimenomaan sillä fiiliksellä, mikä kulloinkin ollut. Sen enempää ei ole tarkoitus erottua mutta toivon mukaan erotun kuitenkin edukseni. 🙂

      Vietän joulua maalla perheeni parissa. 🙂 Kirjoittelen varmasti siitä vielä lähipäivinä enemmän…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *