Rakastuin mä crepeksiin!

Banaanipannukakut ovat olleet tyypillinen aamiaiseni jo vuosia ja niitä tuleekin tosiaan useamman kerran viikossa valmistettua. En tiedä kyllästynkö noihin ikinä, sillä niin pitkään olen niitä syönyt ja aina yhtä innolla valmistankin. Välillä on kuitenkin mukava kokeilla jotain muutakin herkullista, joista crepekset ovat tulleet vasta aivan viime aikoina osaksi keittiöni vakiokalustoa. Nuo herkulliset ohukaiset ovat vaan niin hyviä ja antavat oikein mukavaa vaihtelua banaanipannareille!

CrepeksetCrepekset

Moni varmaan muistaa crepekset etenkin ulkomailta ja nimenomaan ne nutellan kanssa myytävät taivaallisen herkulliset yksilöt. Itse valmistan crepekset kuitenkin terveellisemmin, eli gluteenittomiin jauhoihin sekä vähälaktoosiseen heraan. Vaikka aivan parhaita ne varmasti ovatkin ns. aitoina, ei tämä variaatio ole yhtään hullumpi! Heran maulla voit määritellä mukavasti itse ohukaisten maun ja lisukkeilla taas sen, tuleeko annoksestasi makea vai suolainen. Jostain syystä itse miellän crepekset aina makeaan, jonka vuoksi myös oma reseptini on makeille täytteille tarkoitettu. Käytin reseptissäni lakritsiheraa mutta aivan hyvin voit korvata sen millä tahansa maustetulla heralla. Esimerkiksi vaniljan tai suklaan makuinen hera toimivat varmasti mielettömän hyvin!

HERKULLISET CREPEKSET (GL, VL)

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 5 rkl mantelijauhoja (myös muut gluteenittomat jauhot käyvät)
  • 4 rkl Fastin Natural lakritsiheraa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 tl kookosöljyä

Täytteet:

  • Mansikoita
  • Pensasmustikoita
  • 1 banaani
  • Kookoshiutaleita
  • Hunajaa

Blendataan kananmunan valkuaiset, kookosöljy (ei ole pakko olla sulaa), mausteet, hera sekä jauhot blenderissä kuohkeaksi. Halutessasi voit toki vispata taikinan myös käsin mutta tärkeää olisi, että siitä tulisi kuohkea ja hieman vaahtomainen. Oikein idyllistä on jos taikina ehtii olla jääkaapissa hetken ennen paistamista mutta toki kiireessä paistaminen hetikin onnistuu.

Paistetaan crepekset miedolla lämmöllä hitaasti kookosöljyssä ja mieluiten isohkolla pannulla jotta ohukaisista tulee oivallisen kokoisia täytteitä varten. Huomioithan, että reseptistä tulee ainoastaan muutama iso ohukainen, joten jos teet isommalle porukalle, tuplaahan määrä! Kun crepekset ovat valmiita, täytetään ne siivutetuilla hedelmillä sekä marjoilla. Päälle kannattaa lorauttaa hieman hunajaa ja ripotella kookoshiutaleita, nam! Nämä ovat oikeasti aika taivaallisia…

Onko täällä muita crepeksiin hurahtaneita? 

Oikein rentouttavaa vuoden viimeistä viikonloppua jokaiselle! 

Kommentit (6)
  1. 1tlk kookosöljyä ei mulle ainakaan riitä, vähintään 1rkl mutta se ei kai haittaa? erittäin hyvä että käytät myös keltuaiset! arvostan. keltuaiset voi myös muuten pakastaa tai käyttää kasvonaamiona vinkki. mitens vegaanitammikuu? vegaanihaaste.net

  2. Namm! Onko sulla pakastemarjoja? Näyttää nii ihanan tuoreilta. Jos on nii sulatatko mikrossa vai kuinka kun tohon päälke niitä laitat?:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *