Ruoka- ja treenipäiväkirja viime viikolta

Viime viikko oli jälleen ruokapäiväkirja viikko, jonka aikana pidin teille suorastaan orjallisesti päiväkirjaa syömisistäni. Osa päivistä on erityisen onnistuneita syömisien suhteen mutta kyllä siellä on joukossa myös niitä kun ruokavälit venyvät ja sunnuntain krapulapäivä taas näyttää sellaiselta kuin nuo dagen efterit kohdallani tavallisesti näyttävätkin. Huomasin näin jälkikäteen myös sen, etten syönyt koko viikkona ollenkaan riisiä tai pastaa mikä sinällään on itselleni tavallisesta poikkeavaa. Lihaskunnon osalta treenit taas jäivät hieman puutteellisiksi, sillä jalka/pakara- ja käsivarsitreeni uupuvat kokonaan vaikka määrällisesti olen kuitenkin treenannut neljänä päivänä viikossa. Toisaalta eipä tämäkään mitenkään tavallisesta poikkeavaa itselleni ole, sillä välillä on viikkoja etten yksinkertaisesti innostu yhtään lihaskunnosta ja korvaankin sen juoksemisella. Juuri tuollainen oli tosiaan myös tuo viime viikko…

Maanantai 5.2.

Aamiainen klo. 9.45: Tuorepuuro (1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 dl herukkasekoitusta, kourallinen casheweja, 0,5 dl pellavansiemeniä, 1 dl GO ON soijarahkaa, ripaus vaniljamaustetta, loraus MCT-öljyä, 1 tl kookosmannaa), jossa lisukkeena banaani, kiivi ja pähkinöitä.

Kaksi kupillista luomu kahvia Alpron SOYA for professionals kahville tarkoitetun soijajuoman kera. Toisessa kupillisessa MCT-öljy mukana.

Välipala klo. 13.30: Siivu kotitekoista kauraleipää voilla, leivän resepti täällä.

Pari palaa raakasuklaata

Lounas klo. 14.45: Rootsissa oriental bowl ”kulhoannos”, joka sisälsi marinoitua porkkanaa ja punakaalia, hernetempemurua, tattaria, maapähkinähummusta, chilikastikeraitoja, seesaminsiemeniä, chiliä, ituja, herneenversoja ja lehtikaalia.

Jälkiruoaksi kupillinen kahvia kaurajuomalla

Välipala klo. 17.30: Kaksi siivua aikaisemmin mainitsemaani kotitekoista kauraleipää voilla ja  lisäksi yksi mandariini.

Iltapala klo. 20.05: Alpron soijajogurttia kaurahiutaleilla (n. 250 g), jonka joukossa mansikoita, pensasmustikoita, hasselpähkinärouhetta, kiivi ja cashewpähkinöitä.

Iltapala 2 klo. 21.55: Kaksi keitettyä kananmunaa jotka siivutin kahden riisikakun päälle. Lisukkeeksi tomaattia ja ripaus Herbamarea.

Päivän treenit: Vapaapäivä treeneistä

Tiistai 6.2.

Aamiainen klo. 8.55: Banaani ennen juoksutreeniä

Aamiainen osa 2 klo. 10.15: GO ON -soijarahkaa n. 250 g ja päällä pari desilitraa suomalaisia mustikoita, muutama mansikka, kiivi, pähkinöitä sekä kaurahiutaleita.

*R-Kioskin mustikka-inkiväärimehu 250 ml sekä kupillinen kahvia soijajuomalla

Välipala klo. 13.05: Kahvilassa kahvi kaurajuomalla

Päivällinen klo. 16.05: *Ärrän libanonilainen linssi-tabbouleh-hummus-salaatti (245 g), jonka joukkoon lisäsin vielä hieman pähkinöitä, kuivattuja karpaloita sekä laktoositonta vuohenjuustoa.

Ohessa söin pari palaa kotitekoista kauraleipää voin kera

Jälkkäriksi pala raakasuklaata

Välipala klo. 20.05: Kaksi kupillista Detox me -teetä

Mandariini

Iltapala klo. 21.30: Banaanipannarit, iski hirveä pannarihimo! Pannukakut reseptillä 1 banaani, 3 kananmunaa, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl lakritsiheraa, ripaus lakurouhetta ja suolaa sekä 1/2 rkl mantelijauhoja. Päälle herukkasekoitusta noin 2 dl ja kuivattuja karpaloita.

(*Ärrän tuotteet saatu)

Päivän treeni: Juoksu juoksumatolla 6 km/38 min, jonka jälkeen 2-3 minuuttia kävelyä

Keskiviikko 7.2.

Aamiainen klo. 9.05: Reilu kulhollinen mustikkatuorepuuroa, jonka päällä siivutettu banaani, kiivi, casheweja, auringonkukansiemeniä sekä loraus cashewtahnaa.

Kaksi kupillista kahvia soijajuomalla

Välipala klo. 11.34: Ennen treeniä siivu kauraleipää voinokareen kera

Välipala klo. 13.30: Pari riisikakkua maapähkinävoilla, 1/2 banaanilla sekä Herbamarella

Myöhäinen lounas klo. 14.30: 150 g pala savulohta ja kylkeen reilu satsi salaattia jossa lehtikaalia, laktoositonta vuohenjuustoa, mansikoita, omenaa, hasselpähkinärouhetta, kuivattuja karpaloita, oliiviöljyä sekä balsamikoa.

Välipala 17.30: Kaksi riiskakkua joissa päällä kotitekoista nutellaa sekä mansikoita

Iltapala klo. 20.30: Loput aikaisemmin valmistamastani salaatista sekä vielä yksi riisikakku puolikkaalla avokadolla sekä mustapippurirouheella.

Television katselun lomassa yksi appelsiini sekä omena siivutettuna, lisukkeena hieman maapähkinävoita.

Päivän treenit: Salilla olkapää- ja selkätreeni sekä kymmenen minuutin lämmittelyt crossarilla. Treenin loppuun vielä vatsalihakset.

Torstai 8.2.

Aamianen klo. 9.10: Vihersmoothie jossa 1 banaani, kaurajuomaa, lehtikaalta, 1 rkl spirulinaa, 1/2 rkl macaa, kourallinen casheweja ja manteleita, 200 g pakastemangokuutioita sekä hunajaa.

Kaksi kupillista kahvia makeuttamattoman soijajuoman kera

Välipala klo. 11.40: Manifesto pr-toimiston pressipäivässä pieni marjaisa smoothie sekä kupillinen tuorepuristettua appelsiinimehua.

Välipala klo. 13.15: Coffee Housessa iso kupillinen vihreää teetä sekä mango & kookos -tuorepuuro jossa kauramaitoa, pellavansiemeniä, kotimaisia mustikoita, mangoa, ripaus kookoshiutaleita sekä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Myöhäinen lounas klo. 15.15: Laktoositon pakaste pinaattikeitto, jonka lisukkeeksi kaksi keitettyä kananmunaa sekä ripaus Herbamarea.

Kuusi Risentan linssikakkua makuna tilli & ruohosipuli, hupsista…

”Välipala” 17.35: Fifty Shades Freed kutsuvieras ensi-illassa drinkki jossa Hennessy v.s, sitruunamehua, ginger beer sekä lakritsisiirappia.

Illallinen klo. 20.30: Memphiksen yhdeksänvuotis syntymäpäivillä lautasellinen vegaanista ruokaa, mm. kasvispyöryköitä, erilaisia salaatteja, pähkinöitä sekä muutama rocky road palanen.

Lasillinen valkoviiniä

Iltapala: 22.45: Kofeiinitonta teetä

Treenit: Ei treeniä

Perjantai 9.2.

Aamiainen klo. 9.20: Banaanipannarit joissa päällä itse tehtyä nutellaa, mustikoita, herukkasekoitusta sekä kookoshiutaleita.

Muutama kupillinen kahvia makeuttamattomalla soijajuomalla

Välipala klo. 12.00: Kourallinen casheweja sekä kolme Risentan linssikakkua (tilli & ruohosipuli)

Myöhäinen lounas klo. 15.15: Kvinoa-tofusalaatti jossa soijassa marinoitua tofua, kvinoaa, mungpapuja, lehtikaalta, paprikaa, kurkkua, tomaattia, oliiviöljyä…

Salaatin ohessa pari jo aikaisemmin mainitsemaani linssikakkua

Jälkkäriksi GIN GINS inkiväärikarkkirasia makuna hot coffee (42 g). Nämä ovat muuten aivan mielettömän hyviä, suosittelen!

Välipala klo.19.15: Suunnilleen 250 g Alpron soijajogurttia kaurahiutaleilla sekä mustikoilla. Lisukkeeksi laitoin pakastemansikoita, cashewtahnaa sekä mulperinmarjoja.

Kupillinen pakuriteetä

Iltapala klo. 21.50: Kauraleipä (kaksi puolta) puolikkaan avokadon sekä mustapippurin kanssa

Päivän treenit: Yoga Nordicilla hot jooga 60 minuuttia

Lauantai 10.2.

Aamiainen klo. 8.45: 1/2 banaani ennen treeniä

Aamiainen 2 klo. 10.05: Tuorepuuro kulhollinen, joka valmistettu aika samanlaisella reseptillä kuin tämän viikon muutkin tuorepuurot. Lisukkeena 1/2 banaani, mulperinmarjoja, gojimarjoja sekä cashewtahnaa.

Kaksi kupillista kahvia soijajuomalla sekä MCT-öljyllä (öljy vain toisessa kupillisessa)

Myöhäinen lounas klo. 15.30: Ravintolassa uuniperuna kasvistäyttein (tofua ja kasviksia), jonka ohessa  gluteeniton leipä.

Illan mittaan klo. 18-03.30: Valkoviiniä useampi lasillinen, yhdet Gin Tonicit sekä pientä naposteltavaa kuten karkkeja sekä Parrotseja.

Yöpalaa klo. 05.30: Baarin jälkeen slaissi ystäväni leipomaa kasvispiirakkaa

Päivän treenit: Juoksu juoksumatolla 5,2 km/35 min sekä tehokas vatsalihastreeni 15 minuuttia

Sunnuntai 11.2.

”Aamiainen” klo. 11.30: Edelliseltä illalta jääneitä karkkeja sekä tölkillinen Pepsiä

Päivällinen klo. 16.45: Fafasista mukaan napattu falafel, munakoiso & fetajuusto täytteinen pitaleipä.

Iltapala klo. 22.15: Lohilon jäätelörasia (350 ml) makuna Salted Caramel sekä pari lasillista tuorepuristettua greippimehua.

Sellainen oli tosiaan viime viikko ruokien sekä treenien osalta. Ei nyt välttämättä se kaikista esimerkillisin mutta ainakin rehellinen. Toisaalta ihmiset syövät niin eri tavoin, etten nyt sinällään tiedä miltä oma ruokailemiseni muiden silmään näyttää. Jonkun mielestäni syön ehkä usein, kun taas toisen mielestä liian vähän. Pyrin kuitenkin siihen, että söisin säännöllisesti ja ruokailuvälit eivät venyisi. Silti välillä on niitä päiviä että noin kuitenkin käy sillä pyrin nykyään välttelemään jatkuvaa ulkona syömistä ja jos olen keskustassa en millään malttaisi tuhlata lounaaseen, vaan saatan sinnitellä kotiin saakka. Viime viikollakin oli päiviä, että oli aivan karsea nälkä jo siinä kohtaa kun kotiin pääsin mikä sinällään ei ole kovin hyvä juttu.

Joku kuitenkin kysyy tuosta sunnuntaista, niin sen suhteen haluan valottaa, että krapulapäivät ovat kohdallani aina tuollaisia. Vaikka en kärsikään pahoinvoinnista, ei minulla ole nälkä ja syönkin vaan sitä mitä mieli tekee. Eilen se oli Fafasin pitaa sekä Lohilon suosikki jäätelöäni. Tänään on kuitenkin palattu jo normaaliin arkirytmiin ja aloitettu päivä aamiaisen voimin. Lounasta ja päivällistä en ole syönyt oikeastaan lapsuuden jälkeen eli jos joku ihmettelee, miksi syön vaan yhden ”kunnon ruoan” päivässä niin näin se on ollut kohdallani jo vuosia. Rakastan välipaloja ja siksi tykkään syödä niitä sen sijaan, että söisin kaksi kunnollisempaa ateriaa päivässä. En myöskään usko, että pystyisin koskaan syömään kovin suunnitelmallisesti. Nuorempana sitä tein ja jotenkin se vei liikaa energiaa ja oli kaiken lisäksi vielä tylsääkin. Tykkään siitä ettei minulla ole ruokailemisen suhteen olemassa mitään sääntöjä vaan voin syödä juuri sitä mitä mieli milloinkin tekee.

Miltäs päiväkirja teidän silmäänne näyttää? Syönkö aivan päinvastaisella tavalla kuin sinä vai näyttääkö tutulta?

Kommentit (16)
  1. Mainitsit ylempänä et oot syönyt pupussa! Mitä kastiketta oot salaatilles valinnut? Viimeksi kun kävin en löytäny mieleistä ja otin jotain savuranchia ja se oli karmeeta 😀 suosittele jotain 🙂

    1. Siis otan siellä aina Sweet Roastin eikä minulta ole muistaakseni kysytty kastikkeesta mitään? Tai sitten olen vastannut niin automaattisesti että otan oliiviöljyn. 😀 Nyt alkoi kyllä häiritsemään… Pitääkin ensi kerralla oikein skarpata ja valita kastike jos sellainen samaan hintaan kuuluu!

      Minä siis tavallisesti tykkään suosia ihan balsamikoa ja oliiviöljyä koska ne ovat ns. puhtaimpia ja terveellisimpiä. Tulee aidot maut esiin kun salaatti ei ole täynnä jotain majoneesia. 🙂

  2. Rehellinen pitää olla, säännöllinen toistuva ateriarytmi. Tuleeko paljon hyötyliikunta? Pisti silmään kasvisten vähäinen määrä jonain päivinä esim. Tiistai ja torstai ja monet päivistä ensimmäinen kasvisannos tulee vasta lounaalla. Marjoja ja hedelmiä syöt kuitenkin reippaasti. Myös hiilihydraattien vähäinen määrä varsinkin kun juoksua oli parina päivänä. Kiva että oli ainakin yksi kala annos, syötkö lihaa? maitotuotteita?

    1. No nykyään tulee hyötyliikuttua enemmän kuin aikaisemmin koska harvemmin ostan kausikorttia tuohon julkiseen liikenteeseen. Mitä kasviksiin tulee niin en syö kasviksia aamulla ellen tosiaan tee omelettia aamiaiseksi. Muuten aamiaiseni on hedelmä- ja marjapainotteinen. Hiilareita saan leivästä ja onhan niitä myös kvinoassakin vaikkakin myönsin tosiaan jo alussa, että riisi- ja pasta jäivät viime viikolta kokonaan. Näin ei kuitenkaan mitenkään tarkoituksella. 🙂

      Lihaa en oikeastaan syö, kanaa ehkä välillä ravintoloissa jos miellyttävin annos sisältää vaikka sitä kanaa – muuten en. Maitotuotteita laktoosittomina oikeastaan pelkästään juuston muodossa, en muuten.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *