Pehmeät banaani-suklaafudget (GL, M)

Perjantait ovat usein blogissani reseptipäiviä, jolloin jaan teille jonkun viikon aikaansaannoksistani. Tänään ovat vuorossa banaanifudget, jotka itse asiassa leivoin jo viime viikolla mutta resepti jäi vahingossa koko viikoksi luonnoksiin lojumaan. Toisaalta – mikä olisikaan parempi päivä julkaista herkullinen fudge resepti kuin perjantai? Viikonloppu on herkuttelun kulta-aikaa, joten jos tänään tekee mieli leipoa terveellisemmin jotain makeaa, kannattaa tämä postaus lukea loppuun saakka.

Banaani-suklaafudgetBanaani-suklaafudget Banaani-suklaafudget

Jakamani fudge resepti ei liity millään tapaa toffeemaiseen karkkiin kuten fudget tavallisesti mielletään. Myöskään sokeria nämä herkut eivät sisällä kuin vähänlaisesti agaven muodossa. Leipomani banaani-suklaafudget ovat ihanan pehmeitä ja täyteläisiä mutta varotan vaan, myös to-del-la koukuttavia! Olisin voinut halutessani syödä koko vuoan kerralla mutta onneksi nykyään osaan kohtuuden. Näitä fudgeja löytyy siis edelleen pakastimestani ja ehkä paras tapa onkin napata tuollainen neliö suuhun aina silloin tällöin – vaikka jälkiruoaksi tai kahvin kanssa, kun tekee mieli jotain pientä hyvää.

BANAANI-SUKLAAFUDGET (GL, M)

  • 1 banaani (mahdollisimman kypsä)
  • 2 kananmunaa
  • 1/4 tl *Foodinin vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl *Foodinin agavea
  • 1 dl *Foodinin raakakaakaota
  • 1 dl *Foodinin mantelijauhoja
  • 0,5 dl gluteenittomia jauhoja (valinnainen)
  • 0,5 dl *Foodinin kookosöljyä

Sulatetaan kookosöljy. Muusataan kypsä banaani kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon kananmunat huolellisesti sekoittaen. Seuraavaksi joukkoon kaadetaan leivinjauhe, agave, nestemäinen kookosöljy sekä raakakaakao (tämä mieluiten siivilän läpi). Taas sekoitetaan huolella ja siirrytään viimeiseen etappiin, eli jauhoihin. Lisätään ensin mantelijauhot, jonka jälkeen puoli desilitraa haluamaansa gluteenitonta jauhosekoitusta. Itse käytin Semperin valmista FIN MIX -hienoa jauhoseosta vaikka tiedän, että nämä jauhoseokset eivät ole niitä kaikista puhtaimpia. Saa siis todellakin korvata jollain muulla mutta omasta kaapistani ei tällä kertaa sattunut löytymään muuta sopivaa. Kun taikina on valmis, annetaan sen tekeytyä noin 5-10 minuuttia itsekseen kulhossa ennen uunivuokaan levittämistä.

Lämmitetään uuni 175 asteeseen ja kaadetaan valmis taikina voideltuun pieneen leipävuokaan. Toki fudgetaikinan voi levittää myös uunipellille mutta pienessä uunivuoassa lopputuloksesta tulee paksumpi ja täten myös fudgemaisempi. Paistetaan fudgelevyä aika pitkään – noin 25-30 minuuttia uunin keskitasossa kunnes taikina on pinnaltaan tummahkoa ja veitsellä kokeiltaessa levy ei ole enää löysä. Kun vuoka nostetaan uunista pois, kannattaa se laittaa hetkeksi suoraan pakkaseen. Tämä nopeuttaa sitä, että taikina kylmenee ja siitä on helpompi leikata paloja. Kun fudgelevy on viilentynyt, leikataan siitä pieniä kuutioita ja asetetaan tarjolle. Itse pidän näistä todella paljon tällaisena mutta voisin kuvitella, että päälle sopisi hyvin pieni nokare maapähkinävoita tai vaikka Nutellaa. Nautiskellaan ja jos osa jää syömättä, suosittelen pakastamista. Kuivassa fudget säilyvät syötävinä muutaman päivän ajan.

Oikein ihanaa perjantaita jokaiselle ja toivottavasti fudget maistuvat!

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *