Lounasvinkki: tofu-riisinuudeliwokki

Oikein rentouttavaa pitkäperjantaita jokaiselle! Tänään vuorossa olisi lounasvinkki niin arkeen kuin viikonloppuihinkin, nimittäin helppo tofu-riisinuudeliwokki jonka valmistaa käden käänteessä. Itse suosin ruokavaliossani suhteellisen usein wokkeja, sillä ne ovat niin helppoja valmistaa ja mahdollistavat monenlaisten raaka-aineiden käytön. Wokki on loistava lounasvaihtoehto esimerkiksi niihin päiviin, kun jääkaappi tulisi tyhjentää vaikka ennen reissua ja kaikki raaka-aineet laittaa yhteen. Tämän päivän wokissa onkin käytetty yhtä sun toista, mm. tofua, riisinuudeleita, paprikaa, limettiä, chiliä, korianteria sekä villinä korttina kaalia. Rehellisyyden nimissä en ole ostanut kaalia vuosiin ja nyt todella kyseenalaista miksi ihmeessä? Aivan loistava raaka-aine pannulla paistettuna ja tällaisessa kiinalaistyylisessä wokissa!

Jakamani resepti on täysin vegaaninen (korjatkaa jos olen väärässä, vasta harjoittelen) ja se sopii erinomaisesti kasvisruokavaliota noudattavien ruokavalioon. Jos taas syöt lihaa, voit korvata tofun esimerkiksi kanalla tai halutessasi tehdä wokista täysin kasvisversion. Itse tykkään kovasti tofusta, joka on marinoitu soijakastikkeessa, joten tässäkin reseptissä tofu menee oikein loistavasti! Resepti on todella nopea valmistaa (n. 20 minuuttia kokonaisuudessaan) ja annoksesta tulee kahteen ruokailukertaan. Jos haluat tehdä kerralla suuremman satsin, suhteutathan reseptin raaka-aineet tarpeisiisi.

TOFU-RIISINUUDELIWOKKI (M, GL, VE)

  • 1/2 pakettia tomaatti-basilika-tofua
  • 1 riisinuudeli neliö (käytin Mama nuudeleita)
  • 1 limetti
  • 1/2 paprika
  • Slaissi valkoista kaalia
  • Useampi loraus soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 cm pala chiliä
  • Kourallinen korianteria
  • Kourallinen casheweja
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl inkiväärimaustetta

Keitetään riisinuudelineliö paketin ohjeen mukaisesti. Siivutetaan tofu, paprika ja slaissi kaalia kuutioiksi ja kaadetaan paistinpannulle. Kaalia tuli siis kokonaisuudessaan n. 3 kourallista. Lorautetaan joukkoon hieman oliiviöljyä ja ruskistetaan huolella. Samalla pilkotaan valkosipuli ja chili, jotka lisätään myöskin ainesten joukkoon. Tässä kohtaa kannattaa lisätä myöskin cashewpähkinät sekä soijakastike. Itse käytän kastiketta aika reilusti lorautellen, joten mitään tarkkaa määrää minulla ei ole tiedossa. Lisätään joukkoon myös muut mausteet ja ruskistellaan. Itse tykkään aina paistaa tofun mahdollisimman kypsäksi, jolloin se ei ole ns. löysää ja kumista, eli ruskistan koko satsin aina poikkeuksetta suhteellisen kypsäksi.

Kun nuudelit ovat kypsiä, valutetaan vesi pois kattilasta ja kaadetaan nuudelit paistinpannulle muiden ainesten joukkoon. Ruskistetaan hyvin ja mahdollisesti lisätään vielä hieman soijakastiketta sekä mausteita. Tässä kohtaa joukkoon puristetaan myös limetin mehu ja lisätään tuore korianteri pilkottuna. Annetaan wokin paistua pannulla miedolla lämmöllä vielä hetki ennen tarjoilua. Itse pidän todella kypsästä wokista, jonka vuoksi annan ruoan aina viipyä pannulla aika pitkäänkin. Kaadetaan valmis wokki kulhoihin ja nautiskellaan joko puikoilla tai haarukalla.

 

Toivottavasti resepti miellyttää ja sille on käyttöä viimeistään sitten ensi viikolla, kun arki koittaa. Itse tykkään valmistaa wokkeja senkin vuoksi, että ne ovat todella helppoa ruokaa uudelleen kypsentää ilman, että maku kärsii. Uudelleen kypsennysvaiheessa voit lisätä joukkoon vaikka tuoretta riisinuudelia tai kaalia, jolloin lopputulos ikään kuin muuttuu hieman tuoreemmaksi.

Oikein rentouttavaa pitkäperjantaita!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *