Viime päivien ruokapäiväkirja ja treenit

Alkuviikosta tuli jälleen pidettyä ruokapäiväkirjaa, jonka haluan tänään kanssanne jakaa. En tiedä olenko erityisen ylpeä päiväkirjasta, sillä ruokaileminen on ollut (jälleen kerran) aika heikosti suunniteltua. Tuo näkyy ehkä eniten siinä, että se päivän ainut ”kunnon ruoka” on jäänyt alkuiltaan ja päivällä menojen lomassa on joutunut turvautumaan mm. raakapatukoihin. Oikeastaan koko alkuviikon ajan ruoka on ollut se mielessä viimeisenä pyörivä asia eikä kotiin ole muutenkaan viitsinyt ostaa mitään erikoisuuksia, kun tänään on reissuun lähtö. Ja jos joku nyt ihmettelee miksi en syö lounasta tai päivällistä aikaisemmin vaikka sitten ulkona, niin kyse on puhtaasti säästämisestä. Pitkitän sen kunnon ruoan syöntiä aina siihen saakka kunnes olen kotona, sillä ravintola lounaisiin saa helposti kulumaan aika paljonkin rahaa. Toki välillä on poikkeustilanteita mutta noin ylipäänsä, tuo on asia, josta minä nykyään tingin.

Maanantai 16.4.

klo. 9.35 – Edellisenä iltana valmistettu tuorepuuro (1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 rkl chian siemeniä, herukkasekoitusta, GO ON -soijarahkaa, ripaus suolaa sekä vaniljamaustetta), jossa päällä 1/2 banaani, cashew- ja mantelitahnaa, gojimarjoja sekä mulpereita.

Kupillinen kahvia Soya for professionals juomalla ja lasillinen Foodinin Wake Up -aamuvettä (ennen puuroa tyhjään vatsaan).

klo. 13.45 – Kolme palaa itse valmistettua raakasuklaata (resepti täällä). Lisäksi pari reilun kokoista Myllyn Paras valmis siemennäkkileipä sekoituksesta valmistettua näkkileipäpalaa, joissa päällä laktoositonta voita.

Kourallinen manteleita

klo. 16.10 – Kaksi kauraleipää avokadolla, miniluumutomaateilla, keitetyllä kananmunalla (1 kpl) sekä mustapippurirouheella.

klo. 19.25 –  Reilu salaatti jossa mm. paistettua laktoositonta vuodenjuustoa, lehtikaalia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, punasipulia, mustapapuja ja hamppuöljyä. Lisäksi pari pientä kauranäkkileipää voilla.

klo. 22.05 – Sulatettuja mansikoita noin 200 g, 1/2 banaani sekä lisukkeeksi GO ON soijarahkaa noin 1,5 dl.

Treenit: Shala Helsingissä Power Flow level 2-3 jooga, kesto 1 h 15 min, jonka jälkeen kävely joogastudiolta kotiin, noin 3 km.

Tiistai 17.4.

8.10 – Foodinin Wake Up -aamuvesi, 1/2 banaani sekä kupillinen kahvia Alpron Soya for professionals juomalla

9.10 – Blogitilaisuudessa pieni kulhollinen rahkaa marjalisukkeilla (kuva yllä), lasillinen marjamehua sekä kupillinen kahvia kaurajuomalla.

11.10 – Bare Bar taateli-marjapatukka (40 g)

15.20 – Ensinälkään kolme palaa raakasuklaata ja puolikas tuore mango pilkottuna

16.45 – Reilu annos Baba bataatti-falafeleja (7-8 kpl), hummustahnoja, bataattiranskalaisia, miniluumutomaatteja, tuoretta korianteria sekä jälkiruoaksi vielä pala raakasuklaata.

Kupillinen vihreää teetä

22.05 – Juoksulenkin jälkeen Kaura 100 kauraleivästä molemmat puolet. Leipien päällä keitetty kananmuna, tomaattia sekä kurkkua.

Loppuillan aikana kiivi sekä kourallinen mulpereita

Treenit: Juoksulenkki 8.04 km / 52 minuuttia + kevyet vatsalihakset

Keskiviikko 18.4.

9.20  – Banaanipannukakut reseptillä: 3 kananmunaa, 1 banaani, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl psylliumia, ripaus suolaa, 1 rkl lakritsiheraa ja ripaus vaniljajauhetta. Lisukkeena mansikoita, herukkasekoitusta, kiivi sekä manteli- ja cashewtahnaa.

Lasillinen Wake Up -aamuvettä tyhjään vatsaan ja pannukakkujen lomassa kaksi kupillista kahvia Alpron Soya for professionals juomalla.

12.30 – Pari palaa itse valmistettua raakasuklaata

13.30 – Kolme kaverin valmistamaa lakritsitaatelia

14.20 – Froosh päärynä-lehtikaali-sitruunaruoho -smoothie

15.40 – Delight omena-kaneli raakapatukka (40 g)

16.30 – Ystävän kanssa Coffee Housessa iso kupillinen vihreää teetä

17.45 – Lidl kaurasydämestä molemmat puolet pelkän laktoosittoman voin kera

18.30 – Viisi falafelia, kahta eri hummusta sekä reilu annos salaattia jossa mm. laktoositonta vuohenjuustoa, lehtikaalia, ananasta, mustapapuja, sitruunanmehua, kurkkua, tomaatti, paprikaa

21.45 – Juoksulenkin jälkeen smoothie jossa banaani, lehtikaalia, selleriä, kurkkua, ananasta, pakaste mangokuutioita, spirulinaa, manteleita ja macaa.

Loppuillan aikana kourallinen manteleita

Treenit: Juoksulenkki 7 km / 46 min, loppuun kevyttä kävelyä suunnilleen puoli kilometriä

Jos ruokapäiväkirja herätti jotain ajatuksia niin saa ehdottomasti kommentoida! Aina sitä omaa syömistään kun ei välttämättä osaa katsoa niinkään ulkopuolisen silmin tai ei huomaa jotain tiettyjä puutoksia. Toisaalta haluan tässä kohtaa myös muistuttaa, että meillä jokaisella on erilainen keho ja se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Syöminen on henkilökohtainen asia, jonka vuoksi joku voi kokea vaikka nämä minunkin ruokapäiväkirjani todella oudoiksi tai vieraiksi. Toisaalta toisen ihmisen vinkki jostain mitä kannattaa ehkä poistaa tai lisätä, saattaa olla tie parempaan oloon. Ruokailutavatkin kun ovat usein juttuja, jotka on opittu ja takaraivossa. Välillä ainakin itse huomaan että kokeiltuani jotain uutta saatankin innostua ja huomata, että hei tämähän sittenkin toimii myös minulle! Siksi sellainen tietynlainen avoimuus ylipäänsä elämälle ja muidenkin ajatusten kuulemiselle on tervettä ja oman tekemisen kriittinenkin tarkastelu välillä paikallaan.

Tänään tosiaan lähtö Malediiveille, josta pidän teille myöskin ruokapäiväkirjaa! Katsotaan kuinka ruokaileminen taas muuttuu kun lämpöä on mittarissa 30 astetta.

Oikein ihanaa torstaita!

Kommentit (14)
  1. Pakko kommentoida, kun tosi moni on kehunut syömisiäsi rennoiksi, niin itse olen vähän eri mieltä.. miksi syöt vain puolikkaita banaaneja/mangoja? ja omasta mielestäni menee vähän överiksi, kun lasket niin tarkkaan kuinka monta taatelia tai falafeliakin tulee syötyä :I tää on tietenkin vain oma mielipiteeni, mutta eikö noin kurinalainen/tarkka syöminen tuota stressiä?

    1. Puolikas banaani on ollut ihan siitä syystä, että olen laittanut sen toisen puolen tuorepuuroon ja se toinen puoli on sattumalta jäänyt jääkaappiin hengailemaan. 😀 Ja mango oli puolikas ihan vaan koska halusin syödä siitä toisellakin kertaa. En siis edes miettinyt asiaa noin tarkkaan ennen kun sinä siihen huomiota kiinnitit. 🙂

      Ja arjessani en todellakaan laske mutta jos pidän ruokapäiväkirjaa niin pyrin laskemaan teille tarkemmin, koska jos kerron vaan että falafeleja niin se on aika suhteellinen käsite – niitä voi olla yksi tai kymmenen. Siksi siis näin. 🙂 Voin toki jatkossa muuttaa tyyliä jos se on mukavampi niin?

      Oma suhtautumiseni syömiseen on hyvinkin rento ja suurpiirteinen mutta tietenkin päiväkirjaan ruokailuja ylös kirjatessa sitä tulee väkisinkin kirjattua tarkempia määriä. Mielestäni näin muutkin bloggaajat ovat toimineet enkä liene ainut?

  2. Itse olen kiinnittänyt huomion siihen, että miltei jokaisessa ruokapväkirjassa olet syönyt hyvinkin niukasti.

    Syöt kyllä terveellisesti, mutta määrällisesti liikkuvalle aikuiselle naiselle ehkä turhan niukasti.
    Korvaat herkästi aterioita välipaloilla. Hienoa kuitenkin, että itse tiedostat sen!

    Kiinnitin huomiota myös ateriaväleihin. Aamulla/aamupäivällä syöt hyvin vähän pitkillä ateriaväleillä ja tämä taitaa näkyä illalla naposteluna?
    Jos se tuntuu sinusta hyvältä, niiin ei siinä ole mitään väärää. Ruoansulatuksen tiimoilta se vaan voi toisinaan olla kuormittavaa. Se kun kaipaa lepoa tai voi alkaa kenkkuilemaan.

    Musta sulla on mukavan rento ote syömiseen.

    1. Ahaa, no en kyllä sellaiseen missään nimessä pyri ja kuten tuli tosiaan myönnettyä, välillä on puutteita sen suhteen että tulee syötyä välipaloja kunnon ruoan sijaan. Tuo on harmillista sillä päivisin olen tosiaan usein menossa ja koska pyrin välttelemään niiden lounaiden ostamista, on välipala helppo tapa korvata ja syödä se kunnon ruoka sitten vasta kun kotiin pääsee. Mutta myönnetään, että tässä kohtaa olisi kyllä parantamisen paikka!

      Ja kyllä, iltaisin syön ja usein vielä todella myöhäänkin. Ehkä se on juuri sitä etten päivällä oikein ehdi ruokaa miettimään niin sitten illalla on usein aika nälkä kun on se hetki, että pitäisi kehitellä jotain ruokaa. Myös treenit ovat ajoittuneet tällä viikolla iltoihin, jonka vuoksi tosiaan on tullut syötyä vielä aika myöhäänkin juoksulenkin jälkeen… Mutta hyvä huomio tuo ruoansulatukseen napostelujen vaikutus! Voisikin Suomeen palattua hieman skarpata ja kiinnittää tuohon huomiota. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *