Kesätyylini kulmakivet

Erilaiset haalarit, maksimekot, kirkkaat värit, nahkasandaalit alias ”Jeesus-sandaalit”, korkeavyötäröiset vintagefarkut, Vanssit, nahkarotsi, bomberit… Siinä muutamia elementtejä, joista kesätyylini koostuu. Suomen kesä on niin arvaamaton etten todellakaan omista eri vaatekaappeja vuodenaikojen mukaan vaan pyrin tekemään hankintoja sillä silmällä, että iso osa vaatteistani menee mahdollisimman monena vuodenaikana ja nuo hankintani ovat vielä kaiken lisäksi mukavia ja käytännöllisiäkin.

Vaikka pukeudun talvisin hyvin paljon yksiväriseen mustaan ja harmaaseen, kevään ja kesän tullen tykkään hankkia vaatekaappiini enenevissä määrin värejä. Katsastelenkin jatkuvasti kirpputoreilta pitkiä värikkäitä maksimekkoja ja kaikki retro kiehtoo. Haalarit ovat ikuinen rakkauteni kohde ja olenkin niihin aivan hulluna! Tänä kesänä trendeistä kiehtovat etenkin pilkut, kukkakuviot, pastellisävyt, hapsut, 90-luku, kokovalkoinen, vyölaukut ja läpinäkyvyys. En mene orjallisesti muodin mukana mutta kyllä kausittain hankin vaatekaappiini jotain trendikästä. Tykkään pukeutua feminiinisten ja maskuliinisten elementtien yhdistelmiin ja välillä verhoutua hieman erikoisempiinkin yhdistelmiin.

Tänään ajattelin jakaa teille perjantain kunniaksi kesätyylini tärkeimpiä kulmakiviä, eli niitä elementtejä joita vaatekaapistani tänä kesänä juuri nyt löytyy. Kesätyylini on parhaimmillaan hyvin simppeliä ja rentoa eikä tosiaankaan vaadi hurjia investointeja. Ehkä maksimekko tai pari on hankintalistalla mutta muuten kaikki löytyy valmiiksi kaapista.

Aurinkolasit

Sanomattakin lienee selvää, että kesällä aurinkolasit ovat tärkeässä roolissa. Omat suosikkini ovat pyöreät Ray-Banit mutta myös nopeat kissamaiset lasit ovat hankintalistalla. Jossain kohtaa olin aurinkolasienkin suhteen merkin/laadun perään mutta tällä hetkellä en enää oikeastaan. Tärkeintä on, että ne näyttävät hyvältä ja istuvat kantajalleen!

Jenkkihuivit

Oooo, bandanoita rakastan! Ylipäänsä kaikki huivit ovat suosikkejani kesäisten hattujen sijaan. Tykkään kiepauttaa huivin pannaksi ja auringossa sillä voi suojata vaikka koko päänkin. Kesäiset lierihatut ovat sellaisia, joista en itselläni yhtään tykkää (minulla on iso pää!) mutta muilla ne näyttävät kyllä kivalta!

Käytännöllinen nahkalaukku

Laukku on kesäpukeutumisessakin tärkeässä roolissa! Yksi arkilaukku riittää ja tärkeintä on, että siihen mahtuu niin vesipullo, läppäri kuin järjestelmäkamerakin. Oma suosikkini on tällä hetkellä *MOIMOI Accessoriesilta saatu *MARILIN bucket back, joka näkyy tämän postauksen kuvissakin. Ihan parasta kyseisessä kassissa on sen laadun ja kestävyyden lisäksi tilavuus – laukkuun mahtuu mukavasti tavaraa ja sen saa vieläpä crossbodyksikin. Yksi syy jonka vuoksi hankin laukkuni aina mustana, on se että musta sopii kaiken kanssa. Voit yhdistää mustan laukun minkä tahansa väriseen kesämekkoon eikä koskaan tarvitse miettiä riitelevätkö värit keskenään. MOIMOI:n laukut ovat muuten ympäristöystävällisempää kasviparkitettua nahkaa, mikä on myöskin erinomainen juttu!

Maksimekot

Maksimekot ovat kesäpäivien- ja iltojen ehdoton luottovalintani! Maksimitassa voit lähteä oikeastaan mihin vaan ja tuo pituus on erittäin käytännöllinen. Itse en tykkää paljastella kesälläkään, jonka vuoksi viihdynkin paremmin pitkässä kuin minimittaisessa mekossa. Jokunen ehkä ajattelee, että maksimekossahan tulee kuuma mutta näin ei todellakaan ole mikäli mekko on helmasta väljä!

Nahkasandaalit

Käytän kesällä paljon sandaaleja, sillä flip-flopeja en edes omista. Suosikkejani ovat Inuovon hieman paksumpi pohjaiset sandaalit sekä matalat nahkaiset ”Jeesus-sandaalit”. Tärkeää on että materiaali on nahkaa jolloin se kestää jopa vuosia eikä hiestä jalkoja rakoille. Sandaalit käyvät jälleen tilanteeseen kuin tilanteeseen eikä ole paikkaa johon niillä ei voisi astella!

Korkeavyötäröiset farkut

Farkkuhullu käyttää farkkuja kesälläkin! Itse olen siis mennyt farkuissa jopa ulkomaillakin iltarientoihin koska farkut – rakastan niitä. Kesällä on ihanaa kun voi käyttää polvista auki revittyjä farkkuja ja kulkea nilkat paljaana. Suosikeissani on aina korkea vyötärö ja malli on mieluiten kasarihenkinen, ei täysin pilli vaan lahkeesta hieman väljä.

Haalarit

Kesällä käytän paljon haalareita. Ei sillä, ne menevät myös talvellakin mutta kesä on haalareiden ehdotonta sesonkia! Tällä hetkellä rakastan yksiväristen mustien haalarien lisäksi värikkäitä ja kuviollisia nilkasta katkeavia culottes -haalareita. Tämän postauksen kuvissa näkyvä Sheiniltä saatu *pilkullinen trumpettihaalari on ollut päälläni vasta kerran ja sai jo sillä kertaa paljon kehuja! Haalarit menevät loistavasti niin kaupungilla kuin vaikka rannallakin. Ne ovat maksimekkojen lisäksi aivan mielettömän monikäyttöisiä ja loistava valinta juhliinkin.

Tennarit

Ei kesää ilman tennareita! Suosikkejani ovat Adidakset, Converset ja Vanssit. Tennarit ovat mielestäni sellainen hankinta johon kannattaa satsata, sillä niillä on pitkä käyttöaika etenkin Suomen keväässä, kesässä ja syksyssä. Itse olen tennari naisia, eli valitsen kymmenen kertaa mieluummin tennarit kuin korkokengät! Itse asiassa korkokengillä en kulje enää oikeastaan koskaan…

Culottesit

Culottesit jatkavat tänäkin kesänä voittokulkuaan ja ymmärrän täysin miksi! Väljät ja korkealla vyötäröllä varustellut culotteshousut korostavat paitsi vyötäröä kauniisti, ovat myös ihanan vilpoisat. Omasta kaapistani löytyykin muutamatkin culottesit ja ne ovat ehdottomia suosikkejani myös kesäisin. Punaiset olivat aika villi hankinta mutta kesällä ne toimivat mitä parhaiten!

Nahkarotsi/bomber

Suomen kesässä etenkin iltaisin on käyttöä takille. Nahkatakki on luottovalintani ollut jo vuodesta toiseen mutta myös bombereita käytän kesäisin. Neuletakkeja en omista, joten tykkään viileämmillä säillä kesäisinkin suosia ihan takkia. Siispä kesä, kevät tai syksy – nahkatakki tai bomber toimii!

Narutopit/bodyt

Helppoja ja monikäyttöisiä kesävaatteita ovat myöskin narutopit ja bodyt. Noita löytyy vaatekaapistani, sillä niiden käytännöllisyys on hyvin laaja. Ihan sama onko alaosa hame, farkut tai vaikka culottesit, on kapeilla olkaimmilla varusteltu toppi/body aina hyvä valinta! Kesällä näidenkin suhteen suosin värejä ja musta saa nyt kyllä jäädä kaapin perälle…

Pellava t-paidat

Vaikka pellava materiaalina jakaa mielipiteitä, minä pidän kyseisestä materiaalista! Etenkin t-paidoissa pellava tuntuu iholla hyvältä ja on perus väreissä hyvin monikäyttöinen. Ei ole varmasti alaosaa jonka kanssa valkoinen tai musta yksinkertainen pellava t-paita ei toimisi.

Vyölaukku

Kesällä vyölaukun käyttäminen on helpompaa kun ei tarvitse käyttää paksuja neuleita, joten nahkainen musta vyölaukkuni on tänäkin kesänä varmasti kovassa käytössä. Vyölaukku on ehkä maailman käytännöllisin ja ihan ”turistina” kulkeminen muuten myös turvallista! Vyölaukun suhteen voisin kuvitella hankkivani jonkun kirkkaammankin värisenkin yksilön jos sattuisin second handina löytämään. Odotankin kovasti heinäkuun Kööpenhaminan reissua ja siellä vintageliikkeiden koluamista!

Ja kuten tosiaan jo alussa mainittu, oikeastaan kaikki kesävaatteet menevät ainakin omassa käytössäni myös syksyllä ja talvella. Ehkä eivät ne kaikista kirkkaimmat mekot tai rantahuitulat mutta hyvin moni vaate kuitenkin. Itseäni siis aina ihmetyttääkin kun ihmiset vaihtavat vaatekaappinsa sisällön keväällä talvivaatteista kesävaatteisiin, sillä minä en ainakaan omista noin paljon vaatetta! Pyrinkin pitämään vaatekaappini suppeana ja selkeänä. Kierrätän paljon ja aina jos hankin/saan blogin kautta jotain uutta, luovun jostain vanhasta. Tarkastelen jatkuvasti vaatekaappiani kriittisesti enkä ole kiintynyt mihinkään vaatekappaleeseen, jonka vuoksi luopuminen on minulle helppoa.

Toivottavasti löysitte joukosta ehkä jotain vinkkejä omaan kesäpukeutumiseen, vaikkakin aika perus vaatekappaleita taitaa minunkin kesätyylistäni löytyä! 

Rentoa perjantaita!

 

*Tuote sponsoroitu – Kuvat: Mikaela / edit: minä

Kommentit (2)
  1. Onko toi haalari mitä kokoa? 🙂 mietityttää nimittäin noi sheinnin koot..

    1. Mun oma on S, mutta jouduin muutamalla pistolla ompeleen tota kaula-aukkoa pienemmäksi enkä oo mikään pienirintainen edes… Toisaalta jos olisin harteikkaampi olisi S ehkä ollut ihan nappi. XS olisi ollut liian lyhyt taas… Eli vähän nyt riippuu minkä koon välillä arvot. Mutta kaula-aukkoa oli helppo pienentää eli en ainakaan kokenut ongelmaksi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *