Vegaaninen parsakaalipasta

Olen useaan otteeseen täälläkin todennut sen, että pidän pastasta. Etenkin avokado- ja mausteinen tomaattipasta ovat sellaisia, joita tulee usein valmistettua. Pastat ovat niin helppoja ja nopeita tehdä sekä kaiken lisäksi vielä täyttäviäkin. Pasta on mielestäni myös loistavaa kestävyysurheilijan ravintoa, sillä annoksen voimin jaksat helposti juosta hieman pidemmänkin lenkin. Lauantaina ennen juoksulenkkiä valmistinkin kattilallisen vegaanista herkkupastaa ja tällä kertaa tein sen luomu parsakaaliin. Parsakaalipasta on yksi suosikeistani vaikka sitä valitettavan harvoin on viime aikoina tullutkin valmistettua.

Parsakaalipasta

Parsakaalipasta ei ehkä ole se trendikkäin ensimmäisenä mieleen tuleva pasta, jota valmistaa kun nälkä iskee mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen se on! Näin kesän tullen ainakin itse innostun yhä enenevissä määrin tuoreista raaka-aineista ja nyt kun löysin lähikaupasta vielä luomu parsakaaliakin, en voinut olla sitä ostamatta. Tähän pastaan et tarvitse läjäpäin raaka-aineita vaan hyvin lyhyellä kauppalistalla selviää. Pasta onkin kokonaisuutena hyvin yksinkertainen mutta sanoisin että sitäkin maukkaampi. Parsa raaka-aineena varmasti jakaa mielipiteitä mutta hyvin maustettuna siitäkin voi löytää aivan uusia ulottuvuuksia!

Ilman sen pidempiä jorinoita kuitenkin itse reseptiin jota toivon, että kokeilette ja ihastutte!

HERKULLINEN PARSAKAALIPASTA (GL, M)

  • 200 g tuoretta luomu parsakaalia
  • 1 luomu sitruuna
  • 1/2 cm chiliä
  • 1/2 sipuli 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hamppuöljyä (myös oliiviöljy käy)
  • Gluteenitonta pastaa
  • Tuoretta basilikaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • Mustapippuria
  • Paprikamaustetta
  • Laadukasta suolaa

Keitetään gluteeniton pasta kattilassa. Otetaan parsakaalista kukkaosiot irti veitsellä mutta ei kuitenkaan rikota niitä kokonaan. Itse laitoin suunnilleen 150 g parsaa ihan kukkineen kokonaisena pannulle ruskistumaan ja n. 50 g sitten silppusin veitsellä. Voit toki silputa parsan kukat kokonaan mutta itse halusin ison osan pastan joukkoon kokonaisena. Ruskistetaan parsoja miedolla lämmöllä ja silputaan joukkoon 1/2 sipuli, valkosipuli sekä pala chiliä. Maustetaan oman maun mukaan mutta itse laitoin tosiaan joukkoon hieman suolaa, soijakastiketta, paprikamaustetta sekä mustapippuria. Ja huom, parsat voi myös keittää näin halutessaan!

Tässä kohtaa pasta alkaa olemaan jo kypsää, joten valutetaan vedet pois kattilasta ja kaadetaan pasta muovikulhoon. Lisätään joukkoon hamppuöljy sekä sitruunanmehut. Silputaan tuore basilika ja lisätään se yhdessä parsaseoksen kanssa pastan joukkoon. Sekoitetaan huolella ja kaadetaan joukkoon kaurakerma. Tässä kohtaa kaadetaan pasta muovikulhosta takaisin kattilaan ja lämmitellään miedolla lämmöllä jotta kaurakermakin lämpenee. Kauaa tuossa ei kuitenkaan nokka tuhise, jonka jälkeen maistetaan ja tarvittaessa lisätään vielä sitruunanmehua, mustapippuria ja/tai soijakastiketta. Nautiskellaan tuoreiden basilikan lehtien kera!

ParsakaalipastaParsakaalipastaParsakaalipasta

Tulipas nälkä tätä kirjoittaessa! Eipä siis auta kuin laittaa resepti uudelleen täytäntöön heti tänään treenien jälkeen. Latasin eilen salikortinkin tauon jälkeen kuukaudeksi eteenpäin, joten nyt on taas hieman uutta intoa treenailla lihaskuntoakin.

Jos muutkin pastareseptit kiinnostavat, niin ainakin tuon tomaattipastan reseptin voisin jossain kohtaa täällä jakaa? Sitä on nimittäin tullut valmistettua nyt useampaan otteeseen ihan jo hyvän maun ja helppouden vuoksi.

Iloa tiistaihin!

Kommentit (4)
  1. Nam, vaikuttaa niin herkulta! Kaikki raaka-aineet sellaisia joita tykkään käyttää. Lähtee kyl viikonloppuna ehdottomasti testiin. 🙂 Pastareseptejä todellakin lisää jos sulta sellaisia löytyy!

    1. Mukava kuulla että lähdet testaamaan. 🙂 Ja joo, laitetaanpas korvan taakse – ainakin tuon mausteisen tomaattipastan reseptin voisin lähiaikoina tännekin jakaa!

  2. oi nam ja vegaaninen vielä thank you! vegaani kiittää testiin menee. ehdottomasti myös kukinnot niissä hyvin vitamiineja

    1. Ihanaa jos menee testiin! <3 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *