Kuulumisia Köpiksestä & muutama vinkki!

Lupailin eilen että kirjoittelisin hieman enemmän kuulumisia Kööpenhamista, jossa nyt Iineksen kanssa olemme vielä huomiseen saakka. Tämä on tosiaan (uskomatonta mutta totta) näin aikuisiällä ensimmäinen kertani kyseisessä kaupungissa. Ihmettelimme sitä yhdessäkin ääneen, miten on mahdollista ettemme ole tänne aikaisemmin tulleet, koska a) Köpis on niin lyhyen lentomatkan päässä ja b) tänne saa vieläpä kovin edullisia lentoja jos on valmis ostamaan ne esimerkiksi kuukausia etukäteen kuten me teimme. Ostimme lennot siis jo kevät talvella lentodiilien kautta ja maksoimme niistä suunnilleen 50 € per naama. Majoitumme Wake up nimisessä hotellissa aivan ytimen tuntumassa ja majoituksesta pulitamme noin 160€ henkilö kolmelta yöltä. Koko paketti siis maksaa vaivaiset pari sataa, joten ei kyllä missään nimessä ylihintainen reissu!

Ensitunnelmat Kööpenhamista ovat tosiaan erittäin hyvät ja vaikka hieman osasin uumoilla mitä tuleman pitää, on kaupunki silti onnistunut yllättämään positiivisesti! Täällä tunnelma on luonnollisestikin hyvin skandinaavinen ja vaikka odotin jotain Tukholman tyylistä metropolia, kyllä Köpis on kymmenen kertaa enemmän minun makuun! Ihmiset ovat hyvin pukeutuneita olematta liian huoliteltuja, minimalistisuus näkyy kaikkialla, turisteja on mutta ei kuitenkaan ahdistavissa määrin, ruoka on hyvää ja monipuolista eikä terveellisiä smoothiebaarejakaan tarvitse etsiä kiven takaa. Plussaa siitä, että täällä on helppoa kävellä paikasta toiseen tai vuokrata vaikka pyörä, jonka aiomme muuten tänään tehdä!

Lähdimme reissuun ilman sen suurempia suunnitelmia kuten meillä on Iineksen kanssa aina tapana. Molemmat haluamme ottaa poikkeuksetta suhteellisen rennosti ja mennä ilman minuuttiaikataulua, joten tälläkin kertaa on menty fiiliksen mukaan. Sunnuntaina kiertelimme hieman ydinkeskustaa ja haistelimme paikkoja. Tuli nähtyä Nyhavn sekä se kuuluisa Pieni merenneitopatsas. Maanantain pyhitimme shoppailulle eli toisin sanoen kävimme Nørrebrossa kiertelemässä second hand -liikkeitä, joista on mainittava ihmetyttävän ylihintainen PRAG sekä aivan ihana Second Wardrobe. Kummastakaan en valitettavasti löytänyt mitään mihin olisin ostamisen verran rakastunut mutta tästä huolimatta suosittelen etenkin jälkimmäistä kaikille merkkituotteista kiinnostuneille! Ja merkkituotteilla en nyt tarkoita mitään luksusmerkkejä vaan lähinnä Acnea, Samsøe & Samsøeta, Second Femalea jne. Se päivän kohokohta oli itselleni oikeastaan Wasteland Studiestrædella, jossa vietinkin aikaa varmaan muutaman tunnin verran! Aivan mieletön second hand kauppa täynnä kasaria ja hitsiläinen mikä määrä farkkuja (myös Leviksiä), farkkurotseja, aurinkolaseja, ihania mekkoja… Tuolta teinkin sitten satasella löytöjä, jotka tulevat varmasti näkymään asukuvissa päälläni. Jos siis yhtään enemmän urbaani ja erikoisempi muoti kiinnostaa, kannattaa ottaa suunnaksi Wasteland, joka sijaitsee kyllä aivan paraatipaikoilla Köpiksen ytimessä!

Jos jotain miinusta, niin sanoisin tähän korkean hintatason. Jopa second hand on kalliimpaa kuin Suomessa ja kahviloissa sekä ravintoloissa saa herkästi hupenemaan tuosta noin 100 DKK (reilu 13 €). Tänne ei siis aivan pienellä budjetilla lähdetä mutta asia oli tosiaan ainakin itselläni jo etukäteenkin tiedossa. Tanskassa tulotaso on korkeampi Suomeen nähden, joten on hintatasokin luonnollisesti sitten sen mukainen. Toki joka paikassa on mahdollista elää aina pienemmälläkin budjetilla mutta noin yleisesti jos haluaa lomallaan syödä hyvin ja kenties ostaakin jotain, on minimaalista budjettia suurempaan matkakassaan syytä varautua.

Jos sitten muutama hyvä ravintola/kahvila vinkkikin jo tässä kohtaa matkaa, niin Big Apple -kahvilaa (Fiolstraede 18) suosittelen lämpimästi kaikille smoothien, mehujen sekä hyvän kahvin ystäville. Hieman saman tyylinen on myös Far`s Dreng (Ny Adelgade 7), josta juuri nyt tätäkin tekstiä kirjoittelen. Aamiaiseksi tuli syötyä kulhollinen ihanaa chiavanukasta tuorepuristetun mehun sekä kahvin kera. Fredco`s Deliä (Gronnegade 32 kld) taas suosittelen lounaspaikaksi jos tarkoitus on syödä herkullinen salaatti tai nauttia kyytipojaksi tuorepuristettua mehua. Illallis ravintoloista on pakko mainita italialainen La Vecchia Signora Grønnegadella, josta löytyy idyllisen miljöön lisäksi loistavat pastat ja raviolit.

Viimeistä tosiaan viedään, eli huomen aamulla aikaisin lennämme takaisin Suomeen. Tänään on tarkoitus pyöräillä ympäri kaupunkia ja siten nähdä kenties jotain sellaista, jota ei jalkaisin ole tullut nähtyä. Esimerkiksi Christianiaan (Köpiksen ”freetown”) haluamme pyöräillä, sillä se kiinnostaa meitä molempia! Vaikka tänään pyörät vuokraamme, on tällä ollut kuitenkin erittäin helppoa kulkea jalan eikä me ainakaan olla kaivattu yhtään julkisia kulkuneuvoja – takseista puhumattakaan. Ainut matka jonka olemme taittaneet kulkuneuvolla, on taksimatka kentältä hotellille. Kilometrejä vuorokaudessa on kertynyt herkästi yli kymmenen mutta tuo meneekin sitten tämän reissun treenistä!

Täällä tosiaan kaikin puolin kaikki hyvin, toivottavasti sielläkin! Oikein ihanaa tiistaita ja jos teillä on mielessä näin viimeiselle päivälle jotain vinkkivitosia esimerkiksi second hand -liikkeiden tai muun nähtävän suhteen, oikein mielelläni kuulisin? Tässä on nimittäin vielä kokonainen päivä aikaa seikkailla ja vieläpä pyörätkin alla!

Kommentit (4)
  1. Tää vinkkipostaus tuli just sopivaan väliin, suuntaan ylihuomenna Köpikseen kolmeks päiväks 🙂 kiitos siis vinkeistä!

    1. Loistavaa! Juuri oikea ajoitus siis. 🙂 Eipä kestä, toivottavasti on pientä apua vaikka helppo kaupunki tämä on noin kokonaisuudessaan hahmottaa. 🙂

      Ihanaa reissua sinulle!

  2. Siiri Kiviharju
    24.7.2018, 14:38

    Tosi kivoja kuvia. Itse en ole käynyt Kööpenhaminassa, mutta se on ollut mun bucket listalla pitkään. Ehkä syksyllä haluaisin mennä sinne käymään. Okei lähtisin, vaikka samantien, mutta kesän reissut on jo bookattu. Jos löysit jotain kivoja second hand liikkeitä niin olisi kiva jos tekisit niistä postauksen! 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Joo siis lämmöllä kyllä suosittelen! :)) Aivan mieletön mesta! Oma suosikkini oli tosiaan ehdottomasti tuo Wasteland. Jos yhtään kasarimuodista tykkää, niin tuonne kannattaa kyllä suunnata. Leviksiä rekit pullollaan. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *