Maapähkinävoi-suklaa herkkuleipä

Nyt kesällä on ollut hiljaisempaa reseptien saralla, sillä kuumuus on jo pidempään verottanut kaikesta kotona tapahtuvasta. Eipä nimittäin ole tehnyt mieli pitää uunia päällä kun asunto on ollut jo muutenkin kuin pätsi. Eilen kuitenkin innostuin pitkästä aikaa ja päätin valmistaa herkullista maapähkinävoi-suklaa herkkuleipää. Joitain suklaaleivän variaatioita blogistani jo löytyykin mutta pakko sanoa, että tässä on kyllä ehdottomasti kaikkien aikojen paras tuotokseni! Tein leivästä tarkoituksella aika tummaa, eli lisäsin raakakaakaota huolella, jonka vuoksi suklaa maistuu ihanasti läpi. Makeutusta en käyttänyt tällä kertaa ollenkaan, eli se tulee luontaisesti banaaneista, mikä on mielestäni pelkästään positiivinen juttu!

Voi olla ettei moni viitsi laittaa sitä uunia puoleksi tunniksi päälle mutta jos nyt kuitenkin innostut, kokeilehan ihmeessä tätä reseptiä! Leipä on helppo ja nopea valmistaa ja vaikka raaka-aine lista näyttää pitkältä, löytyy ainakin omasta kaapistani kyseisiä aineksia aina. Mitään ei siis tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan, jonka vuoksi leipä onkin erityisen helppo toteuttaa vaikka hetken mielijohteesta. Niin ja pakko muuten sanoa, että tämä menee erinomaisesti vaikka ihan viikonlopun herkusta! Tarjoiluehdotuksena kuvien kaltainen maapähkinävoin sekä banaanisiivujen yhdistelmä, joka tekee leivästä aivan taivaallisen vastustamatonta! Jos et usko niin kokeile.

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAA HERKKULEIPÄ (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • Ripaus laadukasta suolaa (esim. himalajan vuorisuola)
  • 1 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
  • 1,5 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 dl Foodinin raakakaakaota*
  • 2 rkl Sileää maapähkinävoita (Käytin Urtekramin ”smooth”)
  • 1/2 dl Foodinin mantelijauhoja*
  • 1/2 dl kaurajauhoja
  • 1/2 dl Foodinin kookosöljyä*
  • 1 tl Foodinin ceyloninkanelia*
  • 1 dl kookoshiutaleita

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi. Rikotaan erilliseen kulhoon kananmunat ja vispataan huolella. Munien sekaan ripotellaan suola, kaneli, vaniljajauhe, leivinjauhe ja ruokasooda, jonka jälkeen sekoitetaan. Lisätään joukkoon kookosöljy, banaanimössö, kaurahiutaleet ja maapähkinävoi. Lopuksi kaadetaan sekaan jauhot pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Taikinan tulee olla tasaista vaikkakin se saa jäädä aika juoksevaksi. Voidellaan pieni leipävuoka kookosöljysulalla ja kaadetaan taikina vuokaan. Itse lisäsin leivän päälle vielä pari ruokalusikallista juoksevaa maapähkinävoita ja sekoitin sen tasaisesti ikään kuin leivän päälle. Tuo antaa leivän pintaan kivat tiikerinraidat, eli suosittelen! Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan viilenemään vartin ajaksi. Kun leipä on jäähtynyt, leikataan siitä sopivan kokoisia siivuja ja nautiskellaan!

Jos testailette niin tulkaahan kertomaan onnistuiko ja jos, niin kuinka hyvin!

Ihanaa perjantaita!

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta