Helppo ja nopea tomaattipasta

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa! Tämä viikko aloitetaan blogissani poikkeuksellisesti reseptillä, eli tänään jaan teille yhden paljon suosimistani helpoista pastaresepteistä. Kyseinen pasta on siis tomaattipasta, joka on maustettu tuoreella basilikalla, punasipulilla, valkosipulilla, tomaateilla sekä sitruunanmehulla. Helppoa hyvää, joka maistuu ainakin itselleni erinomaisesti! Resepti on toki hyvin hiilarivoittoinen mutta useinhan pasta nimenomaan on. Kuten olen itse lukuisat kerrat maininnut, pasta toimii omalle kropalleni erinomaisesti ja etenkin päivinä joina tulen juoksemaan pidemmän lenkin, suosin pastaa. Pasta antaa pitkäkestoista energiaa ja saa jaksamaan aivan eri tavalla kuin salaatti. Pastan ei myöskään tarvitse olla mikään rasvapommi jos näin ei halua, vaan siitäkin on mahdollista valmistaa kevyttä mausta tinkimättä!

HELPPO JA NOPEA GLUTEENITON TOMAATTIPASTA

  • 2 suomalaista tomaattia
  • Reilu kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Laktoositonta fetaa (ehkä kourallinen)
  • Gluteenitonta pastaa (Barillan, mielestäni yksi parhaista!)
  • Mustapippuria
  • Sitruunanmehua
  • Provence yrttimausteseosta
  • 2 rkl sitruunan makuista oliiviöljyä

Keitetään spaghetti kevyellä suolalla maustetussa vedessä. Pilkotaan tomaatti, valkosipuli ja punasipuli, jonka jälkeen kevyesti ruskistetaan ne pannulla. Itse jätin tomaatin suhteellisen suuriksi paloiksi mutta halutessaan sen voi siivuttaa hyvin pieneksi tai vaikka blendatakin nestemäiseksi blenderissä. Kun spaghetti on kypsää, kaadetaan se muovikulhoon ja lisätään joukkoon tomaatti -sipuliseos sekä mausteista mustapippuri ja yrttimausteseos. Siivutetaan tuoretta basilikaa ja kaadetaan seoksen joukkoon. Tässä kohtaa lorautetaan sekaan myös sitruunan makuinen oliiviöljy sekä sitruunanmehu. Itse käytin sitruunanmehua aika reilulla kädellä, sillä pidän erityisen paljon sitruunan mausta! Lopuksi mursin pastan päälle vielä hieman fetajuustoa, joka ei kuitenkaan ole pakollinen. Mielestäni feta vaan sopii niin hyvin pastaan, että käytän sitä parmesanin korvikkeena oikeastaan aina. Nautiskellaan ja halutessa säilötään loput päiväksi tai pariksi jääkaappiin. Annoksesta tulee kahdelle henkilölle.

Toivottavasti resepti miellyttää ja menee sielläkin testiin!

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *