Vegaaninen tofu-kookoskeitto

Kun syksy tekee tuloaan, on keittoruokia jälleen mukava valmistaa. Keitto paitsi lämmittää mukavasti, on myös terveellistä ja hyvää arkiruokaa. Itse suosin paljon sosekeittoja mutta niiden rinnalla myös thai-tyyliset keitot ovat makuuni. Yksi suosikeistani onkin valmistaa keitto kookosmaitoon ja lisätä joukkoon kaikkea ihanaa kasviksista tofuun ja tuliseen currytahnaan. Toissa päivänä tulikin valmistettua thaimaalaishenkinen tofu-kookoskeitto, joka muuten vei kyllä kielen mennessään! Yksi aivan paras juttu näissä keitoissa on myös se, että yhden hengen taloudessa tuollaisesta satsista syö helposti sen kolme päivää. Siispä ruokahuolettomia päiviä on nyt takana päin muutama ja onneksi ainakaan vielä kyseinen keitto ei kyllästytä!

 VEGAANINEN TOFU-KOOKOSKEITTO (GL, M)

  • 1 pkt maustamatonta luomu tofua
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 2 suomalaista porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl kurkumaa
  • Reilusti mustapippuria
  • 1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1,5 dl vihreitä papuja (käytin pakaste)
  • 50 g vihreää currytahnaa 
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2 tl kookosöljyä
  • 1 riisinuudeli ”neliö” paketista
  • 1 cm tuoretta chiliä
  • Laadukasta suolaa
  • 1/2 l vettä
  • 1 limetti
  • Reilu kourallinen tuoretta korianteria

Pilkotaan sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat, jonka jälkeen ruskistetaan niitä kevyesti  öljyssä paistinpannulla. Heitetään joukkoon kuutioiksi pilkottu tofu, pähkinät sekä pieneksi siivutettu chili. Annetaan ruskistua ja maustetaan kurkumalla, suolalla, mustapippurilla sekä currytahnalla. Raastetaan joukkoon vielä tuore inkivääri. Laitetaan viereiselle liedelle vesi ja kookosmaito lämpenemään reilun kokoiseen kattilaan. Kaadetaan joukkoon kookosöljy, limetin mehu sekä vihreät pavut (voi olla jäisiä). Annetaan lämmetä ja siinä kohtaa kun pavut ovat pehmenneet, heitetään joukkoon vielä riisinuudelit. Riisinuudelit pehmenevät muutamassa minuutissa, joten jo kohta pian joukkoon voikin kaataa pannulta kasvikset. Lopuksi pilkotaan tuore korianteri ja kaadetaan lehdet keiton joukkoon. Annetaan keittyä hetki miedolla lämmöllä ja haudutetaan kannen alla viitisen minuuttia. Makukin kannattaa tässä kohtaa testata ja jos tulisuus on mieleesi, lisää halutessasi muutama ekstra teelusikallinen currytahnaa, tai lorauta joukkoon vaikka soijakastiketta. Itse tein tällä kertaa keitosta hieman pehmeämmän ja siksi resepti ei ole mikään tulisista tulisin.

Nautiskellaan viltin alla, Netflixiä katsellen.

Oikein ihanaa perjantaita ja rentouttavaa viikonlopun alkua!

Itselläni on luvassa tänä viikonloppuna ystäväni hääjuhla, kasapäin duuneja sekä sunnuntaina yhdet sovitut kuvaukset. Muutama duunijuttu stressaa nyt aika tavalla, joten pyrin jossain välissä myös ottamaan hieman rennommin – vaikka keiton ja Netflixin voimin.

Kommentit (2)
  1. Kun kerran tykkäät curryista kovasti, suosittelen laittamaan kastikkeisiin muhimaan lanttua! Yllätti itsenikin sillä, miten hyvin se sopii itämaisiin ruokiin. 🙂

    1. Okei, kiitos vinkistä! Eipä ole muuten koskaan tullut edes mieleen että voisi sopia. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *