Viikonlopun herkullinen suklaagranola

Taas ollaan perjantaissa ja viikonloppu häämöttää edessäpäin! Viikko on hujahtanut ennätysnopeasti ja tämä päivä tuleekin oltua I love me -messuilla messukeskuksessa. Perjantain kunniaksi on luvassa jälleen resepti ja tällä kertaa sellaiseen suosikkiherkkuun, jota valmistan säännöllisesti – nimittäin granolaan. Granola on ehdottomasti yksi lemppareistani ja korvike perinteiselle myslille. Granola on nopea ja helppo valmistaa, jonka lisäksi se toimii loistavasti hedelmien, marjojen sekä soijajogurtin lisukkeena. Itse ainakin kaipaan useimmiten soijajogurtteihin jotain sattumia ja jo siksikin granola on mielestäni erinomainen vaihtoehto. Vielä kun sen valmistaa itse, voi olla varma mitä tuo pitää sisällään eikä tarvitse pelätä turhia sokereita tai lisäaineita.

Ykkössuosikkini on tosiaan suklaagranola, johon tulee niin raakakaakaota kuin ihan raakasuklaatakin. Maku on ihanan suklainen olematta kuitenkaan liian tunkkainen saatikka makea. Ohessa resepti tähän herkkugranolaan, johon ihastutte aivan varmasti! Mikäli oikein makeasta pidätte, laittakaa hunajaa enemmän, sillä itse laitoin sitä reseptiin aika minimaalisesti ihan vaan siitä syystä, etten pidä enää nykyään kovin makeasta.

HERKULLINEN SUKLAAGRANOLA (GL, M)

  • 3 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl pellavansiemeniä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl ceyloninkanelia
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 1,5 rkl luomu hunajaa
  • 0,8 dl kookosöljyä
  • 1,5 dl casheweja
  • 3 palaa raakasuklaata
  • Ripaus himalajan vuorisuolaa

Kaadetaan muovikulhoon kaurahiutaleet, siemenet, vaniljajauhe, suola ja kaneli, jonka jälkeen sekoitetaan huolella. Sulatetaan kookosöljy ja kaadetaan se seoksen joukkoon. Tässä kohtaa mukaan laitetaan myös makeutus eli hunaja (tai vaikka agave). Makeutusta kannattaa tosiaan laittaa kaksin kerroin mikäli haluat että granola on makeaa! Kaadetaan seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin keskitasossa 150 asteessa noin 20 minuuttia, uunin tehoista riippuen. Kun granola on paistettu, kaadetaan se takaisin muovikulhoon, jonne lisätään cashewpähkinät, raakakaakaojauhe (siivilän läpi jotta ei tule paakkuja) sekä raakasuklaa, joka raastetaan. Sekoitetaan koko seos huolella ja testataan maku. Mikäli tässä kohtaa vielä kaipaat makeutusta, sitäkin voi hyvin lisätä! Annetaan jäähtyä ennen tarjoilua. Granola säilyy kivasti kuivassa ja pimeässä sekä suljetussa rasiassa useamman päivän ajan.

Omassa herkkuannoksessani on suklaagranolaa, banaani, Alpron kookosjogurttia sekä vadelmia, nam!

Toivottavasti herkkuresepti miellyttää!

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! Mikäli messuilla törmäillään, tulkaahan rohkeasti nappaamaan hiasta. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *