Maanantai ja maanantailista

Mietin eilen illalla tätä päivää ja samalla kokosin ajatuksia tulevaa viikkoa silmällä pitäen. Mieleeni muistui yhtäkkiä aika, kun maanantai oli itselleni viikon ikävin päivä ja sunnuntai-iltana alkoi ahdistamaan. Muistan, miten kadehdin silloista kumppaniani joka sai jäädä maanantaiaamuna nukkumaan, kun itse painelin huonosti nukutun yön jälkeen töihin. Silloinen elämäni oli yhtä oravanpyörää ja näin jälkikäteen ajateltuna, onneksi uskalsin viimein katkaista sen. Muistan tuolloin miettineeni kunpa voisin vielä joku päivä tietää, mitä haluan aidosti tehdä ja löytäisin sen oman juttuni. Kun on irrallisena vaellellut siellä täällä vuosikaudet, ei sitä toivo kuin että löytäisi sen oikean suunnan. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, näitä ajatuksia eilen läpi käydessä minut valtasi kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että olen löytänyt vihdoin oikean suunnan ja koen olevani oikealla polulla. Edelleenkään en ole sataprosenttisen varma mitä teen viiden tai kymmenen vuoden päästä, mutta olen varma että tuo kaikki tulee liittymään tavalla tai toisella siihen, mitä teen tälläkin hetkellä.

Toisaalta samaan aikaan kun löysin töiden suhteen selkeämmin juttuni ja uskalsin muuttaa kurssia riskejä ottaen, alkoi pikkuhiljaa henkisen minän alamäki. Harvoin elämä siis on ruusuilla tanssimista jokaisella osa-alueella. Nyt kun aikaa ”yrittäjänä” on kulunut jo 1,5 vuotta, koen että kykenen vihdoin nauttimaan kunnolla arjesta, oikeasta suunnasta työrintamalla ja ylipäänsä työni hyvistä puolista. Maanantai tuntuu hyvältä uuden viikon alulta eikä sunnuntaina tarvitse potea järkyttävää ahdistusta. En elä viikonloppuja varten ja voin lomailla kun se minulle parhaiten sopii – todella moni asia on järjestelykysymys. Tiedän, kuulostaa vähän turhankin hyvältä, mutta jotta en nyt aivan pilvissä leijailisi, liittyy omaan työhönikin niitä miinuksia. Harva asia elämässä on joko tai. Plussat kuitenkin kumoavat ne miinukset ja se jos mikä on mielestäni elämässä aika tavoiteltava asia.

Hyvillä fiiliksillä siis tähän maanantaihin! Ohessa maanantailistaa, eli tulevan viikon aikana ”suoritettavia” asioita ja muistutuksia itselleni.

Käännän unirytmini – siis ihan oikeasti nyt teen sen. Alkaneella viikolla on parikin aamuista blogitilaisuutta, jotka pakottavat heräämään ajoissa ja tämän vuoksi rytmiä on nyt korjattava. Eilen menin nukkumaan yhden jälkeen ja lauantaina puoli kahdelta. Inhoan tällaista rytmiä ja haluaisin olla pedissä klo. 24- 00.30. Vinkkejä rytmin totaaliseen kääntämiseen?

Priorisoin asioita fiksummin. Eli en jätä töitä yöhön vaan hoidan ne ennen ilta kymmentä.

En nuku päiväunia. En siis normaalisti nuku, mutta viime viikolla nukuin parikin kertaa! Noissa tilanteissa olin vaan krapulan kaltaisessa olotilassa (en siis krapulassa), eli nukkunut todella vähän ja niin väsynyt. Yliväsyneenä en kykene oikein mihinkään ja tuon vuoksi nukuinkin ne pienet unet parinakin päivänä. Tällä viikolla tapahtuu täyskäännös!

Kuljetan kangaskassia mukana joka ikinen päivä! Viime viikolla nimittäin ärsytti, kun jouduin ostamaan useamman muovipussin havahduttuani kaupassa siihen, että kangaskassi on jäänyt kotiin…

Jatkan operaatiota kaappien tyhjennys ja turhien vaatteiden pois myyminen. Konmaritan säännöllisesti ja kesän jälkeisen projektin aloitin muutama viikko sitten. Vielä olisi muutamat jutut odottamassa myyntiä, joten tällä viikolla aion tehdä sen!

Ostan kotiin kynttilöitä. Nyt on nimittäin se aika vuodesta kun kynttilöitä on lupa poltella. Joko kohta voi muuten laittaa jouluvalot ikkunoihin?

Googlaan vihdoin ja viimein mistä saisin hyvän maidonvaahdottimen! Tuo on ollut hankintalistallani nyt jokusen viikon ja edelleenkään en ole saanut aikaiseksi tehdä empiiristä tutkimusta, mistä löytäisin kyseisen laitteen kohtuuhintaan. Pakko muuten sanoa että kahvi on kymmenen kertaa parempaa kun maito on vaahdotettu, vink vink.

Maksan laskun, joka on pyörinyt pöydällä nyt useamman päivän ajan ja on muuten jo myöhässäkin. Kyse ei ole siitä ettei olisi rahaa, vaan yksinkertaisesti siirrän usein tällaisia arjen velvollisuuksia. Laskujen maksu on ärsyttävää.

Piipahdan viini-, ruoka- ja kirjamessuilla, jotka järjestetään jälleen messukeskuksessa tulevana viikonloppuna. Minulla on messuille bloggaajapassi, mutta veikkaan että menen paikalle enemmänkin rennosti ystävieni kesken.

Käyn treenaamassa viisi kertaa tämän viikon aikana. Nyt on muuten hyvä treenisykli meneillään ja motivaatiokin taas kohdillaan! Vielä kun tähän saisi yhdistettyä ne joogatunnit, niin olisin tyytyväinen.

Lupaan tehdä itse ruokaa! Nyt on nimittäin hävettävän pitkä ulkona syömisen/Woltin kierre takana, joten pakko palata ruotuun. Kotona kokkaamisella säästää sievoisen summan rahaa kuukaudessa.

Etsin jokaisesta päivästä hyviä asioita ja muistutan itseäni kaikesta mikä on hyvin. Se ei kyllä ole tällä hetkellä mitenkään erityisen vaikeaa, mikä on ihana ääneenkin todeta.

Ostan ainoastaan yhden Lohilon tämän viikon aikana. Viime aikoina noita on nimittäin mennyt jälleen hieman useammin – milloin väli- tai iltapalaksi. Uusin suosikkini on muuten vadelma salmiakki, jota löytyy onnekseni lähimmästä Alepasta!

Värjään hiukset! Tätä olen muuten pitkittänyt myöskin aivan liian kauan, sillä inhoan hiusten värjäämistä. Toisaalta kotona värjääminen on huomattavasti helpompaa kuin kampaajalle meneminen. Kampaajalla nimittäin istun aina tuntitolkulla, mutta kotona värjäys käy käden käänteessä.

Sellainen on minun ”to do” lista tälle viikolle. Aika tavallisia arkisia asioita täynnä, mutta sellaistahan se elämä on.

Oikein ihanaa maanantaita ja uuden viikon alkua!

Kommentit (4)
  1. Jonna / Palasia arjestani
    22.10.2018, 14:44

    Olipas ihanan arkinen postaus! Mulla sama laskujen kanssa 😀 Ei vaan millään jaksais maksaa…

    1. Kiva kuulla! 🙂 Haha joo se on niin mälsää puuhaa!! Mutta eipä ole järkeä ottaa viivästyskuluja omasta laiskuudestakaan…

  2. Itse pidän välillä kahtakin kangaskassia laukussa niin jos toinen on kauppareissun jälkeen unohtunut laittaa takaisin niin on sitten vielä yksi kassi joka on mukana.

    Ah, pitäisikin taas kaivaa Nespresson maidonvaahdotin käyttöön kun se on taas jäänyt liian vähälle käytölle. Ei ainakaan kahvi kylmene niin nopeasti kun maito on lämmintä 😀

    1. Joo, no sama kyllä! Ärsyttää että viime aikoina tuo on vallan unohtunut. Muovipussin ostaminen tuntuu pistona sydämessä ja usein valitsenkin paperikassin sen sijaan. On edes hieman ekologisempi…

      Pitääkin kurkata Nespresson maidonvaahdottimet, nimittäin olisi kyllä kovasti tarvetta. Jos kokeilee parikin kertaa juoda kahvin vaahdolla, maistuu se ns. tavallinen sumppi niin tylsältä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *