Ruokaisat miniomeletit

Useamman kerran viikossa päiväni alkaa omeletin voimin. Suorastaan rakastan hotellimaisia täytettyjä munakkaita, joihin on heitetty väliin kaikkea kuullotetusta paprikasta pinaattiin ja valkosipuliin. Omeletti on paitsi helppo ja herkullinen aamiainen, myös ravintoarvoiltaan erinomainen. Proteiinipitoisuutensa vuoksi se sopii kivasti nimenomaan päivän käynnistämiseen, sillä juuri silloin sitä energiaa erityisesti kaivataan! Ja kuten olen moneen otteeseen todennut, proteiinipitoinen aamiainen on itselleni ehdottomasti se juttu.

Tänä aamuna innostuin kokeilemaan sen perinteisen yhden suuren munakkaan sijaan minikokoisia omeletteja, jotka paistoin pienille letuille tarkoitetulla pannulla. Tein omeleteista kasvispainotteisia (kuten aina), mutta niiden päällehän on vapaus heittää oikeastaan mitä ikinä haluaa – oman maun mukaan.  Lopputulos oli erittäin onnistunut ja tällä aamiaisella pärjäsi kyllä helposti useamman tunnin ajan! Voisin muuten myös kuvitella, että lapsiperheissä nämä miniomeletit voisivat toimia aika kivasti.

Jospa siis viikonlopun aamiaisideat ovat vielä hukassa, niin tästä vaan rohkeasti kokeilemaan!

Ruokaisat miniomeletit (GL, M)

Taikina:

  • 3 kananmunaa
  • 0,5-1 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
  • Ripaus laadukasta suolaa

Täytteet:

  • Paprikaa
  • Tomaattia
  • Pinaattia
  • Valkosipulin kynsi
  • Mausteita (käytin yrttimaustetta, kurkumaa, chiliä ja mustapippuria)

Pilkotaan paprikat, tomaatit ja valkosipulin kynsi pieneksi ja kuullotetaan ne kevyesti pannulla. Sillä välin valmistetaan omelettitaikina, eli kaadetaan blenderiin kananmunat, neste ja ripaus suolaa. Hurautetaan ja annetaan blendaantua ehkä puolen minuutin ajan, jotta taikinasta tulee kivan kuohkeaa. Lämmitetään liesi ja sulatetaan kookosöljy minilettupannulle. Kaadetaan jokaiseen letulle tarkoitettuun koloon taikinaa ja annetaan hetki esikypsyä, jonka jälkeen lisätään kuhunkin omelettiin lusikallinen täytteitä.

Muuten tosiaan paistellaan normaalisti mutta ainut huomio on se, että nämä munakkaat kannattaa kypsentää miedolla lämmöllä ja riittävän pitkään, jotta täytteet ikään kuin jäävät omelettiin kiinni. Kun koko satsi on paistettu, puristetaan päälle hieman sitruunanmehua ja lisätään rinnalle tuoretta pinaattia.

Annoksesta tulee ehkä noin 8-10 pientä omelettia.

Oikein rentouttavaa perjantai-iltaa jokaiselle!

Tuhdit suklaapannukakut

Tänään päivä käynnistyi tuhtiakin tuhdimpien suklaapannareiden voimin, nami! Banaanipannukakut ovat olleet yksi suosikeistani jo hyvin pitkään ja erilaisia variaatioita on tullut kieltämättä kehiteltyä tässä matkan varrella yhden jos toisenlaisia. Pakko kuitenkin myöntää, että suklaapannarit vievät voiton niistä perinteisistä pannukakuista ihan mennen tullen! Vielä, kun päälle murentaa itse valmistettua raakasuklaata ja lisää mansikoita, sekä banaanisiivuja, niin eipä ole mahdollisuutta epäonnistua aamiaisen kanssa.

Suklaapannukakut

Herkullisen makunsa lisäksi pannukakut on valmistettu tietenkin minulle tyypilliseen tapaan terveellisistä aineosista. Banaania, raakakaakaota, FASTin luonnollista heraa… Suklaan maun voi ihanasti hakea tosiaan terveellisemminkin kuin suoraan sokerista. Sanoisinkin, että resepti on aivan täydellinen juuri sinulle, joka kaipaat viikonloppuusi jotain hyvää, mutta olet esimerkiksi dieetillä tai pyrit muuten sokeriherkkuja välttelemään. Tällä voi toki aloittaa aamunsa ihan viikollakin jos aamuissa on yhtään enempää aamiaisen väsäämiselle. :)

Tuhdit suklaapannukakut (GL, M)

  • 1 banaani
  • 3 kananmunaa (laitoin 2 kokonaista ja kolmannesta vain valkuaiset)
  • 1,5 rkl FASTin 100 % luonnollista suklaan makuista heraa
  • 2 tl raakakaakaota
  • Ripaus vaniljaa (joko jauheena tai uutteena)
  • Pieni hyppysellinen suolaa
  • 1 rkl psylliumia

Heitetään kananmunat ja banaani blenderiin. Ja tosiaan selvennökseksi, siksi laitan vain kahden kananmunan keltuaiset, sillä en tahdo pannukakuista liian munakasmaisia. Lisätään joukkoon muut aineosat ja blendataan huolellisesti. Paistetaan pannarit kookosöljyssä ja laitetaan tarjolle. Päälle siivutin puolikkaan banaanin, sulatin suomalaisia mansikoita ja murensin kotitekoista raakasuklaata, joka muuten aivan ihanasti suli lettujen päälle! Kylkeen kahvia niin johan päivä alkaa mukavasti.

Tällaista reseptiä siis tähän perjantaihin, toivottavasti testailette. Muuten viikonloppu on alkanut ainakin täällä mukavissa tunnelmissa. Saanut hoidettua koneella rästihommia ja tarkoitus olisi vielä tänään suunnitella sitä, mitä viikonloppuna voisi blogissa tapahtua. Treenikuulumisia en ole tainnut pitkään aikaan päivitellä, joten jotain siihen liittyvää voisi olla luvassa! Myös ruokapäivä kuvina voisi olla ajankohtainen pienen tauon jälkeen. Ja jos on siis ylipäänsä postaus ideoita, niin niitäkin saa aina ilmoille heittää?

Ulkona näyttää vielä tänään niin kauniille, että taidanpa ottaa pienen happihyppelyn ja käydä juoksemassa!

Oikein ihanaa loppupäivää kaikille!