Kuluneen viikon parhaat x 10

Mulberryn aivan ihana vintage laukkulöytö! Myin taannoin paljon käyttämäni Rebecca Minkoffin mustan pikkulaukun ystävälleni koska kyllästyin siihen, enkä kokenut enää tarvitsevani kahta mustaa pikkulaukkua. Ajattelin etten osta tilalle mitään mutta kas kummaa, törmäsinkin Frida marina nimisestä vintage liikkeessä söpöön krokotiilinahkaiseen Mulberryn laukkuun. Väriltään laukku on ihanan punainen ja ulkonäöltään niin kovin minun tyylinen – en vaan voinut jättää sitä hyllyyn! Maksoin hyväkuntoisesta laukusta 40 euroa, mikä on aika vähän merkkilaukusta vaikka se nimenomaan vintagea onkin… Juuri tämän takia rakastan niitä kirpputoreja.

Hot jooga Yoga Nordicilla. Vihdoin ja viimein pääsin muutaman viikon tauon jälkeen joogaan ja tiedättekö muuten mitä? Yoga Nordicilla on usein keskellä päivää ”happy hour”, eli joogatunteja viidellä eurolla. Tämä oli itsellenikin täysin uusi juttu mutta aivan mielettömän siisti sellainen! Sovittiinkin Iineksen kanssa, että tehdään tästä ehdottomasti tapa ja jatkossa käydään noissa päivä joogissa joka viikko. Jos siis sinullakin on mahdollisuuksia keskeyttää työpäivä vaikka kerran tai pari viikossa, niin suosittelen näitä tunteja oikein lämmöllä. Jooga itsessään on niin kovin kallis harrastus, jonka vuoksi viiden euron tunti tuntuu aivan naurettavan edulliselta – ja se kaikki muuten pelkästään omaan hyvään!

Ensimmäinen terapiakäynti. En varmaan vielä itsekään usko tätä todeksi mutta olen vihdoin ja viimein aloittanut terapian. Ensimmäinen käynti oli tällä viikolla ja pakko sanoa, että tuntuu jollain tapaa todella helpottavalle aloittaa tämä matka itsensä kanssa. Vaikka vielä muutama viikko ennen aikaa taistelin sen kanssa, että perunko kuitenkin ajan koska mielessä pyöri vaan se tarvitsenko tätä nyt todella niin paljon, että olen valmis satsaamaan käynteihin jopa muutaman ulkomaanmatkan verran rahaa? Tajusin kuitenkin onneksi lopulta sen, että jossain kohtaa tämä on kuitenkin tehtävä joten miksi siirtää väistämätöntä?

Kaksi uutta kasvia kotiin. Olen nykyään oikea kasvihullu ja rakastan etenkin aitoja viherkasveja. Mielestäni koti on huomattavasti kotoisampi, kun siellä on jotain elävää ja kasvit nimenomaan saavat aikaan tuon efektin. Tällä kertaa ostin Plantagenista 12 cm korkuisen varjoviikunan sekä vielä mehiruusukkeen. Toivon noille kahdelle pitkää ikää, sillä muutaman kasvin olen ilmeisesti hoitotavoillani onnistunut tappamaan. Viirivehka joka on sinnitellyt kodissani nyt suunnilleen vuoden verran, lensi tänään pois koska se alkoi näyttämään jo niin kärsineeltä. Samoin kävi aloe veralle jo muutama kuukausi takaperin, sillä se ei kestänyt Dubain matkan aikaista lähes kolmen viikon kastelutaukoa.

Fifty Shades Freed -kutsuvierasnäytös. Torstaina käytiin ystäväni kanssa katsomassa uusin Fifty Shades Finnkinon kutsumana ja pakko sanoa, että olin salaa odotellut leffaa jo hieman pidempään. Tykästyin todella paljon elokuvan kakkososaan (ykköstä en ole vieläkään nähnyt) ja siksi tätä viimeistä osaa onkin tullut odoteltua. Kolmas osa oli kuitenkin ehkä pienoinen pettymys – tai no ei ehkä varsinaisesti pettymys mutta ei missään nimessä yhtä hyvä kuin tuo kakkonen. Sen enempää juonta paljastamatta suosittelen elokuvan kuitenkin katsomaan, sillä se on päätös tuolle intohimoiselle rakkaustarinalle ja kuitenkin monin tavoin näkemisen arvoinen elokuva.

Ripsihuolto Beauty Anniinassa. Tällä viikolla tuli piipahdettua myös *ripsihuollossa Anniinalla ja nyt katse on jälleen erityisen huoliteltu. Ripsistä tuli taas kerran niin kauniit ja tuuheat, juuri sellaiset kuin toivoinkin! Seuraavaan huoltoon onkin nyt sitten aikataulullisista syistä viisi viikkoa aikaa, joten loppuajasta saatetaan mennä jopa melkein ilman ripsiä. Nyt taas tähän ripsillä varusteltuun ihmeeseen on niin tottunut, että saas nähdä miltä tuntuu jälleen tuo ripsien mahdollinen puuttuminen.

Reissu Tampereelle! Tänään hieman myöhemmin suunnataan ystäväni kanssa Tampereelle yhteisen ystävämme luokse yökylään. Tarkoitus on viettää tyttöjen iltaa ja piipahtaa myös Tampereen yössä pitkästä aikaa. Viimeksi olen ollut Tampereella 2017 loppukesästä, joten jo on aikakin tehdä visiitti Manseen. Olen aina kovasti tykännyt Tampereesta, sillä kaupungissa on oma hyvä tunnelmansa. Yöelämästä tosin en tiedä sillä suunnalla yhtään mitään mutta kuulemma Tillikka ja Tornin yläbaarissa piipahdus ovat meidän illan agenda.

Selkeä päivien pidentyminen. En tiedä oletteko te huomanneet saman mutta itse olen pistänyt merkille kuinka valoisaa on pidempään. Tuntuu kuin päivä päivältä valoisuus vaan lisääntyisi ja kuvaaminen onnistuu nykyään jopa neljän aikaan iltapäivällä! Tuo on sinällään aika iso ero muutaman kuukauden takaiseen, jolloin kahdelta meinasi olla jo turhan hämärää kuville… Varmaan muuten tämän työn plussapuolia, että osaa todella iloita valon määrän lisääntymisestä ja sen huomaa hyvin konkreettisesti. Enää muutama hassu viikko niin ollaan jo maaliskuussa ja siitä se kevät sitten alkaakin! Vaikka pimeä vuodenaika ei olekaan mikään mieluisin, rakastan silti vuodenaikoja ja ne tuovat elämään oman ripauksensa vaihtelevuutta.

Onnistuneet reseptit! Tällä viikolla on tosiaan tullut valmistettua niin täydellistä kauraleipää kuin kotitekoista Nutellaakin. Molemmat reseptit onnistuivat todella hyvin mikä ei ihan oikeasti aina ole todellakaan itsestäänselvyys… Leipomisessa kun on aina riskinsä epäonnistua varsinkin silloin, jos lähtee sooloilemaan kuten itse teen melkeinpä aina. Olen keittiössä aika luova ja suurin vaikeuteni on kirjata samalla ylös ne raaka-aineet sekä ylipäänsä mitata ne. Jos en jakaisi reseptejäni blogissa, tekisin kaiken aivan varmasti summan mutikassa, mututuntumalla.

Sujuva arki. Kuluneen viikon aikana arki on ollut mukavan sujuvaa ja menevää. Tykkään vaihtelusta jonka työni mahdollistaa ja nimenomaan siitä, että välillä paahdetaan koneen äärellä enemmän kuin työpäivän verran, kun taas toisena päivänä kuvaillaan, käydään presseissä, treffataan kollegoita sekä vaikka joogaillaan keskellä päivää. Tällä viikolla arki on ollut jotenkin erityisen hyvää ja kaikki on vaan sujunut. Ei ole oikeastaan ollut muuta vastustusta kuin yhdet kadotetut nahkahanskat ja se on muuten aika pientä!

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava ja onnistunut viikko? Oikein rentouttavaa lauantai päivää ja palataan huomenissa!

 

*Ripsihuolto sponsoroitu

Juuri nyt ilostuttaa ja ärsyttää

Ilostuttaa:

… Lohilon salted caramel -jäätelö! Bongasin tuon purkin lähikaupastani ja en voisi olla iloisempi, että he ovat ottaneet Lohilon valikoimiinsa. Ehdottomasti parasta ”terveysjäätelöä” jos kotitekoista lakusuklaa jädeä ei lasketa!

… Päivien piteneminen sillä valoa on nyt selkeästi enemmän ja pidempään kuin, mitä vielä kuukausi sitten oli. Tällä hetkellä on siis toivoa keväästä joka taitaa muuten olla aivan nurkan takana. Tylsä tammikuu voisi juosta nyt nopeasti helmikuuhun.

… Ystäväni Iines kutoo minulle villapipoa. Mitä ilmeisemmin tuo hiilenharmaa beanie on jo tällä viikolla valmis, joten tuskin maltan odottaa! Oma pipovalikoimani on todella suppea, sillä käytän enimmäkseen baskereita tai Brixtonia. Onkin ihan huippua saada pipo, joka on paitsi ulkonäöltään täydellinen, myös lämmin.

… Erityisen hyvin nukutut yöt. Näin tipattomalla ollessani huomaan todella, kuinka suuri vaikutus alkoholilla on unen laatuun. Se on ensimmäinen ja ehkä merkittävin havainto, jonka olen nyt kahden viikon sisään tehnyt! Kenties tähän toki vaikuttaa myös se, että henkistä stressiä ei juuri nyt ole. Kokonaisuus ratkaisee.

… Fifty Shades Freed on kohta elokuvissa, enää alle kuukausi! Ja tähän kohtaan muuten pakko mainita, etten ole nähnyt ensimmäistä osaa mutta silti kakkosen jälkeen en ole voinut kuin odottaa tätä kolmatta. Tämä lienee sellainen stereotyypinen naisten leffavalinta mutta ihan sama, pakko nähdä ja ensimmäisten joukossa.

… Olen jälleen innostunut tuorepuristetuista mehuista! Kuitenkin se mehu, joka itseäni eniten tällä hetkellä innostaa on käsipuristimella valmistettava appelsiinimehu. Tuossa kaikki hedelmälihakin säästyy eikä mitään mene hukkaan. Joutuuhan siinä vähän käsityöskentelemään mutta voittaa kieltämättä mehulingon 1-0 ja on muuten halpa satsaus, suosittelen.

… Te siellä ruudun toisella puolen. Viime aikoina olette kommentoineet jälleen todella mukavasti ja siis tällä tarkoitan sitä, että olette jaksaneet kommentoida – olen siitä kovin kiitollinen! Joulukuussa nimittäin hieman masensi, kun kommentteja tuntui tulevan vaan harvoin. Se on muuten jännä juttu, kuinka kommenttien vähyys saa tuntemaan, että ei tee nyt jotain oikein vaikka eihän siitä ole kysymys. Itsekin olen maailman surkein kommentoimaan muiden blogeja mutta ei se sitä tarkoita, ettenkö lukisi tai vaikka pitäisi tekstistä.

… Yleinen fiilis on ollut nyt parempi – lähinnä siis elämää ja kaikkea siihen liittyvää kohtaan. Vaikka tässä kuussa ei olekaan tapahtunut mitään suurta ja mullistavaa, on mieli ollut silti positiivisempi. Itse asiassa varmaan juuri tuon takia. Nämä jutut eivät ole enää nykyään itselleni itsestäänselvyyksiä, jonka vuoksi tuntuu kivalta voida sanoa näin.

… Kiiltävä meikkitrendi joka on tulossa nyt pinnalle. Itsehän nimittäin suorastaan rakastan kiiltävää ja jopa vähän rasvaista ihoa, jonka vuoksi tuon tyylin pinnalle tulo on itselleni suorastaan ilouutinen. Ihan mahtavaa, että kohta iholleen on enemmän kuin lupa loihtia rasvaisen kiiltävä meikkilook! Itse olen aina ihmetellyt miksi ihmiset valittavat ihon kiiltämisestä ja paikkailevat meikkiä puuterilla, koska omasta mielestäni kiiltävä iho on ainoastaan ihana.

Ärsyttää:

… Hurjan sähköinen tukka! Nytkö se sitten todella alkoi, nimittäin kärsin oikeastaan poikkeuksetta talvisin sähköisestä ja kuivasta hiuskuontalosta. Pitääkin kaivaa ne kaikki hiusvoiteet esiin joiden avulla tuon sähköisyyden saa edes jotenkuten kuriin.

… Silittäminen. En tiedä koska ihmeessä saisin aikaiseksi hankkia höyryttimen, jonka avulla jokainen vaatekappale siliäisi minuuteissa? Suunnittelen nimittäin tuon kapistuksen ostamista joka ikinen kerta, kun silittäminen tulee eteen. Minulle silittäminen on kotitöistä se ärsyttävin, jonka vuoksi delegoisin tuon homman mieluusti jollekin toiselle.

… Ihmiset, jotka pettävät muita tavalla tai toisella. Oli kyse sitten parisuhteesta tai mistä tahansa ihmissuhteesta, valehtelu ja kaikenlainen kieroilu ärsyttää itseäni todella paljon. Tuosta kärsii paitsi valehtelija itse, myös hänen ympäristönsä aika tavalla. Pahinta on jos viattomat ihmiset joutuvat kärsimään siitä, että toinen toimii itsekkäästi ja epärehellisesti.

… Kovaääninen jääkaappi-pakastin! Tuo on hurissut nyt kovaan ääneen jo pidempään, joten lieneekö aika sulattaa se vai, mitä? Hurina tuntuu pahenevan aina silloin, kun menen nukkumaan – aivan kuin jääkaappi tietäisi, että juuri tuolloin olisi syytä olla hiljempaa.

… Samojen virheiden toistaminen elämässä. Välillä ihmettelen miksi sitä ei koskaan opi? Miksi ihminen on niin taipuvainen lankeamaan samoihin virheisiin kerta toisensa jälkeen? Se on todella ärsyttävää sekä osittain turhauttavaakin sillä sitä kuvittelee, että jokainen virhe elämässä opettaa – ehkä nimenomaan sitten kantapään kautta, kirjaimellisesti. Itse löydän tosiaan itseni useinkin tämän saman kysymyksen ääreltä ja paikoitellen se ärsyttää minua.

… Kamerani likaisuus. Miettikää, että ostin Canonin 6D rungon vuosia sitten, olisiko ollut 2014 alkutalvi enkä edelleenkään ole vienyt tuota kertaakaan kennon puhdistukseen! Ihmettelen, että tulee enää edes hyviä kuvia. On vaan niin haastavaa miettiä koska kameraa ei tarvitsisi, koska sitä periaatteessa tarvitsee joka päivä. Lupasin kuitenkin, että nyt keväällä teen sen ihan jo kamerani kunnon vuoksi.

… Rahan ja luksuksen korostaminen. Tällä tarkoitan siis sellaista tyyliä nostaa jatkuvasti esiin omaa tai läheistensä (esim. miesystävä) varallisuutta. Mielestäni tuo on jotenkin todella surullista. Miksi jotkut kuvittelevat, että tuo herättää kaikissa ihmisissä ihailua? Itselleni tulee tuollaisesta käytöksestä enemmänkin nolo fiilis. Tosin minä olenkin niitä ihmisiä, joille on aivan sama, juonko kympin kuoharia vai satasten samppanjaa.

… Netflix heittää minut ulos sisäänkirjauksesta joka ikinen päivä, tai vähintään joka toinen. En ymmärrä mikä siinä onkin vaikka sähköpostikin on laitettu ”remember e-mail” niin silti tuo ei muista sitä. Ja näin tosiaan televisiossani, johon Netflix on kytkettynä. Tietokoneella se tietenkin muistaa minut, koska koneellahan se sisäänkirjautuminen on huomattavasti helpompaa sekä nopeampaa…

Näiden ilostuttajien ja ärsyttäjien saattelemana toivottelen oikein mukavaa tiistaita! Kerro ihmeessä jos sinua ilostuttaa tai ärsyttää joku parasta aikaa?

 

Kuvat: Taru / edit: minä