Parasta just nyt

Takana on ihan huikea viikonloppu rakkaiden ystävien kanssa! Kulunut viikonloppu hujahti tosiaan Tampereen ja Kangasalan suunnalla, jossa vietettiin aikaa tiiviin ystäväporukan kanssa. Aperoleja, kesän ensimmäiset puutarhabileet, aurinkoa ja lämpöä täydeltä taivaalta, sekä Tampereen yöelämä pitkästä aikaa. Tällä kertaa tuli tosin kierreltyä rennosti eri paikkoja ja yökerhot jätettiin kokonaan välistä. Pakko sanoa, että Tillikka oli paikkana sellainen, jonne voisin mennä uudestaankin! Huikea cover bändi, hyvää musiikkia ja kiva tunnelma. Lieneeköhän Helsingissä mitään vastaavaa mestaa?

Lähestyvä juhannus. Vielä on hieman epävarmaa, missä sen vietän – maalla vaiko sitten täällä kaupungissa. Viime vuonna tuli juhlittua juhannusta ihan Helsingissä ja oli kieltämättä positiivinen yllätys! Omalla tavallaan houkuttaisi kyllä ajatus maaseudun rauhasta ja siitä, että juhannus koostuisi grillaamisesta, hyvistä yöunista ja liikkumisesta. Nyt on ollut niin paljon kaikenlaista menoa ja meininkiä koko kesäkuun alkupuoli, että pieni rauhoittuminen tulisi vallan tarpeeseen. Ehkä viimeistään torstaina sitä on viisaampi?

Pitkät juoksulenkit. En ole käynyt salilla nyt hetkiin ja treenini ovat koostuneetkin lähestulkoon ainoastaan juoksulenkeistä. En tiedä teistä, mutta itselleni juokseminen on jotenkin kovin terapeuttista. Uppoudun juostessa omaan maailmaani ja se on itselleni se hetki päivästä, jolloin koen rentoutuvani. Pidän vauhdin sellaisena, että kykenen samalla vaikka puhumaankin ja juokseminen tuntuu ylipäänsä hyvältä. Olen mukavuusalueella treenaaja ja minulle on tärkeää nauttia siitä, mitä teen. Kesällä juokseminen on kyllä yksi parhaista asioista, sillä ei ole liian kylmä. Kohta pitääkin pukea treenikamppeet ylle ja aloittaa tämän viikon harjoitukset!

Banaanijäätelö! Ehkä yksi parhaista terveellisemmistä herkuista juuri nyt on banaanijäde. Sekaan esimerkiksi raakakaakaojauhetta ja pilkottua raakasuklaata, nam! Aivan mieletön herkku, jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla vaikka ihan päivittäin. Joko te olette kokeilleet? Pitääkin laittaa jotain kokeilemaani jäätelöreseptiä blogiinkin lähiaikoina.

Tulevat lomareissut. Suunnitteilla on nyt ainakin Dubai marraskuulle ja elokuun alkuun jonkinlainen lyhyempi (kaupunki)loma. Päätin jo kesän alussa, että menen aika extempore meiningillä näiden lomareissujen suhteen mutta nyt olen tosiaan tullut siihen tulokseen, että ainakin nuo pari reissua tässä lyödään kyllä lukkoon ihan lähiaikoina. Olisiko ideoita 3-4 päivän minilomalle? Aika moni paikka on kieltämättä tullut jo koluttua, joten nyt joutuu suorastaan käyttämään mielikuvitusta. En ole myöskään kovin innoissani kaupungeista, joissa on nyt levotonta meininkiä terrorin saralla… Ennemmin tekee mieli matkustaa maihin, joissa tuo uhka on hyvin pieni.

Hetkessä eläminen ja spontaanius. Kesällä on helppoa elää spontaanisti, sillä olosuhteet antavat enemmän mahdollisuuksia. On helpompaa lähteä yhtäkkiä jonnekin, kun ei tarvitse miettiä onko mahdollisuutta olla sisätiloissa vai ei, tai ylipäänsä funtsia pukeutumista sen koommin. Mielestäni kesään ylipäänsä kuuluu yhtäkkiset päätökset tehdä jotain sellaista, jota ei ole välttämättä sen enempää suunnitellut. Tässä yksi syy sille miksi en hurjasti halua kesäsuunnitelmia etukäteen kalenteriini raapustaa. On kivempaa mennä fiiliksen mukaan kuin kytätä orjallisesti aikataulua.

Linnanmäen äänet. Koska asun Linnanmäen lähistöllä kuuluu kotiini ihanat kirkumiset, sekä huudot kyseisestä huvipuistosta. Tuo on aina itselleni sellainen varma kesän merkki ja niistä äänistä tulee niin hyvä fiilis. Ylipäänsä Lintsillä kiertely kesäiltoina on aivan parasta! Siellä on erityisen hyvä tunnelma ja ihana nähdä iloisia ihmisiä, sekä onnellisia lapsukaisia.

Onnistumiset. Nyt on ollut paljon onnistumisia lähipiirissä ja jonkun verran myös omassa elämässä! Tuntuu hyvältä, kun lähestulkoon kaikilla menee hyvin ja elämä kohtelee kivasti. Itsekin olen jotenkin erityisen hyvällä fiiliksellä päivästä toiseen ja elämä maistuu makoisalta. Minä ainakin olen ihminen johon vaikuttaa hyvin paljon se, miten ihmisillä ympärilläni sujuu. Jos on jatkuvasti vaikeuksia, vaikuttaa se omaankin fiilikseen negatiivisesti.

Orange Is The New Blackin uusi tuotantokausi Netflixissä! Vaikka näin kesällä katson ylipäänsä hyvin vähän televisiota, on nyt pitkästä aikaa otettava Netflix-tili haltuun ja katsottava tuo kyseinen tuotantokausi läpi. Kuulin ystävältäni kehuja kaudesta ja veikkaan, että hyvää on siis luvassa! Minähän pidän ylipäänsä eniten hieman rajummista sarjoista ja niistä nimenomaan vankilaelämään pohjautuva Orange Is The New Black on ollut jo pitkään suosikkini. Viime kausi jäi sen verran jännään kohtaan, että saa nähdä, mitä on luvassa!

Ruukku auringonkukka. Ostin kyseisen kukan muutama viikko sitten kotiini ja se on ollut ehdottomasti ikkunalautani kaunistaja! Nyt vaan pelkään, että koska tuo kuolla kupsahtaa, sillä auringonkukan hoito on itselleni ihan uusi juttu. Toivonkin sille hyvin pitkää ikää, sillä sen verran kauniista yksilöstä on kyse. Olen ylipäänsä kukkaihmisiä ja kotonani on ooltava aina kukkia, vähintään leikkokukkien muodossa.

Siinäpä muutama tämän hetken paras juttu! Toivottavasti teidänkin viikko on alkanut kivoissa merkeissä ja hyvällä fiiliksellä. :)

Rentoa maanantaita jokaiselle!

Maanantain rehelliset kuulumiset

Sain viime viikolla johonkin postauksistani useamman toiveen siitä, että haluttaisiin kuulla ihan vaan arkisia höpinöitä ja kuulumisiani. On totta, että olen ehkä hieman huono kirjoittelemaan ilman mitään aihetta mutta ihan hauskahan se on tätäkin välillä tehdä. Tällaisten postausten kirjoittaminen vaan vaatii minulta enemmän kuin aiheesta kirjoittaminen, uskokaa tai älkää. On jollain tavalla vaan niin helppoa keskittyä yhteen asiaan kuin kirjoittaa aidoista kuulumisista ja tästä hetkestä.

Ajattelin nyt kuitenkin tänään olla täysin rehellinen teille siitä, mitä minulle kuuluu. Elämäni on nimittäin tällä hetkellä aika mukavaa ja välillä olen jopa miettinyt, onko se liian mukavaa? Useammat valittavat ennen kesälomia työstressistä ja kiireestä, kun minä taas voin sanoa, etten ole tällä hetkellä lainkaan stressaantunut. Olen nyt elämäntilanteessa, josta vain aikanaan haaveilin. Olen tietoisesti ottanut suhteellisen rennosti ja pyrkinyt keräämään voimia tulevaan. Ehkä jollain tavalla olen myös ajatellut, että pidän nyt omanlaistani ”kesälomaa”, jota minulla ei tosiaan ole hetkiin ollut. Viime kesänä olin viikon lomalla, kun taas sen jälkeen virallisia lomia ei ole ollut ainuttakaan. Viime talvi oli myös henkisesti todella rankkaa aikaa, joten monellakin tapaa on tuntunut, että olen nyt hieman kevyemmän ajanjakson tarpeessa. Jos rehellisiä ollaan, on minulla pitkiäkin ajanjaksoja, etten oikein muista viime talven tapahtumista yhtään mitään. Välillä oli vaan viikkoja, että elämä tuntui yhdeltä harmaalta usvalta, josta ei meinannut löytää ulos pääsyä. En tiedä, mitä masennus on mutta voisin kuvitella, etten ollut kovin kaukana siitä.

Pakko kuitenkin sanoa, että aika parantaa ja on tehnyt tehtävänsä. Nautin elämästä tällä hetkellä paljon ja olo on kuin uudestisyntyneellä. Ne asiat joiden kanssa vielä viime talvena kamppailin, ovat onneksi takana päin ja koen, että nyt olen vihdoin valmis uudelle. On oikeasti totta, että siinä kohtaa, kun suljet yhden oven, tuo elämä eteen uutta ja ihmeellistä. Tuon oven sulkeminen vaan vaatii sen oman päätöksen, halun kohdata kaikki tunteensa ja mennä eteenpäin. Missään nimessä vaikeiden fiilisten kohtaaminen ei ole ollut helppoa, mutta lopulta se vaan palkitsee. Tuota en aikanaan meinannut uskoa, mutta nyt on se hetki, kun voin sen todeksi todistaa. Itse asiassa koen, että nyt pystyn jälleen aidosti elämään ja hymyilemään. Niin pitkään tunsin, että olin kuin jossain vankilassa – otteessa josta halusin irti mutta josta pelkäsin irrottaa. Tuo luku elämässäni on nyt onneksi loppuunkäsitelty ja nyt on uuden aika.

Jännä juttu muuten, että vaikka elämä tuntuu juuri nyt tasapainoisen hyvältä, en silti osaa sanoa olenko täysin onnellinenkaan? Tavallaan joo, mutta tavallaan en. Ehkä elämässä on aina hyvä olla sellainen pieni tyytymättömyys jotta osaa nauttia pienistäkin jutuista, eikä ala pitämään mitään itsestäänselvyytenä? Vaikka olen viime viikkoina tavannut uusia mukavia ihmisiä ja viettänyt aikaa huipussa seurassa, kaikista onnellisin olen siitä, ettei elämäni onnellisuus ole sidoksissa muihin ihmisiin. Vaikka rakastan ystäviäni, on minun hyvä olla myös itseni kanssa. Vaikka en ole parisuhteessa, nautin elämästäni. Onnellisuuteni ja hyvä oloni ei ole sidoksissa mihinkään aikaan, paikkaan, ihmiseen tai olotilaan. Juuri nyt tuntuu, että voisin olla hyvällä fiiliksellä missä päin maailmaa tahansa ja se jos joku on tosi jees! Tiedän, ettei tämä fiilis ole lopullinen ja elämä tuo eteen vielä haasteita, mutta en voi olla nauttimatta elämästä juuri nyt. Salaa myös ajattelen, että olen tämän kaiken vihdoin ansainnut.

Arki sujuu tosiaan mukavasti ja hyvin pitkälti päiväni koostuvat blogiin ja someen liittyvistä jutuista. Tällä hetkellä mennään hyvin omaehtoisesti ja suunnittelenkin pitkälti itse päiväni. Toki niiden kulkuun vaikuttavat aika paljon yhteistyöt, valokuvaaminen, blogitilaisuudet ja muut tapaamiset. Olen tykännyt tästä kieltämättä kovasti ja katson, mitä sitten syksyllä. Tällä hetkellä tällainen arki tuntuu todella mieluisalta, mutta toki aina on hyvä funtsia sitä, mitä tulevaisuudessa. Kuten mainitsin, rennompi ote tulee nyt tarpeeseen, jonka vuoksi en olekaan jaksanut ottaa asioista stressiä. Aika näyttää miten kaikki tulee menemään ja nyt näin. Veikkaan, että joku lomareissukin tässä kesän tai tulevan syksyn aikana tulee tehtyä, mutta tuonkin suhteen haluan mennä vähän fiiliksen mukaan. Siinä kohtaa, kun säät näyttävät viikon sadetta putkeen, otan äkkilähdön. Kerrankin minulla on mahdollisuus näin toimia, joten miksipä ei!

Kovin pinnallisia kuulumisia ei tälläkään kertaa tullut kerrottua, mutta toivottavasti saitte nyt jotain tuntumaa siitä, miten täällä menee. :) Vaikka ulkona ei näytä kovin kauniille ja maanantai tuntuu sään vuoksi hieman ankeammalta kuin eilinen, on minulla silti kiva fiilis. Ajattelin leipoa jotain terveellistä hyvää, käydä juoksemassa vesisateessa (kyllä, nautin siitä!) ja kuvailla huomisen postaukseen materiaalia. Rento maanantai, ei itse asiassa yhtään huonompi juttu.

Mitä sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Miltä elämä maistuu juuri nyt? Olisi kiva vastavuoroisesti kuulla myös teidän kuulumisianne! :)