Parasta juuri nyt

Pyrin nykyään elämässä yleiseen positiiviseen ajattelutapaan. Vaikka minulta löytyykin se pessimistisyyden tunnelukko, sen tiedostaminen on saanut minut pyrkimään täysin toiseen suuntaan. Toki edelleen on asioita, joiden suhteen en välttämättä ole aina se optimistisin mutta pyrin ylläpitämään elämässäni hyvää yleisvirettä. Kun ylläpidän hyvää yleisfiilistä, on arkikin sujuvampaa. Niin hassulta kun se ehkä jonkun korvaan kuulostaakin, aloitan nykyään päiväni miettimällä kolme asiaa, jotka ovat elämässäni juuri nyt hyvin. Tuo toimii ainakin minulle vaikka missään nimessä se ei tarkoita sitä, ettenkö voisi tuntea myös kurjia tunteita jos jokin antaa niille aihetta. Kuitenkin sellainen yleinen optimistisuus on se, jota haluan elämässäni vaalia. Uskon nimittäin, että asenne ratkaisee aina, on kyse mistä tahansa asiasta.

Tänään haluan jakaa kanssanne yhdeksän asiaa, joista olen iloinen juuri nyt. Joukossa on niin pieniä arkisia juttuja kuin sitten hieman suurempiakin kokonaisuuksia.

Ensi viikolla lähden Malediiveille! 

Tämä matka tuli suhteellisen extempore tai oikeastaan reissua oli kyllä suunniteltu mutta kohde vaihtui lennossa kaupunkilomasta paratiisiin. En kuitenkaan heittäydy reissussa täysin reporangaksi, eli teen kyllä tuolta käsin töitä jonka vuoksi tännekin on luvassa tulevan viikon lopulta lähtien upeita maisemia ja fiiliksiäni Malediiveilta käsin. Tuskin maltan odottaa, sillä onhan kyseessä kuitenkin aikamoinen paratiisisaari enkä ole käynyt tuolla koskaan aikaisemmin. Lupaan päivitellä myös Insta Storieta aktiivisemmin, joten jos et vielä minua tuolla seuraile niin löydyn sieltä nimimerkillä @judezzi.

Juoksulenkit ulkosalla.

Nyt kun lumet ovat sulaneet teiltä ja aurinko paistaa, on ollut aivan ihana aloittaa lenkkeilykausi. Ei sillä, juoksin kyllä läpi talven mutta salin juoksumatolla. Olen nykyään todella laiska talvijuoksija, sillä inhoan kylmyyttä ja muutenkin pelkään hengitystieinfektioita joille kylmässä ilmassa juokseminen altistaa. Ulkona juokseminen on kivoilla keleillä kyllä niin paljon mieluisampaa kuin sen juoksumaton kuluttaminen. 45 minuuttia menee aivan hujauksessa ja keho saa hyvinkin erilaista vastusta maastosta.

Tennarit!

Yksi parhaista jutuista keväässä on se, että on lupa jälleen siirtyä käyttämään tennareita. Nilkat paljaana en vielä uskalla kulkea mutta kohta sekin on taas mahdollista! Tällaiselle mukavuudenhaluiselle ihmiselle tennarit ovat aivan parhautta ja raskaiden talvikenkien jälkeen on niin ihanaa siirtyä kevyempään meininkiin. Tennareista omia suosikkejani ovat Vansit ja Adidakset.

Ystävät.

Tällä hetkellä elämässäni on niin huikeita tyyppejä, etten voi olla kuin kiitollinen. Ystäväpiirini on nykyään todella tiivis ja läheinen, jonka vuoksi sitä kokeekin jatkuvasti sellaista tietynlaista turvallisuudentunnetta. Aina rinnalla on ihmisiä, jotka tukevat vaikean paikan tullen mutta osaavat myös iloita onnistumisistasi. On mahtavaa myöskin tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on – vikoineen päivineen. Ehkä osaan siksi olla tästä niin kiitollinen, sillä aina elämässäni ei tosiaan ole ollut samanlaista verkostoa. Tuskin maltan odottaa kesää ja kaikkia yhteisiä reissuja sekä illanviettoja, joita ystävieni kanssa on jaettavana!

Elämän tärkeät oivallukset.

Rakastan sitä tunnetta, kun oivallan itsestäni tai elämästä jotain erittäin tärkeää. Vaikka välillä noiden oivallusten syntymiseen vaaditaan muutama kyynel ja kipeä asioiden kohtaaminen, on palkinto silti mieletön. Sanoisin, että asioiden käsittelyn kautta syntyvä vapautumisen tunne on se, joka tekee onnelliseksi – se keventää sitä taakkaa, jota repussaan kantaa. Tällä hetkellä prosessoin elämässäni niin paljon asioita, että tämä on tietyllä tapaa itselleni sellaista uuden kasvun aikaa ja en voi kuin iloita siitä, että olen rohjennut tähän prosessiin lähteä!

Luomu kurkumalatte!

Hurahdin ensin matcha latteen mutta tämä viimeisin hurahdukseni on kotona valmistettu kurkumalatte eli golden milk. Valmistan lattea nykyään päivittäin yhden kupillisen, tavallisesti iltapäivisin. Latten valmistaminen on todella helppoa, eli kiehautetaan muutama desilitra kaurajuomaa, johon sekoitetaan luomu kurkumiinijauhetta. Itselläni on ollut käytössä blogin kautta testiin saatu Viridian merkkinen jauhe, mutta yhtä hyvin kurkumalatte toki onnistuu ihan vaan mausteeseenkin valmistettuna. Kurkumiinihan hillitsee tulehduksia, jonka vuoksi se on aivan erinomainen vastustuskyvyn ylläpitäjä!

Keväthiukset.

Lähinnä siis se, että hiukset eivät ole enää sähköiset vaan ne ovat todella hyvinvoivat – pitkät, vahvat ja kiiltävät. Omalla kohdallani ilmasto kyllä vaikuttaa hiusten kuntoon ja tällä hetkellä tukka onkin oikeastaan aika täydellinen kunnoltaan. Väri on juuri nyt todella tumma eli musta mutta ehkä kesää kohden mentäessä saatan raidoittaa sitä hieman? Yhtä vaaleaan en aio palata kuin viime kesänä, sillä hiukseni kuivuvat runsaasta raidoituksesta jopa haastavan paljon. Ehkä kuitenkin muutamat keventävät raidat sinne tänne voisivat olla paikallaan?

Lähiaikoina toteutuvat blogiyhteistyöt.

Koska kirjoitan blogia työkseni, kuuluvat kaupalliset yhteistyöt blogini sisältöön mutta kuitenkin sopivissa määrin. Seuraavien kuukausien sisään on tulossa yhteistöitä, joista olen erityisen innoissani ja toivon, että myös te innostutte niistä. Tiedän, että kaupalliset kampanjat aiheuttavat närää osassa – ja näin tulee varmaan aina olemaan – mutta toivoisin, että merkintä ”kaupallinen yhteistyö” ei tulevaisuudessa muuttaisi lukijan suhtautumista tekstiin tai sen sisältöön ainakaan kovin radikaalisti. Itse esimerkiksi myyn yhteistöitä myös itsenäisesti ja aina silloin lähestyn nimenomaan niitä yrityksiä, joiden tuotteita minulla on jo käytössä ja joiden palveluja olen saattanut suosia jopa vuosia. Kyse ei siis ole rahan kiilto silmissä tehdyistä kampanjoista, vaan siellä takana seison minä täysin omalla persoonallani.

Sävyttävät huulivoiteet

Viime kuukausina on tullut käytettyä jatkuvasti vähemmän ja vähemmän huulipunia. Kun huulipunia ei hetkeen käytä, näyttää sitä yhtäkkiä kovin meikatulta ja ”vieraalta” jos sitä huulensa sattumoisin meikkaakin. Ennen rajasin huuleni päivittäin ja huulipuna oli tosiaan se meikkini ehdoton kulmakivi mutta toista se on nykyään. Välillä ehkä toivoisin, että jaksaisin panostaa mutta tällä hetkellä eniten tulee käytettyä ehdottomasti sävyttäviä huulivoiteita. Suosikkini on Stockalla myytävä Hydracolor sävyssä 22 mutta kaikenlaisia kevyen värisävyn omaavia huulivoide vinkkejä otetaan vastaan!

Kengät Adidas / Housut Zara / Neule H&M / Laukku *MOIMOI (*saatu) / Kaulakoru Pernille & Corydon / Aurinkolasit Ray-Ban

Toivottavasti postaukseni innosti myös teitä ajattelemaan tämän hetken parhaita juttuja! Oliko joukossa ehkä jotain sellaista, josta sinäkin tällä hetkellä iloitset? 

Oikein aurinkoista keskiviikkoa!

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Näin teet maanantaista paremman!

Minulla oli eilen illalla erityisen hyvä fiilis ja tuntui sille, että nyt on pakko kirjoitella tätä päivää varten tsemppaava postaus kaikille maanantaita masenteleville! Eikä siis sillä, en ole missään nimessä yli-ihminen tai joka maanantai näin hyvällä tuulella. Minullakin on välillä surkeita viikon alkuja ja niitä maanantai-päiviä, ettei mistään tule yhtään mitään. Uskoisin, että meistä jokaisella on ja siihen maanantain fiilikseen vaikuttaa aika paljon se kulunut viikonloppu. Toisinaan ihanan viikonlopun jälkeen työrytmiin palaaminen masentaa, kun taas joskus se mukava viikonloppu kantaa nautinnolliseen viikon alkuun. Olotilaan vaikuttaa paljon myös se olemmeko valvoneet ja kenties juhlineet viikonloppuna, vaiko treenailleet ja nukkuneet hyvin. Useimmiten jälkimmäisten vaihtoehdon jälkeen maanantaikin tuntuu huomattavasti helpommalta, sillä lepo lääkitsee ja akkujen lataaminen on takuuvarma tapa olla tehokkaimmillaan maanantaina!

Kuinka maanantaista voisi sitten tehdä hieman paremman? Jos nyt tunnet, että masentaa ja lasket tunteja töistä kotisohvalle pääsyyn, niin luethan läpi alle jakamani vinkit. Olen aivan varma, että noudattamalla edes muutamaa kohtaa voit tehdä maanantaistasi hieman paremman ja kohottaa sitä kehnoa fiilistäsi!

Aivan alkuun mieti esimerkiksi kolme asiaa, jotka ovat hyvin ja joista olet erityisen kiitollinen juuri nyt. Asioiden konkretisoimiseksi kirjoita ne post-it lapuille ja liimaa työkoneesi näytön syrjään. Siinä ne sitten muistuttelevat sinua päivän mittaan olemassa olostaan – siinäkin kohtaa, kun joku asia menee pieleen tai ärsyttää niin kovin.

Hahmottele alkavan viikon suunnitelmat ylös paperille ja jaa hoidettavat työt kullekin päivälle. Kun sinulla on rauha ja tietoisuus tulevan viikon tapahtumista sekä hoidettavista töistä, saattaa tuo helpottaa maanantain käynnistelyä. Itse ainakin koen, että maanantaina on tärkeää kurkistaa viikon kalenterin tapahtumat läpi ja olla pääpiirteittäin selvillä siitä, mitä menoja on minäkin päivänä.

Kahvin kanssa ei tarvitse kitsastella mutta vaihda edes yksi kahvikupillinen vihreään teehen! Vihreä tee piristää hitaammin ja pidempään kuin kahvi, joten rajuja energiapiikkejä ei synny mikä taas vaikuttaa työskentelymukavuuteen. Yksi erinomainen vaihtoehto on korvata kahvikupilliset matchalla, itse rakastan etenkin matcha latteja!

Vaali hyvinvointiasi syömällä terveellinen lounas. Vaikka kuinka tekisi mieli jatkaa sillä viikonlopun pizzalinjalla niin syöthän terveellisen lounaan? Toiseen äärilaitaan ei kuitenkaan tarvitse mennä, eli salaatti ei ole ainut toimiva vaihtoehto. Suosittelen valitsemaan maanantain lounaspaikaksi jonkun ravintolan, josta saat herkullista sekä energiaa antavaa lounasta. Väsyttävä pasta ei ole nyt ehkä paras vaihtoehto eikä ylipäänsä hiilariöverit. Jos minulta kysytään, valitsen ehdottomasti Fafaksen tai Pupun, sillä molemmat ovat suosikkejani.

Hemmottele itseäsi jollain pienellä hyvällä. Pari palaa raakasuklaata jälkiruoaksi lounaan jälkeen tai vaikka raakapatukka ovat oiva tapa hemmotella itseään terveellisesti. Maanantait ovat nimittäin usein niitä päiviä, kun jotain makeaa tekee mieli viikonlopun jäljiltä. Pussillista karkkia en suosittele kiskomaan mutta joku pieni hyvä toimii aivan varmasti – mitä ikinä se sinulle sitten onkaan.

Osta kotiin kukkia. Ehdottomasti yksi toimivimmista vinkeistäni on hankkia maanantain kunniaksi kotiin vaikka tulppaanikimppu. Kukat piristävät poikkeuksetta mieltä ja tekevät sotkuisestakin kodista kauniimman.

Käy treenaamassa. Jos maanantai kangertelee, saattaa kynnys lähteä treeneihin olla aika korkea. Omasta kokemuksesta suosittelenkin hankaliin maanantaipäiviin joogaa tai ajatukset vapauttavaa juoksulenkkiä – mikä vaan tuntuu sinusta parhaalta. Tärkeintä on kuunnella mielen ja kehon olotilaa. Jos tuntuu ettet jaksa, ei ole ollenkaan huono vaihtoehto löhöillä maanantai-iltaa sohvalla.

Älä sovi ylimääräisiä menoja. Tämä on toki ihmisestä riippuvaista mutta itse pyrin pitämään maanantait kiireettöminä. En siis sovi maanantaille mitään ylimääräistä, vaan haluan aloittaa viikon rennommin. Noudatan tätä sääntöä oikeastaan joka viikko ja tällekin päivälle on sovittuna ainoastaan kotona työskentelyä, asukuvien kuvaaminen, terapia sekä joogahetki Shalassa.

Muista vertaistuki. Ei ole ihmistä joka ei joutuisi elää maanantaita, siispä vertaistukea voit saada kankeaan maanantaihin vaikka puhelimen välityksellä ystäviltä. Joskus tuollainen puhelu saattaa jopa piristää ja saada ajatukset muualle, suosittelen!

Ota aikaa itsellesi. Oli se sitten se treenihetki tai vaikka puolen tunnin päiväunet töiden jälkeen, ota hetki ihan vaan sinulle. Maanantait ovat niitä päiviä kun on lupa rauhoittua hetkeksi ihan itsekseen.

Kehu itseäsi ja ole armollinen. Viikon ensimmäisenä päivänä on lupakin olla hieman tehottomampi, joten älä turhaan piiskaa itseäsi parempiin suorituksiin jos aivosi eivät siihen vielä kykene. Armollisuus on maanantain avainsana.

Hemmottele ihoasi naamiolla. Kuten eilisessä postauksessa mainitsinkin, ihonhoito toimii itselleni myös rentouttajana sekä mielen kohottajana. Maanantait ovatkin oivallisia päiviä tehdä iholle kunnon hemmotteluhoito, kuorinnasta naamioon saakka. Jos omistat saunan käy myös saunassa ja laita vaikka vielä hiuksiinkin hoitava naamio.

Ja ennen kaikkea muista, jos tänään on huono päivä, huominen on aivan varmasti parempi! Parastahan elämässä on se, että aina voit muuttaa elämäsi suuntaa tai tehdä itsellesi toimivampia valintoja. Jos tänään tuntuu sille, että olet väärällä polulla moninkin tavoin, aina on mahdollisuus muutokseen!

Toivottavasti viimeistään näiden vinkkien saattelemana kankeakin maanantai muuttuu edes hieman paremmaksi! Ja jokainen varmasti tietää, että edessä on neljä päiväinen työviikko mikä saattaa motivoida tämän maanantain selättämisessä.

Siispä oikein ihanaa alkanutta viikkoa ja tsemppiä päiväänne! <3