Vappuaaton tyyli

Kuten maanantaina kirjoittelin, vappu on ehdottomasti yksi suosikki juhlistani ja mukavastihan se sujui tänäkin vuonna! Nyt kieltämättä väsymys painaa mutta juhlan jälkeen on aina kiva palata arkeen. Jos kuitenkin hetkeksi vielä vappuun ja vapun tunnelmiin, niin tänään haluan jakaa kanssanne aattotyylini. Asu ei ole mitenkään maailmaa mullistavan erikoinen vaan oikeastaan hyvin tyypillistä minua – mustaa ja yksinkertaista. Vartalonmyötäinen pitkä mekko, kevyesti kiharretut hiukset ja suhteellisen kevyt meikkikin. Mekko on muuten löytö Uffista ja minulla tuli siitä oitis mieleen Spice Girlsin Posh Spice, hahah! En tiedä onko se tuo mekon yläleikkaus vai mikä mutta jostain syystä tämä mekko henkii ysäritunnelmaa.

Olen juhlapukeutujana ylipäänsä aika arkinen jos näin voi sanoa? Harvoin enää nykyään laittaudun erityisen pitkään ja hartaasti tai pukeudun asuun jota en voisi käyttää muissa tilanteissa. En osta erikseen bilevaatteita vaan jokainen niistä on sellainen johon voisin pukeutua myös arjessa. Tämäkin Uffin mekkolöytö on monenlaisiin tilanteisiin sopiva, eli tarpeen vaatiessa menee juhlissa mutta myös tennareiden parina rennommassakin tyylissä. Itselleni tärkeintä onkin vaatteiden käytännöllisyys ja mukavuus – se että juhlissakin voi tuntea olonsa rennoksi mutta samaan aikaan myös itsevarmaksi. En koskaan enää ostakaan vaatteita jotka eivät tunnu jo heti ostotilanteessa mukavilta ja sellaisilta, että tiedän sataprosenttisella varmuudella niissä viihtyväni.

Vähän samalla linjalla menen meikinkin suhteen. Oli arki tai juhla, ei meikkityylini aivan hirveästi poikkea ja meikkaankin oikeastaan aina samalla tavalla. Tämä on ehkä hieman tylsän kuuloista mutta toisaalta miksi poiketa jostain sellaisesta jonka kokee miellyttäväksi? Olen myös huomannut, että iän myötä tumma meikki herkästi vanhentaa. Varsinkin tumman tukan ja tummien kulmien kanssa liian vahva silmämeikki saattaa tehdä jopa hieman suttuiseksi. Siksi tosiaan luotan kevyempään meininkiin ja panostan meikissä eniten pohjaan. Hiukset kiharsin kevyesti mutta tässäkin olen nykyään enemmän sellainen laineiden kuin suuren kiharapehkon ystävä. Kuvia katsoessa ei meinaa edes uskoa että hiukset olen kihartanut ja tällä hetkellä tukassani onkin jälleen joku ihme vaihe ettei kihara oikein meinaa tarttua tai jos tarttuu, se veltostuu saman tien. En oikein tiedä missä vika, sillä tuotteetkin kiharan pohjalla ovat samat kuin aikaisemminkin käyttämäni. Lieneekö ”vika” siinä, ettei tukassa ole nyt yhtään raitoja eikä sitä kuivuutta samalla tapaa kuin silloin jos seassa on vaaleampaa väriä?

Sellainen oli tosiaan tuo aaton juhlatyyli. Eilen mentiinkin jo rennommalla puetilla sen verran mitä Kaivarissa viihdyttiin. Oli kyllä aivan kammottava keli enkä ole koskaan nähnyt vappuna Kaivaria niin tyhjänä kuin se nyt oli. Mutta kiva vappu kokonaisuudessaan!

Toivottavasti teilläkin oli onnistunut vappu ja mitäs pidätte muuten juhlatyylistä?

 

Eilisen illan gaala-asu

Eilen juhlittiin A-Lehtien The Blog Awardseja Kulosaaressa, joten nyt olisikin luvassa asukuvat tuosta illan gaalatyylistäni. Juhlat olivat ylipäänsä itselleni historiani ensimmäiset, sillä A-Lehtien awardseihin en ole koskaan aikaisemmin päässyt osallistumaan vaikka kutsu onkin tavoittanut minut jo useampana vuotena. Ylipäänsä nämä blogigaalat ovat aina kivoja juhlia, sillä ne kokoavat saman alan vaikuttajat yhteen ja siellä tuleekin nähtyä ihmisiä, joita ei välttämättä ihan joka päivä näe. Oli mukava tutustua uusiin saman henkisiin tyyppeihin ja nähdä niitä vanhoja tuttuja kollegoita rennommissa tunnelmissa. On niin eri tavata kiireessä jossain pressitilaisuudessa tai valokuvaamisen yhteydessä kuin vaihtaa muutama sana viinilasillisen ääressä. Osan kanssa jatkettiin vielä iltaa Siltasessakin, jossa oli muuten taas kerran niin hyvä meininki!

Jos kuitenkin tuosta illan tyylistäni sen verran, niin jälleen kerran mentiin tosiaan kokomustalla, joka toimii aina ja on sellainen varma valinta. Pukukoodi oli tumma puku, mikä tarkoittaa ainakin itselleni erityisen juhlavaa asua. Harvoin käytän esimerkiksi avokkaita mutta tiesin heti, että nämä juhlat ovat ne, joihin kaivan mustat kiiltonahkaiset korkokenkäni esiin (loppuillasta noita tosin kuljetettiin jo kädessä…). Asu puolestaan olikin sitten yksinkertainen mutta juhlava hieman kiiltävä haalari, joka on itse asiassa second hand löytö. Itsehän olen ylipäänsä ”haalari naisia”, eli minua harvoin nähdään klassisessa pikkumustassa. Vaikka vaatekaapistani tuokin yksilö löytyy, olen eniten kotona housuasussa. Pidin ylipäänsä todella paljon tuosta eilisen asustani, sillä se on hyvin mukava päällä ja istuu mielestäni kivasti vartalollenikin.

Hiukset kiharsin loiville laineille, sillä kiharat tuovat tyyliin aina säväyksen glamouria ja juhlavuutta. Olen todella huono varsinaisten juhlakampausten kanssa, joten tyypillinen valintani onkin jättää kiharat vallattomasti auki. Itse asiassa vaikka muuten en tyyliltäni mitenkään yltiönaisellinen olekaan, kiharoissa on mielestäni jotain sellaista huomiota herättävää kauneutta, joka saa minut kihartamaan hiukset juhliin kerta toisensa jälkeen!

Meikin jätin aika yksinkertaiseksi tyypilliseen tapaani, mutta kuvien oton jälkeen lisäsin vielä alaripsiin ripsiväriä sekä muokkasin huulipunaa keskeltä vaaleammaksi. Vähän harmittaa, että se täydellisin huulimeikki syntyi vasta näiden kuvien oton jälkeen, sillä siitä tuli mielestäni niin onnistunut! Pitäisi vaan useammin yhdistellä muutamaa eri huulipunaa sekä rajauskynää, eikä aina käyttää vaan sitä yhtä ja ainoaa sävyä. Kuvissa huulillani on siis MACin honeylove ja rajauskynänä käytin MACin kynää sävyssä Spice. Kuvien oton jälkeen tosiaan lisäsin rajauskynää hieman enemmän ulkosyrjiin ja keskelle huulia taputtelin MACin vaaleaa myth nudea. Tuollainen varjostaminen toimii mielestäni kivasti varsinkin hieman juhlavammassa huulimeikissä!

Sen lisäksi ilmettä kaunistivat volyymi ripsienpidennykset, jotka otin *Beauty Anniinassa muutaman kuukauden tauon jälkeen takaisin. Tiedän, että moni kauhistelee miksi sen tein, sillä omani olivat mukavan pitkiksi kasvaneet, mutta syy tähän on yksinkertaisesti arjen helppous ja eilisen jälkeen pakko myös sanoa, että se näyttävyys! Et välttämättä tarvitse muuta silmämeikkiä, kun sinulla on ripset. Myös tulevaa Dubain reissua sekä pikkujoulukautta silmällä pitäen halusin ottaa ripset takaisin, sillä varsinkin reissuissa noiden kanssa on vaan niin paljon helpompaa. Lopputulos on kyllä jälleen niin täydellinen, että en voi kuin taas kerran suositella Anniinaa! Jos siis pikkujouluripset houkuttelevat, niin kannattaa ehdottomasti varata aika Helsingin parhaalle tekijälle.

Korkokengät Zign / haalari second hand / kaulakoru Pernille Corydon / Laukku Furla / Kello *Cluse

Koruja käytän aina hyvin minimalistisesti, joten Pernille Corydonin yksinkertainen suosikki kaulakoruni koristi kaulaani eilenkin. Kädessä puolestaan oli Cluselta saatu kullan värinen rannekello, joka sointui kivasti Furlan laukun hihnaan. Muutama yksinkertainen yksityiskohta, mutta tosiaan itselleni aivan riittävästi!

Mitäs te pidätte tästä juhlatyylistäni tai asukokonaisuudesta ylipäänsä?

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu // Suurin osa kuvista: Taru, edit: minä