Vappuaaton tyyli

Kuten maanantaina kirjoittelin, vappu on ehdottomasti yksi suosikki juhlistani ja mukavastihan se sujui tänäkin vuonna! Nyt kieltämättä väsymys painaa mutta juhlan jälkeen on aina kiva palata arkeen. Jos kuitenkin hetkeksi vielä vappuun ja vapun tunnelmiin, niin tänään haluan jakaa kanssanne aattotyylini. Asu ei ole mitenkään maailmaa mullistavan erikoinen vaan oikeastaan hyvin tyypillistä minua – mustaa ja yksinkertaista. Vartalonmyötäinen pitkä mekko, kevyesti kiharretut hiukset ja suhteellisen kevyt meikkikin. Mekko on muuten löytö Uffista ja minulla tuli siitä oitis mieleen Spice Girlsin Posh Spice, hahah! En tiedä onko se tuo mekon yläleikkaus vai mikä mutta jostain syystä tämä mekko henkii ysäritunnelmaa.

Olen juhlapukeutujana ylipäänsä aika arkinen jos näin voi sanoa? Harvoin enää nykyään laittaudun erityisen pitkään ja hartaasti tai pukeudun asuun jota en voisi käyttää muissa tilanteissa. En osta erikseen bilevaatteita vaan jokainen niistä on sellainen johon voisin pukeutua myös arjessa. Tämäkin Uffin mekkolöytö on monenlaisiin tilanteisiin sopiva, eli tarpeen vaatiessa menee juhlissa mutta myös tennareiden parina rennommassakin tyylissä. Itselleni tärkeintä onkin vaatteiden käytännöllisyys ja mukavuus – se että juhlissakin voi tuntea olonsa rennoksi mutta samaan aikaan myös itsevarmaksi. En koskaan enää ostakaan vaatteita jotka eivät tunnu jo heti ostotilanteessa mukavilta ja sellaisilta, että tiedän sataprosenttisella varmuudella niissä viihtyväni.

Vähän samalla linjalla menen meikinkin suhteen. Oli arki tai juhla, ei meikkityylini aivan hirveästi poikkea ja meikkaankin oikeastaan aina samalla tavalla. Tämä on ehkä hieman tylsän kuuloista mutta toisaalta miksi poiketa jostain sellaisesta jonka kokee miellyttäväksi? Olen myös huomannut, että iän myötä tumma meikki herkästi vanhentaa. Varsinkin tumman tukan ja tummien kulmien kanssa liian vahva silmämeikki saattaa tehdä jopa hieman suttuiseksi. Siksi tosiaan luotan kevyempään meininkiin ja panostan meikissä eniten pohjaan. Hiukset kiharsin kevyesti mutta tässäkin olen nykyään enemmän sellainen laineiden kuin suuren kiharapehkon ystävä. Kuvia katsoessa ei meinaa edes uskoa että hiukset olen kihartanut ja tällä hetkellä tukassani onkin jälleen joku ihme vaihe ettei kihara oikein meinaa tarttua tai jos tarttuu, se veltostuu saman tien. En oikein tiedä missä vika, sillä tuotteetkin kiharan pohjalla ovat samat kuin aikaisemminkin käyttämäni. Lieneekö ”vika” siinä, ettei tukassa ole nyt yhtään raitoja eikä sitä kuivuutta samalla tapaa kuin silloin jos seassa on vaaleampaa väriä?

Sellainen oli tosiaan tuo aaton juhlatyyli. Eilen mentiinkin jo rennommalla puetilla sen verran mitä Kaivarissa viihdyttiin. Oli kyllä aivan kammottava keli enkä ole koskaan nähnyt vappuna Kaivaria niin tyhjänä kuin se nyt oli. Mutta kiva vappu kokonaisuudessaan!

Toivottavasti teilläkin oli onnistunut vappu ja mitäs pidätte muuten juhlatyylistä?

 

Kotimainen untuvatakki 45 eurolla

Syy, jonka vuoksi rakastan kirpputoreja ekologisuuden lisäksi, on yksinkertaisesti se huikeiden löytöjen tekeminen. Olen viimeisen vuoden sisään tehnyt niin paljon loistavia second hand löytöjä ettei tosikaan! En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen vaan kehittynyt kirpputori shoppailijana vai onko kohdalleni osunut poikkeuksellisen hyvä tuuri? Syytä en tosiaan tiedä mutta en voi kuin iloita jokaisesta löydöstäni, joista iso osa on edelleen käytössä – osa taas kierrätetty eteenpäin.

Mielestäni kirpputoreilta ostaminen mahdollistaa nimenomaan vaatekaapin jatkuvan kierrättämisen. Itse en esimerkiksi ole ihmisenä sellainen, että vaatekaappini olisi täynnä niitä ajattomia klassikoita – perinteisiä v-aukollisia neulepaitoja – vaan olen impulsiivinen sekä kyllästyn aika nopeasti. Se, että ostan suurimman osan vaatteistani käytettynä on juttu, joka mahdollistaa hyvällä omallatunnolla myös sen, että voin ostaa vaatekaappiini uutta suhteellisen usein. Myyn jatkuvasti ”vanhaa” pois kyllästyttyäni ja kierrätettynä niistä saakin melkein saman summan, kun maksoin vaatteista ostettaessa. En tarkoita tällä nyt sitä, että joka viikko ostelisin jotain uutta mutta eri tavalla käytetyn ostaminen tuntuu hyvältä kuin, että ostaisi säännöllisesti jotain riistohinnoin Zarasta.

Viimeisin fiilistelyn aihe on otsikon mukaisesti kotimaisen Joutsen -merkin sataprosenttinen untuvatakki, jonka löysin tällä viikolla ohimennen Uffista. Sitä riemun määrää, kun tajusin löytäneeni todellisen helmen, joka vieläpä istuu itselleni kivasti vaikka hieman oversize onkin! Juuri tuollaista takkia olin pitkään etsiskellyt kuitenkin törmäämällä pelkästään niihin surkeisiin polyesteritakkeihin, joita vaatekaappiini ei muuten enää ikinä eksy. Vaikka värinä punainen onkin aika räväkkä ja etsinnässä on ollut pikemminkin musta, en voinut jättää tuota 45 euroa maksavaa suomalaista untuvatakkia rekkiin… Myös takin kunto on todella hyvä ja tämä on yksi syy siihen, miksi tykkään nimenomaan Uffista – siellä vaatteista iso osa on ykköslaatua ja tuo laatu on vieläpä merkattu tuotteeseen.

Kyseinen takki löytyi kyllä niin oivaan saumaan, sillä ilmat ovat täällä etelässäkin muuttuneet lumisiksi ja nyt untuvatakki todella lämmittää. Vaikka kieltämättä fiilis on välillä kuin pingviinillä jos jalassa on vielä Uggit, en kyllä tingi tällä ikää enää yhtään vaatteiden lämmöstä! Tärkeimpiä asioita vaatteissa minulle onkin niiden materiaali, etenkin jos hankin neuleita, kenkiä, housuja, takkeja tai hattuja. Parastahan on, että nimenomaan kirpputorit ovat täynnä niitä laadultaan hyviä vaatteita kuten aitoja villaneuleita, nahkahousuja/hameita, paksuja denimfarkkuja sekä villabaskereita. Oikeastaan ainut juttu, jota en meinaa käytettynä löytää, ovat nahkakengät tai kengät ylipäänsä.

En muuten ole vielä pessyt takkia, koska se ei haise kirpputorille eikä ollut ostohetkelläkään likainen. Kaulukset kyllä pesin, koska kasvoni osuvat niihin mutta muuten en ole vielä rohjennut heittämään takkia koneeseen. Ajattelinkin kysyä ensin teiltä käytännön vinkkejä untuvatakin pesuun jos jollain olisi vaikka enemmän kokemusta? Takissa on kyllä kattava Joutsenen pesuohje joka vaan kuulostaa todella monimutkaiselta… Uffin myyjä mainitsi minulle tennispallot, jotka kannattaisi laittaa takin kanssa koneeseen mutta hieman jäin epäilemään…? En nimittäin missään nimessä haluaisi, että takki menisi nyt ainakaan pesun takia pilalle.


Kengät River Island / Farkut Dr. Denim / Neule second hand / Takki Joutsen / Korvaläpät second hand

Mitäs mieltä te olette löydöstäni? Tai oletteko ehkä tehneet vastaavia huikeita second hand löytöjä viime aikoina?

Lisää aiheesta:

Parhaat kirpputorit x 6!

Vinkkejä kirpputori shoppailuun

 

Kuvat: Iines / edit: minä