Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Enpä olisi uskonut että vielä heinäkuun lopussa voin julkaista blogissani aurinkovoiteisiin liittyvän postauksen! Helteet kuitenkin jatkuvat jatkumistaan ja aihe on ajankohtainen oletettavasti vielä seuraavankin kuukauden ajan, joten miksipä ei! Tässä samaisessa postauksessa voisin avata hieman myös omia auringonotto tottumuksiani ja sitä, miten ne ovat tässä iän myötä muuttuneet. On nimittäin kunnon auringonpalvojasta tullut se, joka haluaa istua ennemmin varjossa tai kävellä varjoisaa puolta aurinkoisen sijaan. Jos minulle olisi sanottu muutama vuosi sitten että tällainen olen nyt, en olisi todellakaan uskonut…

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Olin tosiaan nuorempana erittäin kova auringonpalvoja. Lomareissuilla tuli loikoiltua auringossa helposti kuusikin tuntia putkeen eikä tuollainen tuottanut itselleni minkäänlaisia ongelmia. Väriä oli saatava pintaan hinnalla millä hyvänsä eikä siinä kiinnostanut se, mitä ihoni on asiasta mieltä. Ravasin paljon myös solariumeissa ja käytin hyvin matalalla kertoimella varusteltuja aurinkovoiteita. Onneksi ikä on tuonut järkeä päähän myös tämän asian suhteen ja nykyään olen tarkempi ihostani. Etenkin kasvot ja dekoltee ovat kriittisiä alueita ikääntymistä ajatellen, joten niitä haluan varjella! Olen myös tullut siihen loppu tulemaan, että itseruskettavalla saa huomattavasti nopeammin ja terveellisemmin kauniin värin, joten miksi käristää ihoaan tunti tolkulla auringossa? Rusketus kestää kuitenkin niin vähän aikaa ja ellet ylläpidä sitä päivittäisellä auringonpalvonnalla, kaikkoaa väri suhteellisen nopeasti.

On kuitenkin hyvin luonnollista että näillä keleillä on hankalaa aurinkoa vältellä. Ja jos matkustaa ulkomaille, kyllähän aurinko on osa noita reissuja. Sen lisäksi että olen vähentänyt auringossa oleiluaikaa, olen siirtynyt aurinkovoiteissakin korkeampiin kertoimiin. Kun joskus käytin sitä kutosta koko loman ajan, nyt käytän kolmeakymmentä. Toki tässäkin katson vähän lämpötiloja ja UV -indeksiä mutta etenkin kasvot ja dekolteen suojaan aina vähintään SK 30 voiteella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. On harhaa luulla, että korkea suojakerroin estäisi ruskettumista kuten itse tosiaan nuorempana kuvittelin. Suojakertoimen numero kertoo siitä, miten monta kertaa pidempään voit olla auringossa ilman että iho alkaa punoittamaan, eikä siitä miten hyvin tai huonosti väri ihoon tarttuu. Tästä syystä jos edelleen pelkäät korkeita suojakertoimia, suosittelen tuosta pelosta luopumista.

AlgamarisAlgamaris

Kun aikaisemmin suosin poikkeuksetta aurinkovoiteista Niveaa, on nykyään ehdoton suosikkini luonnonkosmetiikka merkki Algamaris*. Se mikä voiteista tekee niin erityisen luonnollisuuden ja ekologisuuden lisäksi, on niiden ohut voidemainen koostumus. Itsehän inhoan paksuja rasvoja ja usein nimenomaan korkeat kertoimet ovat koostumukseltaan kuin tahmaavaa liisteriä. Algamaris ei jää iholle valkoisena, vaan se imeytyy erittäin nopeasti – jopa SK 50+ on koostumukseltaan erittäin ohutta! Toinen merkittävä seikka ainakin itselleni on, että voiteilla syntyy kaunis väri ilman punoitusta tai palovammoja. Annan täyden kympin myös voiteiden tuoksulle, joka on mieto ja miellyttävä! Osa tuotteistahan on saatavilla täysin hajusteettomana, joten tämä lienee pelastus kaikille tuoksuyliherkille. Algamaris on hintaluokaltaan kuluttajaystävällinen eli vaikka tuotteet eivät ole niitä kaikista edullisimpia, ovat ne kuitenkin mielestäni kohtuuhintaisia ollakseen luonnonkosmetiikkaa.

Omia suosikkejani Algamarikselta ovat kuvissakin näkyvät suihkemaiset vartalovoiteet eli aurinkovoidesprayt kertoimilla SK 30 ja 50+. Kookoksen tuoksuista SK 30 suihketta* käytän pääasiallisesti koko vartaloon ja 50+ kerrointa* puolestaan herkkään rintakehään. Kasvoille tulee tietenkin olla oma vieläkin hellävaraisempi tuotteensa, eli jo muutaman kerran aikaisemminkin tänä kesänä blogissani vilkkunut Algamariksen sävyttävä aurinkovoide SK 30*. Tuo kyseinen voide antaa kasvoille kauniin sävyn samalla tasoittaen kasvojen ihoa. Tuote on aivan loistava esimerkiksi niihin päiviin kun et halua meikata ja lähdet lomakohteessa vaikka nähtävyyksiä kiertelemään. Pakko muuten tässä kohtaa mainita, etten ole tänä kesänä saanut kasvoihini samalla tapaa maksaläiskiä kuin aikaisemmin, eli mitä ilmeisemmin tällä voiteella on jotain tekemistä asian kanssa! Auringossa oleilun jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoaan huolellisesti ja senkin teen samaisen sarjan after sun -voiteella. Kevyesti kookokselta tuoksuva Algamariksen After Sun emulsio* imeytyy iholle nopeasti eikä jätä ihon pintaa tahmaiseksi. Kyseinen tuote sopii muuten myös kasvojen iholle, mikä oli itselleni pienoinen yllätys!

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Jos tosiaan haet edelleen sitä aurinkosuoja merkkiä, joka on iholle hellävarainen ja laadukas, suosittelen niin lämmöllä Algamarista! Vaikka en olekaan mitenkään ehdoton sen suhteen että kaiken kosmetiikan tulisi olla luonnonkosmetiikkaa, huomaan käyttäväni sitä tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Oikeastaan kaikki tuotteet joita kasvoihini imeytän – myös aurinkovoiteet – ovat luonnonkosmetiikkaa tai vähintään luonnollisempia kuin synteettinen kosmetiikka. Itselleni tämä on ollut sellainen luontainen siirtymä koska luonnonkosmetiikka nyt vaan on enemmän esillä ja media-alalla työskennellessäni itsekin törmään siihen jatkuvasti. Enkä siis valita, ihoni voi tällä hetkellä erinomaisesti ja luonnonkosmetiikka sopii loistavasti juuri minun iholle! Voisinkin lähiaikoina tehdä postauksen jossa esittelen muutamia luonnonkosmetiikan luottotuotteitani, joista en ihan helpolla lähtisi luopumaan.

Pidättekö te Algamariksen aurinkotuotteista? Onko täällä muita kyseiseen merkkiin täysin hurahtaneita?

 

*Algamariksen tuotteet testiin saatuja

Kauniin ja kestävän rusketuksen salat

*Kaupallinen yhteistyö: Hawaiian Tropic.

Kesä lähenee kovaa kyytiä mikä tietää yhä enenevissä määrin ihanaa aurinkoa, lämpöä ja biitsikelejä. Tämän päivän ennusteessa ensi viikolle uumoiltiin jälleen plus kahdenkymmenen asteen lämpötiloja ja siitä jos jostain olen innoissani! Aivan mahtavaa. Kesä ylipäänsä on lempi vuodenaikani ja sen tulo itselleni aina yhtä mieluisaa.

IMG_4381IMG_4347

Monet odottavat lämmön lisäksi myös ruskettumista. Sitä, kun kalkkilaivan kapteenia muistuttava iho saa vihdosta viimein hieman väriä pintaan. On ihanaa näyttää jälleen terveeltä ja elinvoimaiselta. Tässä vaiheessa vuotta onkin aika heittää ne viime kesän aurinkovoiteiden jämät pois ja hankkia uudet purkit tilalle. Aurinkovoide vanhenee tosiaan helposti vuodessa, sillä harva meistä säilyttää sitä jatkuvasti pimeässä ja viileässä. Rantakassissa ”sulavat” rasvat saattavat menettää tehonsa helposti jo yhden kesän -ja/tai talvilomareissun jälkeen.

Itsehän olen aina ollut auringonpalvoja ja ylipäänsä nauttinut auringossa olemisesta suunnattomasti. Aikanaan saatoinkin paahtaa etelän uima-altaalla jopa 7-8 tuntia putkeen ihan helposti. Välillä sitä vaan pulahti uimaan ja hörppäsi vettä, jonka jälkeen meininki jatkui. Piti olla ruskea, vieläkin ruskeampi. Olen myös palanut muutamia kertoja aika pahasti (mm. aikanaan Balilla koko naamasta) ja oppinut todellakin sen, että ilman suojakerrointa minä en voi aurinkoa ottaa. Joskus on nimittäin menty pelkällä öljyllä… Silkkaa typeryyttä! Nuo öljyt, jotka ovat ilman suojakerrointa on tehty niitä ihmisiä varten, joilla on luonnostaan paksu aurinkoon tottunut ja tummempi iho. Tai vastaavasti meikäläisille ilta-aurinkoon käytettäväksi, kun arska ei porota enää niin vahvasti. Tämäkin toki vaatii sen, että pohjalla on jo hyvä bruna ja iho tottunut aurinkoon.

IMG_4555IMG_4403

Onneksi nykyään olen virheistä viisastunut ja suojaudun AINA aurinkoa ottaessani. En pala enää  koskaan (tai tätä ei ole ainakaan vuosiin tapahtunut), sillä rasvaan ihoni huolellisesti ennen aurinkoon menemistä. Tämä on tärkeä huomio, sillä monethan rasvaavat ihonsa vasta rannalla. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä se jo sisällä ennen ulos lähtöä.

Myös aurinkorasvan iholta kuluminen kannattaa huomioida. Merivesi, suihku ja hikoilu kuluttavat rasvaa iholta. Samaa tekevät helposti myös vaatteet, joissa hikoilet päivän mittaan. Kannattaakin lisäillä rasvaa muutaman tunnin välein, joskus jopa useammin. Itse olen tässäkin asiassa mieluummin perusteellinen kuin huolimaton. On aika tyypillistä, että ihminen palaa esimerkiksi korvista, huulista, silmäluomista tai selästä, jonne unohtaa rasvaa lisäillä. Hommassa saakin olla suoraan sanottuna kunnon natsi.

IMG_4355-2

Mutta miten sitten valita ne oikeanlaiset aurinkotuotteet? Voide vai öljy? Kuinka korkea suojakerroin? Ensinnäkin on harhaluuloa, että mitä korkeampi suojakerroin sitä huonommin ruskettuu. Muistan itse aikanaan ajatelleeni nimenomaan noin ja se jos joku nyt kyllä hieman huvittaa. Suojakerroin tosiaan kertoo aurinkovoiteen tehon, sen kuinka pitkään voit oleskella auringossa palamatta. Esimerkiksi SPF 8 tarkoittaa, että voit viettää auringossa kahdeksan kertaa pidempään palamatta, kuin ilman voiteita. Toki voidetta kannattaa tuonakin aikana silti lisäillä, kaiken varalta. Suosittelenkin valitsemaan ennemmin korkeamman suojakertoimen kuin matalan. Varsinkin jos ihosi on herkkä ja ohut, tyypillinen suomalainen iho.

Aurinkovoide viidakko on myös aika hurja. Löytyy purkkia jos toista joten jos ei ole kovinkaan paljon kokemusta eri merkkien tuotteista, valinta saattaa olla vaikea. Itse olen kokeillut useiden eri valmistajien aurinkovoiteita ja todennut, että niissä on eroja. Niin koostumuksessa, kuin siinä milllainen on värin lopputulos. Hawaiian Tropic onkin oma suosikkini ja ehdottomasti merkki, jonka avulla rusketuksesta tulee kauniin värin lisäksi myös tasainen ja pitkäkestoinen. Heidän valikoimansa laajuus on myös seikka, josta pidän. Löytyy voiteta, kuivaöljyjä, after suneja ja jokaisesta pariakin erilaista laatua.

IMG_4413IMG_4486

Tropicin valikoimista olen tosiaan löytänyt muutamankin suosikin joista ensimmäisenä tahdon mainita Silk Hydration Air Soft -aurinkovoiteen, joka on paitsi ulkonäöltään karkkimaisen söpö, myös koostumukseltaan tavallista hengittävämpi.  Voide on todella kosteuttavaa, jonka vuoksi se tuntuu iholla raikkaan pehmeältä ja tuoksuukin vielä ihanalle. Samasta sarjasta löytyy oma putelinsa myös kasvoille, jossa on samalla tavalla etuna tuo voiteen keveys. Yleensä kasvoille kaipaa ”raikkaampaa” fiilistä, sillä kasvojen iho on kuitenkin erilainen kuin vartalon. Tämä Silk Hydration for face pitää sisällään silkkiproteiinia ja sheavoita, jotka kosteuttavat ihoa. Aurinkovoide ei myöskään sisällä öljyjä jotka tukkivat ihohuokosia, joten aurinkoa voi ottaa myös kasvoille ilman limaisuuden tunnetta iholla. Plussaa myös kätevistä pumppupulloista!

IMG_4581-2IMG_4325

Kaksi muuta suosikkiani löytyvätkin sitten yllä olevasta kuvasta. Eli Protective Dry Spray Oil SPF 20 kuivaöljy, sekä Satin Protection SPF 15. Vaikka enemmän käytänkin aurinkovoiteita, myös kuivaöljyt ovat ihan mahtava keksintö! Tämä suojaava kuivaöljy on tehty herkälle iholle ja se on myös koostumukseltaan kevyt ja ilmava. Monilla on harhaluulo nimenomaan näistä suojakertoimilla varustelluista öljyistä, että ne ovat rasvaisia ja tukkoisia. Päinvastoin. Kuivaöljy on nimenomaan kuiva ja kevyt. Tykkään suosia näitä etenkin loman keskivaiheilla ja lopussa, sillä jostain syystä takaraivossani on jonkunlainen ajatus siitä, että voide on ”suojaavampaa” vaikka eihän se näin ole. Käytän kuitenkin aina loman alussa aurinkovoidetta ja sitten loman puolessa välissä siirryn öljyyn.

Myös Satin Protection-sarjasta löytyy useita erilaisin suojakertoimin varusteltuja laadukkaita voiteita. Tämä Satin Protection SPF 15 on aika sellainen perusvarma aurinkovoide, joka sopii hyvin vaikka siihen loman alkuun. Voiteessa on aivan ihana tuoksu ja se on koostumukseltaan nopeasti imeytyvää, sekä kevyttä. Rasva sisältää myös sheavoita, sekä C -ja E-vitamiineja, jotka hoitavat sekä suojaavat ihoa. Itselleni aurinkotuotteissa on suojaavuuden lisäksi tärkeää se, että ne imeytyvät nopeasti. En tiedä mitään ällöttävämpää tunnetta kuin paksu voidekerros iholla, joka ei imeydy ja jää valkoiseksi ihon pintaan.

IMG_4533

Se tyypillisin suojausmokahan on, että unohdetaan suojata huulet. Jo ensimmäisen rantsupäivän jälkeen valitellaan sitten niitä palaneita punaisia huulia. Itse olen usein rasvannut huulia jopa aurinkovoiteella mutta onhan puuhaan ihan siihen tarkoitettujakin tuotteita. Yksi näistä on Hawaiian Tropicin tyttömäisen punainen huulikiilto Lip Gloss Island Berry, joka sisältää suojakertoimen 18. Söpö ja tärkeä lisä rantakasiin ja mikä parasta, rantsulook on vielä freesimpi huulikiillon kera. ;)

Sen lisäksi, että auringossa tulee huolehtia suojauksesta on jälkityö myös yhtä tärkeää. Auringossa vietetyn päivän jälkeen ihon kosteutus ja viilennys ovat aivan ehdottomia! Enpä voisi siis vähempää korostaa sitä kuinka tärkeitä after sun -tuotteet ovat. Oma lempparini on  tuon vihreä Body Butterin lisäksi Hawaiian Tropicin Pump Aftersun Ultra Radiance, joka on kätevässä pumppupullossa. Voide tuoksuu mangolta ja viilentää aivan ihanasti auringon paahtamaa ihoa. Se on myös ohutta ja antaa iholle pienen kuullon auringonoton jälkeen. Riittävällä ihon kosteuttamisella rusketuskin pysyy paremmin ja pidempään. Kannattaa siis ehdottomasti hankkia suojavoiteen kaveriksi vielä after sun!

IMG_4528IMG_4503

Nyt tuli aikamoinen pläjäys aurinkotuotteista ja toivon mukaan saattekin postauksesta jotain irti. :) Vaikka asia on tavallaan sellaista vanhan kertaamista, on näistä seikoista kuitenkin aina kesän alussa syytä muistutella. Auringolta suojautuminen on niin tärkeää ja jokainen varmasti tietää miten paljon ihosyöpä on lisääntynyt vuosien saatossa. Siispä suojatkaamme itsemme hyvin, myös siellä varjossa! On harhaa kuvitella, että säteily ei sinne yltäisi.

Ei muuta kuin oikein ihania auringonotto hetkiä jokaiselle ja toivotaan kunnon rantsukesää myös tänne Suomeen! Jos heräsi jotain kysymyksiä tuotteista tai ylipäänsä aiheeseen liittyen, niin saa kysellä ja kommentoida. Vastailen mielelläni. :)

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=hawaiian-jutta-1;EASTpostID=21747]