Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Enpä olisi uskonut että vielä heinäkuun lopussa voin julkaista blogissani aurinkovoiteisiin liittyvän postauksen! Helteet kuitenkin jatkuvat jatkumistaan ja aihe on ajankohtainen oletettavasti vielä seuraavankin kuukauden ajan, joten miksipä ei! Tässä samaisessa postauksessa voisin avata hieman myös omia auringonotto tottumuksiani ja sitä, miten ne ovat tässä iän myötä muuttuneet. On nimittäin kunnon auringonpalvojasta tullut se, joka haluaa istua ennemmin varjossa tai kävellä varjoisaa puolta aurinkoisen sijaan. Jos minulle olisi sanottu muutama vuosi sitten että tällainen olen nyt, en olisi todellakaan uskonut…

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Olin tosiaan nuorempana erittäin kova auringonpalvoja. Lomareissuilla tuli loikoiltua auringossa helposti kuusikin tuntia putkeen eikä tuollainen tuottanut itselleni minkäänlaisia ongelmia. Väriä oli saatava pintaan hinnalla millä hyvänsä eikä siinä kiinnostanut se, mitä ihoni on asiasta mieltä. Ravasin paljon myös solariumeissa ja käytin hyvin matalalla kertoimella varusteltuja aurinkovoiteita. Onneksi ikä on tuonut järkeä päähän myös tämän asian suhteen ja nykyään olen tarkempi ihostani. Etenkin kasvot ja dekoltee ovat kriittisiä alueita ikääntymistä ajatellen, joten niitä haluan varjella! Olen myös tullut siihen loppu tulemaan, että itseruskettavalla saa huomattavasti nopeammin ja terveellisemmin kauniin värin, joten miksi käristää ihoaan tunti tolkulla auringossa? Rusketus kestää kuitenkin niin vähän aikaa ja ellet ylläpidä sitä päivittäisellä auringonpalvonnalla, kaikkoaa väri suhteellisen nopeasti.

On kuitenkin hyvin luonnollista että näillä keleillä on hankalaa aurinkoa vältellä. Ja jos matkustaa ulkomaille, kyllähän aurinko on osa noita reissuja. Sen lisäksi että olen vähentänyt auringossa oleiluaikaa, olen siirtynyt aurinkovoiteissakin korkeampiin kertoimiin. Kun joskus käytin sitä kutosta koko loman ajan, nyt käytän kolmeakymmentä. Toki tässäkin katson vähän lämpötiloja ja UV -indeksiä mutta etenkin kasvot ja dekolteen suojaan aina vähintään SK 30 voiteella niin Suomessa kuin ulkomaillakin. On harhaa luulla, että korkea suojakerroin estäisi ruskettumista kuten itse tosiaan nuorempana kuvittelin. Suojakertoimen numero kertoo siitä, miten monta kertaa pidempään voit olla auringossa ilman että iho alkaa punoittamaan, eikä siitä miten hyvin tai huonosti väri ihoon tarttuu. Tästä syystä jos edelleen pelkäät korkeita suojakertoimia, suosittelen tuosta pelosta luopumista.

AlgamarisAlgamaris

Kun aikaisemmin suosin poikkeuksetta aurinkovoiteista Niveaa, on nykyään ehdoton suosikkini luonnonkosmetiikka merkki Algamaris*. Se mikä voiteista tekee niin erityisen luonnollisuuden ja ekologisuuden lisäksi, on niiden ohut voidemainen koostumus. Itsehän inhoan paksuja rasvoja ja usein nimenomaan korkeat kertoimet ovat koostumukseltaan kuin tahmaavaa liisteriä. Algamaris ei jää iholle valkoisena, vaan se imeytyy erittäin nopeasti – jopa SK 50+ on koostumukseltaan erittäin ohutta! Toinen merkittävä seikka ainakin itselleni on, että voiteilla syntyy kaunis väri ilman punoitusta tai palovammoja. Annan täyden kympin myös voiteiden tuoksulle, joka on mieto ja miellyttävä! Osa tuotteistahan on saatavilla täysin hajusteettomana, joten tämä lienee pelastus kaikille tuoksuyliherkille. Algamaris on hintaluokaltaan kuluttajaystävällinen eli vaikka tuotteet eivät ole niitä kaikista edullisimpia, ovat ne kuitenkin mielestäni kohtuuhintaisia ollakseen luonnonkosmetiikkaa.

Omia suosikkejani Algamarikselta ovat kuvissakin näkyvät suihkemaiset vartalovoiteet eli aurinkovoidesprayt kertoimilla SK 30 ja 50+. Kookoksen tuoksuista SK 30 suihketta* käytän pääasiallisesti koko vartaloon ja 50+ kerrointa* puolestaan herkkään rintakehään. Kasvoille tulee tietenkin olla oma vieläkin hellävaraisempi tuotteensa, eli jo muutaman kerran aikaisemminkin tänä kesänä blogissani vilkkunut Algamariksen sävyttävä aurinkovoide SK 30*. Tuo kyseinen voide antaa kasvoille kauniin sävyn samalla tasoittaen kasvojen ihoa. Tuote on aivan loistava esimerkiksi niihin päiviin kun et halua meikata ja lähdet lomakohteessa vaikka nähtävyyksiä kiertelemään. Pakko muuten tässä kohtaa mainita, etten ole tänä kesänä saanut kasvoihini samalla tapaa maksaläiskiä kuin aikaisemmin, eli mitä ilmeisemmin tällä voiteella on jotain tekemistä asian kanssa! Auringossa oleilun jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoaan huolellisesti ja senkin teen samaisen sarjan after sun -voiteella. Kevyesti kookokselta tuoksuva Algamariksen After Sun emulsio* imeytyy iholle nopeasti eikä jätä ihon pintaa tahmaiseksi. Kyseinen tuote sopii muuten myös kasvojen iholle, mikä oli itselleni pienoinen yllätys!

AlgamarisAlgamarisAlgamaris

Jos tosiaan haet edelleen sitä aurinkosuoja merkkiä, joka on iholle hellävarainen ja laadukas, suosittelen niin lämmöllä Algamarista! Vaikka en olekaan mitenkään ehdoton sen suhteen että kaiken kosmetiikan tulisi olla luonnonkosmetiikkaa, huomaan käyttäväni sitä tällä hetkellä enemmän kuin mitään muuta. Oikeastaan kaikki tuotteet joita kasvoihini imeytän – myös aurinkovoiteet – ovat luonnonkosmetiikkaa tai vähintään luonnollisempia kuin synteettinen kosmetiikka. Itselleni tämä on ollut sellainen luontainen siirtymä koska luonnonkosmetiikka nyt vaan on enemmän esillä ja media-alalla työskennellessäni itsekin törmään siihen jatkuvasti. Enkä siis valita, ihoni voi tällä hetkellä erinomaisesti ja luonnonkosmetiikka sopii loistavasti juuri minun iholle! Voisinkin lähiaikoina tehdä postauksen jossa esittelen muutamia luonnonkosmetiikan luottotuotteitani, joista en ihan helpolla lähtisi luopumaan.

Pidättekö te Algamariksen aurinkotuotteista? Onko täällä muita kyseiseen merkkiin täysin hurahtaneita?

 

*Algamariksen tuotteet testiin saatuja

Panosta vs. pihistä – kosmetiikkavinkit!

Ihan vasta minulta kyseltiin kommenttiboksissa postausta panosta ja pihistä tuotteista, josta päätin ottaa kopin. Kokosin postaukseen tällä kertaa kesäisiä tuotteita, jotka ovat useammalle ajankohtaisia – aurinkovoidetta, after suneja, itseruskettavaa, kuivashampoita… Vaikka harva tuotteista on mikään parin euron hintainen, on ero jokaisen panosta ja pihistä tuotteen välillä kuitenkin selkeä.

Itsehän en siis koskaan osta mitään pelkän hinnan perusteella, eli jos toinen tuote on kalliimpi, en oitis ajattele sen olevan edullisempaa parempi. Nämä kaikki postauksessa esiintyvät kosmetiikkatuotteet löytyvätkin kaapistani ja kaikki ovat olleet käytössä jolloin voin varmaksi sanoa, että molemmat tuotteet ovat hyviä hinnasta viis!

PANOSTA: *Lierac Sunissime -aurinkovoide SPF 30 vs. PIHISTÄ: *Piz Buin Tan & Protect -aurinkovoide SPF 30

Koska aurinko on vielä ainakin kuukauden verran ajankohtainen juttu, halusin postaukseen mukaan kaksi mielestäni parasta aurinkovoidetta. Jos haluat panostaa ja satsata tuotteeseen hieman enemmän rahaa, niin suosittelen testaamaan Lieracia. Lieracin Sunissime on suojaava ja energisoiva aurinkovoide, jossa on anti-age aurinkosuoja vartalolle (sarjasta löytyy myös oma tuote kasvoille). Tämä aurinkovoide sisältää peptidiä, joka edistää ruskettumista sekä hyaluronihappoa joka on ainakin ikäiselleni jo ihan positiivinen lisä. Tuoksu on todella miellyttävä ja itse pidän suihkepullosta, josta voide on helppo suihkuttaa iholle. Itsehän olen käyttänyt tätä Suomessakin vaikka kerroin onkin korkea. Kyseinen aurinkovoide maksaa apteekeissa reilu 30 €.

Pihistä tuote on merkiltään Piz Buin, joka on aivan varmasti useammalle tuttu aurinkovoidemerkki. Kyse ei ole yhtään huonommasta tuotteesta, sillä sarjan rusketusvoiteet on ainakin täällä vuosien kokemuksella todettu aivan erinomaisiksi! Jos väriltään kaipaa siis syvyyttä ja tummuutta, on Piz Buin hyvä valinta. Tässä Tan & Protect voiteessa on melitanea, joka nopeuttaa ruskettumisprosessia lisäämällä ihon oman rusketuspigmentin melaniinin tuotantoa. Ruskettumisprosessi siis nopeutuu mutta samaan aikaan SPF on kivasti siellä kolmessakymmenessä. Tuoksu on Piz Buinille ominainen, mielestäni ihana, jollain tapaa kookokseen vivahtava. Suositushinta tuotteelle on 23 €.

PANOSTA: *Lierac Sunissime after sun vs. PIHISTÄ: *Piz Buin soothing & cooling after sun

Ei auringonottoa ilman after suneja! Oma ihoni ainakin kaipaa aina auringossa vietetyn päivän jälkeen viilennystä (etenkin etelässä), jolloin after sunia on pakko olla reissussa mukana. Panosta tuote on Lieracin korjaava, kosteuttava ja viilentävä emulsio, joka pitää sisällään runsaasti omega rasvahappoja sekä avokadoöljyjä. Voide antaa iholle aivan ihanan viileän tunteen ja lieventää ylikuumentumisen tilaa. Helppo pumppupullo, josta on helppo levittää tuotetta iholle. Tällä on hintaa apteekeissa vähän reilu 30 €.

Jos taas halutaan pihistellä, Piz Buinin after sun ajaa saman asian! Tuote kosteuttaa tehokkaasti 24 tunnin ajan, ehkäisee ihon kuoriutumista sekä viilentää kuumentunutta ihoa. Voide auttaa myöskin säilyttämään rusketuksen parempana pidempään ja sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta ennaltaehkäisee ennenaikaista vanhenemista. Voide on riittoisaa ja sitä voi tosiaan käyttää kesäisin ihan vaikka tavallisen kosteusvoiteen sijaan. Tuoksu on miellyttävän raikas ja fiilis voiteen levityksen jälkeen kuin olisi uimassa käynyt! Hinta pyörii siellä 15 € hujakoilla.

PANOSTA: *Elizabeth Arden Grand Entrance mascara vs. PIHISTÄ: Lumene Blueberry Wild Curl (waterproof) mascara

Nyt, kun ripsitaukokin lähenee, ovat ripsivärit itselleni jälleen ajankohtaisia! Olen tosin myöskin innostunut yhä useammin käyttämään ripsiväriä myös alaripsissä, jonka vuoksi kannankin nykyään aina meikkipussissani mukana ripsiväriä.

Panosta tuote on ripsiväreistä ehdottomasti Elizabeth Ardenin täydellinen maskara, josta kirjoitin taannoin ihan oman postauksensakin. Maskara on aivan mielettömän hyvä ja se tekee ripsistä pitkät sekä näyttävät. Itselleni on tärkeää, että ripsivärissä on kuminen harjaosa, jolloin se erottelee kauniisti mutta samaan aikaan pidentää ripsiä. Tällä saat ripsiin myös näyttävyyttä, mistä pidän. Innolla odotan ripsivärin testaamista täysin pidennyksettömiin ripsiin, sillä nyt on vaan kokemusta alaripsistä (joista kylläkin näkee aika paljon) sekä ripsivärin käytöstä silloin, kun pidennykset ovat vedelleet viimeisiään. Maskaran hinta pyörii reilussa 25 eurossa.

Jos taas haluat pihistellä hyvän ripsivärin suhteen, suosittelen ehdottomasti Lumenen Wild Curl -ripsiväriä! Tämä on ollut suosikkini jo todella pitkään ja käytän sitä tosiaan myös kulmakarvojeni viimeistelyyn. Tässäkin on kuminen erotteleva harja kuten Ardenissa, mutta ero on vaan siinä, ettei harja ole kaareva kuten Ardenissa. Kyseinen ripsiväri oli muuten ainut omille ripsilleni toimiva ripsari viime ripsitauolla! Kuten mainittu, tarvitsen ripsivärin joka on riittävän vahva pitämään karvat ojossa ja tämä on nimenomaan sellainen. Hintaa tuotteella on n. 15 €.

PANOSTA: For All My Eternity gold edition itseruskettava vaahto vs. PIHISTÄ: St. Moriz itseruskettava vaahto sävyssä dark

Jos auringossa ei välitä loikoilla, suosittelen lämpimästi itseruskettavien käyttöä varsinkin näin kesällä. Panosta tuotteista suosikikseni on noussut For All My Eternityn aivan ihana vaahtomainen itseruskettava, joka kuivuu saman tien, ei haise ja on värisävyltään aivan täydellinen. Tällä saa oikeasti sellaisen päivetyksen, että oksat pois! Tuote myös pysyy iholla mukavasti, eikä huuhtoudu veden mukana ensimmäisessä pesussa. Merkkihän on ylipäänsä kovin ylistetty ulkomaita myöten ja tuotteissa on käytetty luonnonmukaisia aineosia. Hinta on lähemmäs 40 €/200 ml, mutta purkki kestää kauan.

Jos taas haluat pihistellä mutta löytää kuitenkin hyvän ja luotettavan itseruskettavan, suosittelen (ylläri, ylläri) St. Morizia. Tätä olen käyttänyt jo vuosia ja edelleen liputan sen nimeen. Oikeasti laadukas ja erinomainen tuote! Värisävy on ihana, vaahto kuivuu nopeasti eikä haise pahalta. Ainut miinus ehkä siitä, että Moriz lähtee iholta hitusen herkemmin kuin Eternity, eli sitä kannattaa laittaa kahtena peräkkäisenä päivänä iholle, jolloin päivetys pysyy paremmin. Tämä tosin vaan havainto oman ihoni kanssa, kaikilla ei välttämättä ole samaa ”ongelmaa”. Hintahan on tuotteella aivan naurettava, useammissa verkkokaupoissa vaan reilu kahdeksan euroa.

PANOSTA: Batiste coconut & tropical kuivashampoo vs. PIHISTÄ: Delia Cameleo kuivashampoo

Kuivashampoo on tuote, jota ilman en pärjää. Se kulkee aina mukanani paikasta toiseen ja on aivan ehdoton huonon hiuspäivän pelastaja. Panosta tuotteista suosittelen ehdottomasti Batisten kuivashampoita. Etenkin tämä kookoksen ja trooppisen tuoksun omaava kuivashampoo on noussut suosikikseni ja sitä onkin tullut ostettua useampaan otteeseen. Puhdistaa hiukset ihanan raikkaiksi, eikä jätä tukkaa tahmaiseksi. Tämäkään ei siis ole mikään todella kallis tuote, mutta ehdottomasti hintavampi verrattuna edullisempaan (yhtä hyvään) vaihtoehtoon. Hinta pyörii siis 6-8 € kieppeillä, myyntipaikasta riippuen.

Pihistä tuote onkin aivan uutukainen suosikkini, eli Cameleon kuivashampoo. Tämän purkin löysin taannoin S-Marketista ja koska huomasin shampoon edullisen hinnan sekä vaan muutaman jäljellä olevan pullon, en voinut olla nappaamatta sitä testaukseen. Tässä on kyllä ihan oikeasti täysin tasavertainen tuote Batisten kanssa, enkä huomannut käytössä mitään eroa! Tuoksu on miellyttävä, koostumus hyvä (ei tahmaa) ja puhdistavuuskin aivan nappi. Hintaahan tällä oli muistaakseni vähän reilu kolme euroa, eli varsin sopiva hinta mielestäni. Kuivashampoosta, kun kirpaisee maksaa lähemmäs kymmenen euroa, koska se on kuitenkin vaain kuivashampoo… Jos teillä on muuten kokemuksia Cameleon hopeashampoosta/hoitoaineesta, kuulisin mielelläni mielipiteitä? Nekin nimittäin pisti silmään S-Marketin hyllyllä mutta toistaiseksi en uskaltanut ostaa testiin. Cameleon kulmavärihän on myöskin aivan paras, joten uskallan veikata, etteivät nuo hiusvärin viilentäjätkään voi olla kovin huonoja.

 

PANOSTA: MAC Matte sävyssä Lady Danger vs. PIHISTÄ: NYX Liquid Suede sävyssä Kitten Heels

Punainen huulipuna on sellainen, joka tulisi löytyä jokaisen naisen meikkipussista. Se on huulipuna joka pelastaa huonot naamapäivät ja vie huomion väsyneistä silmistä huuliin. Panosta tuote on ehdottomasti MACin legendaarinen Lady Danger, joka on mielestäni aivan täydellisen punainen puna. Siinä on ehkä ihan pieni aavistus myös oranssia mukana, mutta huulilla se näyttää kuitenkin punaiselta. Ihanan matta koostumus ja hyvä pysyvyys ovat ne seikat, jotka saavat valitsemaan MACin mattapunat kerta toisensa jälkeen. Siispä jos sinulla on varaa panostaa punaiseen huulipunaan, suosittelen tätä! Hinta on muistaakseni 21 euron kieppeillä näissä MACin punissa, korjatkaa jos olen väärässä?

Pihistelyyn ehdoton hankinta on NYX Kitten Heels! Aivan ihana värisävy, eli oikeasti täydellisen punainen. Tämä tuotehan on siveltimellä levitettävä huuliväri, joka on matta ja pysyy oikeasti kuin liimattu. Itse asiassa poistamiseen tarvitaan ihan meikinpoistoaine, sillä muuten se ei lähde huulilta – vedellä on turha edes yrittää. Plussaa tosiaankin siitä, ettei huuliväriä tarvitse lisäillä edes ruokailemisen jälkeen vaan se todellakin pysyy. Hintakin on aivan naurettava, eli vähän alle kymmenen euroa. Tätä suosittelen lämmöllä jokaiselle, joka haluaa pysyä huulipunien suhteen pienemmässä budjetissa!

Oliko joukossa teille tuttuja tuotteita? Toivottavasti ainakin saitte vinkkejä ja ehkä löydätte uusia suosikkeja! :)

*Tuote sponsoroitu