Toivepostaus: suosikkipasta

Pastareseptien perään on kyselty nyt useampaan otteeseen, joten aika toteuttaa toiveenne. Tänään luvassa olisikin suosikkiresepteistäni se suosikein – avokado-pinaattipasta. Minustahan on siis tullut suhteellisen lyhyessä ajassa oikea pastahirmu ja kyseistä sapuskaa tuleekin kokkailtua viikottain! Marraskuussa kirjoittelin teille postauksen aiheeseen liittyen, jossa kerron tarkemmin hiilareiden lisäämisen vaikutuksista kehooni. Kohdallani vaikutukset ovat tosiaan olleet pelkästään positiivisia, joten enää en todellakaan välttele niiden käyttöä ruokavaliossani.

img_8427

Teen pastat aina gluteenittomina ja maidottomina. Suosin pääasiallisesti luomua (esim. Urtekram) mutta hätätapauksessa ostan ihan tavallista gluteenitonta maissipastaa, jota myydään esimerkiksi S-Marketissa. Myös gluteenittomia riisinuudeleitä tuli ostettua taannoin testiin ja niitä ajattelin kokeilla lähipäivinä! Kerman korvaan pastoissa joko kookoskermalla/maidolla tai Oatlyn kaurakermalla. Melkeinpä voisin sanoa, että Oatlyn tuote on jopa parempaa, sillä se jäljittelee niin vahvasti kerman makua ja koostumusta.

Itse en huomaa gluteenittomassa pastassa eroa vehnäpastaan, sillä en taida edes muistaa miltä vehnä pastassa maistuu. En tosiaan ole koskaan ollut mikään pastojen suurkuluttaja, joten oma hurahdukseni on tapahtunut vasta siinä kohtaa, kun olen jo muutenkin suosinut gluteenitonta ruokavaliota. Olen niin makunystyröiltäni tottunut gluteenittomaan ja maidottomaan, että maistan melkein kaiken korvaavan yhtä hyvänä. Esimerkiksi tuo Oatlyn kaurakerma on vaan niin taivaallista!

Avokado-pinaattipasta

Avokado-pinaattipasta (GL, M)

  • 2 avokadoa
  • 1 limetti
  • Runsas kourallinen pinaattia
  • 2 pientä valkosipulin kynttä
  • 2 rkl pestoa
  • 1/2 tl himalajan vuorisuolaa
  • 1 tl persiljaa
  • Mustapippuria
  • Herbamarea
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Laktoositonta fetaa
  • Gluteenitonta pastaa
  • 1,5 dl kaurakermaa (Oatly)

Kiehauta pastavesi jossa on ripaus suolaa ja lisää joukkoon gluteeniton pasta. Itse laitan aina silmämäärisesti, joten tarkempaa määrää en valitettavasti osaa sanoa. Kun pasta kypsyy – valmistetaan kastike. Mitataan blenderiin kaikki muut aineosat fetaa lukuunottamatta. Hurautetaan seos tasaiseksi ja kaadetaan erilliseen kulhoon. Lisätään joukkoon kämmenen sisällä murennettu feta (laitoin suunnilleen yhden kourallisen) ja kaadetaan sekaan kypsät pastat. Sekoitellaan kulhossa jonka jälkeen koko seos kaadetaan kattilaan ja lämmitetään liedellä vielä hetkisen verran. Lopuksi päälle voi ripotella fetaa, sekä mausteita oman maun mukaan!

Sitten vaan nautiskelemaan. Itselleni tästä annoksesta riitti kahdelle päivälle, joten toinen osa vaan jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän lounasta.

img_8458-2

Tässä oli nyt tosiaan se suosikeista suosikein pasta, jota tulee tehtyä vähintään kerran viikossa. Muitakin reseptejä löytyy takataskusta, joten voisinkin ottaa tavaksi jakaa viikottain jotain pastareseptiä! Niin pitkälle, kun niitä siis riittää.

Olisiko teillä muuten vinkkejä riisinuudelien käyttöön? Ajattelin jotain kiinalaistyylistä reseptiä, mutta jos on heittää suorilta jotain vinkkiä – niin otan ilomielin vastaan!? :)

Mukavaa päivää kaikille!