Viime viikko numeroina

7 yöllä lentokoneessa vietettyä tuntia. Asia jota inhoan ehkä eniten, on yölentäminen. Jostain kumman syystä tälläkin kertaa eteemme sattui juuri ne koneen pahiten kitisevät lapset, jonka vuoksi yölento ei ollut missään nimessä se kaikista miellyttävin. Seitsemän tuntia menikin aika tuskaisesti asentoa etsien ja korvatulpatkaan eivät riittäneet vaimentamaan häiritseviä ääniä.

1 ripsihuolto. Taas vierähti kolme viikkoa edellisestä ripsihuollostani ja piipahdinkin Anniinan hoitotuolissa *Beauty Anniinassa jälleen viime viikon lopulla kotiin palattuani. Pakko sanoa, että nyt taas tuntuu sille, ettei pidennyksistä tahtoisi luopua sitten millään! Jälleen kerran jälki on niin täydellinen ja ripset todella huolella tehdyt sekä kauniit. Kuvat puhukoot puolestaan, kiitos taas kerran paras Anniina.

2 treeniä. Monen viikon treenitauko oli pakko katkaista viime viikolla ja otinkin jälleen salikortin naapuri salilleni. Tällä kertaa tosin suoraan kolmeksi kuukaudeksi, jolloin ei voi ainakaan keksiä tekosyitä… Viime viikkoon kuuluikin pitkästä aikaa käsivarsi-olkapäätreeni sekä yksi viiden kilometrin juoksulenkki. Tuntui kieltämättä niin hyvältä taas päästä hikoilemaan! Toisinaan treenitauot tekevät jopa ihan hyvää, sillä tauon jälkeen on jälleen motivaatiota eikä treenaaminen maistu pakkopullalta.

1 kuunneltu äänikirja BookBeatista. Kuuntelemani äänikirja on nimeltään Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia, jota voin suositella lämmöllä! Tosin en tiedä voisiko Maaret huonoja kirjoja kirjoittaakaan mutta tälle erityis suositus. Rakastan Maaretin kirjoissa etenkin sitä, että niistä oppii aina jotain uutta itsestään sekä oivaltaa asioita. Kirjoja yhdistää myös inhimillinen ja rakastava kirjoitusote, josta todella pidän.

2 uutta suosikki huuliväriä. Hain viime viikolla *Avonin minulle postittaman pienen paketin, joka sisälsi aivan ihania Mark -mattahuulivärejä. Suosikeikseni muodostui heti nuden sävyinen ”dare to bare” sekä korallin sävyinen ”orange you happy” (kuvissa huulillani). Huuliväreissä on aivan ihana koostumus, joka on huomattavasti pehmeämpi kuin esimerkiksi NYXin vastaavissa. Iso suositus ja hinnallakaan näitä ei ole pilattu! Plussaa myös pienestä koosta, jonka vuoksi huulivärit mahtuvat hyvin pieneenkin iltalaukkuun.

7 julkaistua postausta. Tämä ei toki montaakaan yllätä, sillä olen jo vuosia kirjoittanut blogiini lähestulkoon joka päivä jotain. Välillä tämä herättää paineita, sillä on päiviä ettei ole mitään sanottavaa ja ylipäänsä ajanjaksoja, kun tuntuu ettei blogille ole niin paljon annettavaa. Kuitenkin vuosia kirjoittaneena tiedän, että näitä ajanjaksoja tulee ja menee – ne kuuluvat elämään. Nyt on ehkä sellainen joku pieni loppuvuoden inspiraatiopula ja sitä oikeastaan vaan odottaa vuoden vaihtumista ja ns. puhdasta pöytää sekä siltä aloittamista.

2 kuollutta kasvia. Lomalta palattuani tajusin, etten ollut huolehtinut kasveilleni ketään kastelijaa ja kotona odottikin kaksi kuollutta viherkasvia. Harmitti kieltämättä mutta minkäs tekee, kun ei ajoissa oivaltanut, että eiväthän kasvit millään pärjää kahta ja puolta viikkoa keskenään… Vanhin elossa oleva kasvini on muuten viirivehka ja vaikka se oli nuupahtanut reissun jälkeen, heräsi se yllättäen henkiin kasteltuani. Olen todennut tuon ennenkin, että tällä kasvilla on todellakin monta elämää.

1 pizza. Käytiin sunnuntaina edellisen illan pikkujouluporukalla Juttutuvassa syömässä, jossa en ole muuten koskaan käynyt vaikka paljon hyvää kyllä kuullutkin. Valitsin kasvispizzan, joka oli muuten todella herkullinen ja pakko sanoa, että saattoi päihittää jopa Weeruskan pizzat!

5 mukaan napattua kahvia. Harrastan Suomessa todella vähän pikakahveja kahviloista, sillä ne tulevat pitkällä juoksulla aika kalliiksi. Reissussa tuota tulee kuitenkin tehtyä jonkun verran, sillä niin paljon ollaan liikenteessä jolloin päiväkahvit pystyy harvoin huoneessa nauttimaan. Viime viikko oli oikea ennätysviikko noiden kahvien suhteen ja niitä tulikin ostettua jopa viisi kappaletta. Nopeasti laskettuna noihin meni ainakin 20 ellei 25 euroa…

1 pikkujoulut. Suomeen palattuani tuntui hassulta, että ollaan jo näin lähellä joulua eikä pikkujouluja ole tullut juhlittua kertaakaan. Viikonloppuna vietettiinkin hyvällä porukalla ensimmäiset ja viimeiset pikkujoulut tähän vuoteen – olipas hauskaa! Nyt vaan sitä uuden vuoden aattoa miettimään, sillä se on edelleen täysi mysteeri.

1 uusi suosikki biisi. Dubain radiossa soi kerta toisensa jälkeen eräs biisi, johon kovasti tykästyin ja koitin löytää sitä tietämättä edes esittäjää – lähinnä siis lyriikoilla. Yllätys oli iloinen, kun kuuntelin viime viikolla Spotifyn ”kovimmat hitit juuri nyt -listaa” ja yhtäkkiä tuo huikea biisi kajahti ilmoille. Kyseessä on siis Luis Fonsin ja Demi Lovaton lattarihenkinen Èchame La Culpa, kannattaa kuunnella!

Sellainen oli viime viikko numeroina.

Oikein ihanaa tiistaita ja olkaahan varovaisia liikenteessä!

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu

Ripsienpidennysten plussat ja miinukset

Ripsienpidennykset ovat korostaneet silmiäni jo vuodesta 2010. Koko seitsemän vuoden aikana olen pitänyt ainoastaan muutaman hassun tauon, joista yksi oli tuossa elo- ja lokakuussa, jonka jälkeen kävin laittamassa Anniinalla pidennykset takaisin. Voisikin oikeastaan sanoa, että olen tutumpi näky ripsillä kuin ilman mutta kyllä blogissani näkyi paljon kuvia myös taukoni ajalta. En tiedä kuinka moni huomasi eron mutta itse huomaan sen aika selkeästi, kun naamaani päivästä toiseen tuijottelen. Ilman pidennyksiä näytän ehkä nuoremmalta ja omalla tavallaan puhtaammalta mutta pidennysten kanssa taas olen huolitellumpi. Vaikka pidän molemmista tyyleistä, voitte ehkä arvata kumpi itseäni miellyttää enemmän, koska palasin jälleen tauolta pidennyksiin.

Tänä päivänä luonnollisuus trendaa. Vaikka ei oltaisikaan täysin luomuja niin se, että lopputulos näyttää luonnolliselta on juttu, joka on selkeästi in. Ensin luovuttiin hiustenpidennyksistä, seuraavaksi rakennekynsistä ja lopulta ripsienpidennyksistä. En missään nimessä sano, etteikö olisi hieno juttu, että pystyy olemaan ilman mitään ”lisukkeita” mutta korostaisin, että jos jotain lisukkeita tahtoo, voidaan nekin tehdä luonnollisesti. Tiedän ihmisiä, joilla on esimerkiksi hiustenpidennykset mutta koskaan et päälle päin huomaisi, että päästä löytyy jatkeet. Myös kynsissä voi olla siisti ja luonnollinen manikyyri rakennekynsien korostamana tai tosiaan silmissä ripset, jotka sopivat kantajansa tyyliin. Itselleni ripsienpidennyksissä tärkeää on siisti lopputulos ja se, etteivät ripset ole liian pitkät. Olen todella paljon ilman mitään meikkiä ja noissa tilanteissa ripset eivät todellakaan ponnahda mitenkään häiritsevästi esiin, kun ne eivät ole liian huomiota herättävät. Tällä hetkellä minulla onkin volyymeista 9-10 mm pituutta, josta mietin mahdollisesti siirtymistä vieläkin lyhyempään.

Koska olen niin monta vuotta ripsienpidennyksiä suosinut sekä tauolla ollessa sen ripsettömän arjen nähnyt, kokosin muutamat plussat ja miinukset ripsienpidennyksistä!

+ Näytät pidennysten kanssa aina huolitellulle. Olit sitten sairaana, krapulassa tai muuten vaan väsynyt, olet aina edustuskunnossa. Ripset ovat oikea pelastus niille, joiden on vaikea liikkua mihinkään ilman ripsiväriä.

+ Aamusi nopeutuvat huomattavasti! Ainakin omat aamuni, sillä minulla meni poikkeuksetta pelkkien ripsien kanssa ainakin 5-10 minuuttia koko meikistä. Omat ripseni ovat piikkisuorat ja itsepäiset, joten taivuttimien föönaaminen ja muu oheistoiminta ripsien ojennukseen saamiseksi tuli minulle ajallisesti kalliiksi.

+ Lomasi helpottuu. Lähdit sitten pohjoiseen tai etelään, helpottuu loma kummasti, kun ripsivärin kanssa ei tarvitse sählätä. Esimerkiksi tänään, kun lähden Dubaihin, tiedän, että voin uida ja hikoilla auringossa pelkäämättä onko ripsivärit poskilla. Sama oli muuten Levilläkin. Oli ihanaa poreilla, saunoa ja paljuilla, kun tiesi, että ripsivärit eivät leviä.

+ Saat juhlameikistäsi helposti näyttävän. Ripsien kanssa on se etu, että saat helposti luotua itsellesi erittäin juhlavankin meikin näin halutessasi. Kun muuten joutuisit pelaamaan tekoripsien kanssa, nyt sinulla on ripset jo valmiina silmissä mikä helpottaa projektia kummasti.

+ Silmät korostuvat. Eron huomaan ainakin itse varsinkin kuvissa. Ripsien kanssa silmät ovat jotenkin tummemmat ja mystisemmät, kun taas ripsivärin kanssa niitä hyvä, kun edes huomaa. Tämä toki johtunee siitäkin, että inhoan luomivärejä ja ylipäänsä silmien meikkaamista eli ero on omalla kohdallani aika suuri silmien näkyvyyden suhteen.

+ Saat ripsistä niin pitkät tai lyhyet kuin haluat. Monella on mielikuva, että pidennykset ovat todella pitkät ja massiiviset mutta pidennykset voidaan laittaa myös lyhyempinä. Muistaakseni Anniina sanoi, että 8 mm on hänellä se lyhyin saatavilla oleva pituus, joten silloin liikutaan aika luonnollisilla vesillä.

+ Silmienympärysiho ei rasitu niin paljon. Tästä nyt ei ole mitään tutkimustuloksia tietääkseni mutta se, että silmänympärysihoa rääpii vähemmän vaikuttaa aivan varmasti myös tuon ihoalueen kuntoon sekä parhaimmillaan saattaa jopa vähentää juonteiden syntymistä. Itse ainakin huomaan, että tauolla ollessa silmien aluset ovat usein ärtyneet, kun poistat vedenkestävää ripsiväriä ja joudut silmiä aika paljon rääpimään.

+ Ripset ovat etu paljon urheileville! Varsinkin jos liikut ammatiksesi tai päiviisi kuuluu useampi treeni, niin silloin ripset toimivat aivan varmasti loistavasti. Toki hikoilu saattaa vaikuttaa pysymiseen mutta ainakaan ei tarvitse jatkuvasti hikoilla ripsivärejä pois ja olla niitä jälleen lisäilemässä.

–   Silmiä ei voi hieroa yhtä antaumuksella kuin ilman pidennyksiä. Voi tosiaan hieroa mutta se on tehtävä hellävaraisesti tai muuten ripsiä putoilee aivan varmasti.

– Päivä tai pari ripsien laiton jälkeen tulee varoa silmien kastelemista jotta ripset pysyisivät mahdollisimman hyvin. Hyvästi siis kuumat höyryävät suihkut tai saunareissut. Tokikaan tuota sääntöä ei tarvitse noudattaa kuin ne pari ensimmäistä päivää mutta kuitenkin.

– Öljypitoiset silmänympärysvoiteet ja rasvat, ne täytyy unohtaa. Kookosöljy on muuten varma ripsien pudottaja, joten pidennysten käyttäjät eivät voi kylpeä tuossa ihmeaineessa.

– Huollossa on käytävä suunnilleen kolmen viikon välein. Tämä nyt ei itseäni häiritse mutta hyvin kiireisten ihmisten voi olla hankala sovittaa aikatauluihinsa. Niin ja suosituimmille laittajille kuten omallenikin, aika tulee varata n. 3 viikkoa etukäteen, jolloin tulee voida nähdä sinne kolmen viikon päähän.

– Taukoja on pidettävä. Tämä on paha juttu siinä kohtaa, kun ripsiin on todella tottunut. Alku nimittäin saattaa vaatia totuttelua… Ilme muuttuu kerta heitolla valjummaksi.

– Ripset maksavat, kuten mikä tahansa muukin kauneudenhoidollinen toimenpide. Jos näitä toimenpiteitä on kuitenkin vaan yksi, niin mielestäni tuo ei ole paha satsaus kuukaudessa itseensä ja omaan ulkonäköönsä. Jos taas monta, niin toki silloin voi joutua jostain päästä karsimaan… Elämässä kaikki kiva maksaa, harmi!

Näiden plussien ja miinusten perusteella minä valitsen pidennykset. Ne helpottavat elämääni todella paljon ja pidän siitä, että silmäni korostuvat edes hieman, sillä niiden meikkaaminen ei todellakaan ole lempi puuhaani. Ripsien kanssa silmät saavat olla eikä niille tarvitse tehdä mitään. Huollossa käyn edelleen *Beauty Anniinassa Ullanlinnassa, mikä ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä. Olen käynyt Anniinalla jo vuosikaudet ja vaikka mahdollisuus vaihtaa olisi koska vaan, ei tee mieli lähteä hyvästä paikasta yhtään mihinkään.

Olen kerta toisensa jälkeen tyytyväinen lopputulokseen ja nimenomaan siihen, miten ripset pysyvät ja miltä ne näyttävät. Mielestäni Anniina kuuntelee sopivissa määrin asiakkaan toiveita mutta samalla sanoo myös rehellisesti ammattimaisen mielipiteensä jos on esimerkiksi tauon paikka. Koskaan en ole myöskään silmätulehdusta saanut ja ylipäänsä ripsien laittoprosessi ei ole ärsyttänyt silmiäni. Anniinan valikoimista löytyy myös allergialiima joka tosiaan sopii herkkäsilmäisimmille ja esimerkiksi itselleni ripset liimataan sillä poikkeuksetta.

Vaikka ripsetön elämä lähtikin käyntiin yllättävän kevyesti ja poikamaiseen ulkonäköön tottui nopeasti, olen nyt kyllä taas onnellinen, että minulla on ripset! Ne vaan tekevät niin paljon.

Mitä mieltä te olette ripsienpidennyksistä? Oletteko viime vuosina luopuneet vai hurahtaneet?

 

*Ripsihuolto sponsoroitu