Kauneusvinkkejä syksyyn

Syksy on saapunut ja se tarkoittaa muutoksia kauneudenhoidollisiin toimenpiteisiin. Ainakin itse huomaan että syksyllä iho kuivuu herkemmin ja näyttää samealta sekä hiukset oikuttelevat. Meillä oli lämmin ja aurinkoinen kesä, mikä on omalla tavallaan vaikuttanut tähän kokonaisuuteen. Usein näin syksyn tullen nuo kesän aikana tulleet vauriot näkee myös herkemmin ja saattaa havahtua siihen, että hiukset ovat todella huonossa kunnossa tai iho auringon kuivattama. Syksyn tullen onkin tärkeää tehdä pieniä muutoksia kauneudenhoidon suhteen ja ainakin itse päivitän paitsi useimmat rutiinit, myös tuotteet. Tänään haluankin jakaa teille yhdeksän helppoa ja arkista kauneusvinkkiä, joiden avulla voitte vaikuttaa niin syysihoon kuin hiuksiin sekä niiden hyvinvointiin.

Käytä itseruskettavaa – Näin syksyn tullen iho alkaa muistuttamaan jälleen kalpeaa lakanaa. Vaikka vaaleakin iho on mielestäni parhaimmillaan hyvin kaunis, kyllä itse tykkään suosia läpi vuoden itseruskettavaa edes kevyissä määrin. Pieni päivetys antaa iholle terveen hehkun ja siksi yksi syksyn kauneusvinkeistä on ehdottomasti itseruskettavan suosiminen! Parhaat itseruskettavat löytyvät Jet Set Sunilta, Vita Liberatalta sekä St. Moritzilta. Myös Doven asteittain päivettävä kosteusvoide on näin syksyn tullen aika loistava kun iho kuivuu herkemmin. Kasvoille suosin nykyään pääasiassa Swiss Clinicin tuotteita, joista olen kirjoitellut aikaisemmin täällä.

Vaihda kasvovoide kosteuttavampaan – Oma ihoni on usein syksyn tullen hieman samea ja eloton. Juonteet korostuvat ja kesän jäljiltä iho janoaa kosteutta. Tässä kohtaa vuotta kannattaakin päivittää päivä- ja yövoide sekä seerumit. Jos kesällä on käyttänyt kevyempiä tuotteita, kannattaa syksyllä ne vaihtaa huomattavasti kosteuttavampiin! Myös sisäisesti nautittavaa kollageenilisää suosittelen käyttämään, mikäli olet yli 30-vuotias. Ihon hoitaminen myös sisältä päin on nimittäin hyvin tärkeää…

Käy ottamassa ripsien kestotaivutus tai ripsienpidennykset – Kuten mihin vuodenaikaan tahansa, myös syksyllä ripsienpidennyksistä ja/tai kestotaivutuksesta on iloa. Olen useampaan otteeseen täälläkin maininnut, miten ripseni ovat itsepäiset ja hankalat. Ilman pidennyksiä niiden kanssa menee laittoman kauan aamuisin, jonka vuoksi nautinkin volyymiripsien tuomasta helpotuksesta. Käyn huollattamassa ripseni edelleen Beauty Anniinassa* Ullanlinnassa, jossa Anniina loihtii minulle kerta toisensa jälkeen täydelliset ripset. Siinä kohtaa kun jään ripsitauolle, aion kokeilla ensimmäistä kertaa myös tuota trendikästä kestotaivutusta, joka on muuten kovaa vauhtia nousemassa ripsienpidennysten rinnalle.

Vältä liiallista vartalon ihon rasvaamista – Ilmojen kylmetessä ajautuu herkästi kierteeseen, jossa iho kuivuu ja suorastaan vaatii lisää rasvaa. Tästä syystä pyrinkin välttelemään jatkuvaa vartalon ihon rasvaamista, sillä en halua totuttaa ihoani rasvaamiseen – kasvot ovat tietenkin eri asia. Ihon kosteustasapainoon on mahdollista vaikuttaa myös suihkuveden lämpötilalla, eli ilmojen viiletessä ei kannata peseytyä kuumalla vedellä, vaan ennemmin hieman viileämmällä. Kun ihon pinnalta ei huuhtele kuumalla sitä ihon luontaista rasvakerrosta, iho ei kuivu samalla tavalla.

Vaihda shampoo sekä hoitoaine – Syksyn tullen viimeistään kannattaa vaihtaa hiusten pesutuotteet. Itse suosin jatkuvaa pesutuotteiden vaihtelua, sillä en halua totuttaa hiuksiani siihen yhteen ja ainoaan shampooseen tai hoitoaineeseen. Yksi loistava kikka on pestä hiukset joka toinen viikko toisella ja toinen toisella shampoolla. Suosittelen myös hiusten pesemistä pää alaspäin ja niiden huuhtelua lopuksi jääkylmällä vedellä. Noilla keinoin tukasta on mahdollista saada mahdollisimman kuohkea sekä pitkään puhtaana pysyvä.

Päivitä hiusväri pehmeämpään – Syksyn tullen ainakin itse janoan aina jotain uutta oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla. Myös hiusvärin suhteen tällä hetkellä mietin jotain värisävyn muutosta kenties kylmästä lämpimään? Tummiin hiuksiin sopii syksyllä loistavasti esimerkiksi kupari tai kastanja, jotka herättävät myös kalpeamman ihon henkiin. Tällä hetkellä mietinkin vakavissani pientä hiuspäivitystä ja ajattelin varata kampaajan kunhan Hollannista kotiudun!

Suosi kasvovettä – Syksyn tullen myös ihohuokoset usein laajenevat tai jopa tukkeutuvat. Kasvovesi onkin syksyisen ihon paras kaveri, jota kannattaa ehdottomasti suosia! Itse olen kasvoveden suhteen kunnon natsi, enkä voi reissata edes viikonloppua ilman tuota ihon ihon supertuotetta. Tällä hetkellä yksi suosikeistani on Pixin ihoa kuoriva kasvovesi, joka on muuten aivan tajuttoman hyvä ja vaikuttaa aidosti positiivisin tavoin ihon hyvinvointiin.

Nuku hiukset nutturalla – Yksi kuohkeiden hiusten salaisuuksista on nukkua joka yö hiukset kevyellä nutturalla. Tuo antaa hiuksiin mukavan tuuheuden ja tekee hiuksista taipuisat. Itse käytän nutturan tekoon ihan vaan invisibobblea, mutta nutturan voi tehdä myös pelkkien pinnien avulla, jolloin hiuksiin ei jää minkäänlaista ponnarin painaumaa. Tämä on loistava kikka etenkin syksyn tullen kun useamman hiukset oikuttelevat ja vaativat yhä enenevissä määrin muotoilua rautojen avulla. Itse pyrin välttämään kuumia rautoja arjessa ja tämä on tällä hetkellä oikeastaan se ainut kikka, jonka avulla ylläpidän kuohkeaa lettiäni!

Juo runsaasti vettä – Aika perus neuvo, joka kuitenkin pätee myös syksyllä! Vedenjuonti nimittäin jää herkästi syksyllä vähemmälle, sillä ilmojen viiletessä kylmä juoma ei enää samalla tavalla houkuta kuin lämmin sellainen. Yksi hyvä keino on huijata itsensä juomaan vettä esimerkiksi teen muodossa tai ihan vaan pitää vesikannua työpöydällä. Itse huomaan että vedenjuonnilla on suuri vaikutus siihen, miltä iho näyttää ja miten paljon esimerkiksi juonteet näkyvät. Kun iho kuivuu, luonnollisesti myös sen pinta näyttää elottomalta. Siispä juodaanhan paljon vettä ja pidetään myös täten syysiho kunnossa!

Oikein rentouttavaa sunnuntaita! Onko teillä jotain syksyisiä kauneusrutiineja?

 

*Ripsienpidennykset sponsoroitu

Maanläheinen syysmeikki

Jo todella pitkään olen meikannut hyvin luonnollisesti. Käyttänyt vain ani harvoin luomivärejä saatikka tehnyt mitään tummia rajauksia silmiin. Rajauksista en oikein edelleenkään pidä (hankalat tehdä sekä poistaa) mutta sen sijaan olen innostunut viime aikoina todella paljon luomiväreistä! Syksyn tullen ihanat ruskan sävyiset luomet toimivat sinisten silmien kanssa mitä parhaiten ja etenkin illanviettoihin olen jaksanut meikata silmäni vahvemmin. Tummilla silmillä ilmeeseen saa kivasti särmää ja katsekin syventyy. Olen vihdoin löytänyt myös ne omiin silmiini parhaiten toimivat sävyt, jotka kenties vielä enemmän ovat innostaneet meikkaamisen pariin! Siispä tänään onkin luvassa maanläheisen syysmeikin resepti ja tuotteet, joilla minä sen taion.

POHJA:

 • Oriflame Giordani Gold Liquid Silk -ultrakevyt meikkivoide sävyssä Natural Beige*
 • Joe Blasco Orange highlight -voidemainen valoväri
 • Anastasia Beverly Hills Liquid Glow -voidemainen highlighter sävyssä Perla

Ensimmäisenä lähdetään liikkelle pohjasta, jonka teen luonnollisestikin päivävoiteen päälle. Toisinaan laitan alle myös primerin mutta en todellakaan säännöllisesti. Sekoitan kämmenellä muutaman pisaran meikkivoidetta highlighterin kanssa sekaisin ja levitän sen kevyesti kasvojen iholle. Lopuksi viimeistelen pohjan valovärillä, jota käytän silmänausiin sekä toisinaan myös luomelle ja kulmaluun alle.

PUUTERIMAISET TUOTTEET:

 • Benefit HOOLA -aurinkopuuteri
 • MAC Sheertone Blush sävyssä Peaches
 • Joe Blasco Yellow Protouch -puuterimainen valoväri
 • Dermosil -puuterimainen highlighter

Kun pohja on kunnossa, lisään sen päälle puuterimaiset tuotteet. Ensimmäisenä aurinkopuuteria otsaan, otsan pieliin, poskiluun alle, leukaan, nenänvarteen sekä kaulaan. Toisena sitten poskipuna, joka on muuten meikissä mielestäni aivan ehdoton juttu! MAC:in matta poskipuna on mielestäni paras ja tuo korallin sävyinen väri itselleni se kaikista toimivin. Lopuksi lisään vielä Blascon puuterimaista valoväriä silmien alle sekä silmäluomiin ja sipaisen highlighteria poskiluun yläosaan. Puuterimaisista highlightereista suosikkini on jo jonkin aikaa ollut tuo Dermosilin tuote, jossa on vahva pigmentti ja hyvä pysyvyys.

KULMAKARVAT & SILMÄT:

 • Oriflame The ONE Browcara -kulmakarvaväri
 • Oriflame The ONE 5-in-1 Wonder Lash XXL mascara
 • Anastasia Beverly Hills Soft Glam -luomiväripaletti*
 • Volyymiripsienpidennykset pituus 10-11 mm*

Kulmakarvat meikkaan nykyään useimmiten pelkästään Oriflamen kulmakarvavärillä, josta on kehkeytynyt tässä kesän aikana todellinen suosikkini. Browcara antaa kulmiin kivasti pientä värisävyä ja sen avulla saan kulmat vieläpä nätisti ojennukseen. Ripsiväriä käytän ainoastaan alaripsiin ja tällä hetkellä suosikkini on ehdottomasti Oriflamen maskara, joka erottelee ripset kauniisti mutta samalla myös tuuheuttaa niitä. Yläripsissähän minulla on edelleen ripsienpidennykset, jotka käyn huollattamassa vuodesta toiseen Beauty Anniinassa* Helsingin Ullanlinnassa. Ne kyllä helpottavat arkea aivan mielettömästi ja toimivat tumman silmämeikinkin kanssa loistavasti. Vaikka moni ripsistä tänä päivänä luopuukin, itse tykkään niistä edelleen kovasti! Ja toki kun on löytänyt sen parhaan tekijän, ei tarvitse edes säätää hyvän laittajan etsinnän kanssa. Ripsien suhteen kieltämättä pidän näyttävyydestä mutta välillä olen kokeillut myös lyhyempää pituutta.

Varmaan se mikä teitäkin nyt eniten kiinnostaa, on mitä luomivärejä käytän? Eli käytän luomiväreistä tosiaan Anastasian Soft Glam -luomiväripalettia, joka on muuten ehdottomasti paras nudepaletti, jonka tiedän! Luomivärit pysyvät mielettömän hyvin ja niissä on oikeasti todella hyvä pigmentti. Tässä paletissa on myös ne parhaiten itselleni toimivat värisävyt, eli kokonaisuus on enemmän kuin kohdillaan! Kuvien meikissä olen siis käyttänyt paletista sävyjä Tempera, Burnt Orange, Rustic ja Cyprus Umber. Rakennan meikin luomille aina siten, että aloitan sisänurkasta laittamalla sinne kaikista vaaleinta värisävyä, eli tässä tapauksessa Temperaa. Keskiluomeen käytin oranssihtavaa Burnt Orangea ja silmän ulkonurkkaan Rusticia. Lisäsin myös pienen määrän tuota tummaa Cyprus Umberia aivan sinne silmän ulkonurkkaan ja häivytin värin pehmeällä siveltimellä. Tykkään ehdottomasti eniten luomista, joissa on useampaa eri värisävyä ja väri ikään kuin tummenee ulkonurkkaa kohden. Sellainen banaanivarjostus on myös kovasti makuuni! Jotta katseeseen tulee hieman lisää syvyyttä, lisäsin luomiväriä myös alaluomelle ihan ripsien tyveen. Sinne käytin värisävyä Rustic.

HUULET:

 • MAC Matte sävyssä Honeylove
 • MAC Satin sävyssä Myth
 • Oriflame Giordani Gold rajauskynä sävyssä nude

Jos silmämeikki on tumma, meikkaan huulet aina kevyesti. Tälläkin kertaa huulissa on siis kevyt kerros MAC Honeylovea, jonka päällä sitten Mythia. Honeylove on sellainen arkipuna jota käytän melkeinpä päivittäin mutta aina jos kaipaan huulimeikkiin ripauksen valonhohdetta, lisään Mythia huulten keskiosaan. Vaaleampi sävy tuo kivasti myös muhkeutta huuliin ja saa ne näyttämään pulleammilta. Huulet rajaan milloin milläkin rajauskynällä mutta tällä kertaa käytin Oriflamen monen kanssa toimivaa nuden sävyistä rajauskynää. Kynä on juuri sopivan pehmeä levittyäkseen kauniisti ja se pysyy huulilla hyvin.

Kokonaisuudessaan pidän tästä meikistä kovasti! Mielestäni värit toimivat kivasti silmissäni ja meikissä on minun näköisiäni elementtejä – pientä mystisyyttä olematta kuitenkaan liian raskas. Ja vaikka kokonaisuus saattaa ehkä kuulostaa haastavalta ja työläältä tehdä, meni meikkiin rehellisyyden nimissä maksimissaan vartti aikaa. Kun käytössä on hyvät tuotteet ei meikkaaminenkaan ole kovin työlästä ja mikä parasta, siinä myös onnistuu aina!

Mitäs mieltä te olette meikistä? Ja onko joku muukin kenties innostunut näin syksyn tullen meikkaamaan silmiään tummemmin?

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu