20 kysymystä – Millainen bloggaaja olen?

Blogipostausten ”to do-listalla” on jo pidempään keikkunut 20 kysymystä bloggaamisesta -haaste, joka levisi muistaakseni viime keväänä useammissa blogeissa ja jo silloin sen ylös kirjasin. Kun viime viikolla vastasin 33 kysymystä sekä vastausta haasteeseen, ajattelin, että tänään voisi olla bloggaamiseen liittyvien kysymysten ja vastausten aika! Siispä tänään paljastan teille mm. sen, miten alun perin päädyin aloittamaan bloggaamisen ja mistä blogini nimi on peräisin? Mitkä asiat ovat tämän työn hyviä ja entä huonoja puolia?

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen aikanaan silloisen parhaan ystäväni kehottamana. Hän nimittäin kirjoitti blogia ja kannusti minuakin laittamaan oman blogin pystyyn. Alussa tein blogia vähän toisella kädellä, eli postauksen julkaisemiseen meni maksimissaan puoli tuntia, kuvat olivat räpsyjä sieltä täältä ja homma muutenkin sellaista puuhastelua. Mutta siitä se tosiaan sitten lähti ja tässä ollaan tänä päivänä, kahdeksassa vuodessa on tapahtunut todella paljon!

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin keväällä 2010, eli nyt jo reilusti yli kahdeksan vuotta. Pari ensimmäistä vuotta olen piilottanut kaikelta kansalta, sillä materiaali on sen verran noloa…

Kuvaile blogiasi, mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?

Blogini on lifestyleblogi, jonka pääasiallisia teemoja ovat nykyään hyvinvointi, kauneus ja oma elämä. Varmaan eniten kirjoitan nykyään henkilökohtaisista ajatuksistani sekä mielipiteistä, joita kevennän rennommilla aihepiireillä. Pyrin ylläpitämään mukavaa balanssia, jotta blogista ei tule liian raskasta eikä vastaavasti tyhjänpäiväistä luettavaa.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Päivittäin päivitän, olen jo vuosia päivittänyt. Todella harvoin on päiviä etten postaisi yhtään mitään.

Kumman valitset, kuvat vai teksti?

Hankala valinta, sillä molemmat tukevat toisiaan. Mutta jos jompi kumpi on pakko valita, niin kyllä nykyään valitsen tekstin. Mielestäni pelkkä kuvablogi ei anna yhtä paljon kuin tekstillinen blogi antaa. Toisaalta laadukkaat ja hyvät kuvat tukevat puolestaan hyvää tekstisisältöä.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Elämästä – niin omasta kuin ympäröivästä. Toisinaan inspiroidun ihan yleisesti pinnalla olevista aiheista, mutta pakko sanoa, että välillä kyllä mietin mistä ihmeestä näitä aiheita riittää? Tässä hommassa on pakko olla jatkuvasti luova ja miettiä mitä seuraavaksi!

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Mieluiten iltaisin, mutta kyllä nykyään kirjoitan blogia pitkin päivää. Jos teen ”toimistopäivää”, kirjoitan aamusta iltaan ja välillä käyn treenaamassa sekä hoidan muita asioita. Minulla ei oikeastaan ole työaikoja, enkä juuri koskaan laske tehtyjä työtunteja, joita on varmasti reilusti yli normaalin työviikon verran…

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms. ?

Päivittäin, koska tämä on tosiaan pääasiallinen tulonlähteeni.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Kyllä luen. Oikeastaan ystävieni ensisijaisesti, mutta silmäilen etenkin Lilyn sekä Indiedaysin blogiportaalin etusivut päivittäin läpi. Lähinnä siis siksi että haluan pysyä kärryillä, mistä blogimaailmassa puhutaan. Jos näen etusivulla mielenkiintoisen otsikon, klikkaan sen sitten auki. Mielestäni on hyvä seurata myös muiden blogeja, sillä sitä kautta tosiaan pysyy kartalla ja jos jokin asia on erityisesti keskustelussa, on siihen mahdollista itsekin kantaa ottaa.

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ajatukset tekstien taustalla, syvällisyys ja tekstien sisältö ovat minulle niitä juttuja, jotka saavat kiinnostumaan. Sellaiset tusina-aiheet eivät oikeastaan kiinnosta. Eli en jaksa lukea jokaisesta blogista miten tulla onnellisemmaksi tai parantaa elämänlaatua. Jos joku kirjoittaa vaikka masennuksesta tai avautuu vaikeasta erosta, noista teemoista minä kiinnostun. Tällä hetkellä myös kierrätykseen sekä kauneuteen liittyvät tekstit kiinnostavat.

Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Ehdottomasti parasta on se että omistaa kanavan, jonka kautta on mahdollisuus vaikuttaa sekä saada oma ääni kuuluviin. Toisena sanoisin vertaistuen saamisen sekä vuorovaikutuksen kanssanne kommenttikentän, sähköpostin sekä muiden väylien kautta. Kolmantena ehdottomasti luovuus sekä vapaus – tämä on työtä, joka antaa mahdollisuudet esimerkiksi kirjoittaa tätä postausta juuri nyt Hollannista, jossa olen reissussa.

Entä kolme huonointa?

Bloggaaminen on kokonaisvaltaisesti sitovaa, eli töitä tulee tehtyä melkeinpä kellon ympäri, eikä blogista tai somekanavista pääse oikein koskaan täysin ”eroon”. Vapaa-ajan sekä työn raja on hyvin häilyvä ja se välillä rasittaa… Lomalle ei niin vaan lähdetä ilman, että sieltä tekee töitä tai hoitaa kaiken etukäteen ennen reissua. Myös sellainen vaativuus itseä kohtaan näkyy bloggaamisessa hyvin vahvasti. Kun toteuttaa itseään, on sitä todella kriittinen omaa kädenjälkeä kohtaan, mikä taas paikoitellen ahdistaa.

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Kyllä olen! Viime aikoina on jopa harmittanut, että kommentointia ei ole tullut niin paljon jokaiseen postaukseen… Blogin kommenttiboksi on ehdottomasti se bloggaamisen suola ja toivon ettei kommentointi tulevaisuudessa kuole aivan kokonaan.

Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia ja facebook-sivua?

On kyllä, Instagramista löydyn nimimerkillä @judezzi ja Facebookiin päivitän päivittäin uusimman postauksen myös. Facebook alkaa kuitenkin olemaan vähän ”old school” kanava, eli se nyt vaan on lähinnä olemassa olevana muodon vuoksi.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Vaihtelee aika paljon. Toisinaan luonnoksissa on useampi keskeneräinen juttu, kun taas välillä tekstit syntyvät muutama tunti ennen julkaisua. En ole ylipäänsä kovin suunnitelmallinen ihminen, mikä näkyy pitkälti myös bloggaamisessa.

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Kyllä, olen blogin alusta alkaen blogannut avoimesti.

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Kyllä hyödyn, sillä teen tätä työkseni. Saan luonnollisestikin myös tuotteita testattavaksi. Tänä päivänä ilmainen tavara ei kuitenkaan enää innosta samalla tapaa kuin blogin alkuaikoina, eli en todellakaan haali turhaa tavaraa kodin nurkkiin. Kosmetiikankin suhteen olen valikoiva ja otan testiin ainoastaan tuotteita, jotka kiinnostavat minua. Sellainen liiallinen kosmetiikka kaappien nurkissa enemmänkin vaan ärsyttää.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi kuvastaa omaa polkua ja juttua. Siihen ei kuitenkaan liity sen kummempaa tarinaa, vaan On my way tuli yhtäkkiä mieleeni miettiessäni nimeä, joka kuvastaisi blogiani parhaiten. Joskus olen miettinyt nimen vaihtamista ja nykyään yhdistänkin siihen myös etu- sekä sukunimeni. Olen kuitenkin brändäytynyt blogini nimellä, joten en viitsi sitä oikeastaan enää tässä kohtaa vaihtaa…

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

No bannerin haluaisin vaihtaa siinä kohtaa kun siirryn Kauneudelle ja Terveydelle, eli se on ehkä nyt akuutein muutos, jonka haluaisin tehdä.

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma itsesi, tee omaa juttua ja ole rohkea. Mielestäni blogimaailma kaipaa enenevissä määrin aitoja vaikuttajia, joilla on jotain annettavaakin pelkän pinnan lisäksi. Toisaalta mikäli avoimuus ei ole juttusi, sitäkään ei kannata väkisin tehdä. Tärkeintä on olla oma itsensä ja kirjoittaa aiheista, jotka kokee omakseen!

Oikein rentouttavaa lauantaita!

 

Kuvat: Iines / edit: minä

Mikä on blogini tulevaisuus?

*Sisältää mainoslinkkejä

Kuten olette varmasti useammastakin paikasta kuulleet, FitFashion lopettaa ja ainakin muutama portaalin blogi siirtyy toisen A-Lehtien alustan, eli terve.fi -sivuston alle 1.11. alkaen. Luonnollisesti tämä tarkoittaa muutoksia myös minulle ja blogilleni, joten tänään haluan vihdoin avata tilannettani lisää. Samalla ajattelin hieman nostalgisesti muistella blogitaivaltani, joka on muuten kestänyt jo kokonaiset 8,5 vuotta! Välillä tuntuu hullulta ajatella, että blogi on tosiaan kulkenut noin pitkään matkassani ja päätyöni se on ollut nyt jo kohta 1,5 vuoden ajan. Silloin kun blogin aikanaan aloitin, en todellakaan voinut kuvitella että joku päivä ansaitsisin tällä suurimman osan elannostani ja voisin elättää itseni kirjoittamalla. Silloin kun minä aloitin, bloggaaminen oli vasta uusi juttu ja niin lapsen kengissä. Kuvat olivat peilikuvia pokkarilla ja räpsyjä baarista – tekstiä puolestaan löytyi huikeat pari riviä. Pikkuhiljaa skene on kasvanut ja ammattimaistunut. Hauska kieltämättä huomata omakin kehitys, jos selaa postauksia vuosia taaksepäin.

Nuoresta ja epävarmasta raakileesta on kasvanut tässä kahdeksan vuoden aikana nainen, joka uskaltaa olla oma itsensä ja kirjoittaa aiheista, joista monikaan ei uskalla. Sinne tänne poukkoileva lifestyleblogi on selkeästi löytänyt suuntansa ja tiedän paremmin, mitä haluan blogini kautta julki tuoda. Koen todella vahvaa tarvetta tehdä jotain ihmisten hyväksi ja vaikka tiedän, ettei työni ole mitään ihmishenkien pelastamista, kyllä tuntuu upealta voida antaa vertaistukea, kannustaa ja luoda hyväksyntää vaikeiden asioiden ympärille. Tästä syystä kirjoitan – teitä varten ja teille, okei, ehkä myös itselleni. Kirjoittaminen auttaa usein jäsentelemään vaikeita asioita ja paljon olen saanut myös teiltä kannustusta, tukea ja ymmärrystä. Olen hyvin kiitollinen kaikista niistä viesteistä, joita olette lähettäneen niin yksityisesti kuin kommenttiboksinkin kautta.

Jotta blogi ei ole liian raskasta luettavaa, haluan jatkossakin pitää mukana myös kevyemmät aiheet kuten hyvinvointiin, ravintoon, kauneuteen ja liikuntaan liittyvät postaukset. Pidän todella paljon kaikista edellä mainitsemistani asioista, joten ne tuntuvat luonnolliselta osalta blogin sisältöä. Tähän liittyen haluankin paljastaa, missä blogini tulevaisuudessa jatkaa. Eli siirryn marraskuun alusta intoa puhkuen Kauneus & Terveys bloggaajaksi! Kun minua K&T:lle kysyttiin, osasin jopa hieman sitä odottaakin. Vaikka FitFashionilla on ollut ihana kirjoitella ja blogini on kasvanut täällä hurjasti viime vuosina, silti en koe profiloituvani fitnekseen tai täällä vallitsevaan treenimaailmaan. Arvoni ja blogini sisältö henkii enemmän K&T:n tunnelmaa ja siksi päätös tuntuu enemmän kuin oikealta! Kauneuden ja Terveyden bloggaajat sijaitsevat tosiaan tuolla terve.fi -sivustolla, josta minunkin blogini löytyy 1.11. alkaen. Teille muutto ei aiheuta mitään toimenpiteitä, eli ei hätää, kaikki ohjaukset ja muut hoidetaan kuntoon A-Lehdiltä käsin! Itse odotan muutosta innolla mutta samaan aikaan toki hieman jännitän teknistä puolta ja sitä, miten kaikki sujuu. Muutokset luovat aina pientä epävarmuutta mutta pitkälti myös positiivisella tavalla. Itse näen K&T:lle siirtyminen uudistuksen paikkana, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Tuli muuten tässä yksi päivä mieleen bloggaamiseen liittyen, etten ole koskaan 8,5 vuoden aikana harkinnut kirjoittamisen lopettamista. Tämä on sinällään aika erikoista, sillä oikeastaan jokaisella tuntemallani bloggaajalla on ollut ajanjaksoja, ettei blogia ole päivitetty aktiivisesti ja lopettamistakin on harkittu. Jostain syystä itselleni lopettaminen ei ole koskaan ollut vaihtoehto, enkä ole edes taukoa miettinyt. Sinällään erikoinen juttu, sillä olen noin muuten suhteellisen nopeasti kyllästyvää sorttia – vaikkakin toisaalta, jos jotain tosissani päätän, pysyn kyllä kannassani. Ehkä blogi onkin ollut minulle etenkin viime vuodet sellainen asia, jonka suhteen olen päätökseni tehnyt. Koska kirjoitan työkseni, koen kirjoittamisen myös tietynlaiseksi velvollisuudeksi. Vaikka en missään nimessä sano ettenkö nauttisi tästä, kyllä minullakin on välillä päiviä kun mietin etten haluaisi edes avata konetta. Tuosta tunteesta huolimatta avaan koneen ja kirjoitan – vaikka sitten siitä huonosta fiiliksestä mutta kirjoitanpa kuitenkin. Usein muuten sen jälkeen tulee hyvä fiilis. Vähän samalla tapaa kuin treenien jälkeen silloin jos lähtö on ollut hankalaa.

Pääasiallisesti kuitenkin nautin työstäni ja jos ajautuisin siihen pisteeseen, etten enää tästä pitäisi, kyllä blogin lopettaisin. Sen olen elämästä oppinut ettei koskaan pidä tehdä mitään väkisin tai siksi, ettei uskalla kokeilla jotain muuta. Uudet jutut usein pelottavat ja jännittävät, mutta jos niitä kohden ei kurkota, ei voi tietää mitä siellä olisi tarjolla. Tämä pätee kaikkiin elämän osa-alueisiin ja on kyllä hyvin konkretisoitunut itselleni viime vuosina. Vanhoihin kuvioihin on niin helppo jämähtää ja omaa ajatusmaailmaa rajoittaa. Mietin välillä mahtaako moni edes haaveilla? Itsekin havahdun toisinaan siihen, etten edes uskalla unelmoida koska mietin unelmat realistisesti. Unelmat ovat kuitenkin niitä, jotka ajavat meitä eteenpäin ja toimivat usein motivaationa, vaikka ne olisivatkin kuinka korkealiitoisia. Siispä mielessä kannattaa pitää edes yksi unelma, jota tavoittelee. Ihan sama onko se realistinen vai ei kunhan on unelma.

Kengät House of Brandon* / Hame House of Brandon* / Neule second hand (*tuote saatu)

Hyvillä fiiliksillä tosiaan kohti tulevaa! Toivottavasti myös te seuraatte seuraavaan blogikotiini ja luette juttujani myös jatkossa. Blogianihan ei ole ilman teitä, joten se suurin kiitos kuuluu ehdottomasti teille. Kiitos että olette! <3

Ihanaa sunnuntaita ja jos on tässä kohtaa postaustoiveita vaikka ihan lähitulevaisuuteenkin, niin kuulisin niitä mielelläni!

 

Kuvat: Iines / edit: minä