Kauneushaaste

*Sisältää mainoslinkkejä

Viime viikkoina useissa blogeissa on pyörinyt kauneushaaste, jossa bloggaajat vastailevat muutamiin kysymyksiin koskien kauneudenhoitoa. Itse olen aina pitänyt näistä erilaisista haaste- ja kysymyspostauksista, joten päätinpä minäkin tällaisen haasteen blogissani toteuttaa. Kopioin kauneudenhoitoon liittyvät kysymykset FitFashionin ihanan Sonjan blogista.

Varhaisin meikkimuistosi?

Aloitin meikkaamisen nykypäivän tyttöihin verrattuna suhteellisen myöhään, vasta seiskaluokalla. Tuolloinkin liikkeelle lähdettiin lähinnä ripsivärin ja huulipunien kanssa. Meikkivoidetta taisin käyttää vasta lähempänä täysi-ikäisyyttä. Meikeistä muistan edulliset Anytimen huulipunat, joista rakastin erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä. Myös ripsivärin suhteen olin todella tarkka sillä omistin sen verran pitkät ripset, että halusin niiden näyttävän kunnon hämähäkeiltä. Väriä lisättiinkin monta kerrosta ja suosikkini oli Maybellinen tuuheaharjaksinen volyymi maskara – tarkempaa nimeä en enää muista, mutta tuo sininen purkki on kyllä syöpynyt verkkokalvoilleni.

Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

Kannan pientä meikkipussia oikeastaan aina käsilaukussani. Pussukasta löytyy muutama huulipuna, huultenrajauskynä, aurinkopuuteri, poskipuna, sekä kulmakarvageeli. Harvoin kuitenkaan lisäilen meikkiä päivän mittaan, mitä nyt välillä tosiaan huuli- tai poskipunaa. Jos lähden liikkeelle pikkulaukun kanssa, on laukussani aina se huuliväri/puna, jota on sillä hetkellä huulillani. Tuo on oikeastaan ainoa sellainen juttu jota ilman en osaisi kotoa mihinkään lähteä – siis niinä päivinä, kun minulla on ylipäänsä meikkiä kasvoillani.

Lempituoksusi? 

Kaikki mausteiset ja vahvat tuoksut ovat aina olleet makuuni. En tykkää yhtään hempeistä ja kukkamaisista tuoksuista, sillä niissä ei vaan mielestäni ole potkua tai särmää. Jos pari suosikkia pitäisi vielä nimeltä mainita, niin Escadan Magnetism (käytän sitä parasta aikaa), sekä Lancômen La Vie Est Belle.

Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?

Vedenjuonti ja silmänympärysvoiteen käyttäminen. Vettä kannattaa juoda ainakin 1-2 litraa päivässä ja silmänympärysvoidetta käyttää orjallisesti aamuin illoin. Tuon voiteen käyttö kannattaa aloittaa samaan aikaan, kun aloittaa meikkaamisen.

Uusin kosmetiikkalöytösi?

Uusin löytöni on ehdottomasti blogin kautta testiin saatu Lieracin Lumilogie tehotiiviste (kuvissa). Purkki on todella kätevä myös esimerkiksi viikonloppureissuilla, sillä mukaan ei tarvitse raahata kahta erillistä purnukkaa, vaan yhdelläkin pärjää. Tuote itsessään on ihanan geelimäistä ja ohutta, mutta samalla kosteuttaa ihoa täydellisesti. Voit käyttää tiivistettä joko ihan sellaisenaan, tai yö/päivävoiteen alla. Omalle PODista herkistyneelle iholleni Lierac sopii tällä hetkellä oikeastaan parhaiten ja siksi sarjan tuotteita rakastankin.

Ikimuistoinen virheostoksesi?

Ei tule mieleen mitään yhtä varsinaista virheostosta, mutta useampia huulipunia olen ostanut esimerkiksi MACilta niin, että kaupassa sävy on ollut upea, mutta kotona näyttänyt huulillani aivan kamalalta. Koska olen vähän tällainen huulipunafriikki, saatan ostaa punia tosiaan hetken mielijohteesta… Virheostoja on tullut vuoden aikana varmaan ainakin kolme kappaletta. Onneksi MACin punat ovat kuitenkin niin suosittuja, että menevät hetkessä Facebookin kirpputoreilla…

Meikkivoiteella vai ilman?

Sanoisin, että fifty fifty. Tavallaan pidän meikittömästä ihostani ja siitä, että olen ns. saunan raikas. Puhdas vaalea iho on kaunis ja kuulas. Toisaalta taas kevyt meikki korostaa kasvoja ja en osaisi mennä esimerkiksi töihin ilman pohjameikkiä. En meikkaa siksi, että ihoni olisi virheitä täynnä, vaan pidän siitä miten aurinkopuuteri ja poskipuna levittyvät meikkivoiteen päälle. Meikkivoide osittain myös suojaa ihoa ja tekee sen pinnasta tasaisemman. Viime aikoina olen siirtynyt kevyempään meikkivoiteeseen, sillä olen oivaltanut sen, ettei ihoni oikeasti kaipaa mitään paksua tököttiä.

Eyeliner vai kynä?

Ehdottomasti kynä. Olen niin surkea nestemäisen eyelinerin kanssa ja ylipäänsä rajaukset ovat silmieni pyöreälle mallille jotenkin todella haastavat tehdä… Rajaankin silmäni aika harvoin, oikeastaan vaan ulos lähtiessäni – jos aina silloinkaan.

Tuote, jota ilman et tule toimeen?

Kasvovesi. Jos olen viikonkin ilman kasvovettä alkaa ihoni pintaan syntymään pientä röpelöä. Etenkin otsa on tuollainen herkkä alue ja siksi kasvovesi on ihonhoidossani aivan ehdottoman tärkeä! En mielelläni lähde mihinkään reissuille ilman kasvovettä, sillä jo parin päivänkin ilman oleminen näkyy heti ihossani.

Tuote, jota haluaisit kokeilla?

Ehdottomasti Kylien huulituotteet. En ole vielä toistaiseksi kuitenkaan saanut aikaiseksi tilata niitä testiin, sillä tilaaminen kuulostaa niin vaivalloiselta. Paljon noiden ympärillä on sitä hypeä, mutta toisaalta esimerkiksi NYXin Lingeriet ja Anastasian huulivärit ajavat melkein saman asian… Vaikkakaan enhän voi tietää onko laatu aidosti niin paljon parempi, kuin edellä mainitsemissani? Joku päivä on ehkä pakko tilata mielenkiinnosta testiin.

Jos teillä tuli mieleen vielä jotain kysymyksiä kauneudenhoitooni liittyen, niin tämän postauksen kommenttiboksissa olisi oiva mahdollisuus kysellä! Tai jos on ylipäänsä toiveita kauneuteen liittyvien postausten suhteen – mitä haluaisitte kuulla tai mistä aiheesta lukea, niin kertokaahan?

Tähän loppuun haluaisin vielä muistutella alekoodista koskien Daniel Wellingtonin kelloja. Koodilla Judezzi saa tosiaan edelleen tämän kuun loppuun (30.4.2017) saakka -15 % alennuksen koko DW:n valikoimasta. Tilauksille on myös ilmainen toimitus ympäri maailman. Valikoimista löytyy mm. tuo tämän postauksen kuvissanikin näkyvä ihana Classic Petite, johon olen niin kovasti tykästynyt. Kello on tyylikkään upea ja sopii niin arkeen, kuin juhlaankin.

Kauneudenhoidon merkeissä toivottelen oikein kaunista ja aurinkoista päivää jokaiselle! 

Itsekuri vai sen puute?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänä päivänä itsekuria pidetään suuressa arvossa. Se on yleisesti ottaen piirre jota kovin moni arvostaa ja veikkaisin, että useampi meistä pyrkii toimimaan mahdollisimman kurinalaisesti itsensä kanssa. Tavallaan tuo on täysin ymmärrettävää, sillä lujalla itsekurilla varustellut ihmiset usein myös menestyvät. He päättävät jotain ja tekevät kaikkensa saavuttaakseen sen. Itsekurista on ehdottomasti hyötyä jos halutaan saavuttaa asioita ja tähdätä johonkin.

Itse olen jotain tuolta väliltä. Välillä koen, että itsekurini on aika rautainen, mutta toisaalta olen samaan aikaan kovin mukavuudenhaluinen. Jotta itsekurini on huipussaan, tulee minulla olla jokin tavoite ja ennen kaikkea palava halu saavuttaa se. Ilman motivaatiota tai suurta intohimoa saavuttaa, en kykene mitenkään erityisen hyvään itsekuriin. Jospa siis aloitat usein elämässäsi projekteja, jotka kaatuvat jo alkumetreillä, kannattaa ehdottomasti miettiä onko asia, jota tavoittelet kuitenkaan se, mitä haluat oikeasti tavoitella?

Veikkaan, että usein ihmiset myöskin asettavat tavoitteensa liian korkealle, jolloin ne kaatuvat jo alkumetreillä epäonnistumiseen. Omasta mielestäni esimerkiksi välietapit asioiden saavuttamisessa ovat hyvä tapa tähdätä kohti sitä, mitä haluaa. Kun ei ole kerralla liian ankara ja vaativa itseä kohtaan, itsekurikin pysyy paremmin hallinnassa eikä mene äärilaidasta toiseen. Minulta esimerkiksi usein kysytään kuinka pystyn treenaamaan ja syömään terveellisesti vuodesta toiseen? Itsekuriani asian suhteen ihmetellään, vaikka todellisuudessa tyylini on aika kaukana kurinalaisuudesta. Veikkaan, että salaisuuteni piilee ennemminkin siinä, että olen viime vuosina löytänyt näiden juttujen suhteen sen hyvän balanssin ja teen asioita hyvinvointi edellä. En tee terveellisen ruokavalion noudattamisesta pakonomaista tai treenaa verenmaku suussa. Pyrin tekemään asioista itselleni mieluisia, jolloin jaksan myös niitä noudattaa. Terveellinen ruokavalio voi parhaimmillaan olla aivan mieletöntä ja kunnon ylläpitäminen kaikkea muuta, kuin sitä pakkopullaa. Toisaalta kyllä kai tähän kaikkeen tarvitaan jonkinlainen sisäinen päätös. Kohdallani se on, että haluan voida hyvin.

Itsekurin ei siis tarvitse olla itsensä piiskaamista tai sitä, että olemme liian ankaria. Itsekuri voi olla arjen hallintaa jämäkällä otteella. Hyvänä esimerkkinä aamuheräämiset ja vaikka kotona työskentely. Itsehän teen paljon töitä kotoa käsin ja se jos joka vaatii itsekuria. Vaikka tiedän, että mahdollisuus nukkua olisi kahteentoista päivällä, en silti sitä tee. Kelloni herättää klo. 8-9 välillä ja nousen tekemään töitä vaikka väsyttäisikin. Olen päättänyt sen, että asioita on saatava aikaiseksi ja silloin niitä on saatava aikaiseksi. Tietysti asiaa helpottaa se, että se mitä teen on itselleni mieluisaa ja siksi mielelläni heräänkin aamulla enkä vaikka keskipäivällä. Tuo on sitä itsekuria, että saa itsestään irti sen mitä tarvitsee.

Jos nyt huokailet, että voi kunpa minullakin olisi itsekuria niin pakko sanoa, että ei hätää! Itsekuriakin on onneksi mahdollista harjoittaa. Harjoittamisessa on tärkeää se, että lähdetään liikenteeseen pienin askelin. Ensin otetaan yksi välietappi, sitten toinen ja lopulta kolmas. Myös sellainen lopun elämän harjoittelu ja ajatustapa auttaa itsekurissa. Kun miettii, että haluan nyt vaikka muuttaa elintapani lopullisesti, sitä suhtautuu tuohon projektiin hieman eri tavalla. Itsekurin kanssa pitää muistaa kuitenkin myös armollisuus. Toisinaan me emme jaksa, pysty tai kykene. Välillä saatetaan ottaa takapakkia ja epäonnistuakin. Tuon ei kuitenkaan saa antaa lannistaa! Et omaa huonoa itsekuria jos epäonnistut jossain projektissa kerta toisensa jälkeen, vaan mielestäni olet silloin liian ankara itsellesi. Ehkä asettanut tavoitteet liian korkealle, jonka vuoksi epäonnistuminen tuntuu ylitsepääsemättömältä.

Ajattelen, että itsekuri on myös omalla tavallaan itsensä rakastamista. Jos haluat jotain, sen saavuttaminen on mahdollista. Kun haluaa itselleen hyvää ja hyviä juttuja, se on tervettä itserakkautta. Usein tuo vaatii meiltä kuitenkin sitä, että laitamme itsemme likoamaan ja haastamme itseämme. Harva asia elämässä, kun tulee täysin ilmaiseksi eteemme, vaan niin monessa jutussa vaaditaan meidän omaa panosta. Ilman minkäänlaista itsekuria tuskin saavutammekaan elämässä yhtään mitään. Löysä ja laiska ote kaikkeen ei vie kovin pitkälle. Tätäkään ei silti tarvitse viedä sinne toiseen äärilaitaan, eli ankaruuteen. On taito löytää tasapaino rennon ”going with the flow” -meiningin ja itsekurin välille.

Omaatteko te hyvän vai huonon itsekurin? Kamppailetteko usein itsekurin kanssa?

Pakko muuten vinkata teille vielä tähän loppuun aivan ihanasta kuvissakin ranteessani vilkkuvasta Daniel Wellingtonin kellosta! Näitä on näkynyt nyt mediassa paljon ja minäkin sain pari päivää sitten omani. Kyseessä on DW kaunis uutukainen Classic Petite. Itselläni on ruusukultainen mustalla kellotaululla (Melrose) ja pakko sanoa, että vaikka ruusukulta on itselleni värinä aivan uusi juttu – pidän kellosta kovasti! Niin kaunis ja yksinkertainen.

Sain teille ale-koodin, jolla saa koko DW:n valikoimasta -15 % alennuksen. Koodi on Judezzi ja se on voimassa 30.4.2017 asti. Wellingtonilla on myös ilmainen toimitus ympäri maailman.

*Daniel Wellingtonin kello saatu blogin kautta.