Laku-mustikkajäätelö (GL, M)

Kesä ja jäätelö ne yhteen sopii! Mainitsin maanantaina kuinka tämän hetken yksi parhaista jutuista on ehdottomasti banaanijäätelö. Tuo terveysjäätelö on sellaista, jota voi nauttia vaikka seitsemänä päivänä viikossa hyvällä omalla tunnolla ja mikä parasta, jäätelö on vieläpä aidosti maukasta. Itse en ainakaan huomaa juurikaan eroa tavalliseen jäätelöön, vaikka sitäkin tulee näin kesäisin kieltämättä useammin nautittua.

Veikkaan, että jos mielipiteesi on täysin päinvastainen, et ole ehkä maistanut riittävän hyvin maustettua banaanijäätelöä. Ainakin omasta mielestäni banaanijäätelö ihan sellaisenaan ei ole kovin kummoista, vaan maistuu aivan liian makealle ja tavalliselle – no banaanille. Pahimmillaan jäätelöstä tule mieleen smoothie, mikä ei todellakaan ole sen tarkoitus. Tärkeä rooli onkin lisukkeilla, joiden avulla jäätelöön tuodaan lisämakua ja peitetään banaanin makeahkoa ominaismakua.

Tällä kertaa päätin valmistaa jäätelön, jossa on suomalaisia mustikoita, sekä luomu lakritsirouhetta. Perinteisestihän lakritsi toimii parhaiten vadelman kanssa mutta mielestäni mustikka on ehdottomasti kyllä kova kilpailija kyseiselle makuyhdistelmälle! Ainakin tämän päiväisen jäätelön perusteella en voi kuin todeta, että hyvin sopivat yhteen. Jäätelössä banaani ei maistu läpi lähestulkoon ollenkaan, joten voin sanoa onnistuneeni. Tästä kannattaakin nyt napata juhannukseksi terveellisempää herkkureseptiä jos tuntuu, että kaipaat grilliherkkujen lomaan jotain hieman kevyempää hyvää!

Laku-mustikkajäätelö (GL, M)

  • 2 banaania
  • 200 g suomalaisia mustikoita
  • 2/3 tl luomu raakalakritsirouhetta
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 1/2 tl kanelia
  • Muutama tippa vaniljaa

Pilkotaan ja pakastetaan banaanit pakastimeen muutaman tunnin ajaksi. Kun banaanit ovat sopivasti jäässä, kaadetaan ne blenderiin ja lisätään joukkoon jäiset mustikat, sekä muut mausteet. Tässä kohtaa kannattaa kaataa joukkoon myös kaurajuoma, sillä mitä todennäköisimmin massa ei liiku blenderikannussa kovin hyvin ilman nestetä. Kun massa on saatu tasaiseksi, kaadetaan se rasiaan ja laitetaan hetkeksi pakastimeen kylmenemään. Asetetaan tarjolle ja nautitaan mahdollisimman pian esille panosta!

Oikein rentouttavaa keskiviikkoa, enää muutama hassu päivä niin ollaan keskikesässä!

Gluteeniton matcha-banaanileipä

Jälleen kerran keittiössäni on valmistunut banaanileipää! Kyseinen leipälaatu on tosiaan yksi suosikeistani ja siksipä sitä tulee valmistettua säännöllisin väliajoin. Tällä kertaa hyödynsin matchajauhetta leipäreseptissäni, sillä halusin kokeilla täysin uudenlaista variaatiota. Alkuunhan ajattelin tekeväni leivästä pelkästään matchaleipää, kunnes taikinan epäilyttävän vihreän värin vuoksi päädyin lisäämään joukkoon myös raakakaakaota. Lopputuloksesta tuli näin mitä täydellisin – pehmeän suklaan, banaanin ja matchan yhdistelmä. Tuo kolmikko sopii muuten aivan mielettömän hyvin yhteen! Tässä onkin erinomainen resepti kesään ja jokaisen terveellisestä ruoasta nauttivan arkeen!

Matcha-banaanileipä (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 3 tl matchajauhetta
  • 2 luomu kananmunaa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1 dl raakakaakaota
  • 1/2 dl kaakaonibsejä
  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 1 dl kaurahiutaleita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon matcha (siivilän läpi), kananmunat, mausteet, hunaja, sekä sulanut kookosöljy. Sekoitellaan hyvin ja lisätään vielä jauhot, sekä kaurahiutaleet. Taikina saa jäädä löysähköksi, eli sen ei ole tarkoitus olla sämpylätaikinan kaltaista. Kaadetaan voideltuun leipävuokaan (omani 21 x 11 cm) ja ripotellaan päälle vielä hieman matchajauhetta. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin puolisen tuntia. Kymmenen minuutin välein kannattaa kurkata uuniin miltä siellä näyttää ja testata leivän kypsyyttä veitsen avulla. Tarkoitushan on jättää banaanileipä hieman pehmeäksi sisältä, jolloin se on nimenomaan vähän suklaakakkumaista.

Nautiskellaan aamiaisena, välipalana tai vaikka iltapalana. Tämä on herkkuleipää jossa ravinto-arvot ovat todellakin kohdillaan! :)

Jos banaanileivät kiinnostavat, alla linkkejä aikaisempiin resepteihini:

Oikein aurinkoista perjantaita kaikille!