Kookos välipalakeksit

Jälleen herkullista hyvää ja vieläpä suosikki raaka-aineestani kookoksesta! Terveelliset keksit ovat helppo tapa nauttia hyvää makeanhimoon tai ihan muutenkin ja mikä parasta, niiden valmistaminenkin on todella kätevää. Tämän päivän keksiresepti ei ole kovin makea, eli näitä voisi oikeastaan kutsua välipalakekseiksi, jotka menevät niin kahvin lisukkeena kuin vaikka ihan pieneen nälkäänkin välipalana. Uskoisin, että maku on näissä juuri sopivan mieto myös lapsen suuhun, joten voisin rohjeta suosittelemaan näitä myös niille perheen pienimmillekin paitsi makean korvikkeeksi, myös ihan välipalaksi.

Sunnuntain kunniaksi siis keksireseptiä kehiin! Helpot raaka-aineet ja nopea valmistus, joiden tuloksena syntyy ihanat välipalakeksit. Tämä on loistava resepti kaikille meille kookoksen ystäville.

KOOKOSKEKSIT (GL, M)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 dl kookosöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kookoshiutaleita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sekoitetaan toisessa kulhossa kookossokeri, kananmunat sekä mausteet ja vispataan seos vähän vaahtomaiseksi. Lisätään joukkoon kookoshiutaleet, öljy ja kaurahiutaleet. Tässä kohtaa kannattaa sekoittaa seos tasaiseksi lusikalla ja laittaa uuni lämpenemään 150 asteeseen. Muotoillaan taikinasta haluamansa muotoisia keksejä ja levitetään ne leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan 150 asteessa 20 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan lämpötila 180 asteeseen vielä kyemmenen minuutin ajaksi.

Keksit ovat valmiita, kun pinta hieman rusehtaa, jonka jälkeen keksit kannattaa nostaa lautaselle viilenemään. Säilytys kuivassa ja viileässä, mieluiten vaikka suljetussa rasiassa.

Oikein rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle! 

Vaihtoehtoinen aamiainen

Aivan liian usein jumiudun samanlaisiin aamiaisiin. Vaikka rakastan syömisen suhteen vaihtelua, jotenkin aamupaloihin on vaan niin helppo jämähtää – varsinkin niihin tietynlaisiin tuttuihin ja turvallisiin. Banaanipannarit ovat niitä, joihin en vaan koskaan kyllästy ja omeletti on toinen, joka muuten maistuu aamuisin kerta toisensa jälkeen niin erinomaiselta. Tänään päätin kuitenkin tehdä jotain aivan muunlaista aamupalaa ja päädyinkin pitkästä aikaa smoothie bowliin herkullisilla täytteillä, sekä eilen valmistamaani granolaan.

Smoothie bowl on ihanan ravitseva sekä värikäs aamiainen. Jos joskus smoothiet olivat kovassa huudossa, niin nykyään tuntuu, että joka puolella kootaan kauniita aamiaiskulhoja. Itsekin jaksan aina välillä hifistellä ja tänään oli nimenomaan juuri tuollainen aamu. Kokosin smoothie lautasellisen päälle paitsi karhunvatukoita, kookoslastuja, raakasuklaata ja chioja, myös tuota itse valmistamaani granolaa. Itse asiassa kotitekoisen granolan valmistaminen on juttu, jota suosittelen jokaiselle! Sen sijaan, että ostat valmiin paketin kaupasta, kokeile valmistaa sitä itse. Granola on mielestäni aivan loistava välipala ja lisä erilaisiin jogurtteihin sekä rahkoihin (myös maidottomiin). Jälleen kerran tullaan siihen, että terveellisen ruokavalion ei todellakaan tarvitse olla tylsää ja yksitoikkoista!

Marjaisa smoothie bowl (GL, M)

  • 1 banaani
  • 250 g Kuningas -suomalaista marjasekoitusta (jäisenä)
  • 1 kypsä avokado
  • 1 rkl tyrnijauhetta
  • 1/5 tl Puhdistamon Super C -jauhetta
  • Kourallinen mintunlehtiä
  • 1 rkl Vivania Beauty Collagen -jauhetta
  • 3 dl makeuttamatonta kaurajuomaa

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan huolella. Smoothie saa jäädä hieman paksummaksi, joten älä lisää nestettä 3 dl enempää. Kaadetaan valmis seos kulhoon ja koristellaan haluamillaan täytteillä. Itse käytin koristeluun pari palaa raakasuklaata, mintunlehtiä, luomu kookoslastuja, karhunvatukoita, chioja sekä granolaa. Kokonaisuudesta tuli näiden täytteiden kera erityisen maukas ja herkullinen!

Jos granolan testaaminen kiinnostaa, tässä erinomainen resepti nimenomaan hyvin yksinkertaiseen viiden aineosan sekoitukseen. Halutessasi voit toki lisätä joukkoon myös kuivattuja marjoja tai hedelmiä mutta mielestäni ne eivät ole välttämättä tarpeen. Itse halusin hyvin yksinkertaisen granolan ja sellaiseksi tämä onnistui erinomaisesti! Pakko sanoa, että maapähkinävoi sopii erinomaisesti kaurahiutaleiden kaveriksi.

Maapähkinävoi granola (GL, M)

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl luomu maapähkinävoita
  • Muutama tippa vaniljaa

Kaadetaan kaikki aineosat kulhoon ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Tärkeää on, että maapähkinävoi on pehmeää ja leviää kaurahiutaleisiin kauttaaltaan. Tarvittaessa käytä haarukkaa massan erottelemiseen mikäli maapähkinävoi meinaa vetää kaurahiutaleita klönteille. Kun granolaseos on valmis, kaadetaan se leivinpaperin päälle tasaisesti ja paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia. Granola on valmista hyvin lyhyelläkin paistoajalla, joten siinä kohtaa, kun kaura rusehtaa se kannattaa napata suosiolla pois uunista. Annetaan jäähtyä hetki ennen nauttimista!

Tällaisen aamiaisen, kun nautiskelee voin luvata, ettei nälkä tule hetkiin! Toivottavasti intoudutte kokeilemaan. :)

Oikein mukavaa tiistaita jokaiselle!