Täyteläinen mustikka-banaanileipä (GL, M)

Montakohan banaanileipä variaatiota blogistani löytyy? Veikkaisin, että suhteellisen monta! Tämä johtuu pelkästään siitä, että täällä tosiaan rakastetaan banaanileipää ja sen varioiminen erilaisten lisukkeiden kanssa on itselleni mieluisaa puuhaa. Tällä kertaa lähdin hakemaan leipään pehmeää ja täyteläistä makua suomalaisista pakastemustikoista siinä kivasti onnistuen! Mustikat tuovat leipään juuri sopivan makeuden ja pehmeyden, mikä toimii mielestäni erittäin hyvin. Voisinpa melkein sanoa, että leivästä tuli enemmänkin mustikkakakkua, kuin suolaista leipää… Menee siis ehdottomasti niin kahvipöytään, kuin ihan vaan makeanhimon taltuttamiseenkin.

Mustikka-banaanileipä

Mustikka-banaanileipä (GL, M)

  • 2 banaania (mieluiten mahdollisimman kypsiä)
  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/3 laadukasta suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1,5-2 dl suomalaisia mustikoita
  • 1/2 dl luomu kookosöljyä 
  • 1 rkl suomalaista hunajaa/muuta makeutusta
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl psylliumia

Koristeluun: 

  • 0,2 dl suomalaisia mustikoita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon kananmunat, sooda, psyllium, leivinjauhe, suola ja muut mausteet. Sekoitetaan seos huolellisesti ja lisätään makeutus. Lisätään joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet, sekoitetaan. Tässä kohtaa taikina on valmista ja mikä tärkeintä, mustikoita ei saa missään nimessä lisätä taikinan sekaan! Muuten seos värjäytyy ja leivästä tulee aika hurjan näköinen…

Voidellaan leipävuoka kookosöljyllä ja kaadetaan pohjalle puolet taikinasta. Kun pohja on peitossa, kaadetaan vuokaan mustikat (voivat olla suoraan pakkasesta jäisiä), jonka jälkeen kaadetaan loput taikinasta mustikoiden päälle. Halutessaan leivän päälle voi laittaa vielä mustikoita ns. koristeeksi, mutta tämän voi myös jättää tekemättä. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 25-45 minuuttia, uunin tehoista riippuen. Tarkoitus ei ole paahtaa leipää liian kuivaksi, vaan jättää se sisältä hieman taikinamaiseksi ja pehmeäksi. Tietysti omia makumieltymyksiä noudattaen! :)

Mustikka-banaanileipä

Kun leipä on valmis, anna sen jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua. Voit laittaa sen myös jääkaappiin kylmenemään, jolloin leipä on helppo kiepsauttaa pois vuoasta. Parasta mustikka-banaanileipä on saman päivän aikana tai pakastettuna ja sieltä sulatettuna. :)

Toivottavasti pidätte reseptistä. Oikein aurinkoista keskiviikkoa jokaiselle! 

Kahden minuutin suklaaherkku

Oikein energistä viikon alkua jokaiselle! Se olisi jälleen uusi viikko ja uudet haasteet. Vaikka takana ei olekaan mikään levännein viikonloppu, fiilis on silti hyvä. Tänään illalla suuntaamme siskoni kanssa hathaan, jossa saa jälleen nesteet kunnolla liikenteeseen ja toivon mukaan kropan taas normaaliin olotilaan. En tiedä teistä, mutta itselleni maanantai on usein vähän sellainen palautteleva päivä. Vaikka viikonloppu olisikin mennyt rennosti kotosalla, maanantait ovat silti niitä armollisia päiviä. Usein leivon jotain hyvää tai hemmottelen itseäni kotona kasvohoidolla, sekä muilla kauneusrutiineilla. Liikunnan suhteen olen myöskin kovin lempeä ja menen kehoni ehdoilla.

Haluan jakaa teille tänään erään maailman helpoimman herkkureseptin, joka sopii maanantaihin kuin nenä päähän. Se ei sisällä sokeria tai muita lisäaineita, vaan on puhdasta ja terveellistä hyvää! Tämän herkun valmistaminen käy käden käänteessä ja maku on pehmeän suklainen. Kyseessä on tosiaan mikrossa valmistettava mukiherkku/kakku – miksikä sitä nyt haluatkaan nimittää. Hyväskä valmistuu muutamassa minuutissa ja sen sisältöön voit itse vaikuttaa. Pääraaka-aineet ovat kananmuna ja banaani, joiden lisäksi lisukkeet voit loihtia oman makusi mukaan. Itse tein ylläri ylläri version, joka on tuhdin suklainen. Maapähkinävoita, raakakaakaota, lakritsijauhetta…

Tässä tulisi oma reseptini, olkaapa hyvät.

Lämmin mukikakku (GL, M)

  • 1 luomu kananmuna
  • 1 kypsä banaani
  • 3 tl raakakaakaota
  • 1/2 tl lakritsijauhetta
  • 1 tl (kukkura) maapähkinävoita 

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja hurautetaan sekaisin. Laitetaan seos mukiin ja mikroon parin minuutin ajaksi. Mikron tehot kannattaa olla suhteellisen korkealla, mutta ei kuitenkaan täysillä. Kakku on valmis, kun se on hieman kohonnut ja rakenne muuttunut kiinteämmäksi. Parin minuutin kuumennus kuitenkin riittää vallan hyvin, joten älä turhaan tee kakusta liian kypsää ja kuivaa! Nautiskellaan sellaisenaan makeannälkään tai ihan muuten vaan välipalana.

Näillä eväin siis uusi viikko ja maanantai käyntiin! 

Olisiko muuten postaus toiveita alkaneelle viikolle? Tarkoituksena olisi kirjoitella ainakin parista syvällisemmästä aiheesta tämän viikon aikana, joten jos on jotain kevyempää toivetta siihen rinnalle, niin kertokaahan? Mielelläni välillä kirjoittelisin myös aiheista, joista te erityisesti haluatte kuulla. :)