Helppo kuuden raaka-aineen brownie!

Nyt tulee muuten terveellinen resepti, joka kannattaa ehdottomasti tallentaa tietokoneen muistiin tai laittaa vaikka heti tänään kokeiluun! Kerrankin nimittäin sellainen herkku, johon ei tarvita montaa raaka-ainetta ja joka vieläpä valmistuu hyvin nopeassa ajassa. Browniehan on blogissani aika tuttu leivonnainen mutta koskaan aikaisemmin en ole tehnyt sitä näin vähin aineosin. Tällä kertaa tarvitset siis ainoastaan kuusi raaka-ainetta, joista voit kenties karsia vielä yhden pois sikäli mikäli tilanne näin vaatii! Tässä siis herkkuresepti niihin päiviin, kun et ehdi kauppaan mutta haluat hyvää tässä ja nyt.

browniekookosmanna

KUUDEN RAAKA-AINEEN BROWNIE (GL, M)

 • 2 kypsää banaania
 • 3 rkl maapähkinävoita
 • 0,8 dl raakakaakaota
 • 3 rkl kookosmannaa
 • 1/2 dl Fastin Natural heraa, makuna raakasuklaa
 • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon maapähkinävoi. Maapähkinävoin tulee olla pehmeää, eli sellaista lämpimässä hetken ollutta tai huoneenlämmössä säilytettyä. Tässä kohtaa sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon raakakaakao. Raakakaakaota kannattaa laittaa oman maun mukaan riippuen siitä kuinka herkkä olet kaakaon maulle. Jälleen sekoitetaan ja lisätään joukkoon hera, vaniljajauhe sekä lopuksi vielä kookosmanna. Kookosmannasta jää muuten ihania sattumia brownien sekaan, nam! Ylipäänsä tuota herkkua kannattaa testata jo ihan sellaisenaankin jos et ole vielä aikaisemmin kokeillut.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja levitetään valmis taikina leivinpaperin päälle sen paksuiseksi, kun haluat valmiiden brownieiden olevan, taikina ei siis kohoa tai leviä uunissa paistettaessa. Annetaan olla uunissa suunnilleen kymmenen minuuttia niin, että pinta tummuu hieman. Jos kokeilet veitsellä valmista brownieta se saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, eli älä missään nimessä yli kypsennä! Tuo kymmenen minuuttia on maksimi paistoaika.

Lopuksi vaan leikataan valmis brownie neliöiksi ja asetetaan tarjolle. Brownie säilyy hienosti jääkaapissa useamman päivän ajan tai miksei pakkasessakin jos se ei tee heti kaupan.

browniebrownie

Tämän helpommaksi ei voi tosiaan terveellisen brownien tekeminen mennä. Kannattaa siis ehdottomasti laittaa resepti kokeiluun jo heti tänään!

Oikein ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!

Terveelliset Bounty-patukat

Pakko jakaa näin uuden alkaneen viikon kunniaksi jälleen terveellinen herkkuresepti, joka saattaa useampaa teistäkin kiinnostaa! Tämä resepti on varsinkin kaikille kookoksen ja raakasuklaan ystäville, sillä nimenomaan teitä tänään hemmotellaan. Nämä bounty -patukat, kun jäljittelevät niitä perinteisiä Bountyja aivan erinomaisesti ja mikä parasta, taas kerran on menty terveellisemmin raaka-ainein.

Itsehän rakastan suuresti kookoksen ja raakasuklaan yhdistelmää, jonka vuoksi näiden kahden aineosan yhdistäminen on ehdottomasti yksi suosikki makuyhdistelmistäni. En edes tiedä miksi nyt vasta kokeilin yhdistää nuo kaksi elementtiä patukan muotoon mutta kertapa se on ensimmäinenkin. Jälleen kerran on kyllä todettava, että heittämällä yksi parhaista resepteistäni ikinä! Lopputulos on aivan mielettömän hyvä ja maku oikeasti sellainen, ettei ihan heti terveysherkuiksi uskoisi. Hyvin lähellä ollaan sitä aitoa ja alkuperäistä Bountya ja voisin jopa sanoa, että omasta mielestäni tämä sokerittomampi versio on melkeinpä parempikin.

BOYNTY-PATUKAT (GL, M, RAW)

Täyte:

 • 200g kookoshiutaleita (1 pss, käytin Rainbow)
 • 2 rkl suomalaista hunajaa
 • 2 rkl kookosöljyä
 • n. 300 ml täysrasvaista kookosmaitoa (vaan se paksu valkoinen osuus)

Koristelu:

 • 1 pss (250 g) Foodin raakassuklaamassaa tai muuta raakasuklaata/tummaa suklaata

Ensin valmistetaan täyte, eli itse patukat kaatamalla kulhoon kookoshiutaleet, hunaja sekä vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Sekoitetaan huolella ja lisätään kookosmaito, eli tölkistä ainoastaan se paksu valkoinen osuus. Itse en laittanut tuota osuutta ihan kokonaan, eli jätin tölkkiin ehkä 1/3 osan maidosta – ja sen kirkkaan nesteen myös. Sekoitetaan maito massan joukkoon huolella, jonka jälkeen taikina onkin käsissä pyöriteltävää ja suhteellisen paksua.

Seuraavaksi sulatetaan raakasuklaamassa. Käytin tosiaan pussillisen Foodinilta saatua valmista massaa, sillä en tällä kertaa jaksanut valmistaa raakasuklaata itse. Tuo on todella helppo nimenomaan näihin tällaisiin kertoihin, kun et vaan jaksa säätää yhtään enempää. Pussi maksaa vähän reilu kaksitoista euroa ja sitä myydään mm. Ruohonjuuressa. Massa on pussissa sellaisessa muodossa, että se on helppo sulattaa kuumassa vesihauteessa, jolloin kalliit ravintoaineet eivät tuhoudu. Mutta toki aina voit tehdä raakasuklaata itse tai vaikka ostaa tummaa suklaata, jonka sitten sulatat. Pääasia on se, että suklaata on ja vieläpä suhteellisen paljon! Nämä patukat nimittäin vaativat paksun suklaakoristelun, joten mikään ihan liru määrä ei riitä. Osta/valmista mieluummin suklaata reilummin, jotta se ei sitten lopu kesken. Veikkaisin, että jos ostat isoina levyinä niin 2-3 levyä riittää.

Kun suklaa on sulatettu, muotoillaan kookosmassasta haluamansa kokoisia patukoita (tai miksei pallojakin) ja uitetaan ne suklaassa. Kokosin kaikki patukat leivinpaperin päälle ja laitoin pakkaseen suunnilleen tunnin ajaksi. Tuon jälkeen ne voi asettaa tarjolle tai säilöä jääkaapissa. Pakkasessa patukoita ei kannata varsinaisesti säilyttää, koska siellä ne jäätyvät ja kookos muuttuu kivikovaksi ja ikäväksi syödä.

Jos kokeilette näitä niin kuulisin mielelläni tuomionne! Itse nimittäin ihastuin näihin herkkuihin todella paljon ja päätin, että seuraavaksi tosiaan teen patukoiden sijaan pieniä Bounty-palloja, joita on ehkä vielä kivempi napostella.

Oikein ihanaa maanantaita ja alkanutta viikkoa jokaiselle!