Jouluinen nougat-suklaa

Herkuttelu kuuluu jouluun ja en missään nimessä tahdo terveellisemmillä herkkuresepteilläni viestiä, etteikö jouluna saisi oikein luvan kanssa avata sitä kaksikerroksista Pandan suklaarasiaa. Homma on vaan siinä, etten inspiroidu ns. tavallisten herkkujen valmistamisesta ja siksi blogistani löytyykin reseptejä ainoastaan terveellisempiin sekä niihin ns. parempiin vaihtoehtoihin. Vuosi toisensa perään aidot maut inspiroivat minua ja vaikka täällä todellakin herkutellaan myös valkoisella sokerilla, on silti kivempaa jakaa jotain aitoa. Tänäänkin saatte siis yhden vaihtoehdon jouluunne jos haluatte vaikka joulupäivänä jo hieman kevennellä herkuttelua kuitenkaan lopettamatta.

Tämä resepti on ihana, herkullinen, suussa sulava ja jokaisen suklaan sekä nougatin ystävän suosikki. Resepti on siis sekoitus ihania makuja ilman valkoista sokeria ja siitä huolimatta, resepti ei jäänyt mielestäni kaipaamaan yhtään mitään! Voit tarjoilla sitä joulupöydässä sukulaisille tai antaa vaikka joululahjaksi pienessä rasiassa. Tämän herkun valmistaminen on helppoa sekä nopeaa ja on kyse tosiaan raakaherkusta, joka ei vaadi edes paistamista valmistuakseen täydelliseksi.

PEHMEÄ NOUGAT-SUKLAA (GL, M, RAW)

 • 1,5 dl luomu maapähkinävoita (pehmeää)
 • 2 tl vaniljajauhetta
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 5 tl hunajaa
 • 1/2 dl kookosöljyä
 • 1/2 dl gluteenittomia jauhoja (mikä tahansa käy)
 • 1 rkl raakakaakaota
 • 1 tl piparkakkumaustetta
 • n. 40-50 g valmista raakasuklaata/mahdollisimman tummaa suklaata

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Kaadetaan kulhoon pehmeä maapähkinävoi, laadukas suola, vaniljajauhe, hunaja sekä piparkakkumauste. Sekoitellaan huolella, kunnes massa on tasaista. Lisätään joukkoon raakakaakao sekä sula kookosöljy. Seuraavaksi pilkotaan raakasuklaa pieniksi paloiksi ja lisätään taikinan joukkoon, jonka jälkeen viimeistellään seos jauhoilla. Sekoitetaan ja levitetään massa haluamansa paksuiseksi taikinaksi leivinpaperin päälle. Itse tein tällä kertaa taikinasta hieman ohuemman mutta halutessasi voit tehdä siitä paksun ja enemmän fudgemaisen.

Laitetaan taikina pakastimeen muutamaksi tunniksi jäätymään, jonka jälkeen sen voi ottaa pois sekä siivuttaa haluamansa kokoisiksi palasiksi. Sitten ei oikeastaan muuta kuin tarjolle tai halutessaan palat voi säilyttää myös pakastimessa, jolloin niitä on ihana napsia sieltä pitkin joulua. Itse pidän nougatista eniten jäisenä, jolloin sen maku on mielestäni parhaimmillaan!

Oikein ihanaa perjantaita ja lähestyvän joulun tunnelmaa jokaiselle!

Helppo kuuden raaka-aineen brownie!

Nyt tulee muuten terveellinen resepti, joka kannattaa ehdottomasti tallentaa tietokoneen muistiin tai laittaa vaikka heti tänään kokeiluun! Kerrankin nimittäin sellainen herkku, johon ei tarvita montaa raaka-ainetta ja joka vieläpä valmistuu hyvin nopeassa ajassa. Browniehan on blogissani aika tuttu leivonnainen mutta koskaan aikaisemmin en ole tehnyt sitä näin vähin aineosin. Tällä kertaa tarvitset siis ainoastaan kuusi raaka-ainetta, joista voit kenties karsia vielä yhden pois sikäli mikäli tilanne näin vaatii! Tässä siis herkkuresepti niihin päiviin, kun et ehdi kauppaan mutta haluat hyvää tässä ja nyt.

browniekookosmanna

KUUDEN RAAKA-AINEEN BROWNIE (GL, M)

 • 2 kypsää banaania
 • 3 rkl maapähkinävoita
 • 0,8 dl raakakaakaota
 • 3 rkl kookosmannaa
 • 1/2 dl Fastin Natural heraa, makuna raakasuklaa
 • 1/2 tl luomu vaniljajauhetta

Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon maapähkinävoi. Maapähkinävoin tulee olla pehmeää, eli sellaista lämpimässä hetken ollutta tai huoneenlämmössä säilytettyä. Tässä kohtaa sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon raakakaakao. Raakakaakaota kannattaa laittaa oman maun mukaan riippuen siitä kuinka herkkä olet kaakaon maulle. Jälleen sekoitetaan ja lisätään joukkoon hera, vaniljajauhe sekä lopuksi vielä kookosmanna. Kookosmannasta jää muuten ihania sattumia brownien sekaan, nam! Ylipäänsä tuota herkkua kannattaa testata jo ihan sellaisenaankin jos et ole vielä aikaisemmin kokeillut.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja levitetään valmis taikina leivinpaperin päälle sen paksuiseksi, kun haluat valmiiden brownieiden olevan, taikina ei siis kohoa tai leviä uunissa paistettaessa. Annetaan olla uunissa suunnilleen kymmenen minuuttia niin, että pinta tummuu hieman. Jos kokeilet veitsellä valmista brownieta se saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, eli älä missään nimessä yli kypsennä! Tuo kymmenen minuuttia on maksimi paistoaika.

Lopuksi vaan leikataan valmis brownie neliöiksi ja asetetaan tarjolle. Brownie säilyy hienosti jääkaapissa useamman päivän ajan tai miksei pakkasessakin jos se ei tee heti kaupan.

browniebrownie

Tämän helpommaksi ei voi tosiaan terveellisen brownien tekeminen mennä. Kannattaa siis ehdottomasti laittaa resepti kokeiluun jo heti tänään!

Oikein ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!