Hiuskuulumisia

Hiukset ovat aina olleet itselleni iso osa identiteettiäni. Ne ovat olleet pitkät niin kauan kuin muistan, lukuun ottamatta muutama vuosi sitten tekemääni ”mokaa”, kun leikkasin tukan suunnilleen olkapää pituuteen. Muistan kuinka sopeutuminen lyhyempään tukkaan oli kamalaa ja suorastaan seurasin mittanauhan kanssa koska hiukset kasvavat takaisin entisiin mittoihinsa. No, kyllähän ne kasvoivat ja vieläpä aika nopeastikin, jonka jälkeen en ole tosiaan koskaan ollut innokas tukkaani enää lyhyemmäksi leikkaamaan. Sanonkin aina kampaajalle, että latvoista lähtee tälläkin kertaa niin vähän kuin vaan mahdollista. Mieluummin leikkaan latvoja useammin kuin pätkäisen kerralla monta senttiä.

Kun hiusmallille ei ole valmis juuri mitään muutoksia tekemään, jää ainoaksi vaihtoehdoksi hiusväri ja sillä leikitteleminen. Oma leikittelemiseni on tälläkin saraa aika hillittyä, sillä en vaan uskalla. Olen aivan liian jumiutunut tummaan tukkaan, sillä se on vain niin osa minua. Tällä hetkellä on pakko kuitenkin myöntää, että hiukseni ovat vaaleammat kuin aikoihin! Kuukausi sitten kävin nimittäin kampaajalla ja hiuksiani raidoitettiin hieman lisää, tällä kertaa balayage tyylillä eli vapaan käden raidoituksella. Omat kokemukseni tuosta raidoitustyylistä ovat ainoastaan positiiviset! Se oli huomattavasti nopeampaa kuin tavallinen raidoittaminen ja mielestäni lopputuloksesta tuli pehmeämpi sekä luonnollisempi. Päälaella ei näy palkkimaisia osioita vaan raidat sekoittuvat hiuksiin luonnollisesti. Pidänkin tällä hetkellä todella paljon tuosta lopputuloksesta ja nyt vaan toivon, että värisävy pysyisi edes vielä hetken nättinä.

Se ainoa ongelma näiden vaaleiden raitojen ylläpidossa onkin nimenomaan se värisävy. Elämä on jatkuvaa color maskeilla ja hopeashampoilla pelaamista, sillä muuten tuo kaunis lopputulos muuttuu äkkiä vähemmän kauniiksi. Ihmettelen aina kuinka te blondit jaksatte tätä vuodesta toiseen? Vai onko niin, ettei hiuksenne yksinkertaisesti vedä oranssiin kuten täällä niin herkästi tekee? Tumman tukan kanssa on vaan niin helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään ihmeellisiä poppas konsteja jotta värisävy pysyy hiuksissa. Lukeudunkin niihin ihmisiin, jotka heti heikon hetken tullen värjäävät taas kokonaan tummaksi. Välillä naurankin sitä, kuinka joka toisella kampaajakäynnillä haluan täysin tasavärisen tumman tukan ja sitten taas haikailen raitojen perään.

Tällä hetkellä kuitenkin pidän tukasta kovasti. Se on mukavan mittainen ja värisävy on nätti, vaikka se ei olekaan latvaosuuksista mikään blondeista blondein. Nyt vaan sitten seuraillaan, mitä tapahtuu ja ehkä matkan jälkeen tukkaan tulee laitettua jonkinlainen sävyte? Aurinko kieltämättä kuivattaa hiuksia aina aika paljon, joten Suomessa sitten taas teho hoidetaan!

Jos jotain vinkkejä antaisin hiusten hyvänä pitämiseen niin suosittelen ehdottomasti naamioita, syväpuhdistavaa shampoota sekä ylipäänsä shampoon vaihtelemista. Ainakin itse huomaan jos pesen viikko tolkulla samalla shampoolla, muuttuu hius jotenkin veltommaksi. Vuoroviikoin shampoita kannattaakin vaihdella, jolloin hius pysyy ilmavampana. En tosin tiedä mistä tuo johtuu mutta havainnon olen kuitenkin tehnyt jo vuosia sitten ja tuota taktiikkaa jo pitkään noudattanut! Syväpuhdistavalla pesen kerran viikossa ja samassa yhteydessä teen naamion. Samalla tapaa kuin kasvot, myös hiukset kaipaavat hoitavaa ja kosteuttavaa naamiota, joten niiden käyttöä ei kannata missään nimessä laiminlyödä!

Myös hiusten lisäravinteet kannattaa muistaa, sillä vaikka söisit kuinka monipuolisesti et tule saamaan riittävästi ravinteita hiuksillesi. Itse suosin Hankintatukun Evoniaa, jota olen syönyt jo useamman vuoden ajan. Hiusten lisäravinteella varmistan sen, että hiukseni saavat suuremmalla todennäköisyydellä tarvitsemansa. Toki noita voi myös syödä kuuriluonteisesti jos tuntuu, ettei oma hius kaipaa niitä jatkuvasti. Itse olen vaan sen verran koukussa, etten uskalla enää poiskaan jättää!

Tuli tähän loppuun vielä mieleen eräs hiusväri, johon olen jostain syystä todella paljon tykästynyt ja siitä salaa unelmoinut – nimittäin sinimusta. En nyt saa päähäni missä tuollaisen sinertävän tukan alun perin näin, mutta sen jälkeen olen Pinterestista selaillut kyseisiä hiusvärejä ja siellä on tullut vastaan aivan mielettömän ihania sinimustia hiuksia! Aikanaanhan minulla oli täysin musta ja sitä kyllä paljon kehuttiin mutta toisaalta musta on aina todella kova… No katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, tässä on vielä aikaa mietiskellä!

Onko teillä meneillään jotain hiusprojektejä värin tai kasvatuksen suhteen? :)

Uusi kuivashampoo suosikki

Kuivashampoo on itselleni hiustuote, jota ilman en yksinkertaisesti pärjää. Voisin luopua vaikka tekstuurisuihkeestakin mutta kuivashampoo on sellainen ikuinen must have, jota on oltava aina saatavilla. Muistan kuinka vielä reilu kymmenen vuotta sitten kuivashampoo ei ollut yhtä yleinen kuin tänä päivänä ja sitä sai suorastaan hakea melkein kissojen ja koirien kanssa. Nykyään tuota pesuvälin ihmeellistä pidentäjää löytyy lähestulkoon joka kaupasta, jopa niistä pienimmistäkin marketeista.

Kuivashampoo

Olen kokeillut hyvin monen eri merkin kuivashampoita ja oppinut huomaamaan mitkä tuotteet sopivat parhaiten omille hiuksilleni. Kaikki kuivashampoot eivät valitettavasti ole hyviä ja itse ainakin huomaan niissä aika selkeitäkin eroja. Omaan hieman karheaan ja taipuisaan hiuslaatuun paras on rakenteeltaan hieman vahvempi kuivashampoo. Olen nimittäin huomannut, että jos shampoon koostumus on liian kevyt, se ei tee tukalleni oikeastaan mitään. Joskus on jopa tuntunut, että tietynlaiset kuivashampoot melkeinpä vaan lätistävät ja rasvoittavat hiusta sen puhdistavan ja kohottavan efektin sijaan. Onneksi olemassa on kuitenkin pari merkkiä, joiden nimeen vannon. Näistä toinen on ehdottomasti Batiste ja nyt alkavan kesän kunniaksi on aivan pakko esitellä teille heidän ihana kesäinen kuivashampoo, jonka bongasin sattumalta muutama päivä sitten KICKsistä.

Kyseessä on tosiaan Batisten coconut & exotic tropical kuivashampoo, jonka aivan mielettömän ihana trooppinen tuoksu vei saman tien mennessään! Ostin kuivashampoon testiin siis ihan täysin mututuntumalla ja oikeastaan vaan purkin visuaalisen ilmeen vuoksi. Keltainen viestii ainakin itselleni kesästä ja tropical sanana aikaansai kesäisen raikkaita mielikuvia. Pakko kyllä sanoa, että onneksi ostin, nimittäin tästä tuli kyllä kerta heitolla uusi suosikkini! Heti samaisena päivänä sain naistenhuoneessakin kyselyitä, että mitä tukkaani suihkutan, sillä se tuoksuu niin hyvältä. En liene siis ainoa, jonka nenää tämä ihana kesäinen kuivashampoo miellyttää.

KuivashampooBatiste

Kyseinen kuivashampoo on paitsi aivan mielettömän hyvän tuoksuinen, myös koostumukseltaan juuri omiin hiuksiini täydellinen. Se raikastaa mutta ei kuitenkaan tee tukasta tahmaista. Shampoo antaa hiuksiin sopivasti rakennetta ja samalla pitää fiiliksen puhtaana. Montaa suihkausta tätä ei myöskään tarvitse hiusjuureen suihkuttaa, jotta lopputulos on täydellinen.

Kuivashampoon käyttöön on olemassa erilaisia tapoja. Itselleni se oikeastaan kaikista mieluisin ja käytetyin tyyli on ollut suihkuttaa shampoo hiusjuureen ikään kuin viimeistelymielessä. Toinen hyvä tapahan on suihkuttaa shampoo tyveen ennen nukkumaan menoa ja pöyhiä tukka kuohkeaksi vasta aamulla. Periaatteessa molemmat tavat toimivat mutta itse henkilökohtaisesti pidän enemmän ensimmäisestä. Käytän kuivashampoota usein ihan vaan hiusten hajuvetenäkin, eli jos tukassa on syystä tai toisesta hieman inhottava haju, pelastaa tällainen raikas tuoksu myös tuolta ongelmalta. Toisinaan vastapestykin hius saattaa kaivata kuivashampoota. Tämä niinä kertoina, kun tyvi jää syystä tai toisesta hieman lätyksi tai ei vaikka puhdistu kunnolla. Itselleni käy noin usein silloin jos testaan jotain uutta tuotetta, joka ei tukalleni sovikaan.

Kuivashampoo

Batisteltahan löytyy jos jonkinlaisia kuivashampoita ja oikeastaan jokainen heidän tuotteensa ollut kokemuksieni mukaan itselleni mieluinen. Ehkä hieman kartan niitä shampoita, jotka ovat värillisiä, sillä varsinkin tummalle tukalle tarkoitettu ruskea kuivashampoo sotkee niin herkästi. Mieluiten ostankin ns. värittömiä perinteisiä kuivashampoita, joiden suhteen tuoksuissa on valinnanvaraa. XXL tuuheuttava kuivashampoo on muuten myöskin mainitsemisen arvoinen, sillä tuo kyseinen tuote antaa hiusjuureen tuuheutta oikein kunnolla! Kyseinen shampoo on erinomainen esimerkiksi kampauksia ajatellen ja toki se toimii ihan puhtaassakin tukassa tyvikohottajan tavoin.

Kuivashampoo on mielestäni ehdottomasti jokaisen naisen huonojen hiuspäivien pelastaja! Ainakin itse koen, että kuivashampoon avulla voin pelastaa oikeastaan minkä tahansa hiuskatastrofin ja siksi sen olemassa olo luo tietynlaista turvaa arkeen.

Mikä on teidän kuivashampoo suosikkinne? Onko olemassa joku tietty merkki, jonka puolesta liputatte?