Parhaat hiustenhoitovinkit x 10!

Hiukset ovat itselleni hyvin tärkeä osa ulkonäköäni ja identiteettiäni. Panostankin niiden hyvinvointiin ja tiedän, että varsinkin tämä alkanut vuodenaika tulee laittamaan tukkani taas koville. Oma hiuslaatunihan on siis karhea ja kuivahko, joka esimerkiksi ilmojen kylmetessä alkaa sähköistymään. Erityisen huonon yhdistelmän tuosta tekee se, että tyvi rasvoittuu talvella herkemmin mutta latvat suorastaan huutavat kuivuuttaan. Tästä huolimatta koen, että tukkani on loppupeleissä suhteellisen helppohoitoinen. Se on pitkä ja ilman erityisempää laittamistakin näyttävä, jonka vuoksi en sinällään joudu kriiseilemään hiusteni kanssa kovinkaan usein. Suomen ilmasto vaan välillä aiheuttaa haasteita, joista on kuitenkin ainakin toistaiseksi selvitty pienellä erityis huomioinnilla.

Tänään haluan jakaa teille kauneudenhoito vinkkejä liittyen hiustenhoitoon ja niiden kunnon ylläpitoon. Kuten mainitsin, itselleni hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköäni ja oikeastaan niihin panostankin ihonhoidon lisäksi aika paljon. Haluan, että hiukseni olisivat mahdollisimman elävät ja hyväkuntoiset, jonka vuoksi noudatankin tietynlaisia rutiineja niiden hoidon suhteen. Uskon, että useampi alla jakamistani vinkeistä onkin geenien lisäksi pitkän ja suhteellisen hyvinvoivan tukkani salaisuus.

Nappaahan siis minun parhaaksi havaitsevani hiustenhoitovinkit talteen!

Kampaa märät hiukset harvalla kammalla

Kun hius on märkä tai edes kostea, se venyy helposti ja katkeaa. Olenkin jo vuosia kammannut suihkun jälkeen hiukseni aina harvapiikkisellä suurella kammalla, joka on hiuksille mahdollisimman hellävarainen. Hiusta ei myöskään kannata venyttää kammalla, vaan viedä alaspäin todella pienin, kevyin liikkein. Oma tukkanihan on helposti takkuuntuva mutta en koskaan selvitä takkuja hiusten ollessa märät, vaan teen sen aina vasta kuivaan tukkaan! Jotta takkuja syntyisi muuten minimaalisesti, hiusta kannattaa harjata myös ns. normaalilla harjalla luonnonharjan lisäksi.

Pese hiukset pää alaspäin

En muista mistä tämän reilu kymmenen vuotta sitten kuulin, mutta nuorempana tosiaan noudatin tätä vinkkiä todella orjallisesti. Jossain vaiheessa en kuitenkaan enää jaksanut ja siirryinkin tavalliseen pesutyyliin. Nyt taas olen palannut tuohon vanhaan ja mietin, että miksi ihmeessä tästä tyylistä joskus luovuin? Oikeasti ihan mielettömän hyvä tapa saada tukka kuohkeaksi ja kevyen ilmavaksi! Takaraivo ei myöskään jää rasvaiseksi, mikä on ollut itselleni välillä suorastaan ongelma. Tuntuu kuin hius puhdistuisi aivan uudella tavalla ja näyttäisikin paremmalta.

Pidennä värjäysväliä tyvipuuterilla

Tyypillisen harmaan suomalaisen tukan omistava joutuu värjäämään tyvikasvuaan todella usein – pahimmillaan parikin kertaa kuukaudessa. Hyvä keino kuitenkin pidentää tuota hiusten värjäysväliä on ehdottomasti tyvipuuterin ja/tai suihkeiden käyttö! Nykyäänhän kaupoista löytyy molempia laatuja useammiltakin eri merkeiltä mutta jos haluat testata vinkkiä vaikka jo tänään, kaiva esiin hiustesi värisävyä lähellä oleva luomiväri ja kokeile peittää tyvikasvu sillä. Tämä kikka toimii mielettömän hyvin varsinkin tummaan tukkaan, josta vaaleampi tyvi meinaa pilkottaa esiin! Itse olen pidentänyt tällä tyylillä värjäysvälin kuukauteen, vaikka tukkani kasvaakin todella kovaa vauhtia.

Älä lämpökäsittele liian usein

Omien hiusteni kunnon salaisuus lienee aika pitkälti myös siinä, etten föönaa niitä joka pesun jälkeen tai käsittele raudoilla. Vaikka lämpösuojia on joka laatua, kyllä kuumuus niin helposti vaan kuivattaa hiusta. Suosittelenkin sitä, että annettaisiin hiusten kuivua luonnostaan ja nimenomaan kuivua täysin kuivaksi ennen nukkumaan menoa. Jos taas lämpökäsittelet, suojaa hius huolella ja käytä mieluiten laadukasta GHD -rautaa ja aseta lämpötila 180 asteeseen – liiansta kuumuudesta ei ole mitään hyötyä vaan ennemminkin vaan haittaa!

Syväpuhdista säännöllisesti

Syväpuhdistavan shampoon käyttö on todella tärkeää hiusten kunnon kannalta! Jos mietitään, että käytämme muotoilutuotteita jatkuvasti hiuksissamme, jää niistä aina jäämiä, jotka pidemmällä aikavälillä veltostuttavat hiusta. Itse suosin syväpuhdistavaa shampoota vähintään kerran kuussa, jolloin hius puhdistuu tavallista shampoopesua huolellisemmin. Varsinkin niinä kertoina, kun olen yhtään hiusta laittanut (esim. kihartanut), pesen tukan aina sen jälkeen syväpuhdistavalla shampoolla.

Suosi ravintolisiä

Paasaan aina tästä, mutta en tosiaan usko, että monipuolisestakaan ravinnostamme riittää ravinteita hiusjuureen saakka niin paljon kuin se tarvitsisi. Tämän vuoksi syönkin hiuksille tarkoitettuja ravintolisiä ja jo vuosia olen tosiaan suosinut *Hankintatukun Evoniaa – nykyään tuota sinistä pakettia, Evonia Biotin Plussaa. Uskon vahvasti, että ravintolisät ovat yksi keino pitää juuresta kasvava hius hyväkuntoisena ja nimenomaan kasvutahti nopeana.

Pidennä pesuväliä kuivashampoolla

Itse suosin nykyään suhteellisen pitkää pesuväliä, jonka vuoksi kuivashampoo on oikea pelastukseni! En nyt sano, että kulkisin kunnon liimaletillä yhtään mihinkään mutta kuivashampoosta on apua niinä päivinä, kun pesusta on vierähtänyt hetki. Paras yhdistelmä on kuivashampoo ja tekstuurisuihke, kuten olen tainnut muutamaan otteeseen vinkatakin! Uskon siihen, että harvempi pesuväli pitää hiukset parempi kuntoisena, eivätkä ne rasvoitukaan niin nopeasti. Kuvissa hiukseni on muuten pesty lauantaina ja tänään on keskiviikko – voit ehkä huomata siis kuivashampoon tehon. ;)

Pese kampoja ja harjoja!

Jos mietit miksi tukkasi rasvoittuu tavallista useammin, tarkista kammat ja harjat. Niitäkin tulisi nimittäin pestä, ellei sinulla ole eri harja rasvaisia ja puhtaita hiuksia varten. Sama pätee muuten myös tyynyliinaan, jota kannattaa vaihtaa riittävän usein! Itsehän olen vähän vainoharhainen tämän asian suhteen ja tyynyliinat vaihtuvatkin joka toinen yö. Tämä muuten takaa myös sen, ettei epäpuhtauksia synny niin herkästi kasvojenkaan ihoon.

Naamioi hiuksia värisävyä parantavilla tuotteilla

Olen kokenut, että nimenomaan hiusten värisävyä parantavat maskit ovat ehdottomasti niitä parhaita! Jos mietitään, että tukkasi on vaalea – kaipaa se varmasti keltaisuutta taittavaa naamiota, tai vastaavasti ruskean tukan kanssa tummat naamiot tekevät värille todella hyvää. Color maskien avulla parannamme paitsi hiusten värisävyä, myös pidämme huolta niiden hyvinvoinnista. Ylipäänsä hiusten säännöllinen naamiointi on mielestäni tärkeää. Minulle on itse asiassa paljon suositeltu kookosöljyllä naamioimista mutta sitä en ole vielä toistaiseksi rohjennut kokeilemaan – onko teistä kenelläkään kokemuksia siitä, vaikuttaako suoranaisesti hiusten ja päänahan kuntoon?

Vaihtele shampoota

Samalla shampoolla vuodesta toiseen peseminen saattaa pikkuhiljaa veltostuttaa hiusta ja tehdä siitä elottoman. Itse suosittelenkin parin erilaisen shampoon omistamista, joilla voi sitten pestä hiuksensa vaikka vuoroviikoin. Näin hius ei ehdi liikaa tottumaan siihen tiettyyn tuotteeseen ja shampoon teho todella säilyy! Itse olen ainakin todennut tämän toimivaksi tavaksi monen vuoden kokemuksella enkä voisi kuvitellakaan, että kotoani löytyisi vaan yksi shampoo, jolla pesisin hiukseni aina. Tällä hetkellä vaihtelen *L´anzan värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon ja erään luonnonmukaisen shampoon välillä. Tuosta luomu shampoosta on tulossa itse asiassa lähiaikoina blogiinkin juttua, sillä se on ensimmäinen ikinä koskaan kokeilemani luomu shampoo ja on todella yllättänyt minut positiivisesti!

Sellaisia hiustenhoitovinkkejä minulla!

Löytyykö teiltä kenties jotain vinkkejä, joita en jo tässä maininnut? Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä on juuri sinun hyväkuntoisen tukan salaisuus!?

 

*Tuote sponsoroitu

Kosmetiikan luottotuotteet

Tajusin tuossa yksi päivä, etten olekaan hetkeen postannut mitään kauneuteen tai kosmetiikkaan liittyvää. Helposti tuo aihe vaan jää muun varjoon, vaikka tietty osa minusta onkin kosmetiikan perään. En voi sanoa, että eläisin aiheelle mutta kyllä minua kaikki kauneuteen ja ehostamiseen liittyvä kiinnostaa. Mietin, että jatkossa voisi olla aina joku tietty viikonpäivä, jolloin julkaisisin jotain kauneusjuttuja. Sillä tavoin saisin ehkä rytmitystä tähänkin aihealueeseen ja kauneus toisi mukavaa vastapainoa muille postauksille – vai mitä olette mieltä? Kiinnostaako teitä kauneusjutut ihan viikoittaisella tasolla?

Tänään haluan vinkata teille luottotuotteistani. Niistä kosmetiikkatuotteista, jotka ovat minulle aarteita. Yleisesti ottaen olen kosmetiikan suhteen aika avoin mutta silloin, kun löydän jotain erityisen hyvää, en koe tarvetta vaihtaa sitä toiseen vastaavaan. Toki bloggaajana kokeilen aika paljonkin erilaista kosmetiikkaa mutta loppupeleissä siellä on silti ne tietyt jutut, jotka on ja pysyy. Tässä postauksessa tuleekin nimenomaan kymmenen sellaista tuotetta, joista en ihan helpolla luopuisi ja joihin todella luotan.

JOE BLASCO – Orange highlight 1 

Valehtelematta tämä tuote on tainnut kulkea meikkipussissani jo reilusti yli kaksi vuotta ja vaikka pohja kuultaakin, on valoväriä edelleen runsaasti jäljellä! Tässä siis ehdottomasti se oma kikkakolmoseni, jolla peitän ne väsyneet tai tummat silmänaluset ja ylipäänsä kirkastan nuutunutta ilmettä. Olen kokeillut useampia vastaavia tuotteita mutta silti kerta toisensa jälkeen totean, että ei ole tämän voittanutta. Se, miten vähän voidetta joutuu käyttämään saadakseen toivotun peittävyyden sekä valon hehkun, on jotain todella käsittämätöntä. Jos siis olet haeskellut täydellistä silmänalustuotetta mutta kohdallesi on osunut vaan niitä huteja, niin testaa tämä! Useampi ystävänikin on ostanut tuotteen suosituksestani ja koukussa ovat, joten eipä ole ainoastaan minun höpinöitäni.

FOR ALL MY ETERNITY – Tanning mousse gold edition

Käytän itseruskettavia kesät talvet, jonka vuoksi vaadin tuotteilta aika paljon. Laikuttomuus, hajuttomuus, tahraamattomuus, kaunis värisävy, nopea kuivuminen, pitkäkestoisuus… – kyllä te tiedätte. Nykyään oma luottotuotteeni vartalon itseruskettavien suhteen on ehdottomasti For All My Eternity, johon koukutuin alkukesästä ja jota olenkin siitä lähtien säännöllisesti käyttänyt. En ole kaivannut ollenkaan muita itseruskettavia, sillä tämä on sen verran riittoisaa sekä ihan aikuisten oikeasti lopputulos hipoo täydellisyyttä. Mitäpäs sitä täydellistä vaihtamaan?

MAC MATTE lipstick – Honeylove

Jo ties kuinka kauan Honeylove on ollut Macin matta huulipunista se suosikkini. Paras arkipuna, joka on luonnollinen ja sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pidän siitä, että värisävy on suhteellisen lähellä omaa huulten värisävyä, jolloin ero ei ole päätä huimaava. Tällä voi oikeastaan mennä niin työtapaamiseen kuin lähteä myös juhlimaan. Välillä olen jopa miettinyt, että voisinko nyt oikeasti edes joskus käyttää jotain muuta tai vaikka repäistäkin, kun aina sama puna huulilla. Mutta tämä, kun on vaan niin ihana ja tunnen oloni sen kanssa kotoisaksi. Näytän itse asiassa huulipunan kanssa ”itseltäni” ja siksi se tuntuu aina turvalliselta vaihtoehdolta – nimenomaan siltä luottopunalta.

BIOZELL – Texturizing Spray

Sen ison huolettoman nutturani salaisuus on hiusteni pituuden lisäksi ehdottomasti tämä tekstuurisuihke! Tässä on se tuote, jonka raahaan vaikka minne maailman ääriin ja jota ilman en pärjää viikkoakaan. Kun hiustenpesusta on aikaa päivä tai pari, kaipaan veltostuneisiin hiuksiini rakennetta ja silloin otankin tämän tehoaseen käyttöön. Tyveen mahdollisesti kuivashampoo ja latvaosuuksiin sitten tämä suihke, jota en voi varmaan koskaan liikaa hehkuttaa. Läpiharjauksen jälkeen tukka on kunnon volyymissa ja siihen on helppo muotoilla poninhäntä tai tehdä vaikka se korkea rento antenni nuttura. Ainut miinus siitä, että suihke kuivattaa hiusta ja välillä jo entuudestaan kuivahko hiuslaatuni on aika koppuralla…

*TREAT COLLECTION – Summer Time 

Täytyy sanoa, että kynsissä suosikki sävyjäni ovat koralli, punainen sekä musta. Pidän aika selkeistä väreistä ja esimerkiksi kynnen omaa sävyä lähellä olevat sävyt eivät ole enää nykyään mieleeni. Tykkään, että lakka näkyy ja se peittää omat kynteni täysin. Treat Collectionin kynsilakkoihin olen tykästynyt niiden pysyvyyden, nopean kuivuvuuden ja pigmentin vuoksi. Tämä ihana korallin punainen lakka on ollut oikea kesän suosikki ja sillä onkin tullut lakattua kynnet todella usein. Nimenomaan juuri punaisessa värisävyssä on jotain maagista ja pidän siitä, miten se käy oikeastaan kaiken pukeutumisen kanssa. En ole kynsilakkojen suhteen mitenkään orjallinen tai liian vaativa, mutta tässä on kyllä lakka, jota tulen hankkimaan muissakin väreissä.

CHANEL – Soleil Identité Bronze

Tämä itseruskettava taisi tulla kaappiini keväällä 2015, josta lähtien se on ollut se ainoa ja oikea, mitä tulee kasvojen päivettämiseen. Käytän tosiaan eri tuotteita vartalolleni ja kasvoilleni, koska tarpeet niissä ovat erilaiset. Kasvot kaipaavat aivan eri tavalla kosteutusta ja ylipäänsä haluan hemmotella kasvojeni ihoa myös silloin, kun käytän itseruskettavaa. Chanelilla on ehdottomasti paras itseruskettava niin tuoksultaan, lopputulokseltaan kuin ihan jo koostumukseltaankin. Tätä, kun laittaa yöksi kasvoilleen ja herää aamulla päivettyneenä ei todellakaan kyseenalaista, onko ihoa hemmoteltu yön aikana. Voide on sen verran hoitavaa, että sitä laittaa jo ihan ilollakin iholleen. Tietysti voit sekoittaa sitä myös päivä- tai yövoiteeseen, jolloin lopputulos on kevyempi. Purkki on todella riittoisa ja riittääkin, että ostan sitä pari kertaa vuodessa kentiltä tai laivoilta.

*NIVEA – Cellular Perfect Skin

Tuote, joka seisoi kaapissani pitkään ja jonka otin aivan sattumalta käyttööni edellisen päivävoiteen loppuessa – hitsi vieköön, onneksi otin! Olen aika paljon ilman meikkiä ja pidän tuosta fiiliksestä sekä meikittömästä ihostani. Todella usein kuitenkin kaipaan pientä hehkua, jota tavalliset päivävoiteet eivät vaan anna. Tässä onkin se tuote, jolla lähden meikittömänä kaupungille tai jonka avulla haen meikkipohjaani sen ”glown”. Voide todella tasoittaa ihon pintaa sekä värisävyä ja antaa nimenomaan sen nuorekkaan hehkun. Kutsumme tätä itse asiassa ystäväni kanssa nykyään ihmevoiteeksi, sillä meikitön iho sekä meikkipohjakin näyttää tämän avulla aivan mielettömän paljon raikkaammalle! Alkaa kuulostamaan jo ehkä maksetulle mainokselle mutta ihan pyyteettömästi olen ollut tästä tuotteesta innoissani. Halpakin voi olla hyvää ja kuten ystäväni totesi, tämä on Chanelia Nivean purkissa.

*Lumene – Invisible Illumination Nordic Light

Kuten tiedätte, rakastan kuultoa, hehkua ja heleyttä kasvojen iholla. Meikkipohjan on aivan pakko olla heleä tai muuten en ala. Tässä onkin tuote, joka edesauttaa täydellisen pohjameikin synnyssä ja senpä vuoksi käytän näitä valopisaroita aina, kun meikkaan. Levitän valopisaroita pipetin avulla ensin kämmenelle, josta sitten tuputtelen ne sormin tai sienellä iholleni – lähinnä poskipäihin, kulmaluulle, nenänvarteen ja ohimoille. Voi olla, että monelle tuossa on jo vähän turhan montakin kohtaa, mutta itse tykkään hehkusta ja haluan, että sitä tosiaan on jopa näkyvästikin. Tykkään nimenomaan näistä Lumenen valotipoista siksi, että värisävy on täydellinen ja tipoissa on pigmenttiä. Kun laitat tippoja ihoosi aamulla, on hehku tallella vielä illallakin.

*V 10 Plus – Seerumit

Nämä matkakokoiset mini seerumit ovat seerumeiden parhaimmistoa. Olen iän myötä rakastunut seerumeihin ja käytän niitä nykyään ihan viikoittain. Nimenomaan kevyet seerumit, joiden päälle on helppo laittaa se yö- tai päivävoide ovat niitä, joista pidän. Näissä V 10 Plus -sarjan seerumeissa on juuri se erinomaisuus, että ne ovat riittävän kevyitä koostumukseltaan, imeytyvät ihoon nopeasti mutta samalla myös kosteuttavat ja tuntuvat hyvältä. Toinen suosikeistani on lakritsi seerumi, joka rauhoittaa ihoa ja on aivan erinomainen esimerkiksi lomamatkoilla auringonoton jälkeen. Toisena taas hyaluronihappo seerumi, joka on ikäiselleni erinomainen seerumi, sillä se kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa ihan huolella. V 10 Plus -sarjahan on japanilainen ja ehkä siksi siitä niin kovin pidänkin. Japanilaisilla, kun on tunnetusti erinomainen iho ja sen vuoksi ainakin itseäni kiinnostaa kovin se, miten he pitävät siitä huolta.

Sellaisia luottotuotteita löytyy minun kaapistani sekä meikkipussistani. Oliko siellä teille tuttuja juttuja tai löytyykö teiltä kenties samoja suosikkeja? Jos heräsi kysymyksiä niin niitäkin saa heittää ilmoille!?

 

*Tuote sponsoroitu