Herkulliset tryffelipallot

Keittiössäni on syntynyt yhden jos toisenlaisia variaatioita raakapalloista, mutta tryffeleitä tein eilen ensimmäistä kertaa. Näiden pehmeiden herkkutryffeleiden salaisuus piilee mukaan heitetyssä koostumusta pehmentävässä avokadossa ja pähkinöiden pois jättämisessä. Ero perinteisiin raakapalloihin on nimenomaan koostumuksen pehmeys ja se, että palloissa ei ole sattumia – mitä nyt ehkä muutama suurempi taatelinpala, mutta muuten massa on täysin tryffelimisen pehmeää. Lopputuloksesta tuli kyllä aivan mielettömän onnistunut ja jopa rohkenin miettiä, tarjoaisinko näitä kesäkuussa järjestettävissä syntymäpäiväjuhlissanikin.

Tryffelipallot

Jos herkkuhammasta kolottaa tai kaipaat muuten vaan pakastimeesi jotain kahvin kanssa nautittavaa hyvää, laitahan nämä pallot testaukseen! Reseptistä tulee noin 10-12 tryffelin satsi, vähän siitä riippuen, minkä kokoisia palloja päätät pyöritellä.

Herkulliset tryffelipallot (GL, M, RAW)

  • 1 avokado
  • 1,5 dl luomu taateleita
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 2 tl luomu kookosöljyä
  • 1,5 tl kvinoajauhoja

Koristeluun:

  • Raakakaakaota

Laitetaan blenderiin avokado, taatelit ja vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Hurautetaan tasaiseksi massaksi ja lisätään joukkoon muut ainekset. Massa on sen verran tahmeaa, että se jää helposti blenderiin kiinni, joten suosittelen jatkuvaa sekoittamista. Kun massa on tasaista, pyöritellään taikinasta pienehköjä palloja, jotka uitetaan vielä lopuksi kulhossa, johon on kaadettu raakakaakaota. Valmiit pallot laitetaan pakkaseen kylmettymään noin tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Pallothan eivät siis jäädy, vaan muuttuvat koostumukseltaan ihanan raikkaiksi ja viileiksi. Itse säilytin palloja jatkuvasti pakkasessa.

TryffelipallotTryffelipallot

Toivottavasti intoudutte tätä herkullista reseptiä kokeilemaan ja tulkaahan sitten kertomaan, mitä piditte!?

Tähän loppuun haluan jakaa teille vielä muutaman aikaisemmin jakamani raakapalloreseptin. Näissä koostumus on tosiaan hieman kovempi ja enemmän raakapallomainen kuin tänään jakamassani tryffelireseptissä. Siitä huolimatta hyviä nämäkin kaikki viisi ja ehdottomasti testaamisen arvoisia! Etenkin tuo viimeisin sitruuna-kookos raakapallojen resepti oli niin mieletön, että niitä pitääkin tehdä taas uudestaan.

Kivaa päivää jokaiselle!

Viileä ja raikas jääjogurtti

Näin kesäkelien lähestyessä ja ilmojen pikkuhiljaa lämmetessä alkaa sitä ikään kuin automaattisesti tykästymään hieman viileämpiin välipaloihin. Ainakin itse huomaan kuinka auringon lämmittämässä asunnossa ei teekään mieli nauttia välipalaksi kuumaa kaurapuuroa, vaan mieli halajaa kaikkea viileää ja raikasta. Ei nyt sillä, että ylipäänsä olisin mikään suuri lämpöisten puurojen ystävä, mutta verrannollisesti. Viileät välipalat tekevät aina paluun kesän saapuessa!

Jääjogurtti

Yksi suosikki välipaloistani on tällä hetkellä ehdottomasti kylmä jääjogurtti, eli frozen yogurt. Kyseisessä herkussa on paljon samaa kuin banaanijäätelössä mutta sanoisin, että tämä on jotain vielä kymmenen kertaa parempaa! Herkullisen jäisen koostumuksen viimeistelee jogurtti, joka voi tarvittaessa olla soija- tai kaurapohjaistakin. Itse rakastan Alpron GO ON -soijarahkaa joka on maultaan aivan mielettömän hyvää ja koostumukseltaan rahkamaista. Tähänkin herkkuun kyseinen rahka sopii kuin nenä päähän ja se viimeistelee mitä parhaimman lopputuloksen.

Jos rakastat sorbetteja, pidät jogurtista ja haluat herkutella terveellisemmin, tämä resepti on juuri sinulle kokeilemisen arvoinen! Ja muistathan, että mansikat voit periaatteessa korvata millä tahansa muulla marjalla, tai vaikka halutessasi jopa niillä jäisillä banaaneillakin.

Raikas frozen yogurt (GL, M)

  • 250 g suomalaisia pakastemansikoita 
  • 3 tl hunajaa
  • 1,5 dl GO ON -soijarahkaa
  • 2,5 tl limetin mehua (1/2 limetti puristettuna)
  • 2 tl kaakaonibsejä

Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan massaksi, johon saa jäädä jopa hieman sattumia. Tarkoitus ei ole tehdä seoksesta smoothieta, vaan nimenomaan paksumpaa jogurttimaista herkkua, jota voi lusikoida. Valmiin annoksen päälle voi halutessaan ripotella vielä hieman lisää kaakaonibsejä, tai  miksei vaikka tuoreita mansikoita.

Annoksesta tulee aika reilu satsi, josta syö helposti kaksikin henkilöä!

Frozen yogurt

Tämän herkullisen reseptin myötä toivottelen oikein rentouttavaa maanantai-iltaa jokaiselle!

Pakastin omasta jääjogurtistani päivällä puolet ja nyt ajattelin kaivaa toisen puolikkaan esiin. Juostiin äsken ystäväni kanssa yhdeksän kilometriä, joten olen ehdottomasti herkullisen jogurttini ansainnut! :)