Kolmekymppisen ihonhoito

Vaikka kolmekymppisen iho on harvoin vielä kovin haasteellinen, on eroja parikymppisen ihoon ollut havaittavissa ainakin omalla kohdallani jo useamman vuoden ajan. Nuorempana kasvot olivat pyöreämmät ja iho vauvan peppumaisen sileä sekä virheetön. Nykyään kasvot ovat kaventuneet, luusto näkyy paremmin ja iho ei ole aivan niin kimmoisa ja virheetön kuin kymmenen vuotta sitten. Vaikka omaankin luonnostaan hyvän ihon, kiinnitän nykyään ihonhoitoon aivan eri tavalla huomiota kuin silloin parikymppisenä, jolloin olin sen suhteen todella huoleton.

Nykyään kiinnitän esimerkiksi ihon puhdistamiseen aivan eri tavalla huomiota. En koskaan nuku meikit naamalla ja pahimmassa huppelissakin kävelen automaattisesti lavuaarin ääreen tai puhdistan kasvot puhdistuspyyhkeellä. Puhdistus on todella tärkeää ja vieläpä se, ettei sitä tee omalle iholleen vääränlaisilla tuotteilla. Olen itse ainakin huomannut, että oma ihoni kuivuu herkemmin jos lotraan päivittäin vedellä. Pesenkin kasvot vedellä ainoastaan joka toinen päivä ja vuoropäivinä taas puhdistan puhdistusmaidon avulla. Suihkussa käydessäni siis varjelen kasvojani, eli en aina kastele päätä ollenkaan. Tämä tyyli on toiminut itselleni erinomaisesti ja ihoni ei kuivu!

Puhdistuksen jälkeen käytän poikkeuksetta kasvovettä ja saman teen muuten aina aamuisin herätessäni. En välttämättä pese kasvojani mutta puhdistan talin ja yövoiteet kasvoiltani kasvoveden avulla. Kasvovesi on iholleni kaiken a ja o, josta olen kirjoittanut itse asiassa jo aikaisemminkin. Sen useamman päivän puuttuminen aiheuttaa nimittäin otsaani pientä näppyä ja iho muuttuu muutenkin sameammaksi. Kuorinnan taas suoritan kerran viikossa ja samassa yhteydessä hemmottelen ihoani myös naamiolla.

IhoIho

Ehkä vielä puhdistusta tärkeämpi merkitys kolmekymppiselle iholle on kaikella, mitä kasvoihinsa imeyttää. Eli toisin sanoen päivä -ja yövoiteet, silmänympärysvoide sekä seerumit. Parikymppisenä en käyttänyt ollenkaan seerumeita, nykyään taas käytän niitä säännöllisesti viikottain ihon tarpeiden mukaan. Nykyään peilikaapistani löytyy tosiaan eri voiteet niin päivälle kuin yöllekin ja silmänympärysvoidetta tulee käytettyä aamuin illoin. Käytän suunnilleen kerran viikossa myös itseruskettavaa kasvojen iholle, joko voidemaisena tai kasvovetenä.

Kosmetiikkamerkkien suhteen en ole mitenkään merkkiuskollinen mutta olen kieltämättä nykyään POD:in läpikäyneenä varovaisempi. Esimerkiksi kaikki runsaasti C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suhteen olen varovainen, sillä olen kuullut nimenomaan tuon vitamiinin herkästi laukaisevan POD:ia. Jo pitkään olen kyllä miettinyt pitäisikö siirtyä johonkin tiettyyn selektiivisen puolen ihonhoitosarjaan (ja anti-age tuotteisiin) mutta bloggaajana sen toteuttaminen on kuitenkin jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Sarjat, joista ihonhoidon suhteen kuitenkin erityisesti pidän, ovat Lierac, Guinot, Lumene, Clinique sekä uusimpana ihastuksena Elisabeth Arden! Nuo kaikki viisi sarjaa ovat sellaisia, joiden tuotteista pidän kovin ja joiden suhteen olen ollut todella tyytyväinen. Itsehän olen siis vähän sellainen, että jos kuulen jotain suosituksia ihonhoitotuotteista, haen kyseisen purkin saman tien. Olenkin ns. helposti myytävissä mitä kauneusjuttuihin tulee.

Iho

Olen tällä ikää jonkun verran miettinyt myös sitä, miltä ihoni tulee näyttämään viiden vuoden päästä. Vanhenemista ei voi pysäyttää, mutta monella jutulla pystytään kuitenkin ikääntymisen merkkejä pitkittämään. Elintavoilla on tietysti merkityksensä ja pakko sanoa, että tämän kesän useiden kosteiden juhlien vuoksi on hieman pelottanut, miltä ihoni näyttää syksyllä. Paljon on tullut mentyä – enemmän kuin aikoihin. No, ehkä tärkeintä on se ettei jatkuvasti elä juhlien, valvoen ja juoden, jolloin seuraamukset aivan varmasti näkyvät viiden vuoden päästä.

Ylipäänsä siis veden juoti, liikunta, riittävä uni ja puhdas ravinto ovat ne seikat, joilla on suuri merkitys ihon hyvänä säilymiseen. Ikääntyessä varsinkin vähäiset yöunet näkee herkemmin kasvoilta, jolloin ne pienetkin juonteet korostuvat. Yksi seikka on myöskin auringonotto, jota en tosiaan ole oikein ottanut enää vuosiin. Nyt olen kylläkin reissussa Santorinilla, jossa auringossa tulee väkisinkin oltua. Tärkeintä onkin suojautua hyvin ja itse suosin esimerkiksi kasvoillani Piz Buinin aurinkovoidetta (kasvoille tarkoitettua) SPF 30. Enää en leiki kympin kertoimilla, vaan suojaudun huolella, sillä täällä lämpötila on päivisin reilusti yli 30 astetta. Loppuun on tietysti pakko mainita myös geeniperimä, joka vaikuttaa ihoon aika tavalla. Toiset vaan saavat ensimmäiset ryppynsä 25-vuotiaina ja toiset pääsevät pitkälle yli kolmen kymmenen ilman rypyn ryppyä. Uskon, että tähän vaikuttaa myös paljon kasvojen ilmeikkyys, mikä taas on myöskin ihan perimästä kiinni.

IhoIho

Myös kasvohoidot ovat sellaisia, joista olen päättänyt tehdä iän karttuessa aktiivisemman tavan. Joskus aikanaan minulle sanottiin, että jokaisena vuodenaikana kannattaisi käydä kasvohoidossa ikään kuin tarkistamassa ihon kunto ja tarpeet. Itsehän olen laiminlyönyt tuota pahasti, sillä olenko käynyt elämäni aikana peräti kolme kertaa kasvohoidossa? Keväällä korjasin kuitenkin asian ja kävin *Guinotilla hoidossa, jossa iholleni tehtiin Guinot Hydra Peeling -kasvohoito. Kyseinen hoito on vaihtoehto medikaalisille kuorinnoille ja se vähentää ikääntymisen merkkejä, parantaa ihon omaa sävyä sekä vähentää pigmentoitumista. Hoidosta on kaksi eri muotoa, joista valitaan sopivampi asiakkaan ihon herkkyyden, sekä kauneustavoitteiden mukaisesti. Itselleni tehtiin Hydra pH -hoito, joka vähentää pigmenttimuutoksia sekä kirkastaa ihoa. Hoito oli nimenomaan omalle iholleni erinomainen, sillä välillä koen ihoni sameaksi ja viimeisen puolen vuoden sisään kasvojeni ihoon on ilmaantunut muutama pigmenttimuutos, eli maksaläiskä.

Pakko muuten vielä mainita tuosta yllä olevassa kuvasta näkyvästä *New white -voiteesta, että ehkä maailman paras voide meikittömille kasvoille! Paitsi, että siinä on korkea suojakerroin, voide antaa kasvoille ihanan hehkun ja tasoittaa ihon pintaa. Tämä on tällä hetkellä itselleni sellainen tuote, jota käytän ihollani aina jos en meikkaa ja lähden vaikka kaupunkiin. Sekoitan sitä toisinaan myös tavalliseen päivävoiteeseen, jolloin lopputulos on kuulaampi ja hehkuvampi. Tämä on oikeastaan niitä tuotteita, joihin jää koukkuun ja jota on aivan pakko hankkia lisää sen loppuessa.

Iho

Tulipas paljon asiaa mutta loppupeleissä kovin moni asia ei kuitenkaan ole muuttunut sitten 25-vuotta täytettyäni. Ihonhoitoon kiinnittää kyllä enemmän huomiota, mutta silti olen asian suhteen edelleen aika rento. Maailmani ei kaadu jos joudun rasvaamaan kasvoni hätätapauksessa vaikka käsivoiteella, sillä kyse on kuitenkin säännöllisyydestä ja siitä, kuinka hoidamme ihoamme pitkällä juoksulla. Niin ja hymyilemistä ei ajatellut lopettaa – tulee ryppyjä tai ei. Mielestäni ihminen on kauneimmillaan iloisena ja vaikka muutaman naururypyn kera! <3

Onko teillä muilla kolmekymmentä täyttäneillä jotain tietynlaisia rutiineja ihonhoidon suhteen? Ja toki vanhemmiltakin olisi kiva kuulla ns. ennaltaehkäiseviä vinkkejä jos sellaisia on takataskussa!?

 

*Hoito/tuote sponsoroitu

Parhaat kauneusvinkit kautta aikain!

Nykyään netti suorastaan pursuaa erilaisia kauneusvinkkejä, joista ei oikeastaan tarvitse kuin valita ne itselleen parhaiten toimivat. Kauneus ja kauneudenhoito kiinnostaa useampia, kuten myös minua. Olen aina ollut nainen, joka huolehtii itsestään paitsi sisäisesti myös ulkoisesti. Tästä johtuen olen kokeillut elämäni varrella jos jonkinlaisia kauneuskikkoja, joista haluan jakaa teille tänään ne parhaimmat. Nämä kaikki vinkit ovat sellaisia, joita suosin itse arjessa ja jotka olen toimiviksi havainnut.

Kulmakarvat ojennukseen ripsivärillä – Kulmakarvageelit toimivat kohdallani erityisen huonosti. En tiedä johtuuko tuo vaan kulmien mallista vai siitä, että aikanaan nypin karvojani myös yläpuolelta jonka vuoksi ne eivät ole enää koskaan kasvaneet ylärajasta täysin tasaiseksi. Kulmakarvani menevät herkästi hieman alaspäin, jolloin vahvempaa nostetta tarvitaan. Käytänkin puuhaan geelin sijaan ihan tavallista ripsiväriä, mieluiten vielä vedenkestävää. Ripsiväri pitää kulmat paremmin asemissa ja antaa niihin vielä hieman väriäkin. Kannattaa kuitenkin levittää väri hellästi jotta kulmista ei tule vahingossa liian tummat tai ripsiväri paakkuunnu karvoihin!

Silmänympärysvoidetta juonteisiin – Silmänympärysvoiteen kanssa olen todellinen natsi! Käytän sitä joka ikinen ilta ja aamu huolellisesti silmien ympärille, jonka lisäksi levitän voidetta myös otsassa olevaan juonteeseen, sibeliuksiin sekä nasoihin. Voide kannattaa hieroa kunnolla noihin juonnekohtiin eikä säästellä määrän suhteen. Se miksi tätä harrastan, johtuu siitä, että uskon herkästi rypistyvälle silmänympärysiholle tarkoitetun tuotteen toimivan myös muihin juonteisiin tai juonteen alkuihin paremmin kuin tavallinen kosteusvoide. Toki siis levitän kaiken päälle useimmiten vielä seerumin, sekä kasvovoiteen (aina) mutta pohjalle aina silmänympärysvoide. Uskoisin, että tämä on yksi syy sille, että ihoni on säilynyt hyvänä tähänkin ikään saakka eikä minulla ole vielä juurikaan ryppyjä. Kannattaa muuten säilyttää silmänympärysvoide aina jääkaapissa, jolloin se on ihanan kylmää ja laskee samalla mahdollista silmänalusien turvotusta!

Tyvikasvu piiloon luomivärillä – Jos tyvikasvua on havaittavissa, peitän sen joko tummalla luomivärillä tai tyvipuuterilla. Nykyään itse asiassa useammin luomivärillä, sillä se on edullisempi kikka ja ajaa täysin saman asian. Myös silloin, kun laitan hiukseni poninhännälle, suosin luomiväriä peittääkseni hiusrailot, jotka tulevat herkästi esiin. Tämä on mielestäni erinomainen kikka pidentää hiusten värjäysväliä ja ylipäänsä siten suojella hiusten kuntoa.

Maltillinen suihkugeelin käyttö – Iho pysyy parhaassa kunnossa, kun suihkussa ei lotraa liikaa erilaisten pesuaineiden kanssa. Itsehän olen jo vuosia pessyt vartaloani hyvin maltillisesti suihkugeelillä, sillä sen kanssa lotraaminen on mielestäni aika turhaa. Kun käy joka päivä suihkussa, ei sitä oikeasti ehdi likaantumaan niin, että pesuun välttämättä tarvitaan vettä vahvempaa. Käytänkin suihkugeeliä oikeastaan vaan ja ainoastaan kainaloihin – siinä se. Ihoni on todella hyvässä kunnossa enkä koskaan kaipaa kosteusvoidetta suihkussa käynnin jälkeen. Uskonkin, että suihkugeeli on se, mikä kuivattaa useampien ihoa ja useamman iho olisi paremmassa kunnossa jos sen käyttöä rajoitettaisiin.

Meikkivoiteiden sekoitteleminen – Pohjameikissäni on aina kahta tai kolmea eri tuotetta. Tällä hetkellä suosin Lumenen CC-voidetta ja sävyseerumia sekä Boujours Parisin Bronzing Creamia. Sekoitan noista kolmesta tuotteesta ihanan miksauksen, jonka levitän iholleni. Mielestäni paras lopputulos syntyykin sillä, että sekoittelee erilaisia tuotteita keskenään. Tällä tavalla löytää myös sen omalle iholle en parhaiten toimivan värisävyn, jonka valitseminen meikkivoideviidakosta voi olla kovin hankalaa.

Löysällä nutturalla hiuksiin kuohkeutta – Pidän hiuksiani aina kotona ollessani päälaella löysähköllä nutturalla. Lähestulkoon joka yö myös nukun tukka ylhäällä, jolloin hiukset ovat aina aamuisin kuohkeat. Tämä kikka on mielestäni se, jonka avulla hiuksistaan voi saada ikään kuin itsestään kuohkeammat ilman kiharrusta tai laittamista. Erinomaisen lopputuloksen saa myös jos suihkuttaa hiuksiin illalla suolasuihketta ja nostaa ne yöksi ylös sykerölle. Tässä tosiaan se salaisuuteni, miksi hiukseni ovat usein kuvissa niin kuohkeat ja ilmavat. Jos tätä en ole tehnyt, ei tukassa todellakaan ole samalla tapaa volyymia!

Itseruskettavalla iho kauniiksi – Tottahan se on, päivettynyt iho näyttää paremmalta kuin kalpea lakana. Mielestäni itseruskettavilla luodaankin ehdottomasti terveempi fiilis ja oikein käytettynä ne ovat erittäin toimivia kaunistajia. En nyt kuitenkaan sitten tarkoita mitään super tummaa väriä, vaan ihan jo vaikka pieni päivetys riittää! Täältä löytyy omat vinkkini itseruskettavien kanssa onnistumiseen sekä ne suosikki tuotteeni.

Märkien hiusten kampaaminen – En koskaan harjaa märkiä hiuksiani harjalla läpi vaan teen sen hellästi harvapiikkisellä kammalla. Kostea hius venyy, jolloin hiuksia katkeilee helposti jos harjaat niitä väkisin harjalla. Suosittelenkin ehdottomasti hankkimaan harvapiikkisen kamman, joka toimii muuten mielettömän hyvin myös hiusten kotivärjäyksenkin apuna!

Huultenrajauksella muhkeutta huuliin – Huulten rajaaminen on aivan ehdoton kikka jos halutaan huuliin lisää muhkeutta luonnollisin keinoin. Vaikka et laittaisi huuliin edes huulipunaa, suosittelen käymään huulien ääriviivat hennosti läpi huulten värisellä rajauskynällä, jolloin huulet erottuvat paremmin ja näyttävät oitis muhkeammilta.

Hammastahnaa finneihin – Kärsin onneksi aika harvoin finneistä mutta silloin, kun sellainen syystä tai toisesta tupsahtaa, nitistän sen hammastahnan voimin. Kaikki varmaan tietävät, että finniä ei kannata puristaa ennen kuin se on ns. valmis mutta siinä vaiheessa, kun tuo puristaminen on mahdollista teen sen ja laitan finniin yön ajaksi pienen pisaran hammastahnaa, joka kuivattaa sen yön aikana. Aamulla sitten finnin puhdistus ja normaali peittäminen. Vanha ja todella tunnettu kikka, joka todella toimii!

Ripsienpidennykset – Aivan mielettömän hyvä tapa piristää katsetta ja näyttää aina huolitellulta! Itsellänihän pidennykset ovat olleet jo vuodesta 2010 enkä ole niistä vieläkään raaskinut luopua. Ripset helpottavat niin paljon arkea ja nopeuttavat meikkaamista. Kuten tiedättekin, olen käynyt jo useamman vuoden ajan Beauty Anniinassa Ullanlinnassa (yhteistyökumppanini), enkä tosiaan helpolla paikkaa vaihtaisi! Ripset ovat aina täydellisesti laitetut ja pysyvät erinomaisesti vähintään kolme viikkoa.

Kasvojen ihon kuoriminen ja naamiointi – Kerran viikossa tai kahdessa on syytä suorittaa kasvojen kuoriminen, joka poistaa kasvoista kuollutta ihosolukkoa. Kuorinnan päälle vielä kosteuttava naamio niin iho kiittää! Itse ainakin huomaan tämän combon vaikutukset oitis ja iho on heti kirkkaampi sekä heleämpi.

Meikittömät päivät – Pidä viikossa ainakin yksi meikitön päivä niin, että iho saa levätä ja hengittää. Muista kuitenkin noina päivinä suojaava kasvovoide, jossa on varsinkin näin kesällä UV-suoja. Vaikka meikki ei varsinaisesti ihoa mitenkään vahingoita, uskon siihen, että meikittömät päivät ovat keino pitää iho parempi kuntoisena. Meikki on kuitenkin kerros ihon päällä, jolloin hengittävyys ei ole sama kuin ilman meikkiä. Noina meikittöminä päivinä kannattaa ylipäänsä satsata ihonhoitoon, eli kuoria, naamioida ja helliä ihoa.

Näiden vinkkien lisäksi tietenkin riittävä vedenjuonti, uni, liikunta, raitis ilma ja hymyileminen ovat niita seikkoja, jotka tekevät meistä heti kauniimpia!

Onko teillä jotain kauneusvinkkejä joita haluaisitte lisätä omieni joukkoon? Kuulisin mielelläni erilaisia poppaskonsteja? :)