Kestävä rusketus ilman aurinkoa

Vaikka en nykyään enää olekaan niin tarkka päivetyksestä, kun nuorempana olin, pidän silti kevyesti ruskettuneesta ihonväristä. Se nyt vaan näyttää terveemmältä ja imartelee mielestäni kenen tahansa kasvoja ja kehoa. Talvella on toki aikoja etten jaksa kovin usein itseruskettavilla läträtä, mutta kyllä suhteellisen säännöllisesti niitä kuitenkin käytän. Kesällä päivetystä tulee ylläpidettyä tarkemmin, sillä vaatteet vähenevät. Nyt, kun kevät tekee tuloaan, ovat rusketusjutut luonnollisestikin taas ajankohtaisempia.

Itselleni on ollut jo aika pitkään selvää, etten solariumeissa enää ravaa tai muutenkaan altista ihoani hurjasti auringolle. Tietenkin muutaman kerran kesässä on kiva käydä rannalla ja lomareissulla loikoilla vähän auringossakin, mutta yleisesti ottaen sellainen into auringonpalvontaan on viime vuosina onneksi kadonnut. Kun ikää tulee lisää, sitä miettii eri tavalla niitä auringon haittavaikutuksia ja itse ainakin tahdon suojella varsinkin herkkää kasvojen ihoa. Onneksi on siis olemassa itseruskettavat! Veikkaan, että ovat muuten huomattavasti trendikkäämpi vaihtoehto, kuin likaisessa solariumissa makaaminen. ;)

Tänä päivänä itseruskettavat ovat niin kehittyneitä, ettei keltaista lopputulosta tarvitse enää pelätä. Itsehän olen suosinut jo pitkään Vita Liberataa ja kokeillut merkin lähes jokaista tuotetta. Kaksi pitkäaikaista suosikkiani ovat kosteuttava & väritön itseruskettava voide (Fabulous Untinted Lotion Gradual), sekä sävytetty vaahtomainen itseruskettava (Fabulous Tinted Mousse Dark). Värittömällä voiteella saat ihanan sävyn iholle parissa päivässä ja samalla ihosi saa kosteutusta voiteen avulla. Vaahtomainen tuote taas antaa heti väriä pintaan ja syvenee siitä vielä kivasti päivän/yön mittaan. Tätä käytän aina jos tarvitsen nopean värin esimerkiksi saman päivän illaksi! Tämä kaksikko on nyt kuitenkin saanut rinnalleen aivan uuden kilpailijan, sillä sain taannoin blogin kautta testiin Liberatan itseruskettavan, joka lupaa iholle 2-3 viikon rusketuksen – VAU.

Kyseessä on pHenomenal Mousse, jonka salaisuus on pHenO2 teknologia. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että edellä mainitsemani teknologia luovuttaa hiljalleen ihollasi DHA:ta (rasvahappo), jolloin rusketuksen kesto pidentyy. Moisture Lock teknologia taas ikään kuin lukitsee kosteuden iholle ja täten rusketus pysyy kauniina vaikka ihosolukko uudistuukin. Tulipas monta erikoista termiä, mutta siinä nyt pääpointit sille miksi tämä on erilainen, kuin sarjan muut vaahtomaiset itseruskettavat.

Olen kuullut pHenomenal Moussesta jo aikaisemminkin, mutta nyt vasta pääsin sitä itse testailemaan (omani sävyssä dark). Kieltämättä pieni skeptisyys nosti ajatuksissani päätään, kun levitin vaahtoa  ensimmäistä kertaa vartaloni iholle. Voiko rusketus todella pysyä 2-3 viikkoa? Normaalisti Liberatat, kun pysyvät omalla ihollani sen viikon verran… Vaahdosta kuitenkin huomasi heti, että nyt on kyse jostain muusta, kuin perinteisestä itseruskettavasta. Se on väriltään hieman oranssinruskeaa (ei kannata kuitenkaan säikähtää!) ja mielestäni jättää ihon pinnan hieman vaaleammaksi, kuin muut Liberatan vaahdot. Tai ei välttämättä vaaleammaksi, mutta jollain tavalla luonnollisemman sävyiseksi. Tuote kuivuu silmän räpäyksessä ja sen jälkeen voi vaikka oitis pukea vaatteet päälle. Vaahto ei myöskään haise millekään, joten sitäkään ei tarvitse pelätä. Levitykseen kannattaa muuten ehdottomasti käyttää puuhaan tarkoitettua kinnasta, sillä muuten vaahto värjää kämmenpohjat!

Se mikä tämän tuotteen kanssa on nyt erilaista, kuin muiden Liberatojen kanssa on erilainen levitysrutiini. Vaahtoa tulee siis levittää iholle useamman kerran ja ennen ensimmäistä levitystä iho olisi hyvä kuoria. Alla ohjeet tarkempaan levittämiseen.

1. kerta

Levitetään suihkun jälkeen puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 5-24 tuntia ihotyypistä riippuen. Itse annoin vaikuttaa reilusti yli yön yli, eli sanoisin noin 15 tuntia. Jos ihosi ruskettuu huonosti, anna ehdottomasti olla se 24 tuntia jos vaan mitenkään mahdollista!

2.kerta

Kun menet ensimmäisen levityskerran jälkeen suihkuun, älä pese ihoasi suihkusaippualla! Huuhtele iho pelkällä vedellä ja levitä uusi kerros suihkun jälkeen. Jälleen vaikutusaika voi olla 5-24 tuntia. Itse pidin taas noin 15 h.

3.kerta

Ei pakollinen! Tässä kohtaa voi siis jo luovuttaa. :) Ainakin oma ihoni sai hyvän värin jo kahden kerran jälkeen, joten jätin suosiolla kolmannen kerran laittamatta. Jos haluat kuitenkin pelata varman päälle, voit toistaa saman rutiinin vielä kolmannenkin kerran. Täten ainakin varmistetaan se, että pysyvyys on maksimaalinen!

Itse en levittänyt vaahtoa ollenkaan kasvoille, vaan käytän kasvojeni iholle Chanelin itseruskettavaa, tai vastaavasti Vita Liberatan kasvoille tarkoitettua päivettävää seerumia 1-2 kertaa viikossa. Tiedän kuitenkin ihmisiä, jotka käyttävät näitä vaahtoja myös kasvoille, joten lienee makuasioita!

No sitten ne rehelliset mielipiteet tuotteesta… Ensinnäkin levitysrutiini oli mielestäni suhteellisen helppo, vaikka hieman piti laskeskella, että vaikuttaahan rusketus iholla nyt riittävän kauan. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen, täydellinen. Sävy juuri sopivan päivettynyt mutta ei kuitenkaan liian tumma, feikki tai keltainen. Oikeastaan sellainen, kun viikon aurinkolomalta aikaansaadaan. Itse mokasin ensimmäisellä kerralla kuorinnan kanssa, sillä unohdin sen tyystin. Jos haluat lopputuloksesta parhaan mahdollisen, kuori iho.

Itse värin kesto on kuitenkin selkeästi erilainen, kuin muiden rusketustuotteiden kanssa! Oli jännä huomata, kuinka sävy ei huuhtoudu viikossa suihkupesujen myötä pois, vaan ihon pinta on jatkuvasti kevyesti päivettynyt. Itsehän peseydyn siis päivittäin, välillä jopa kaksikin kertaa. Väri pysyi ihollani kahden viikon ajan ikään kuin pikkuhiljaa haalistuen. Koetin syynätä tuota lähtöprosessia kovin tarkkaan ja nämä huomiot tein. Veikkaan, että kolmen viikon rusketus on mahdollista saavuttaa 24 tunnin vaikutusajoilla ja kolmella levityskerralla – ensi kerralla testaan sitä sitten! Kosteutin ihoani muuten näiden kahden viikon ajan erityisellä huolellisuudella, sillä tavallisesti en rasvaa ihoani suihkun jälkeen kuin silloin tällöin. Nyt tein sen joka päivä, sillä halusin ihoni pysyvän mahdollisimman hyvänä.

Ehdottomasti siis maineensa veroinen tuote ja positiivinen yllätys! Kesää kohdenhan tämä on ihan unelma, kun väriä ei tarvitse joka viikko korjailla. Jos muuten heräsi kysymyksiä tähän kyseiseen itseruskettavaan tai muihin Vita Liberatoihin liittyen, vastailen mielelläni?! Olen käyttänyt itseruskettavia jo vuosia ja varmasti kokeillut melkein jokaisen markkinoilla olevan purnukan, joten kokemusta löytyy!

Oikein ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! 

*Vita Liberata saatu blogin kautta testiin.

Itseruskettava mineraalipuuteri

Kasvot ovat se kehon osa josta rusketus lähtee poikkeuksetta ensimmäisenä, tai näin ainakin itselläni. Veikkaan, että tämä johtuu lähinnä siitä, että kasvoja pestään useammin ja muutenkin iho on ohuempaa. Toisaalta voihan kyseessä olla ihan yksilöllinenkin poikkeama? Näin kuitenkin itselläni.  Sama pätee siis ihan auringon tuomaan aitoon rusketukseen tai tekobrunaan. Kroppa hehkuu väriään useita viikkoja mutta kasvot huutavat hyvinkin nopeasti kalpeuttaan -tai ainakin melkein. Käytänkin kasvoihin ir:ää joka toinen tai kolmas päivä ja sen lisäksi vielä Vita Liberatan mineraali bronzeria. Kesällä hieman harvemmin mutta talvella tämä on aikalailla se rytmitys kuukaudesta toiseen.

IMG_2323

Kun sain tämän Liberatan itseruskettavan puuterin ensimmäisen kerran testiin, ajattelin ettei tämä voi toimia. Ihan varmasti iho on kohta laikuilla ja puuteri sotkee kasvot. Toisin kuitenkin kävi ja pikkuhiljaa siitä on tullut meikkipussini vakkarituote! Positiivinen yllätys. Parasta on nimenomaan se, että tämä tekee kasvoihin jatkuvat ”rusketus varjostukset” juuri niihin kohtiin, joihin noita varjostuksia kaivataan. Kuten nyt se leuan alus, poskiluiden aluset ja otsanpielet. Sudinkin puuteria normi aurinkopuuterin sijaan kasvoille ja toisinaan jätän kokoanaan ABH:n contour kitinkin laittamatta. Tämä on nimittäin sävyltäänkin niin hyvä, että eipä tuohon muita varjostusvärejä enää kaivata! Ehkä sipaus kevyempää aurinkopuuteria ja avot, meikki on valmis.

Vahvasti veikkaan, että etenkin kesällä tämä tulee olemaan aivan erinomainen tuote, kun iho on muutenkin päivettynyt ja ilman meikkivoidettakin voi painella menemään. Halutessaan puuteria voi sutia myös koko kasvoille kokonaisvaltaisemman rusketuksen saamiseksi. Itse en ole tuota kikkaa uskaltanut vielä testata mutta olisi kiva joku kerta kokeilla. Myös solisluiden korostaminen päivettyneellä iholla voisi olla aika hauska?! Tämä puuteri pelastaa myös ne päivät, jolloin ei halua meikata ihoaan muuten mutta kaipaa siihen kuitenkin pientä freesausta. Puuterin voi sutia kasvoille vaikka aamulla ja antaa vaikuttaa päivän ajan. Voisin jopa sanoa, että sellainen pikapelastaja niille aamuille, kun peilistä katsoo aave. :D

IMG_2218IMG_2299

Kyseinen puuteri on viralliselta nimeltään Vita Liberata Trystal Mineral (Sunkissed). Se on maailman ensimmäinen astettain ruskettava bronzer ja parhaimmillaan puuterin luvataan luovan iholle jopa viisi päivää kestävän päivetyksen. Se mitä voin itse kyseisen merkin tuotteista sanoa, niin erinomainen laatu. Jokainen kokeilemani tuote on ollut mielettömän hyvää ja kertaakaan en ole joutunut pettymään. Vaikka esimerkiksi Liberatan vaahdot ovat hieman kalliimpia, ovat ne jokaisen pennin arvoisia ja mikä parasta riittoisia. Tämäkin puuteri kestää varmaan ikuisuuden. :)

IMG_2325

Joko te olette testanneet tätä bronzeria vai onko vallan uusi tuote, josta ette ole koskaan kuullutkaan?

*Tuote saatu blogin kautta testiin.