Suosikin paluu: Doven asteittain päivettävä

Dove oli ykkönen mitä tuli päivetyksen ylläpitoon silloin vuosia sitten. Käytin kyseisen merkin asteittain päivettävää viikoittain ihan vaan jo siksi, että se sopi loistavasti opiskelijan budjettiin. Tuolloin purkillinen kieltämättä hupeni aikamoisella tahdilla koska rusketus meni niin överiksi mutta tänä päivänä tilanne on onneksi toinen. Olen päässyt eroon tanorektisista taipumuksistani ja nykyään arvostan enemmän tervettä hehkua kuin tunkkaisen tummaa rusketusta. En myöskään ravaa viikoittain solariumeissa tai muutenkaan koe pakottavaa tarvetta olla jatkuvasti etelästä palanneen värinen.

Siitä huolimatta että suhtaudun päivetykseen nykyään rennommin, en voi kieltää ettenkö pitäisi kevyestä hehkusta iholla. Päivetys saa näyttämään terveemmältä kunhan se on hyvän (ja terveen) maun rajoissa. Käytänkin itseruskettavia sekä asteittain päivettäviä säännöllisesti mutta en nykyään enää viikoittain. Ja itse asiassa itseruskettavia olen käyttänyt nyt taas huomattavasti vähemmän kuin asteittain päivettäviä. En oikeastaan osaa nimetä tuolle mitään sen tarkempaa syytä kuin että asteittain päivettävä on ”huomaamattomampi ja helpompi” tapa, koska väri hiipii iholle hitaasti ja kosteusvoiteen mukana. Itseruskettavat vaahdot ovat toki helppoja ja niitäkin tulen varmasti tässä lähitulevaisuudessa jälleen suosimaan mutta jotenkin nyt arjen tasolla voidemaiset kevyet voiteet ovat vaan olleet miellyttävämpiä.

Mainitsin kulutuspäiväkirja postauksessa aivan ohimennen kuinka ostin viime viikolla pitkästä aikaa tuota nuoruuteni suosikkia Doven asteittain päivettävää. Hakemani Sunkissed merkkinen voide (yksi edullisista suosikeistani) oli Stockalta loppu tai poistettu valikoimista, jonka vuoksi ikään kuin pakon edessä sitten tartuin Doveen. Muistan miettineeni, uskallanko ostaa tuotetta koska aikanaan kyllästyin siihen niin totaalisesti! Hieman arkaillen siis lähdinkin voidetta kokeilemaan ja levitin sen yötä vasten hieman ennen kuin menin vuoteeseen. Yllätys oli kuitenkin jo levitysvaiheessa positiivinen, sillä voide ei haissut ällöttävältä saatikka jäänyt iholle nahkeaksi. Kevyt voide kuivui hyvin nopeasti eikä aamullakaan ollut sitä itseruskettavalle tyypillistä hajua. Aamulla peiliin katsoessani olin kevyesti saanut väriä mutta päätin pitkittää suihkua iltapäivään, jotta voide ehtii vielä kehittyä. Iltapäivällä aloinkin jo sitten muistuttaa  etelästä palannutta ja muistan kuinka laitoin ystävällenikin kuvan jaloistani, joissa oli aivan ihana päivetys!

Moni varmasti epäilee asteittain päivettäviä juuri sen suhteen, että tuleeko niistä riittävästi väriä. Oma kokemukseni on, että kyllä ne samalla tavalla ruskettavat mutta ehkä hieman hitaammin. Etenkin tämän Doven päivettävän kanssa on tärkeää, että voide saa vaikuttaa iholla riittävän kauan. Kahdeksan tuntia on ainakin omalle iholleni liian vähän jos oikeasti haluan, että värisävy näkyykin jossain. Siispä suositukseni on, että voide kannattaa levittää iholle esimerkiksi kuuden aikaan illalla ja antaa siitä eteenpäin vaikuttaa aamuun saakka. Mitä pidempi vaikutusaika, sitä parempi lopputulos. Myös värisävyksi kannattaa ehdottomasti valita se ”tummalle iholle” tarkoitettu Dove, sillä tuo ei todellakaan tee lopputuloksesta luonnottoman tummaa!

Asteittain päivettävää voi huolella käyttää useampanakin päivänä viikossa ikään kuin kosteusvoiteen tavoin. Toki välillä kannattaa muistaa kuoria iho ettei rusketus kerrostu ikävästi. Nyt kyllä täytyy myöntää, että vanha suosikki on palannut kylpyhuoneeseen ja kesällä tämä kevyt kosteusvoide tulee olemaan kovassa käytössä! Loistava tuote myös reissun jälkeisen päivetyksen ylläpitoon jos sellaiselle on tarvetta.

Onko muilla kokemuksia Doven asteittain päivettävästä? 

 

Kestävä rusketus ilman aurinkoa

Vaikka en nykyään enää olekaan niin tarkka päivetyksestä, kun nuorempana olin, pidän silti kevyesti ruskettuneesta ihonväristä. Se nyt vaan näyttää terveemmältä ja imartelee mielestäni kenen tahansa kasvoja ja kehoa. Talvella on toki aikoja etten jaksa kovin usein itseruskettavilla läträtä, mutta kyllä suhteellisen säännöllisesti niitä kuitenkin käytän. Kesällä päivetystä tulee ylläpidettyä tarkemmin, sillä vaatteet vähenevät. Nyt, kun kevät tekee tuloaan, ovat rusketusjutut luonnollisestikin taas ajankohtaisempia.

Itselleni on ollut jo aika pitkään selvää, etten solariumeissa enää ravaa tai muutenkaan altista ihoani hurjasti auringolle. Tietenkin muutaman kerran kesässä on kiva käydä rannalla ja lomareissulla loikoilla vähän auringossakin, mutta yleisesti ottaen sellainen into auringonpalvontaan on viime vuosina onneksi kadonnut. Kun ikää tulee lisää, sitä miettii eri tavalla niitä auringon haittavaikutuksia ja itse ainakin tahdon suojella varsinkin herkkää kasvojen ihoa. Onneksi on siis olemassa itseruskettavat! Veikkaan, että ovat muuten huomattavasti trendikkäämpi vaihtoehto, kuin likaisessa solariumissa makaaminen. ;)

Tänä päivänä itseruskettavat ovat niin kehittyneitä, ettei keltaista lopputulosta tarvitse enää pelätä. Itsehän olen suosinut jo pitkään Vita Liberataa ja kokeillut merkin lähes jokaista tuotetta. Kaksi pitkäaikaista suosikkiani ovat kosteuttava & väritön itseruskettava voide (Fabulous Untinted Lotion Gradual), sekä sävytetty vaahtomainen itseruskettava (Fabulous Tinted Mousse Dark). Värittömällä voiteella saat ihanan sävyn iholle parissa päivässä ja samalla ihosi saa kosteutusta voiteen avulla. Vaahtomainen tuote taas antaa heti väriä pintaan ja syvenee siitä vielä kivasti päivän/yön mittaan. Tätä käytän aina jos tarvitsen nopean värin esimerkiksi saman päivän illaksi! Tämä kaksikko on nyt kuitenkin saanut rinnalleen aivan uuden kilpailijan, sillä sain taannoin blogin kautta testiin Liberatan itseruskettavan, joka lupaa iholle 2-3 viikon rusketuksen – VAU.

Kyseessä on pHenomenal Mousse, jonka salaisuus on pHenO2 teknologia. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että edellä mainitsemani teknologia luovuttaa hiljalleen ihollasi DHA:ta (rasvahappo), jolloin rusketuksen kesto pidentyy. Moisture Lock teknologia taas ikään kuin lukitsee kosteuden iholle ja täten rusketus pysyy kauniina vaikka ihosolukko uudistuukin. Tulipas monta erikoista termiä, mutta siinä nyt pääpointit sille miksi tämä on erilainen, kuin sarjan muut vaahtomaiset itseruskettavat.

Olen kuullut pHenomenal Moussesta jo aikaisemminkin, mutta nyt vasta pääsin sitä itse testailemaan (omani sävyssä dark). Kieltämättä pieni skeptisyys nosti ajatuksissani päätään, kun levitin vaahtoa  ensimmäistä kertaa vartaloni iholle. Voiko rusketus todella pysyä 2-3 viikkoa? Normaalisti Liberatat, kun pysyvät omalla ihollani sen viikon verran… Vaahdosta kuitenkin huomasi heti, että nyt on kyse jostain muusta, kuin perinteisestä itseruskettavasta. Se on väriltään hieman oranssinruskeaa (ei kannata kuitenkaan säikähtää!) ja mielestäni jättää ihon pinnan hieman vaaleammaksi, kuin muut Liberatan vaahdot. Tai ei välttämättä vaaleammaksi, mutta jollain tavalla luonnollisemman sävyiseksi. Tuote kuivuu silmän räpäyksessä ja sen jälkeen voi vaikka oitis pukea vaatteet päälle. Vaahto ei myöskään haise millekään, joten sitäkään ei tarvitse pelätä. Levitykseen kannattaa muuten ehdottomasti käyttää puuhaan tarkoitettua kinnasta, sillä muuten vaahto värjää kämmenpohjat!

Se mikä tämän tuotteen kanssa on nyt erilaista, kuin muiden Liberatojen kanssa on erilainen levitysrutiini. Vaahtoa tulee siis levittää iholle useamman kerran ja ennen ensimmäistä levitystä iho olisi hyvä kuoria. Alla ohjeet tarkempaan levittämiseen.

1. kerta

Levitetään suihkun jälkeen puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 5-24 tuntia ihotyypistä riippuen. Itse annoin vaikuttaa reilusti yli yön yli, eli sanoisin noin 15 tuntia. Jos ihosi ruskettuu huonosti, anna ehdottomasti olla se 24 tuntia jos vaan mitenkään mahdollista!

2.kerta

Kun menet ensimmäisen levityskerran jälkeen suihkuun, älä pese ihoasi suihkusaippualla! Huuhtele iho pelkällä vedellä ja levitä uusi kerros suihkun jälkeen. Jälleen vaikutusaika voi olla 5-24 tuntia. Itse pidin taas noin 15 h.

3.kerta

Ei pakollinen! Tässä kohtaa voi siis jo luovuttaa. :) Ainakin oma ihoni sai hyvän värin jo kahden kerran jälkeen, joten jätin suosiolla kolmannen kerran laittamatta. Jos haluat kuitenkin pelata varman päälle, voit toistaa saman rutiinin vielä kolmannenkin kerran. Täten ainakin varmistetaan se, että pysyvyys on maksimaalinen!

Itse en levittänyt vaahtoa ollenkaan kasvoille, vaan käytän kasvojeni iholle Chanelin itseruskettavaa, tai vastaavasti Vita Liberatan kasvoille tarkoitettua päivettävää seerumia 1-2 kertaa viikossa. Tiedän kuitenkin ihmisiä, jotka käyttävät näitä vaahtoja myös kasvoille, joten lienee makuasioita!

No sitten ne rehelliset mielipiteet tuotteesta… Ensinnäkin levitysrutiini oli mielestäni suhteellisen helppo, vaikka hieman piti laskeskella, että vaikuttaahan rusketus iholla nyt riittävän kauan. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen, täydellinen. Sävy juuri sopivan päivettynyt mutta ei kuitenkaan liian tumma, feikki tai keltainen. Oikeastaan sellainen, kun viikon aurinkolomalta aikaansaadaan. Itse mokasin ensimmäisellä kerralla kuorinnan kanssa, sillä unohdin sen tyystin. Jos haluat lopputuloksesta parhaan mahdollisen, kuori iho.

Itse värin kesto on kuitenkin selkeästi erilainen, kuin muiden rusketustuotteiden kanssa! Oli jännä huomata, kuinka sävy ei huuhtoudu viikossa suihkupesujen myötä pois, vaan ihon pinta on jatkuvasti kevyesti päivettynyt. Itsehän peseydyn siis päivittäin, välillä jopa kaksikin kertaa. Väri pysyi ihollani kahden viikon ajan ikään kuin pikkuhiljaa haalistuen. Koetin syynätä tuota lähtöprosessia kovin tarkkaan ja nämä huomiot tein. Veikkaan, että kolmen viikon rusketus on mahdollista saavuttaa 24 tunnin vaikutusajoilla ja kolmella levityskerralla – ensi kerralla testaan sitä sitten! Kosteutin ihoani muuten näiden kahden viikon ajan erityisellä huolellisuudella, sillä tavallisesti en rasvaa ihoani suihkun jälkeen kuin silloin tällöin. Nyt tein sen joka päivä, sillä halusin ihoni pysyvän mahdollisimman hyvänä.

Ehdottomasti siis maineensa veroinen tuote ja positiivinen yllätys! Kesää kohdenhan tämä on ihan unelma, kun väriä ei tarvitse joka viikko korjailla. Jos muuten heräsi kysymyksiä tähän kyseiseen itseruskettavaan tai muihin Vita Liberatoihin liittyen, vastailen mielelläni?! Olen käyttänyt itseruskettavia jo vuosia ja varmasti kokeillut melkein jokaisen markkinoilla olevan purnukan, joten kokemusta löytyy!

Oikein ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! 

*Vita Liberata saatu blogin kautta testiin.