6 vinkkiä täydellisen purkkirusketuksen loihtimiseen

Olen pelaillut itseruskettavilla oikeastaan niin kauan kuin muistan. On ollut jos jonkinlaista kokeilua – niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Viime vuodet on menty kuitenkin enemmänkin siellä onnistumisien puolella, sillä nykyään itseruskettavat ovat sen verran kehittyneitä. Rohkenisinkin väittää, ettei kovin monella tuotteella voi totaalisesti epäonnistua, ellei itse tee jotain väärin jo levitysvaiheessa. Tuo epäonnistumisen pelko on monella kuitenkin suuri ja esimerkiksi ennen tärkeää iltaa ei ehkä uskalleta hakea väriä purkista vaikka haluttaisiinkin. Juuri tuo onkin painava syy sille, miksi halusin tämän postauksen kirjoittaa ja jakaa ne omat vinkit onnistuneeseen itseruskettavan käyttöön. Homman kun voi oppia kuten minkä tahansa taidon, joten jos lukeudut heihin jotka suorastaan pelkäävät itseruskettavia, niin luehan tämä postaus huolella läpi ja kerää konkarin vinkit talteen!

Valitse laadukkaat tuotteet

Aivan ensimmäisenä haluan mainita itseruskettavien laadun tärkeydestä. En missään nimessä sano, että kalliilla saa laatua tässä tapauksessa, sillä itsellänikin on vartalon itseruskettava suosikkeja todella laajalla hintahaarukalla. Tärkeintä onkin tuotteiden laatu – hinnasta viis. Itse pidän kuitenkin eniten sekä voidemaisista asteittain päivettävistä, että vaahtoavista tehokkaammista ruskettajista. Uusimpina suosikkeina Vita Liberatan huhtikuussa markkinoille saapuvat orgaaniset vaahtoavat rusketusvedet, joista tummempi sävy on ollut käytössäni jo muutamaankin otteeseen. Vita Liberata merkkinä on ollut jo pitkään yksi suosikeistani nimenomaan laadun ja lopputuloksensa puolesta, jonka vuoksi sitä brändinä voin lämmöllä suositella! Myös For All My Eternity, St. Moriz, Sunkissed sekä Evolve ovat vartalon itseruskettavien aatelistoa ja tuotteita, joiden avulla onnistut varmasti.

Laatu näkyy mielestäni itseruskettavan värisävyssä, kuivumisnopeudessa, helppoudessa, laikuttomuudessa sekä tuoksussa. Jos haluat hyvän lopputuloksen, en suosittele ostamaan mitä tahansa purkkia summan mutikassa vaan kuuntelemaan muiden suosituksia. Tuote kannattaa myöskin valita sen oman ihon värisävyn mukaan, eli jos hipiäsi on todella vaalea, älä ihmeessä ota sitä tumminta värisävyä. Mieluummin lähtee liikkeelle miedomman tuotteen voimin ja lisää sitä sitten vaikka pariinkin otteeseen jos lopputuloksesta ei tule riittävän tumma.

Kuori vartalon iho (ja sheivaa)

Kun oikea tuote on valittu, on aika aloittaa rusketusprosessi. Jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen, kannattaa vartalon iho aina kuoria ennen levitystä. Etenkin näin keväällä, kun iho on ehkä kalansuomuilla kuivuudesta, on kuorinta todella tärkeää jotta lopputuloksesta tulee onnistunut. Itse en todellakaan aina kuori ihoa mutta ihoni ei olekaan erityisen kuiva. Tässä kannattaa siis miettiä sitä omaa ihotyyppiä ja sen tarpeita. Jos olet aloitteleva itseruskettavien käyttäjä, kuori ihmeessä sillä mitään et siinä ainakaan menetä! Myös sheivaamista suosittelen – tai no itse en osaisi levittää itseruskettavaa sänkisille säärille. Mielestäni tasainen lopputulos syntyy tasaisesta ihosta jossa ei ole myöskään karvoja.

Kosteuta iho jos tarve vaatii

Jos levität ihollesi vaahtoavan itseruskettavan, saattaa ihon kosteuttaminen tavallisella kosteusvoiteella ennen vaahdon levitystä olla tarpeen. Pidä kuitenkin noiden kahden toimenpiteen välillä pieni väli jotta voide ehtii kuivumaan ihoon eikä rullaudu sitten vaahdon mukana pois. Jos taas käytät asteittain päivettävää kosteusvoidetta, järkikin sen varmasti sanoo, ettei ihoa tarvitse enää erikseen kosteuttaa. Se että levität itseruskettavan voiteen huolella ihollesi riittää. Tässäkin kannattaa tietenkin huomioida se oman ihon kunto, eli kuivaa ihoa tulee kosteuttaa enemmän jotta niitä mahdollisia laikkuja ei synny. Etenkin kyynärpäät kannattaa voidella etukäteen jos yhtään pelkäät, että ne ovat kuivat ja saattaisivat imaista väriä enemmän.

Levitä väri kintaan avulla

Itse en käytä kinnasta voidemaisten tuotteiden kanssa mutta vaahtojen kanssa kyllä. Tiedän kuitenkin, että osa suosii kinnasta aina, joten mitään oikeaa tai väärää sääntöä tähänkään asiaan ei ole. Vaahtojen kanssa kinnas on kuitenkin aivan ehdoton jotta lopputuloksesta tulee tasainen ja et vahingossakaan värjää käsiäsi tummiksi. Itse aloitan itseruskettavan levityksen aina alhaalta ylöspäin ja levitän väriä iholle pyörivin liikkein. Aivan viimeisenä värjään kämmenselät, jonka jälkeen välttelen käsien pesua. Suoritan toimenpiteen aina yötä vasten, jolloin on helpoin välttää käsien pesua ja veden kanssa tekemisissä olemista.

Anna vaikuttaa yön yli

Kuten tosiaan mainittu, käytän itseruskettavaa aina yötä vasten. Yöllä pesemme niitä käsiämme mahdollisimman vähän ja ylipäänsä emme altista ihoamme vaatteiden hankaukselle jolloin lopputuloskin on mukavan tasainen. Useimmiten käyn sitten aamulla pikaisessa suihkussa ilman, että pesen ihoani saippualla mutta valutan ns. itseruskettavan tuoksun varmasti pois iholtani. Tätä en kuitenkaan tee aina ja esimerkiksi näiden Vita Liberatan uusien Invisi rusketusvesien kanssa en ole kokenut suihkukäyntiä välttämättömäksi koska hajua ei ole syntynyt. Jos haluat suojella lakanoitasi itseruskettavan värjäytymiltä, niin käytä tummia lakanoita mutta rehellisyyden nimissä, mainitsemieni tuotteiden kanssa tuo ”laikkuuntuminen” on todella vähäistä. Toki tämäkin on sidoksissa siihen, kuinka paljon yöllä hikoilet ja miten paljon ennen nukkumaanmenoa olet tuotteen ihollesi levittänyt.

Käytä maltillisella tahdilla

Itse levitän vain ani harvoin päivetyksen päälle heti seuraavana päivänä uutta kerrosta. Värin ylläpito ei siis tarkoita sitä, että itseruskettavaa lisäillään jatkuvasti, vaan voit ylläpitää kaunista värisävyä esimerkiksi asteittain päivettävällä tai vaikka ihan pelkällä kosteusvoiteella. Näitä näkee valitettavan usein, että itseruskettavaa on kerrostettu ja lopputulos on aivan liian tumma sekä röpelöinen etenkin kyynärvarsien sisäpuolelta, josta hikoilemme. Suosittelenkin levittelemään itseruskettavaa maltillisella tahdilla, jolloin olet aina kauniin värinen. Kun et kerrosta väriä, ei se myöskään lähde iholta laikukkaasti vaan ainoastaan kuluu pesussa pois. Mainitsemieni brändien tuotteissa on parasta se, että ne eivät lähde laikukkaasti pois iholta, vaan väri ikään kuin haihtuu ja kuluu veden mukana pois.

Siinä kuusi vinkkiäni, joita noudattamalla itsensä ruskettaminen keinotekoisesti onnistuu todella helposti. Nykyään tuotteet ovat muutenkin niin kehittyneitä, että täytyy olla kyllä aika surkea itseruskettava jos aamulla näytät seepralta. En itse asiassa edes usko, että tuollaisia tuotteita on markkinoilla enää kovinkaan paljon mutta jos haluat varmistua siinä, että onnistut, niin valitse jokin jo mainitsemistani tuotemerkeistä. Itse pidän henkilökohtaisesti todella paljon vaahdoista mutta samaan aikaan talvisin on ihanaa ruskettaa itseään asteittain päivettävillä, jolloin se ihon kosteutus tulee siinä samalla. Ja jos tosiaan sitä luonnonmukaisuutta janoaa, niin Evolven asteittain päivettävä ja nämä Liberatan uudet luonnonmukaiset rusketusvedet kannattaa laittaa testiin!

Tykkäättekö te käyttää itseruskettavia? Löytyykö kenties jotain suosikkia jonka puolesta liputatte vuodesta toiseen?

 

*Tuote sponsoroitu

Kasvojen itseruskettavat vertailussa

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt kun päivä on alkanut jälleen pitenemään ja valon määrä lisääntyy jatkuvasti, on sitä suorastaan hätkähtänyt omaa kalpeuttaan. Vaikka talvisinkin suosin itseruskettavia, en kuitenkaan ole niiden suhteen yhtä säntillinen mitä olen valoisampaan vuodenaikaan. Kun vaatteet vähenevät paljastuu enemmän ihoa ja sen myötä on kiva ylläpitää hieman päivettyneempää ilmettä. Myös kasvot kaipaavat väriä ja vaikka tämä jakaakin mielipiteitä, on terve hehku kasvojen iholla mielestäni todella kaunis. Koska kasvojen iho on herkempi kuin vartalon, olen aika tarkka siitä, millaisia itseruskettavia kasvoillani suosin. Tuotteiden tuleekin olla laadukkaita ja ihoa helliviä, joiden avulla päivetyksestä tulee tasainen eikä laikukas.

ECO BY SONYA – FACE TAN WATER -itseruskettava kasvovesi

Arvosana 9,5 /10

Tämä *Eco By Sonya itseruskettava kasvovesi on ollut yksi suosikeistani jo pitkään. Jos oikein muistelen, taisin saada ensimmäisen pullon testiin viime kesänä, jonka jälkeen kyseinen tuote on todella koukuttanut. Vaikka näin talvella olen tosiaan ollut itseruskettavien suhteen hieman laiskempi, on tämä ollut se ruskettaja, jota olen käyttänyt eniten. Parasta tuotteessa on sen koostumus (kasvovesi), värisävy, imeytymisnopeus, pullon koko sekä luonnonmukaisuus. Tuote on siis todella helppo levittää iholle vanulapun avulla ja se imeytyy yhtä nopeasti kuin tavallinenkin kasvovesi. Itse tykkään käyttää kasvoveden päällä vielä ravitsevaa päivä- tai yövoidetta jotta kosteustasapaino säilyy. Pullon koko on se lentokoneystävällinen 100 ml, jolloin se meneekin helposti käsimatkatavaroissa ja on kätevä ottaa reissuun mukaan. Luonnonmukaisuudesta tietenkin vielä plussaa, sillä itse ainakin tykkään tänä päivänä suosia jatkuvasti enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa sekä luonnonmukaisempia ihonhoitotuotteita.

Jos jotain miinusta, niin antaisin pienen miinuksen suhteellisen korkeasta hinnasta vaikkakin tämä tuote on kieltämättä erittäin pitkäkestoinen. Itselläni on se ensimmäinen pullo edelleen käytössä ja siitä on suunnilleen puolet jäljellä. Toinen pieni miinus siitä, että kasvovesi vaatii melkein väistämättäkin päälle jonkun voiteen jotta tunne iholla on miellyttävä. Kotiolosuhteissahan tuo ei siis haittaa mutta jos mietitään vaikka reissua, tarkoittaa se yhden ylimääräisen purkin mukaan ottamista verrattuna siihen, että itseruskettavassa olisi mukana ne ihoa kosteuttavat voidemaiset ominaisuudet. Tästä huolimatta tämä on tosiaan se oma suosikkini ja tuotteen arvosana sen mukainen.

CHOCOLATE SUN – COCOA ILLUME SUNLESS TANNING GEL -itseruskettava geeli

Arvostelu 8,5 /10

Uusin tulokas kasvojen itseruskettavissa on *Chocolate Sun merkin tummempi geelimäinen itseruskettava. Merkki on itselleni uusi tuttavuus ja tämä tuote se ensimmäinen heiltä koskaan kokeilemani. Yleisesti ottaen en oikein pidä geelimäisistä itseruskettavista, koska niillä aikaan saa niin herkästi laikkuja. Tämä luonnollinen tuote painii kuitenkin aivan eri sarjassa ja yllätys itseruskettavan suhteen on ollut positiivinen!

Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut rehellisesti sanottuna erityisen positiivinen. Levitin geelin iholleni illalla kasvojen kuorinnan jälkeen, jolloin iho tuntui suoraan sanottuna todella kiristävältä ja kuivalta. Geeli siis sisältää aloeta jonka vuoksi ihossa on tuota mainitsemaani kireyden tunnetta – ikään kuin levittäisit ihollesi jonkun naamion joka kuivuessaan alkaa kiristämään. Toisella kokeilukerralla päätin olla kuorimatta ihoani ennen levitystä ja suoritin pelkän puhdistusmaidolla puhdistuksen. Levityksen jälkeen iho ei enää huutanutkaan kuivuutta ja kireyttä, vaan tuote kuivui kasvoille nopeasti, jonka jälkeen jo levitinkin sen päälle kosteusvoiteen. Tärkeä huomio jonka siis tein on, että tämän tuotteen kanssa ei etenkään talvella kannata ihoa kuoria, sillä muuten kiristävyyden tunne saattaa olla aika rajukin. Lopputulos jonka tällä geelillä aikaan saa on varmaan se mikä teitäkin kiinnostaa eniten, eli se on tasainen ja kaunis. Vaikka itselläni on käytössä geeleistä se tummempi versio, on lopputulos silti nätti eikä missään nimessä liian tumma. Iho tuntuu tuotteen jälkeen myös todella pehmeältä ja mikä ihaninta, tämä ei tuki ihohuokosia ja sen suorastaan tuntee!

Plussaa siis kauniista värisävystä, luonnonmukaisuudesta ja nopeasta värisävyn kehittymisestä kun taas miinusta ehkä kuitenkin siitä geelimäisyydestä. Vaikka tuote on ihana silloin kun sitä käyttää oikein, niin kyllä silti sanoisin, että itse pidän enemmän kasvovesimäisestä tai voidemaisesta itseruskettavasta. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja voisin kuvitella, että tämä itseruskettava on aivan loistava rasvoittuvan sekä sekaihon päivettämiseen!

CHANEL – SOLEIL IDENTITÉ -itseruskettava voide

Arvostelu 9+/10

Se pisimpään käytössäni ollut itseruskettava on Chanelin Soleil Identité sävyssä Intense bronze (kahdesta värisävystä tummempi). Tämä tuote taitaa löytyä jo useamman ystävänikin kaapista, sillä niin hyvät myyntipuheet olen sille pitänyt! Chanel on tietenkin luksusta ja sen vuoksi itseruskettavanakin tuote on täydellisen värisävyn antava sekä iholla hoitava. Tätä voi rohkeasti käyttää kasvojen iholla aivan sellaisenaan ilman, että tarvitsisi pelätä riittääkö kosteutus. Käytänkin tuotetta usein juuri yövoiteen korvikkeena, jolloin herään aamulla kuin olisin Karibialla yön aikana piipahtanut! Väri on siis todellakin kaunis ja intensiivinen eikä laikkuja ole mahdollista aikaansaada ellei ole aivan surkea rähmäkäpälä.

Miinusta taas annan korkeasta hinnasta, joka tosin tässäkin tapauksessa maksaa itsensä takaisin. Tuote on todella riittoisaa sillä sitä ei tarvitse käyttää monena päivänä viikossa koska värisävy pysyy iholla kauniisti useamman päivän ajan. Ostan itse tätä aina tax-freesta jolloin hinta ei kirpaise samalla tavalla, sillä siellä se pyörii jossain vähän vajaassa 30 eurossa. Ehkä pieni miinus myös tuoksusta joka on alkanut itseäni vähän ällöttämään. Tuoksu ei siis ole missään nimessä paha vaan sellainen auringon ja biitsin sekoitus mutta vuosia tuotetta käyttäneenä olen siihen kenties vähän kyllästynyt? Sekoitankin voidetta usein yövoiteeseen, jolloin toinen voide peittoaa tuon tuoksun ja se muuttuu miedommaksi.

Siinä tosiaan ne minun kaapistani löytyvät kasvojen itseruskettavat, joita voin suositella. Kuten saatoitte huomata, mikään ei saanut surkeita arvosteluja koska huonoja tuotteita en suostu kasvoillani käyttämään. Itseruskettavienkin suhteen on kyse aika paljon makuasioista ja etenkin silloin, kun tuotetta käytetään kasvojen ihoon korostuvat ne omat mieltymykset.

Toivottavasti tästä oli teille apua ja rohkenette kokeilla kenties teille uusia tuotteita! Vaikka olenkin suosikkini löytänyt, olen minäkin edelleen avoin uusille kokeiluille eli jos teillä on joku oma ehdoton ykköstuote, jota voitte kasvojen itseruskettavista suositella, niin kuulen oikein mielelläni?

Aurinkoa sunnuntaihin!

 

*Tuote sponsoroitu