Kasvojen itseruskettavat vertailussa

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt kun päivä on alkanut jälleen pitenemään ja valon määrä lisääntyy jatkuvasti, on sitä suorastaan hätkähtänyt omaa kalpeuttaan. Vaikka talvisinkin suosin itseruskettavia, en kuitenkaan ole niiden suhteen yhtä säntillinen mitä olen valoisampaan vuodenaikaan. Kun vaatteet vähenevät paljastuu enemmän ihoa ja sen myötä on kiva ylläpitää hieman päivettyneempää ilmettä. Myös kasvot kaipaavat väriä ja vaikka tämä jakaakin mielipiteitä, on terve hehku kasvojen iholla mielestäni todella kaunis. Koska kasvojen iho on herkempi kuin vartalon, olen aika tarkka siitä, millaisia itseruskettavia kasvoillani suosin. Tuotteiden tuleekin olla laadukkaita ja ihoa helliviä, joiden avulla päivetyksestä tulee tasainen eikä laikukas.

ECO BY SONYA – FACE TAN WATER -itseruskettava kasvovesi

Arvosana 9,5 /10

Tämä *Eco By Sonya itseruskettava kasvovesi on ollut yksi suosikeistani jo pitkään. Jos oikein muistelen, taisin saada ensimmäisen pullon testiin viime kesänä, jonka jälkeen kyseinen tuote on todella koukuttanut. Vaikka näin talvella olen tosiaan ollut itseruskettavien suhteen hieman laiskempi, on tämä ollut se ruskettaja, jota olen käyttänyt eniten. Parasta tuotteessa on sen koostumus (kasvovesi), värisävy, imeytymisnopeus, pullon koko sekä luonnonmukaisuus. Tuote on siis todella helppo levittää iholle vanulapun avulla ja se imeytyy yhtä nopeasti kuin tavallinenkin kasvovesi. Itse tykkään käyttää kasvoveden päällä vielä ravitsevaa päivä- tai yövoidetta jotta kosteustasapaino säilyy. Pullon koko on se lentokoneystävällinen 100 ml, jolloin se meneekin helposti käsimatkatavaroissa ja on kätevä ottaa reissuun mukaan. Luonnonmukaisuudesta tietenkin vielä plussaa, sillä itse ainakin tykkään tänä päivänä suosia jatkuvasti enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa sekä luonnonmukaisempia ihonhoitotuotteita.

Jos jotain miinusta, niin antaisin pienen miinuksen suhteellisen korkeasta hinnasta vaikkakin tämä tuote on kieltämättä erittäin pitkäkestoinen. Itselläni on se ensimmäinen pullo edelleen käytössä ja siitä on suunnilleen puolet jäljellä. Toinen pieni miinus siitä, että kasvovesi vaatii melkein väistämättäkin päälle jonkun voiteen jotta tunne iholla on miellyttävä. Kotiolosuhteissahan tuo ei siis haittaa mutta jos mietitään vaikka reissua, tarkoittaa se yhden ylimääräisen purkin mukaan ottamista verrattuna siihen, että itseruskettavassa olisi mukana ne ihoa kosteuttavat voidemaiset ominaisuudet. Tästä huolimatta tämä on tosiaan se oma suosikkini ja tuotteen arvosana sen mukainen.

CHOCOLATE SUN – COCOA ILLUME SUNLESS TANNING GEL -itseruskettava geeli

Arvostelu 8,5 /10

Uusin tulokas kasvojen itseruskettavissa on *Chocolate Sun merkin tummempi geelimäinen itseruskettava. Merkki on itselleni uusi tuttavuus ja tämä tuote se ensimmäinen heiltä koskaan kokeilemani. Yleisesti ottaen en oikein pidä geelimäisistä itseruskettavista, koska niillä aikaan saa niin herkästi laikkuja. Tämä luonnollinen tuote painii kuitenkin aivan eri sarjassa ja yllätys itseruskettavan suhteen on ollut positiivinen!

Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut rehellisesti sanottuna erityisen positiivinen. Levitin geelin iholleni illalla kasvojen kuorinnan jälkeen, jolloin iho tuntui suoraan sanottuna todella kiristävältä ja kuivalta. Geeli siis sisältää aloeta jonka vuoksi ihossa on tuota mainitsemaani kireyden tunnetta – ikään kuin levittäisit ihollesi jonkun naamion joka kuivuessaan alkaa kiristämään. Toisella kokeilukerralla päätin olla kuorimatta ihoani ennen levitystä ja suoritin pelkän puhdistusmaidolla puhdistuksen. Levityksen jälkeen iho ei enää huutanutkaan kuivuutta ja kireyttä, vaan tuote kuivui kasvoille nopeasti, jonka jälkeen jo levitinkin sen päälle kosteusvoiteen. Tärkeä huomio jonka siis tein on, että tämän tuotteen kanssa ei etenkään talvella kannata ihoa kuoria, sillä muuten kiristävyyden tunne saattaa olla aika rajukin. Lopputulos jonka tällä geelillä aikaan saa on varmaan se mikä teitäkin kiinnostaa eniten, eli se on tasainen ja kaunis. Vaikka itselläni on käytössä geeleistä se tummempi versio, on lopputulos silti nätti eikä missään nimessä liian tumma. Iho tuntuu tuotteen jälkeen myös todella pehmeältä ja mikä ihaninta, tämä ei tuki ihohuokosia ja sen suorastaan tuntee!

Plussaa siis kauniista värisävystä, luonnonmukaisuudesta ja nopeasta värisävyn kehittymisestä kun taas miinusta ehkä kuitenkin siitä geelimäisyydestä. Vaikka tuote on ihana silloin kun sitä käyttää oikein, niin kyllä silti sanoisin, että itse pidän enemmän kasvovesimäisestä tai voidemaisesta itseruskettavasta. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja voisin kuvitella, että tämä itseruskettava on aivan loistava rasvoittuvan sekä sekaihon päivettämiseen!

CHANEL – SOLEIL IDENTITÉ -itseruskettava voide

Arvostelu 9+/10

Se pisimpään käytössäni ollut itseruskettava on Chanelin Soleil Identité sävyssä Intense bronze (kahdesta värisävystä tummempi). Tämä tuote taitaa löytyä jo useamman ystävänikin kaapista, sillä niin hyvät myyntipuheet olen sille pitänyt! Chanel on tietenkin luksusta ja sen vuoksi itseruskettavanakin tuote on täydellisen värisävyn antava sekä iholla hoitava. Tätä voi rohkeasti käyttää kasvojen iholla aivan sellaisenaan ilman, että tarvitsisi pelätä riittääkö kosteutus. Käytänkin tuotetta usein juuri yövoiteen korvikkeena, jolloin herään aamulla kuin olisin Karibialla yön aikana piipahtanut! Väri on siis todellakin kaunis ja intensiivinen eikä laikkuja ole mahdollista aikaansaada ellei ole aivan surkea rähmäkäpälä.

Miinusta taas annan korkeasta hinnasta, joka tosin tässäkin tapauksessa maksaa itsensä takaisin. Tuote on todella riittoisaa sillä sitä ei tarvitse käyttää monena päivänä viikossa koska värisävy pysyy iholla kauniisti useamman päivän ajan. Ostan itse tätä aina tax-freesta jolloin hinta ei kirpaise samalla tavalla, sillä siellä se pyörii jossain vähän vajaassa 30 eurossa. Ehkä pieni miinus myös tuoksusta joka on alkanut itseäni vähän ällöttämään. Tuoksu ei siis ole missään nimessä paha vaan sellainen auringon ja biitsin sekoitus mutta vuosia tuotetta käyttäneenä olen siihen kenties vähän kyllästynyt? Sekoitankin voidetta usein yövoiteeseen, jolloin toinen voide peittoaa tuon tuoksun ja se muuttuu miedommaksi.

Siinä tosiaan ne minun kaapistani löytyvät kasvojen itseruskettavat, joita voin suositella. Kuten saatoitte huomata, mikään ei saanut surkeita arvosteluja koska huonoja tuotteita en suostu kasvoillani käyttämään. Itseruskettavienkin suhteen on kyse aika paljon makuasioista ja etenkin silloin, kun tuotetta käytetään kasvojen ihoon korostuvat ne omat mieltymykset.

Toivottavasti tästä oli teille apua ja rohkenette kokeilla kenties teille uusia tuotteita! Vaikka olenkin suosikkini löytänyt, olen minäkin edelleen avoin uusille kokeiluille eli jos teillä on joku oma ehdoton ykköstuote, jota voitte kasvojen itseruskettavista suositella, niin kuulen oikein mielelläni?

Aurinkoa sunnuntaihin!

 

*Tuote sponsoroitu

Edullinen asteittain päivettävä

Itselleni päivetys on ympäri vuotuinen juttu. Haluan, että ihoni on aina edes pienesti ruskettunut ja sen vuoksi suosinkin paljon itseruskettavia. Dubain jälkeen iholla koreilee edelleen bikinirajat mutta silti tahdon ylläpitää kevyttä väriä vartalollani ja itseruskettavat ovatkin nyt taas käytössä. Talvisin tykkään suosia voidemaisia ruskettajia, koska iho on kuivempi ja voidemainen tuote nyt vaan tuntuu kylmillä ilmoilla jotenkin ihoystävällisemmältä. Tällä hetkellä käytössä onkin edullinen vaihtoehto, joka oli muuten aivan sattuman varainen löytö taannoiselta Stockan vierailulta!

sunkissedsunkissed

En tiedä onko moni kuullut koskaan merkistä Sunkissed, mutta itse en tosiaan ollut ennen kuin riskillä nappasin purkin tuossa taannoin Stockmannilta matkaani. Menin alun perin ostamaan vanhaa suosikkiani Vita Liberatan asteittain päivettävää, kun sen paikka hyllyllä tietenkin ammotti tyhjyyttään. Jotain voidemaista päivettäjää oli kuitenkin saatava, joten mukaan lähti oikeastaan ihan pelkän purkin ja edullisen hinnan perusteella Sunkissed Gradual Tan sävyssä medium/dark.

Kyseessä on tosiaan kevyesti vartalon ihoa päivettävä tuote, jonka tuoksu on muuten ehkä maailman kaikista itseruskettavista parhain! Kookoksen sekä hiekan sekoitus toimii ainakin omaan nenääni erinomaisesti ja tästä voiteesta tulee todella olo kuin olisi hiekkarannalla levittelemässä aurinkovoidetta. Ihanan tuoksunsa lisäksi voide yllätti kosteuttavuudellaan (hieman paksumpi koostumus) sekä kivalla värisävyllään. Yhtään laikkua ei näkynyt ihollani levitettyäni voiteen edellisenä iltana iholle ja tuntui kuin olisin maannut yhden päivän lisää auringossa. Ihollani on nyt tosiaan pientä pohjaa, joten en tiedä kuinka voide toimii täysin valkoiseen ihoon mutta veikkaisin, ettei ainakaan kovin huonosti! Tuotteesta on olemassa myös light/medium sävy, jota suosittelen kaikille erityisen vaaleahipiäisille.

sunkissed

Voide on tosiaan koostumukseltaan hieman paksumpaa ja sitä saakin levitellä iholle vähän pidempään kuin monia vastaavia. Tällä tarkoitan siis sitä, että iho jää valkoiseksi ellet kunnolla imeytä sitä ihoon. Plussapisteet annan muuten vielä siitäkin, että voide kuivuu todella nopeasti! Useissa asteittain päivettävissä on se, että niiden kuivumista saa odotella ja silti iholle jää tahmainen fiilis – tämä toimii täysin päinvastoin. Iho ei tosiaan jää yhtään tahmaiseksi vaan rasva imeytyy sataprosenttisesti ihoon. Ei ole siis mikään ongelma levittää tuotetta vaikka juuri ennen nukkumaanmenoa jos käy kuten minulle, että muistaa sen itseruskettavan aina vasta siinä kohtaa, kun on aika mennä nukkumaan…

Näitä asteittain päivettäviä voiteita kuluu käytössä sen verran runsaasti, että olipas oikein mukavaa löytää vaihtoehtoinen tuote pari kymppiä maksavalle Vita Liberatalle. Muistaakseni tämän voiteen hinta oli siis alle kymmenen euroa ja mielestäni se on jo aika passeli hinta voiteelle, joka kuitenkin kuluu käytössä suhteellisen nopeastikin. Eipähän ainakaan kirpaise muutaman viikon päästä hakea uutta tuubia, kun hinta pyörii noinkin mukavissa lukemissa! Siispä monellakin tapaa plussapisteet tälle voiteelle ja ainakaan näin ensimmäisen tuubin käytön aikana mieleeni ei tule yhtään miinustakaan. Tuo on itse asiassa aika harvinaista, sillä suurimmassa osassa itseruskettavia on aina jotain… Tai no, valkoiset lakanat eivät kylläkään pysy sataprosenttisen valkoisina mutta enpä ole muuten vielä koskaan törmännyt itseruskettavaan, josta ei tulisi yhtään väriä lakanoihin…

sunkissed

Mahtaako kyseinen itseruskettava olla teistä monelle tuttu? Tai onko kenties suositella jotain uusia voidemaisia tuotteita, jotka olette hyviksi havainneet?