2 terveellistä jäätelöreseptiä

Nyt tulee kaksi reseptiä, joita sinä, joka rakastat jäätelökesää et voi yksinkertaisesti ohittaa! Onnistuin nimittäin loihtimaan kaksi aivan mielettömän herkullista reseptiä, jotka vievät aivan varmasti sinunkin kielesi mennessään. Toinen jäätelö on maultaan tuhti suklaa ja toinen puolestaan raikas mango. Molempia reseptejä yhdistää se, että ne ovat terveellisyytensä ja hyvien raaka-aineidensa lisäksi maidottomia sekä gluteenittomia. Myöskään valkoista sokeria kumpaankaan ei ole lisätty, vaan makeus on haettu hedelmistä sekä suomalaisesta hunajasta.

Toinen on tosiaan herkullisen raikas mango, joka on kookoskerma pohjainen. Tämä jäätelö on hieman tuhdimpaa kuin suklaa, eikä se sula yhtä nopeasti tuon kerman vuoksi. Maku on mitä täydellisin kesäpäiviin ja siksipä suosittelenkin valmistamaan tätä vielä, kun kesääkin on jäljellä!

Raikas mangojäätelö (GL, M)

  • 300 g pakastemangoja (pussillinen esim. Pirkka)
  • 200 ml kookoskermaa
  • 1 tl kanelia
  • 1-2 rkl puristettua sitruunan mehua
  • Muutama tippa luomu vaniljauutetta
  • 3 tl hunajaa
  • 1 banaani

Kaadetaan mangot blenderiin ja lisätään joukkoon kookoskerma, sekä puristettu sitruunanmehu (laita ensin 1 rkl ja maista kaipaatko toisen lusikallisen). Blendataan ja lisätään loput ainekset. Banaanin ei muuten ole pakko olla jäässä, sillä jäätelö menee kuitenkin pakkaseen. Toki se hieman nopeuttaa prosessia jos sen on pakastanut etukäteen… Kun seos on blendattu, kaadetaan se muoviseen säilytysrasiaan ja laitetaan pakkaseen tekeytymään. Itse pidin yön yli mutta veikkaisin, että ihan jo joku kolme tuntiakin riittää syömäkelpoisuuteen.

Toinen ihanuus on sitten suklaajäätelö, joka on muuten aidosti todella tuhdin suklainen! Tämä maistuu hieman jäädytetylle Jackylle, joten jos vanukkaita rakastat, olen varma, että pidät tästäkin. Ihan parasta jäätelöstä tekee mukana olevat kaakaonibsit eli ”sattumat”, joten jos kaapistasi ei löydy niitä niin osta ihmeessä vaikka levyllinen raakasuklaata ja pilko sitä joukkoon! Tämä on ehdottomasti se oma suosikkini näistä kahdesta, sillä minä vaan niin rakastan suklaata  – kaikissa muodoissa.

Herkullinen suklaajäätelö (GL, M)

  • 2 banaania (laitoin yhden ison ja toisen hieman pienemmän)
  • 1,5 dl makeuttamatonta kaurajuomaa
  • 1 kukkurallinen rkl raakakaakaota 
  • 3 tl kaakaonibsejä
  • 1 reilu rkl maapähkinävoita 
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • Loraus hunajaa

Kaadetaan blenderiin banaanit, kaurajuoma sekä loput ainekset. Hunajaa kannattaa alkuun laittaa ihan pieni loraus jonka jälkeen maistaa, kaipaatko lisää. Banaani tuo tähän jäätelöön sen oman makeutensa, jonka vuoksi ihan hurjasti lisää makeutusta ei välttämättä tarvitse. Blendataan ja laitetaan seos muovirasiaan sekä pakkaseen. Jähmettymisessä menee hieman pidempään kuin kookoskerma pohjaisen jäden kanssa – ehkä nelisen tuntia. Itse pidin yön yli mikä oli ehkä turhan pitkään, sillä jäätelö oli todella jäässä aamulla… Huonoa siitä ei toki tulee vaikka antaa hieman pöydällä sulaa ja laittaa sitten vasta tarjolle.

Kumpaakin jäätelöä voi tosiaan pakastaa uudelleen mutta toki koostumus kärsii aina jos se sulatetaan puolittain ja sitten taas isketään pakkaseen. Maku ei tokikaan miksikään muutu mutta jäähileitä tulee kuten normaalissakin jäätelössä jos se ehtii puolittain sulaa. Molemmista annoksista tulee useampi pallo, eli lähes täydet säilytysrasialliset (0,75 l).

Vohvelit ovat muuten Pappagallon. Merkiltä löytyy myös gluteenittomia vohveleita sellaisia kaipaaville.

Oikein aurinkoista kesäpäivää ja tulkaahan kertomaan mitä piditte jos päädytte jäätelöitä kokeilemaan! Innolla odotan teidänkin mielipiteitä. :)

Ja toki jos teilläkin on korvan takana jotain herkullisia kotitekoisia jäätelöreseptejä, niin niitäkin otetaan ilolla vastaan. Etenkin ne parhaat makuyhdistelmät kiinnostavat!

Maapähkinävoi-jäätelö (GL, M)

Maapähkinävoi on ehdottomasti yksi keittiöni suosikeista. Pidän sitä aina kaapissa, sillä koskaan ei tiedä milloin tuota herkkua tarvitaan joko leivonnassa, tai naposteltavissa. Maapähkinävoi sopii yllättävän hyvin myös erilaisiin jälkiruokiin, joista yhtenä hyvänä esimerkkinä mainittakoon banaanijäätelö.

Talvella kotitekoisia jäätelöitä on tullut tehtyä aniharvoin, mutta aurinkoisten ilmojen myötä myös jäätelöhammasta on alkanut kummasti kolottamaan. Enää ei tee mieli suklaalla kuorutettuja Parrotseja, vaan ennemmin jotain kylmää ja raikasta! Tuo tunne on ehdottomasti merkki keväästä ja kesästä, seurausta ilmojen lämpenemisestä. Itse odotan kovasti niitä päivä, kun jäätelöä voi nautiskella ulkosalla auringon paisteessa. Toivottavasti nuo meiningit saapuvat luoksemme mahdollisimman pian!

Tänään otin varaslähdön kesään ja valmistin banaanijäätelöä ripauksella maapähkinävoita. Jäätelö onnistuu kahdellakin aineosalla (banaani ja maapähkinävoi) mutta halutessaan joukkoon voi lisätä mausteiden lisäksi myös pakastettua päärynää, kuten minä tein. Lopputuloksesta tuli aivan ihana ja maku on mielestäni jopa parempi, kuin kaupan kermajäätelöissä tai sorbeteissa! Pakko sanoa, että siinä kohtaa, kun jäätelöä oppii (ja tottuu) itse tekemään, ei tee oikeastaan edes mieli palata kaupan jäätelöihin sillä maku on niin paljon puhtaampi ja aidompi. Sokeri ei maistu häiritsevästi läpi ja jäätelöä voi nautiskella vaikka päivittäin hyvällä omallatunnolla. :)

Maapähkinävoi-jäätelö (GL, M)

  • 1 mahdollisimman kypsä banaani
  • 1 isohko päärynä
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 tl luomu vaniljamaustetta
  • 1/2 tl luomu aitoa kanelia

Siivutetaan banaani ja päärynä, jonka jälkeen ne pakastetaan. Itse annoin olla kokonaisen yön pakastimessa, mutta 2-3 tuntiakin riittää. Kaadetaan kaikki aineosat tehokkaaseen blenderiin ja hurautetaan paksuksi jäätelömaiseksi massaksi. Massaa suosittelen blendaamaan jonkun aikaa, jotta koostumus muuttuu jäätelömäiseksi.

Valmis jäätelö kannattaa nauttia mahdollisimman pian valmistuksesta sulamisvaaran vuoksi! Päälle voi heittää hieman kookoshiutaleita, kanelia tai vaikka raakakaakaota.

Toivottavasti inspiroiduitte kokeilemaan reseptiä. Ja jos mielessäsi on joku ihana kotitekoinen jäätelöresepti jota suosittelet, niin kerrohan ihmeessä!? :)

Rentoa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!