Avain hehkuvaan meikkipohjaan

Jo jonkun aikaa olen käyttänyt meikkini alla ainoastaan tietynlaisia päivävoiteita. Se, mikä näitä päivävoiteita yhdistää on hehku, jonka voide jättää iholle levityksen jälkeen. Tuosta Nivean Cellular Perfect Skin ”ihmevoiteesta” mainitsin blogissani jo aikaisemminkin mutta todella paljon vastaava tuote löytyy myös Joe Blascolta. Tällä hetkellä käytänkin aina jompaakumpaa voiteista silloin, kun tiedän meikkaavani. Voiteet nimittäin takaavat iholle todella kauniin hehkun, jonka myötä myös kevyt meikki iholla suorastaan kuultaa.

Vaikka voisi ehkä kuvitella, ettei ole väliä minkä voiteen meikin alle levittää, on sillä mielestäni aika isokin merkitys. Itse ainakin huomaan selkeän eron myös meikissä riippuen nimenomaan meikinalusvoiteesta. Jos pohjalla on hehkua antava tuote, näkyy se ihosta meikinkin läpi. Itse asiassa tuolloin koko meikkikin näyttää raikkaammalta, sillä ihoa ei tarvitse piilottaa vaan se hehkuu. Myös meikkipohjan levittäminen on huomattavasti helpompaa jos pohjustusvoide on juuri oikeanlainen meikinalusvoiteeksi. Vääränlainen tuote lähtee herkästi rullautumaan eikä toimi meikkivoiteen kanssa. Ehkä pieniä juttuja, joilla on kuitenkin vaikutuksensa. Itse siis ainakin ehdottomasti suosittelen hankkimaan oman hehkua antavan päivävoiteen meikinalusvoiteeksi, jota käyttää aina silloin, kun on tarkoitus meikata.

Kuten tosiaan mainittu, käytössäni on tällä hetkellä kaksi tuotetta, joita vaihtelen meikin alla. Toinen on *Joe Blascon Radiance Revealing Cream, joka on myös anti-age tuote. Tämä voide sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, jotka ovat nimenomaan sen kuulaan meikkipohjankin salaisuus! Jo pelkkä voide antaa iholle todella kauniin hehkun, joka kasvoilla voi hyvin suunnata kaupunkiin tai ylipäänsä kodin ulkopuolelle. Valoa heijastavien pigmenttien lisäksi voide sisältää mm. hyaluronihappoa, kofeiinia, spirulina maximaa, mikropeptidejä sekä karitevoita. Voide on ihanan tuntuinen iholla, riittävän paksu mutta ei kuitenkaan liian tuhti meikin alle. Pidän todella paljon sen koostumuksesta ja samaan aikaan lopputuloksesta, joka iholle voiteen myötä syntyy.

Toinen suosikkini on *Nivean Cellular Perfect Skin, josta tosiaan olen maininnut blogissani jo aikaisemminkin. Kuten yhden ystäväni kanssa voidetta kutsumme, se on Chanelia Nivean purkissa. Voide antaa iholle aivan uskomattoman hehkun, joka säilyy myös meikin levityksen jälkeenkin. Toki suosittelen, että jos meikinalusvoide on hohtava, kannattaa käyttää mahdollisimman minimaalisesti peittävää meikkivoidettakin jos vaan mahdollista. Itselläni on käytössä tällä hetkellä Lumenen sävyseerumi, joka on omalle iholleni aivan paras sillä peitettävää ei juurikaan ole. Jos taas ilmaantuu finnejä tai epäpuhtauksia, tykkään peittää ne erikseen peitevoiteella. Olen ylipäänsä vuosien varrella huomannut, että mitä vähemmän ihoaan peittää, sitä kauniimmalta se näyttää. Nykyään olen myös otsan kanssa aika tarkkana ja pyrin välttämään nimenomaan juonnekohtiin meikkivoiteen levitystä, sillä se vaan antaa turhaan tunkkaisen fiiliksen tuolle ihoalueelle.

Etenkin näin talvella iho on usein hieman samea ja hehku saattaa kadota pakkasilmojen saavuttua. Toki kokonaisuus vaikuttaa paljon, eli se miten paljon liikumme ja kuinka syömme mutta myös kosteusvoiteella voi vaikuttaa siihen ihon pintakerroksen ulkonäköön. Kun kosteusvoide on hehkuva, antaa se iholle ilmeen joka luo nimenomaan silmälle ehkä pientä illuusiotakin. Pakko ainakin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa, että ne kerrat jos olen levittänyt mainitsemistani voiteista toista iholle ihan sellaisenaan tai meikin alle, olen poikkeuksetta saanut kehuja raikkaasta ja hehkuvasta ihosta/meikistä. Myös itse huomaan todella selkeän eron, jonka vuoksi halusin aiheesta kirjoittaakin. Toivoisin, että ihmiset oivaltaisivat myös meikinalusvoiteen tärkeyden meikkipohjaa tehtäessä sillä se niin usein jää meikkivoiteen varjoon. Haetaan mahdollisimman kevyttä meikkivoidetta, kun todellisuudessa kannattaisi kiinnittää huomiota siihen lähtökohtaan, eli tilanteeseen ennen meikkiä.

Molemmille mainitsemilleni tuotteille tosiaan iso suositus jos etsit hehkuvaa ja kuulasta meikinalusvoidetta! Nivean voide on se ns. pihistä vaihtoehto, kun taas Blascon suhteen voisi puhua jo pienestä panostuksestakin.

Onko kumpikaan tuotteista ehkä teille entuudestaan tuttu? Tai oletteko huomanneet saman kuin minä, että meikinalusvoiteella on merkitystä?

PS. Tähän loppuun haluan vinkata teitä FitFashion bloggaajien omasta blogista nimeltä Parempaa Oloa. Kirjoitin sinne ihan vasta kylmien ilmojen ihonhoidosta ja tulen vierailemaan vieraskynänä blogissa myös jatkossakin. Jos tuo postaukseni ihonhoitoon liittyen on mennyt syystä tai toisesta ohitse, niin se kannattaa kurkata täältä!

 

*Tuote sponsoroitu

Parhaat aurinkopuuterit TOP 3

Aurinkopuuteri on itselleni varmaan ainoa meikki, jota ilman en voisi kuvitella eläväni. Se pelastaa kalvakat kasvot ja väsyneen ilmeen, sekä antaa kasvoille muotoa. Olen vapaa-ajallani hyvin paljon ilman meikkiä, koska omistan ainakin toistaiseksi vielä hyvän ihon. Ihoni ei kuitenkaan aina ole kauniin ruskea, joten aurinkopuuterilla saa ihmeitä aikaan. Hieman päivettynyt iho näyttää terveemmälle ja jos rusketusta tahtoo silloin tällöin huijata, on aurinkopuuteri tähän puuhaan erinomainen tuote. Itse suosin kyseistä puuteria myös jippona silloin, jos tulee esimerkiksi äkkilähtö kaupunkiin eikä kunnon meikille ole aikaa. Pelastaa oikeasti aika paljon tilanteessa kuin tilanteessa. :)

Koska olen ”aurinkopuuterifani” olen kokeillut näitä aika montaa laatuaan. Vasta viime vuosina olen löytänyt itselleni sopivimmat sävyt ja tuotteet. Puutereissakin, kun on eroja. Toiset valuvat kasvoille päivän mittaan, kun taas toiset pysyvät paikallaan kuin liimattu. Voi olla, että eteeni tulee vielä monia mielettömiä tuotteita mutta nykyisilläkään en voisi olla tyytyväisempi. Meikkipussistani löytyy tällä hetkellä tosiaan kolme suosikkia, jotka esittelen teille.

2015-09-23IMG_1179

  1. SEPHORA – MicroSmooth, sävy deep 60.

Tämä puuteri löytyi viime kesänä Rodoksen Sephorasta. Se oli sellainen pikakeikka, jolloin kasasin koriini vaan kaiken mikä mukaan lähti. Mies nimittäin hiillosti vieressä ja muutenkin hiki virtasi. :D Ilmeisesti pikaiset ostopäätökset tuottavat kohdallani kuitenkin joskus tulosta, sillä tämä on ollut aivan täydellinen! Sävy on aika tumma kuten sävynimi kertookin mutta puuteri on toiminut erinomaisesti ns. syvimpiin varjostuksiin. Poskiluun alle ihan kasvojen sivuun korvan viereen, sekä kaulaan ja otsan rajoihin. Kesällä aivan täydellinen! Koostumus on myös erinomainen eikä todellakaan valu päivän mittaan tai muutu suttuiseksi. Ehkä seuraavalla reissulla pitää tsekata Sephoran oman tuotesarjan valikoima vielä tarkemmin…

2. GOSH – Bronzing Powder, sävy 02 natural glow.

GOSHin puuteri on löytynyt meikkipussistani jo iät ja ajat. Mattainen ja sopivan tummahko sävy, varsinkin talvi-iholle. Sarjan tuotteethan ovat hinnaltaan suhteellisen edullisia, joten jos hyvää ja edullista puuteria hakee niin tässä hyvä vaihtoehto. En löydä puuterista sinällään mitään erityistä moitittavaa mutta jos taas vertaan sitä numero kolmoseen, joka on ehdottomasti koskaan paras kokeilemani puuteri on tässä silti jotain huonompaa. Koostumus ei ole ehkä yhtä smooth ja sellainen pehmeästi levittyvä? Myös sävystä puuttuu sellainen tietty syvyys mikä taas tuossa nro kolmosessa on niin kohdillaan. Tämä ei kuitenkaan ole missään nimessä huono, joten jos hieman edullisemman hyvän aurinkopuuterin tahtoo niin suosittelen!

3. Joe Blasco Cosmetics – Sun powder sävy DARK.

Jos puhutaan hyvistä meikeistä niitä löytyy useita. Todella hyviä, ellei täydellisiä tuotteita on kuitenkin harvassa, tai ainakin harvemmassa. Itse löysin tämän omasta mielestäni omalle iholleni täydellisen aurinkopuuterin taannoin Blascon blogitilaisuudesta. Sen jälkeen olen ollut ihan myyty tälle testiin saamalleni ihanuudelle. Sävy, koostumus, lopputulos, kuulaus ja hehku… Kaikki tässä vaan täyttää täydellisen puuterin tunnusmerkit. Toivon todella, että puuteri olisi vielä suhteellisen riittoisaa kin sillä sitten minulla ei olisi mitään moitittavaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vaikkei se halvin puuteri olekaan. Saatat yllättyä positiivisesti. :)

IMG_1184

Parhaiden puutereiden levitykseen tarvitaan vielä ne parhaat siveltimet. Itse suosin Ecotoolsia ja kyseisiä siveltimiä olen saanut sekä blogin kautta, että ihan omakustanteisesti hankkinut. Siveltimet ovat todella kestäviä ja laadukkaita eivätkä pahemmin lompakkoakaan hetkauta. Kuvissa näkyy yksi sivellin joka ei tosin ole Ecotoolsin mutta se on jäänyt meikkipussiini syystä, että on erinomaisen hyvä sekin. Kyseinen hankinta oli joku ihan random ostos aikanaan, kun unohdin siveltimet kotiin ja olin matkalla illanviettoon. Joskus näinkin. Suurimmaksi osaksi sivellinvalikoimani on kuitenkin Ecotoolsia enkä valita. :)

Löytyykö teidän meikkipussistanne joku aurinkopuuteri, joka on ylitse muiden? Merkki ja sävy?