Eilisen illan gaala-asu

Eilen juhlittiin A-Lehtien The Blog Awardseja Kulosaaressa, joten nyt olisikin luvassa asukuvat tuosta illan gaalatyylistäni. Juhlat olivat ylipäänsä itselleni historiani ensimmäiset, sillä A-Lehtien awardseihin en ole koskaan aikaisemmin päässyt osallistumaan vaikka kutsu onkin tavoittanut minut jo useampana vuotena. Ylipäänsä nämä blogigaalat ovat aina kivoja juhlia, sillä ne kokoavat saman alan vaikuttajat yhteen ja siellä tuleekin nähtyä ihmisiä, joita ei välttämättä ihan joka päivä näe. Oli mukava tutustua uusiin saman henkisiin tyyppeihin ja nähdä niitä vanhoja tuttuja kollegoita rennommissa tunnelmissa. On niin eri tavata kiireessä jossain pressitilaisuudessa tai valokuvaamisen yhteydessä kuin vaihtaa muutama sana viinilasillisen ääressä. Osan kanssa jatkettiin vielä iltaa Siltasessakin, jossa oli muuten taas kerran niin hyvä meininki!

Jos kuitenkin tuosta illan tyylistäni sen verran, niin jälleen kerran mentiin tosiaan kokomustalla, joka toimii aina ja on sellainen varma valinta. Pukukoodi oli tumma puku, mikä tarkoittaa ainakin itselleni erityisen juhlavaa asua. Harvoin käytän esimerkiksi avokkaita mutta tiesin heti, että nämä juhlat ovat ne, joihin kaivan mustat kiiltonahkaiset korkokenkäni esiin (loppuillasta noita tosin kuljetettiin jo kädessä…). Asu puolestaan olikin sitten yksinkertainen mutta juhlava hieman kiiltävä haalari, joka on itse asiassa second hand löytö. Itsehän olen ylipäänsä ”haalari naisia”, eli minua harvoin nähdään klassisessa pikkumustassa. Vaikka vaatekaapistani tuokin yksilö löytyy, olen eniten kotona housuasussa. Pidin ylipäänsä todella paljon tuosta eilisen asustani, sillä se on hyvin mukava päällä ja istuu mielestäni kivasti vartalollenikin.

Hiukset kiharsin loiville laineille, sillä kiharat tuovat tyyliin aina säväyksen glamouria ja juhlavuutta. Olen todella huono varsinaisten juhlakampausten kanssa, joten tyypillinen valintani onkin jättää kiharat vallattomasti auki. Itse asiassa vaikka muuten en tyyliltäni mitenkään yltiönaisellinen olekaan, kiharoissa on mielestäni jotain sellaista huomiota herättävää kauneutta, joka saa minut kihartamaan hiukset juhliin kerta toisensa jälkeen!

Meikin jätin aika yksinkertaiseksi tyypilliseen tapaani, mutta kuvien oton jälkeen lisäsin vielä alaripsiin ripsiväriä sekä muokkasin huulipunaa keskeltä vaaleammaksi. Vähän harmittaa, että se täydellisin huulimeikki syntyi vasta näiden kuvien oton jälkeen, sillä siitä tuli mielestäni niin onnistunut! Pitäisi vaan useammin yhdistellä muutamaa eri huulipunaa sekä rajauskynää, eikä aina käyttää vaan sitä yhtä ja ainoaa sävyä. Kuvissa huulillani on siis MACin honeylove ja rajauskynänä käytin MACin kynää sävyssä Spice. Kuvien oton jälkeen tosiaan lisäsin rajauskynää hieman enemmän ulkosyrjiin ja keskelle huulia taputtelin MACin vaaleaa myth nudea. Tuollainen varjostaminen toimii mielestäni kivasti varsinkin hieman juhlavammassa huulimeikissä!

Sen lisäksi ilmettä kaunistivat volyymi ripsienpidennykset, jotka otin *Beauty Anniinassa muutaman kuukauden tauon jälkeen takaisin. Tiedän, että moni kauhistelee miksi sen tein, sillä omani olivat mukavan pitkiksi kasvaneet, mutta syy tähän on yksinkertaisesti arjen helppous ja eilisen jälkeen pakko myös sanoa, että se näyttävyys! Et välttämättä tarvitse muuta silmämeikkiä, kun sinulla on ripset. Myös tulevaa Dubain reissua sekä pikkujoulukautta silmällä pitäen halusin ottaa ripset takaisin, sillä varsinkin reissuissa noiden kanssa on vaan niin paljon helpompaa. Lopputulos on kyllä jälleen niin täydellinen, että en voi kuin taas kerran suositella Anniinaa! Jos siis pikkujouluripset houkuttelevat, niin kannattaa ehdottomasti varata aika Helsingin parhaalle tekijälle.

Korkokengät Zign / haalari second hand / kaulakoru Pernille Corydon / Laukku Furla / Kello *Cluse

Koruja käytän aina hyvin minimalistisesti, joten Pernille Corydonin yksinkertainen suosikki kaulakoruni koristi kaulaani eilenkin. Kädessä puolestaan oli Cluselta saatu kullan värinen rannekello, joka sointui kivasti Furlan laukun hihnaan. Muutama yksinkertainen yksityiskohta, mutta tosiaan itselleni aivan riittävästi!

Mitäs te pidätte tästä juhlatyylistäni tai asukokonaisuudesta ylipäänsä?

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu // Suurin osa kuvista: Taru, edit: minä

Kuinka välttää krapula?

Tiedän ainoastaan pari ihmistä, jotka eivät juuri koskaan kärsi krapulasta mutta suurin osa tuntemistani kyllä valittelee oloaan aina, jos alkoholia on tullut juotua useampi lasillinen. Omalla kohdallanikin se maaginen viiden lasillisen raja on sellainen, että sen ylittyessä kärsin kyllä krapulasta. En ole enää parikymppinen ja sitähän sanotaan, että kankkuset pahenevat iän myötä. Olen kuitenkin onnekas siinä mielessä, että lasillisesta tai edes muutamistakaan en saa mitään oloja. Krapula tulee ainoastaan silloin jos juon reilusti useamman lasillisen illan aikana ja itse krapulan laatuun taas vaikuttaa muutamakin eri seikka.

Olen seurannut omaa alkoholikäyttäytymistäni ja tehnyt muutamia havaintoja tässä vuosien varrella. On nimittäin olemassa muutamia pieniä juttuja, joilla krapulaa voi ennaltaehkäistä, tai sen laatua lieventää ainoastaan väsymykseksi. Sellainen oksentelu, hirveä päänsärky ja sängyn pohjalla koko päivän makaaminen on ollut jo pidempään kohdallani historiaa. Tätä saattaa joku ihmetellä, sillä ennen olin nimenomaan se, joka nukkui kaikki krapulapäivät! Nykyään en enää tuohon pysty. Olen nimittäin huomannut, millainen vaikutus on sillä, että pienessä kankkusessakin ryhdistäytyy ja tekee asioita. Kävelylenkki, brunssi tai pizza ystävän kanssa, kodin pienet askareet tai muu ihan normaali tekeminen ovat seikkoja, jotka oikeasti lieventävät krapulaa. Ehkä kaikista paras juttu on lähteä ulos kotoa ja käydä virkistävässä suihkussa. Uskon, että krapulakin on jollain tasolla myös henkistä, eli sen selättämiseen voi psyykata itseään.

Haluan näin lauantain ja alkaneen viikonlopun kunniaksi jakaa teille ne omat hyväksi havaitsevani vinkit, joiden avulla krapulaa voi lieventää tai jopa ennaltaehkäistä. Toki tähän väliin pakko sanoa, että helpoitenhan krapulalta välttyy, kun ei juo ollenkaan. Alkoholi on myrkky, enkä kannusta ketään sen nauttimiseen. Jos tästä huolimatta päädyt viinille ja ilta venyy – lukaisehan läpi vinkkini ja kokeile itse!

Juo joka toinen lasillinen vettä. Joku voi sanoa, että vanha klisee mutta itse olen ehdottomasti vedenjuonnin kannalla! Mitä useammin ja enemmän vettä juo, sitä kevyempi on krapula seuraavana päivänä. Alkoholihan on diureetti, joka kuivattaa kehoa, jonka vuoksi on erityisen tärkeää nauttia samaa tahtia vettä kuin nauttii alkoholiakin.

Soodaa valkoviiniin. Vähän edelliseen liittyen, soodan lisääminen valkoviiniin on erinomainen kikka lisätä juomisen aikaista vedenjuontia. Itse harrastan tätä aika usein sen vuoksi, että spritzer on yksi suosikeistani ja tykkään siitä, että viini itsessään maistuu miedommalle. Tällä keinolla pystyt myös hieman huijaamaan itseäsi, sillä lasillinen on täysi mutta ei kokonaan alkoholia. Mieluummin juo täyden lasillisen valkoviiniä soodalla kuin pelkkää valkoviiniä.

krapula

Hiilihydraatteja ennen kosteaa iltaa. Ehkä paras kikka ehkäistä (tai ainakin lieventää krapulaa) on syödä kunnon hiilihydraattipitoinen ruoka ennen kuin lähtee kosteaan illanviettoon. Sitä pastalautasellista ei kuitenkaan tarvitse vetää juuri ennen lähtöä, mutta sen voi syödä vaikka 3-4 tuntia ennen h-hetkeä. Itse olen ainakin huomannut selkeän eron siinä jos syön hiilihydraattipitoisesti ennen juhlimista kuin, että syön jonkun kevyen keiton tai salaatin.

Ei humalassa nukkumaan. Tämä on myös vuosien kokemuksella todettu, eli krapula helpottuu huomattavasti silloin, kun humalatila on mahdollisimman lievä (tai lähes olematon) nukkumaan meno vaiheessa. Hyvä keino päästä tuohon olotilaan on, että lopettaa alkoholin juomisen suunnilleen tunti tai puolitoista ennen baarista lähtöä. Tietenkin tähän vaikuttaa myös se kokonaisuus, eli kuinka paljon olet koko illan aikana juonut ja se, miten nopeasti kehosi polttaa alkoholia. Itsehän selvenen hyvinkin nopeasti jos lopetan alkoholin nauttimisen riittävän ajoissa, vaikka takana olisikin pitkä ilta. Kannattaa vaikka salaa vaihtaa se viinilasi pelkkään soodaan, jolloin ei tule turhaa ihmettelyä ja kukaan ei oikeasti enää kiinnitä huomiota siihen, mitä lasissasi on.

Älä sekoittele juomia. Yksi mielettömän hyvä ja toimiva vinkki on pysyä yhdessä juomalaadussa koko illan ajan. Pahin cocktail syntyy, kun lähtee sekoittelemaan viinejä, kuohuvaa, drinkkejä ja shotteja. Jo järkikin sen sanoo, että tuosta ei hyvää seuraa. Itse pysynkin oikeastaan aina valkoviinissä ja joskus otan jossain kohtaa iltaa aperolin tai GT:n. Muuten mennään hyvinkin yksinkertaisella linjalla, sillä silloin olotila on seuraavana päivänä myös mahdollisimman siedettävä. Yksi pahimmista krapulan aiheuttajista on muuten itselleni kuohuva! En tiedä, mikä siinä onkin mutta siitä saan hirveän hedarin ja aivan varmasti karsean kankkusen…

Älä treenaa salilla ennen juhlia. Omalla kohdallani tämäkin vaikuttaa aika paljon siihen krapulan laatuun. Jos treenaan kovan lihaskunto treenin vaikka muutama tunti ennen kuin alan nautiskelemaan viiniä, kärsin seuraavana päivänä pahemmasta krapulasta. Veikkaan, että tuo johtuu siitä, ettei keho ole ehtinyt palautumaan treeneistä, kun päälle jo isketään myrkytystila. Teenkin aina niin, että ajoitan salitreenit muille päiville ja jos jotain liikuntaa harrastan juhlapäivänä, niin käyn ainoastaan kevyellä palauttavalla juoksulenkillä.

Nauti chlorellaa ennen juhlia. Tähän suhtauduin hyvin skeptisesti ennen kuin itse kokeilin ja vakuutuin. Chlorellahan on siis superfood, jonka sanotaan parantavan krapulaa tai jopa ennalta ehkäisevän sitä. Tämä johtuu siitä, että chlorella sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja, joita alkoholi puolestaan tuhoaa. Chlorellallahan sanotaan olevan myös maksan toimintaa tehostava vaikutus, jolloin alkoholi tosiaan poistuu kehosta nopeammin. Mitään tutkimuslinkkejä minulla ei tähän saumaan ole, mutta kokeilemallahan sitä voi selvitellä! Omalla kohdallani on ainakin ollut vaikutusta. Helpoiten chlorella menee alas vaikka tuoremehun tai smoothien joukossa.

Ei roskaruokaa yöllä. Roskan syöminen laskuhumalassa on ainakin omalla kohdallani juttu, joka pahentaa krapulaa. En ole tosiaan koskaan tuota harrastanut mutta ne muutamat kerrat, kun olen sinne snägärille eksynyt, ovat aikaan saaneet nimenomaan sen, että olo on ollut seuraavana aamuna huonompi. En kuitenkaan sano, etteikö yöllä voisi syödä jos on nälkä mutta ehkä ei kannata valita sitä kaikista suolaisinta pommia, sillä aika varmasti se vasta tekeekin olosta tukkoisen seuraavana aamuna. Voi olla, että osalla on päinvastainen mielipide tähän mutta omalla kohdallani se menee näin. Useimmiten syönkin yöllä kotiin tullessani muutaman leivän, joihin sitten kasaan hyvät täytteet jääkaapista – säästää muuten aikaa ja rahaakin!

Juo hitaasti. Mitä hitaammin juot alkoholia, sitä vähemmän nautit sitä koko illan aikana. Pahin kiroushan on se tilanne, kun lasi on tyhjä ja on taas täytettävä se. Tuon välttää sillä, että juo hitaasti, jolloin juo koko illan aikana luonnollisesti myös vähemmän. Olen joskus kuullut hyvän nyrkkisäännön, lasillinen tunnissa – liekö sitten paikkansa pitävä?

Nappaa särkylääke heti, kun tunnet orastavankin päänsäryn. Suurin virhe on krapulassa odotella, että josko se päänsärky menisi ohitse, sillä se ei mene ohitse vaan ainoastaan pahenee. Kannattaakin napata aina heti särkylääke jos tuntee jyskytystä ohimoilla. Osahan ottaa särkylääkkeen oli särkyä tai ei jo nukkumaan mennessä ja itsekin olen tuota välillä tehnyt jos olo on ollut yhtään sellainen, että päänsärkyä voisi olla luvassa. Kannattaa muuten muistaa, että krapulaan paras särkylääke on ibuprofeeni.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit mahdollisesti edes hieman vaikuttaa siihen alkoholin jälkeiseen päivään. Toki olemme yksilöitä, eli toiset nyt vaan kärsivät pahemmista krapuloista kuin toiset – vähän samalla tapaa kuin, että alkoholi ei sovi kaikille. Voisin muuten lähitulevaisuudessa kirjoitella postausta nykyisestä suhteestani alkoholiin ja ylipäänsä alkoholin käytöstäni.

Onko teillä jotain kikkakolmosia, joilla vältätte alkoholista aiheutuvan krapulan?