3 luonnonkosmetiikka suosikkia & arvonta!

Nykyään, kun luomuruoan suosio on lisääntynyt, on myös tietoisuus kosmetiikan ekologisuudesta kasvanut kasvamistaan. Juuri nyt onkin trendikästä olla kasvissyöjä sekä suosia mahdollisimman puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Itsehän tulen luonnonkosmetiikan suhteen ehkä hieman jälkijunassa, sillä en ole siirtynyt siihen kokonaan vaan oikeastaan ottanut sen ainoastaan osaksi ihon- ja hiustenhoitoani. Olen kokeillut erilaisia tuotteita, joista osasta olen vakuuttunut ja osasta taas en. En oikein usko, että tulen koskaan siirtymään luomukosmetiikkaan täysin, mutta osana kauneudenhoitoani tulen ne kyllä pitämään jos kehityssuunta tuotteissa on yhtä positiivinen kuin se on tähän astikin ollut.

Tässä postauksessa haluan esitellä teille kolme luonnonkosmetiikka suosikkiani, joiden nimeen vannon juuri nyt. Nämä kolme tuotetta ovat yllättäneet minut erityisen positiivisesti ja avanneet itselleni paljon uutta luonnonkosmetiikan maailmasta. Tämä maailma on nimittäin nykyään todella avara ja tuotteita löytyy laidasta laitaan! Enää luomu ei ole sitä hajutonta tai metsältä tuoksuvaa kosmetiikkaa, joka ei juurikaan houkuttele, vaan eteenpäin on menty hurjalla vauhdilla ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

*Nurme – Foot Scrub Soap (jalkakuorinta)

Jalkojenhoidosta puhuminen saa ehkä useammissa aikaan ällötyksen tunteita, sillä jalat ovat monen mielestä varmasti epäviehättävin ruumiinosa ihmisessä. Jos kuitenkin mietitään yleisesti ottaen jalkoja, on niiden terveydentilan merkitys aika suuri. Terveet ja hyvinvoivat kantapäät, varpaat sekä jalkapohjat ovat nimittäin tärkeä juttu ihan yleisen terveyden ja liikuntakyvyn kannalta. Liian vähän aiheesta siis puhutaankin ja niin helposti me laiminlyömme jalkojen hoitoa.

Itsekin myönnän, että jalkojen hoitoa ei tule vaalittua samalla tapaa kuin vaikka kasvojen ihon hoitoa. Treenaavan ja varsinkin juoksevan ihmisen jalkapohjat joutuvat kuitenkin kovalle koetukselle, jonka vuoksi niiden hyvinvointiin tulisi ehdottomasti panostaa! Olenkin kesän jälkeen kiinnittänyt aikaisempaa enemmän huomiota jalkoihini ja esimerkiksi jalkapohjien kovettumien kuorinnasta on tullut minulle rutiininomainen juttu. Kovettumia nimittäin syntyy hyvin herkästi, kun juoksee paljon ja jalat joutuvat rasitukseen. Tämä Nurmelta testiin saatu kuorintasaippua onkin yksi kolmesta luonnonkosmetiikka tuotteesta, jonka haluan nostaa esille! Kyseinen kuorintasaippua siis poistaa jalkojen pinnasta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja likaa sekä tekee jaloista todella pehmeät. Ensimmäistä kertaa saippuaa kokeillessani olin hieman skeptinen sen suhteen, että voisiko tuo pelkkä saippua tosiaan kuoria jalkapohjista kovettumat mutta kieltämättä yllätyin hyvinkin positiivisesti! Jo yhden käyttökerran jälkeen tunne jaloissa oli ihanan raikas ja jalat tuntuivat sileiltä kovettumien irrottua. Saippuapalahan on myös hyvin pitkäkestoinen, kuten muuten kuorinnan jälkeinen lopputuloskin. Sanoisinkin, että ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote jos kaipaat jaloillesi helppoa ja edullista kaunistamistapaa.

*Esse  Sensitive Toner (herkän ihon kasvovesi)

Probioottinen ihonhoitosarja Esse herätti mielenkiintoni taannoin merkin pressitilaisuudessa. Kyseinen luonnonkosmetiikka brändi oli itselleni alun alkujaan täysin tuntematon – sellainen josta en ollut koskaan kuullutkaan. Kuitenkin rohkeasti kasvovettä kokeiltuani ja otettuani sen useamman viikon ajaksi käyttöön, olen suorastaan rakastunut tähän herkkää iho hellivään kasvoveteen. Kasvovesi sisältää probiootteja ja prebiootteja, jotka vahvistavat ihon luontaista puolustuskykyä ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Tämä Essen kasvovesi toimii erityisesti iholle, jossa on jotain ärsytystä tai häiriöitä, kuten esimerkiksi POD (jonka itsekin sain viime talvena), akne, atopia, rocasea tai liiallinen rasvoittuminen. Toki sitä voi käyttää ihan ilman mitään näennäistä ongelmaa mutta eritoten ongelmaihoon siitä saattaa löytää avun!

Itse tosiaan sairastin POD ihottumaa viime talvena useamman kuukauden ajan. Edelleen olen ehkä hieman säikky ihoni kanssa ja siksi kaikki täysin uusi ja tuntematon herättää itsessäni aina epäilystä etten nyt vaan laukaisisi PODia uudestaan vääränlaisen kosmetiikan kautta. Kuitenkin ehkä se suurin tekijä tuon ihottuman kanssa oli varmasti stressi. Jos POD syystä tai toisesta ilmaantuisi vielä jatkossakin, tiedän nyt ainakin, mikä merkki on ehdottomasti yksi parhaimmista rauhoittamaan ihoa! Tämä Essen kasvovesi on toiminut iholleni ihanasti myös ilman, että minulla on ollut mitään varsinaista ongelmaa ihoni kanssa. Paikoitellen kasvojeni iho on kyllä herkkä ja ärsyyntyvä mutta pääasiassa se on hyvin normaali ja ongelmaton. Ehdottomasti iso suositus kyseiselle kasvovedelle ja toivon mukaan jatkossa voin suositella myös sarjan muitakin tuotteita.

*O`Right Caffeine Shampoo (kofeiinishampoo)

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä hiustenhoidon ihana luomu shampoo sarjasta, joka lanseerattiin ihan vasta Suomessa! Kyseinen sarja on nimeltään O`right ja se pitää sisällään aivan ihania ekologisia hiustenhoitotuotteita. Itselläni on ollut testissä nyt sarjan kofeiinishampoo, joka on ensimmäinen koskaan kokeilemani luonnollinen hiusten pesutuote, sillä niin pitkään epäilin ettei luomu shampoo puhdistaisi yhtä hyvin kuin tavallinen. Tuo pelko osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä tämä shampoo todella puhdistaa ja tekee hiuksista ihanan kevyet ja ilmavat jättämättä tukkaa millään tavalla rasvaiseksi tai likaisen tuntuiseksi. Yllätys oli positiivinen ja varmasti jatkossa uskaltaudun myös hiusten saralla etenemään tuonne luonnonmukaisempaan suuntaan…

Erityisen ihanan sarjasta tekee ekologinen ajatus sen takana, eli jopa tuotepakkaukset ovat biohajoavia. Kofeiinishampoo pullo on valmistettu kahvinjäämistä ja siksi se tuleekin käyttää tietyn ajan kuluessa. Suurimpaan osaan pulloista on myöskin istutettu akaasinsiemeniä, eli siinä kohtaa, kun pullo maatuu, tilalle kasvaa hyvässä lykyssä kasvi. Halutessaan siemenen voi tietysti istuttaa myös kotona ruukkuun ja esimerkiksi tässä kofeiinishampoopullossa tuo siemen sijaitsee pullon pohjassa. Mielestäni aivan ihana pieni yksityiskohta sen lisäksi, että shampoo todella toimii myös omille hiuksilleni, joille tosiaan kaikki shampoot eivät todellakaan toimi. Odotankin mielenkiinnolla, miltä merkin muut hiustuotteet tuntuvat, sillä tämä shampoo ainakin on ollut erityisen positiivinen yllätys.

Tähän loppuun haluan käynnistää vielä pikaisen kauneuteen liittyvän arvonnan, jossa arvon kaksi I love me -messulippua tulevan viikonlopun messuille (20.10.-22.10.)! Osallistua voit kommentoimalla tekstiä tavalla tai toisella – halutessaan voit esimerkiksi kertoa mikä on juuri sinun suosikki luonnonkosmetiikka tuotteesi. Osallistumisaikaa on 18.10. iltaan klo. 24.00 saakka ja voittajiin otan yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostitse (liput toimitan sähköisinä). Oikein paljon onnea arvontaan!

Ja muutenkin ihanaa alkavaa viikkoa!

*Tuotteet ja arvottavat liput sponsoroitu

Pikakaunistajat x 10

Jokainen varmasti tietää ne aamut, kun haluaisi näyttää erityisen hyvältä ja vieläpä nopeassa ajassa. Tai vastaavasti pitkät työpäivät, jolloin meikki ehtii kulumaan aivan varmasti ennen sitä illan tärkeää juhlaa. Kun ei ole mahdollisuutta maata tuntia kylpyammeessa naamio naamalla tai meikata kokonaan uudestaan, kaipaan minä ainakin niitä arjen pikakaunistajia. Niitä jippoja, joiden avulla raikastat nuutuneen ilmeen tai sen vähän jo kuluneen meikin juhlakuntoon ja mikä tärkeintä, todella nopeasti!

Tänään haluankin jakaa teille vinkkini pikaiseen kaunistautumiseen. Näiden kohta mainitsemieni vinkkien avulla kaunistan itseni nopeasti hetkinä, jolloin en ole oikein kerennyt ennakoimaan tai yksinkertaisesti on vaan se huono naamapäivä. Elämä, kun ei ole aina täydellistä ja toisinaan mm. unista tulee tingittyä, mikä ainakin tässä iässä näkyy aika nopeastikin kasvoilla. Onneksi on olemassa muutamia jippoja, joiden avulla tilanne kuin tilanne on pelastettavissa!

Veden juonti heti aamulla – Etenkin silloin jos takana on huonosti nukuttu yö tai edellisenä iltana on tullut syötyä runsas suolaista ruokaa, juo heti aamulla tyhjään vatsaan pari lasillista vettä höystettynä detoxoivalla kurkulla tai vaikka sitruunalla. Vesi kirkastaa paitsi mieltä ja oloa, tekee hyvää myös kasvojen iholle sekä kiihdyttää kehomme aineenvaihduntaa. Itse ainakin suorastaan tunnen sen, miten positiivinen vaikutus kylmällä vedellä on kasvojeni ihon hehkuun ja kirkastumiseen.

Pikakasvonaamio – Tavallisesti olemme tottuneet, että naamion tulee antaa vaikuttaa kasvojen iholla vähintään viisi minuuttia, mikä on tosiaan monelle varsinkin niinä kiireisinä aamuina täysi mahdottomuus. Minulla on nyt kuitenkin vinkata teille ihan huikea naamio, johon olen itse ihan vasta tykästynyt! Kyseessä on siis *Nivean yhden minuutin naamio (1 Minute Urban Detox Mask), joka nimensä mukaisesti kirkastaa kasvojen ihon nopeasti ja samaan aikaan kuorii kuollutta ihosolukkoa sekä poistaa kuona-aineita. Omasta kaapistani on ainakin uupunut tällainen pika kirkastaja, jonka voi tosiaan laittaa naamalle vaikka heti herättyään, antaa vaikuttaa minuutin ja sen jälkeen pestä pois. Ihosta tulee hetkessä ihanan pehmeä ja kirkas – erityisen hyvä toimenpide ennen seerumia, kosteusvoidetta sekä meikkiä.

Punainen huulipuna – Punaisen huulipunan voima on ihmeellinen, sillä se vie huomion väsyneistä silmistä tai jopa hieman kuluneesta meikistäkin oitis huuliin. Punainen huulipuna on itse asiassa todella vangitseva ja ehdottomasti huonojen naamapäivien tai sen pitkän duunipäivän pelastaja. Olen itse monen monta kertaa raikastanut ilmeeni nimenomaan tuolla väriläiskällä, joka oikeasti toimii! Noina kertoina kukaan ei ole huomannutkaan, että olen nukkunut edellisenä yönä neljä tuntia tai juonut muutaman lasillisen liikaa. Pitäisi ehdottomasti useammin muistaa juuri tämä jippo niinä päivinä, kun tuntuu ettei naamaa meinaa mikään pelastaa.

Seerumi päivävoiteen alle – Moni varmasti ajattelee, että seerumi on ainoastaan yöksi tarkoitettu tehohoito mutta todellisuudessa oikeanlainen seerumi kirkastaa ihoa myös aamulla sekä päivän aikana. Itse suosinkin seerumia varsinkin niinä aamuina, kun kaipaan pikakaunistusta ihooni, joka ei syystä tai toisesta ole hehkeimmillään. Tällä hetkellä suosikkini on *Joe Blascon Instant Youth Activator, joka kiinteyttää ihoa, saa sen hohtamaan sekä vähentää juonteita. Tämän seerumin vaikutus ihoon on välitön ja se antaakin iholle kauniin hehkun. Itse asiassa nimenomaan tuo hehku on tällä hetkellä se juttu, jota varsinkin ihoon imeytettävistä tuotteista haen. Haluan ihoni hehkuvan mahdollisimman hyvin luonnollista hehkuaan ja tietyt tuotteet korostavat sitä mukavasti – tämä seerumi on yksi niistä.

Kevyt meikki – Olen huomannut, että liiallinen meikki usein vaan pahentaa väsynyttä ilmettä. Parasta onkin meikata kevyesti – korostaa huulia tai vastaavasti esimerkiksi panostaa raikkaaseen poskipunaan, joka herättää kasvot eloon. Pohjameikkiin kannattaa valita tuote, joka on hehkuva eikä tee ihosta tunkkaista tai liian mattaa. Mielestäni nimenomaan matta iho näyttää herkemmin väsyneeltä ja elottomalta verrattuna kuulaaseen valoa hohtavaan ihoon. Minä suosittelenkin lämmöllä CC-voiteita sekä sävyseerumeita.

Nestettä poistava silmänympärysvoide – En tiedä lieneekö teistäkin moni kuullut *Remescar nimisestä ihme voiteesta, joka piilottaa hetkessä silmäpussit ja saa tummat silmänaluset kaikkoamaan? En itsekään uskonut ennen kuin näin metrin päästä, miten kyseinen voide todella toimii varsinkin niihin pahoihin silmäpusseihin. Remescar on siis silmänympärysvoide, joka levitetään ongelma-alueelle eli silmänalusiin ja annetaan vaikuttaa 2-3 minuuttia. Tuossa ajassa silmäpussit katoavat ja tummuus hälvenee. Itsehän en kärsi silmäpusseista juuri koskaan (koputetaan puuta) mutta moni kärsii ja siksi tästä haluankin teille vinkata! Ehdottomasti erinomainen tuote kaikille teille, joiden silmänaluset keräävät herkästi nestettä ja aamulla kiireessä haluaa äkkiä tuon ikävän kosmeettisen vaivan pois.

Hehkupisarat – Hieman päivettynyt iho näyttää mielestäni aina hehkuvammalta kuin kalpea ja pienen päivetyksen avulla on helppo piilottaa myös ne väsymyksen merkit. Jos itseruskettava on unohtunut edellisenä iltana, suosittelen ehdottomasti Lumenen hehkupisaroita, eli Watercolor Bronzeria. Noita pisaroita voit tiputtaa CC -voiteen sekaan muutaman tipan ja sekoittaa pohjameikin kämmenellä sopivan sävyiseksi. Ehdottomasti erinomainen kikka antaa iholle hehkuva kevyt päivetys, joka saa näyttämään terveemmältä! Toinen vaihtoehto on tietysti sekoittaa päivävoiteen sekaan itseruskettavaa, jolloin päivetys kehittyy työpäivän aikana.

Kasvosuihkeet – Rakastan kasvosuihkeita ja käytänkin niitä päivittäin. Aamuisin kasvosuihke toimii ihon pikakaunistajana, kun taas kesken päivän meikin ja ihon raikastajana. Käyttämäni NUORI -sarjan Vital Unifier on suihke, joka ei valuta meikkiä, vaan kiinnittää sen mutta samalla myös kosteuttaa ihoa. Tämänpä vuoksi kyseinen suihke onkin tällä hetkellä suosikkini, sillä se toimii oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa. Ehdottomasti ihon ja meikin pikakaunistaja, joka kulkee käsilaukussani paikasta toiseen. Tämä on muuten mieletön tuote myös lentomatkoilla, jolloin iho on aikamoisella koetuksella.

Vihersmoothie – Uskon vahvasti siihen, että se, mitä syömme vaikuttaa mieleemme sekä ulkoiseen olemukseemme hyvin nopeastikin. Jos kaipaat aamuusi kaunistavaa boosteria, valmista vihersmoothie joka sisältää mm. lehtikaalia, ananasta sekä spirulinaa. Vihersmoothie todella raikastaa oloa ja samaan aikaan sen aineenvaihduntaa tehostava vaikutus laittaa kropassa kuonat liikkeelle. Helppo kauneuskikka niihin aamuihin, kun tuntuu, että olo on tukkoinen ja se vuoksi kasvojen ihokin samea. Vihersmoothiella on muuten mielestäni myös psyykkinen vaikutus, sillä miellämme vihreän nimenomaan johonkin raikkaaseen ja terveelliseen, jonka seurauksena näemme oikeastaan kaiken itsessämme ja ympäristössämmekin lempeämmin silmin.

Valovärit – Rakastan Joe Blascon valovärejä, sillä niiden avulla saan aamuisin väsyneemmästäkin ilmeestä raikkaamman ja meikkiä on mahdollista korjailla myös päivän mittaan ilman, että lopputuloksesta tulee suttuinen. Varsinkin *Blascon Yellow Protouch kivipuuterimainen valoväri on se, jolla korjaan meikkiäni päivän mittaan ja saan palautettua iholle sen luonnollisen hehkun. Jipponi on sutia valoväriä kulmaluulle, poskiluun yläpuolelle, amorinkaareen tai jopa toisinaan huulipunan päälle sen värisävyä tasapainottamaan. Itse tykkään levittää valovärin pienellä siveltimellä tai jopa sormin. Ehdottomasti tuote, jota kannattaa pitää aina käsilaukussaan mukana, sillä tämän avulla nuupahtanutkin meikki raikastuu hetkessä. Toinen suosikkini on ehdottomasti se Blascon Orange Highlight, eli se voidemainen valoväri, joka taas on mitä parhain esimerkiksi silmänalusiin tai silmien ympäristöön ilmettä kirkastamaan.

Toivottavasti saitte postauksesta vinkkejä siihen, kuinka selviytyä niistä aamuista, jolloin olo ei ole niin hehkeä kuin sen toivoisi olevan! Toki suosittelen sellaista ennakoivaa toimintaa, eli jos tietää tärkeän tilaisuuden tai juhlan olevan edessä, aloittaa valmistautumisen jo muutama päivä ennen. Esimerkiksi terveellisellä ruokavaliolla ja sokerin minimoinnilla on suunnaton vaikutus koko kehoomme ja varsinkin kasvojen ihon hehkuun! Koen myös, että maitotuotteiden pois jättäminen on yksi kauneuskikka, jonka avulla ihostaan voi saada aika nopeastikin paremman näköisen ja kuntoisen.

Onko teillä jotain pikaisia kauneus vinkkejä, joita vaalitte niinä aamuina, kun takana on huonosti nukuttu yö tai muuten vaan se huono naamapäivä? 

 

*Tuote sponsoroitu