Hiuskuulumisia

Hiukset ovat aina olleet itselleni iso osa identiteettiäni. Ne ovat olleet pitkät niin kauan kuin muistan, lukuun ottamatta muutama vuosi sitten tekemääni ”mokaa”, kun leikkasin tukan suunnilleen olkapää pituuteen. Muistan kuinka sopeutuminen lyhyempään tukkaan oli kamalaa ja suorastaan seurasin mittanauhan kanssa koska hiukset kasvavat takaisin entisiin mittoihinsa. No, kyllähän ne kasvoivat ja vieläpä aika nopeastikin, jonka jälkeen en ole tosiaan koskaan ollut innokas tukkaani enää lyhyemmäksi leikkaamaan. Sanonkin aina kampaajalle, että latvoista lähtee tälläkin kertaa niin vähän kuin vaan mahdollista. Mieluummin leikkaan latvoja useammin kuin pätkäisen kerralla monta senttiä.

Kun hiusmallille ei ole valmis juuri mitään muutoksia tekemään, jää ainoaksi vaihtoehdoksi hiusväri ja sillä leikitteleminen. Oma leikittelemiseni on tälläkin saraa aika hillittyä, sillä en vaan uskalla. Olen aivan liian jumiutunut tummaan tukkaan, sillä se on vain niin osa minua. Tällä hetkellä on pakko kuitenkin myöntää, että hiukseni ovat vaaleammat kuin aikoihin! Kuukausi sitten kävin nimittäin kampaajalla ja hiuksiani raidoitettiin hieman lisää, tällä kertaa balayage tyylillä eli vapaan käden raidoituksella. Omat kokemukseni tuosta raidoitustyylistä ovat ainoastaan positiiviset! Se oli huomattavasti nopeampaa kuin tavallinen raidoittaminen ja mielestäni lopputuloksesta tuli pehmeämpi sekä luonnollisempi. Päälaella ei näy palkkimaisia osioita vaan raidat sekoittuvat hiuksiin luonnollisesti. Pidänkin tällä hetkellä todella paljon tuosta lopputuloksesta ja nyt vaan toivon, että värisävy pysyisi edes vielä hetken nättinä.

Se ainoa ongelma näiden vaaleiden raitojen ylläpidossa onkin nimenomaan se värisävy. Elämä on jatkuvaa color maskeilla ja hopeashampoilla pelaamista, sillä muuten tuo kaunis lopputulos muuttuu äkkiä vähemmän kauniiksi. Ihmettelen aina kuinka te blondit jaksatte tätä vuodesta toiseen? Vai onko niin, ettei hiuksenne yksinkertaisesti vedä oranssiin kuten täällä niin herkästi tekee? Tumman tukan kanssa on vaan niin helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään ihmeellisiä poppas konsteja jotta värisävy pysyy hiuksissa. Lukeudunkin niihin ihmisiin, jotka heti heikon hetken tullen värjäävät taas kokonaan tummaksi. Välillä naurankin sitä, kuinka joka toisella kampaajakäynnillä haluan täysin tasavärisen tumman tukan ja sitten taas haikailen raitojen perään.

Tällä hetkellä kuitenkin pidän tukasta kovasti. Se on mukavan mittainen ja värisävy on nätti, vaikka se ei olekaan latvaosuuksista mikään blondeista blondein. Nyt vaan sitten seuraillaan, mitä tapahtuu ja ehkä matkan jälkeen tukkaan tulee laitettua jonkinlainen sävyte? Aurinko kieltämättä kuivattaa hiuksia aina aika paljon, joten Suomessa sitten taas teho hoidetaan!

Jos jotain vinkkejä antaisin hiusten hyvänä pitämiseen niin suosittelen ehdottomasti naamioita, syväpuhdistavaa shampoota sekä ylipäänsä shampoon vaihtelemista. Ainakin itse huomaan jos pesen viikko tolkulla samalla shampoolla, muuttuu hius jotenkin veltommaksi. Vuoroviikoin shampoita kannattaakin vaihdella, jolloin hius pysyy ilmavampana. En tosin tiedä mistä tuo johtuu mutta havainnon olen kuitenkin tehnyt jo vuosia sitten ja tuota taktiikkaa jo pitkään noudattanut! Syväpuhdistavalla pesen kerran viikossa ja samassa yhteydessä teen naamion. Samalla tapaa kuin kasvot, myös hiukset kaipaavat hoitavaa ja kosteuttavaa naamiota, joten niiden käyttöä ei kannata missään nimessä laiminlyödä!

Myös hiusten lisäravinteet kannattaa muistaa, sillä vaikka söisit kuinka monipuolisesti et tule saamaan riittävästi ravinteita hiuksillesi. Itse suosin Hankintatukun Evoniaa, jota olen syönyt jo useamman vuoden ajan. Hiusten lisäravinteella varmistan sen, että hiukseni saavat suuremmalla todennäköisyydellä tarvitsemansa. Toki noita voi myös syödä kuuriluonteisesti jos tuntuu, ettei oma hius kaipaa niitä jatkuvasti. Itse olen vaan sen verran koukussa, etten uskalla enää poiskaan jättää!

Tuli tähän loppuun vielä mieleen eräs hiusväri, johon olen jostain syystä todella paljon tykästynyt ja siitä salaa unelmoinut – nimittäin sinimusta. En nyt saa päähäni missä tuollaisen sinertävän tukan alun perin näin, mutta sen jälkeen olen Pinterestista selaillut kyseisiä hiusvärejä ja siellä on tullut vastaan aivan mielettömän ihania sinimustia hiuksia! Aikanaanhan minulla oli täysin musta ja sitä kyllä paljon kehuttiin mutta toisaalta musta on aina todella kova… No katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, tässä on vielä aikaa mietiskellä!

Onko teillä meneillään jotain hiusprojektejä värin tai kasvatuksen suhteen? :)

Kolmekymppisen ihonhoito

Vaikka kolmekymppisen iho on harvoin vielä kovin haasteellinen, on eroja parikymppisen ihoon ollut havaittavissa ainakin omalla kohdallani jo useamman vuoden ajan. Nuorempana kasvot olivat pyöreämmät ja iho vauvan peppumaisen sileä sekä virheetön. Nykyään kasvot ovat kaventuneet, luusto näkyy paremmin ja iho ei ole aivan niin kimmoisa ja virheetön kuin kymmenen vuotta sitten. Vaikka omaankin luonnostaan hyvän ihon, kiinnitän nykyään ihonhoitoon aivan eri tavalla huomiota kuin silloin parikymppisenä, jolloin olin sen suhteen todella huoleton.

Nykyään kiinnitän esimerkiksi ihon puhdistamiseen aivan eri tavalla huomiota. En koskaan nuku meikit naamalla ja pahimmassa huppelissakin kävelen automaattisesti lavuaarin ääreen tai puhdistan kasvot puhdistuspyyhkeellä. Puhdistus on todella tärkeää ja vieläpä se, ettei sitä tee omalle iholleen vääränlaisilla tuotteilla. Olen itse ainakin huomannut, että oma ihoni kuivuu herkemmin jos lotraan päivittäin vedellä. Pesenkin kasvot vedellä ainoastaan joka toinen päivä ja vuoropäivinä taas puhdistan puhdistusmaidon avulla. Suihkussa käydessäni siis varjelen kasvojani, eli en aina kastele päätä ollenkaan. Tämä tyyli on toiminut itselleni erinomaisesti ja ihoni ei kuivu!

Puhdistuksen jälkeen käytän poikkeuksetta kasvovettä ja saman teen muuten aina aamuisin herätessäni. En välttämättä pese kasvojani mutta puhdistan talin ja yövoiteet kasvoiltani kasvoveden avulla. Kasvovesi on iholleni kaiken a ja o, josta olen kirjoittanut itse asiassa jo aikaisemminkin. Sen useamman päivän puuttuminen aiheuttaa nimittäin otsaani pientä näppyä ja iho muuttuu muutenkin sameammaksi. Kuorinnan taas suoritan kerran viikossa ja samassa yhteydessä hemmottelen ihoani myös naamiolla.

IhoIho

Ehkä vielä puhdistusta tärkeämpi merkitys kolmekymppiselle iholle on kaikella, mitä kasvoihinsa imeyttää. Eli toisin sanoen päivä -ja yövoiteet, silmänympärysvoide sekä seerumit. Parikymppisenä en käyttänyt ollenkaan seerumeita, nykyään taas käytän niitä säännöllisesti viikottain ihon tarpeiden mukaan. Nykyään peilikaapistani löytyy tosiaan eri voiteet niin päivälle kuin yöllekin ja silmänympärysvoidetta tulee käytettyä aamuin illoin. Käytän suunnilleen kerran viikossa myös itseruskettavaa kasvojen iholle, joko voidemaisena tai kasvovetenä.

Kosmetiikkamerkkien suhteen en ole mitenkään merkkiuskollinen mutta olen kieltämättä nykyään POD:in läpikäyneenä varovaisempi. Esimerkiksi kaikki runsaasti C-vitamiinia sisältävien tuotteiden suhteen olen varovainen, sillä olen kuullut nimenomaan tuon vitamiinin herkästi laukaisevan POD:ia. Jo pitkään olen kyllä miettinyt pitäisikö siirtyä johonkin tiettyyn selektiivisen puolen ihonhoitosarjaan (ja anti-age tuotteisiin) mutta bloggaajana sen toteuttaminen on kuitenkin jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Sarjat, joista ihonhoidon suhteen kuitenkin erityisesti pidän, ovat Lierac, Guinot, Lumene, Clinique sekä uusimpana ihastuksena Elisabeth Arden! Nuo kaikki viisi sarjaa ovat sellaisia, joiden tuotteista pidän kovin ja joiden suhteen olen ollut todella tyytyväinen. Itsehän olen siis vähän sellainen, että jos kuulen jotain suosituksia ihonhoitotuotteista, haen kyseisen purkin saman tien. Olenkin ns. helposti myytävissä mitä kauneusjuttuihin tulee.

Iho

Olen tällä ikää jonkun verran miettinyt myös sitä, miltä ihoni tulee näyttämään viiden vuoden päästä. Vanhenemista ei voi pysäyttää, mutta monella jutulla pystytään kuitenkin ikääntymisen merkkejä pitkittämään. Elintavoilla on tietysti merkityksensä ja pakko sanoa, että tämän kesän useiden kosteiden juhlien vuoksi on hieman pelottanut, miltä ihoni näyttää syksyllä. Paljon on tullut mentyä – enemmän kuin aikoihin. No, ehkä tärkeintä on se ettei jatkuvasti elä juhlien, valvoen ja juoden, jolloin seuraamukset aivan varmasti näkyvät viiden vuoden päästä.

Ylipäänsä siis veden juoti, liikunta, riittävä uni ja puhdas ravinto ovat ne seikat, joilla on suuri merkitys ihon hyvänä säilymiseen. Ikääntyessä varsinkin vähäiset yöunet näkee herkemmin kasvoilta, jolloin ne pienetkin juonteet korostuvat. Yksi seikka on myöskin auringonotto, jota en tosiaan ole oikein ottanut enää vuosiin. Nyt olen kylläkin reissussa Santorinilla, jossa auringossa tulee väkisinkin oltua. Tärkeintä onkin suojautua hyvin ja itse suosin esimerkiksi kasvoillani Piz Buinin aurinkovoidetta (kasvoille tarkoitettua) SPF 30. Enää en leiki kympin kertoimilla, vaan suojaudun huolella, sillä täällä lämpötila on päivisin reilusti yli 30 astetta. Loppuun on tietysti pakko mainita myös geeniperimä, joka vaikuttaa ihoon aika tavalla. Toiset vaan saavat ensimmäiset ryppynsä 25-vuotiaina ja toiset pääsevät pitkälle yli kolmen kymmenen ilman rypyn ryppyä. Uskon, että tähän vaikuttaa myös paljon kasvojen ilmeikkyys, mikä taas on myöskin ihan perimästä kiinni.

IhoIho

Myös kasvohoidot ovat sellaisia, joista olen päättänyt tehdä iän karttuessa aktiivisemman tavan. Joskus aikanaan minulle sanottiin, että jokaisena vuodenaikana kannattaisi käydä kasvohoidossa ikään kuin tarkistamassa ihon kunto ja tarpeet. Itsehän olen laiminlyönyt tuota pahasti, sillä olenko käynyt elämäni aikana peräti kolme kertaa kasvohoidossa? Keväällä korjasin kuitenkin asian ja kävin *Guinotilla hoidossa, jossa iholleni tehtiin Guinot Hydra Peeling -kasvohoito. Kyseinen hoito on vaihtoehto medikaalisille kuorinnoille ja se vähentää ikääntymisen merkkejä, parantaa ihon omaa sävyä sekä vähentää pigmentoitumista. Hoidosta on kaksi eri muotoa, joista valitaan sopivampi asiakkaan ihon herkkyyden, sekä kauneustavoitteiden mukaisesti. Itselleni tehtiin Hydra pH -hoito, joka vähentää pigmenttimuutoksia sekä kirkastaa ihoa. Hoito oli nimenomaan omalle iholleni erinomainen, sillä välillä koen ihoni sameaksi ja viimeisen puolen vuoden sisään kasvojeni ihoon on ilmaantunut muutama pigmenttimuutos, eli maksaläiskä.

Pakko muuten vielä mainita tuosta yllä olevassa kuvasta näkyvästä *New white -voiteesta, että ehkä maailman paras voide meikittömille kasvoille! Paitsi, että siinä on korkea suojakerroin, voide antaa kasvoille ihanan hehkun ja tasoittaa ihon pintaa. Tämä on tällä hetkellä itselleni sellainen tuote, jota käytän ihollani aina jos en meikkaa ja lähden vaikka kaupunkiin. Sekoitan sitä toisinaan myös tavalliseen päivävoiteeseen, jolloin lopputulos on kuulaampi ja hehkuvampi. Tämä on oikeastaan niitä tuotteita, joihin jää koukkuun ja jota on aivan pakko hankkia lisää sen loppuessa.

Iho

Tulipas paljon asiaa mutta loppupeleissä kovin moni asia ei kuitenkaan ole muuttunut sitten 25-vuotta täytettyäni. Ihonhoitoon kiinnittää kyllä enemmän huomiota, mutta silti olen asian suhteen edelleen aika rento. Maailmani ei kaadu jos joudun rasvaamaan kasvoni hätätapauksessa vaikka käsivoiteella, sillä kyse on kuitenkin säännöllisyydestä ja siitä, kuinka hoidamme ihoamme pitkällä juoksulla. Niin ja hymyilemistä ei ajatellut lopettaa – tulee ryppyjä tai ei. Mielestäni ihminen on kauneimmillaan iloisena ja vaikka muutaman naururypyn kera! <3

Onko teillä muilla kolmekymmentä täyttäneillä jotain tietynlaisia rutiineja ihonhoidon suhteen? Ja toki vanhemmiltakin olisi kiva kuulla ns. ennaltaehkäiseviä vinkkejä jos sellaisia on takataskussa!?

 

*Hoito/tuote sponsoroitu