Kauneusvinkkejä syksyyn

Syksy on saapunut ja se tarkoittaa muutoksia kauneudenhoidollisiin toimenpiteisiin. Ainakin itse huomaan että syksyllä iho kuivuu herkemmin ja näyttää samealta sekä hiukset oikuttelevat. Meillä oli lämmin ja aurinkoinen kesä, mikä on omalla tavallaan vaikuttanut tähän kokonaisuuteen. Usein näin syksyn tullen nuo kesän aikana tulleet vauriot näkee myös herkemmin ja saattaa havahtua siihen, että hiukset ovat todella huonossa kunnossa tai iho auringon kuivattama. Syksyn tullen onkin tärkeää tehdä pieniä muutoksia kauneudenhoidon suhteen ja ainakin itse päivitän paitsi useimmat rutiinit, myös tuotteet. Tänään haluankin jakaa teille yhdeksän helppoa ja arkista kauneusvinkkiä, joiden avulla voitte vaikuttaa niin syysihoon kuin hiuksiin sekä niiden hyvinvointiin.

Käytä itseruskettavaa – Näin syksyn tullen iho alkaa muistuttamaan jälleen kalpeaa lakanaa. Vaikka vaaleakin iho on mielestäni parhaimmillaan hyvin kaunis, kyllä itse tykkään suosia läpi vuoden itseruskettavaa edes kevyissä määrin. Pieni päivetys antaa iholle terveen hehkun ja siksi yksi syksyn kauneusvinkeistä on ehdottomasti itseruskettavan suosiminen! Parhaat itseruskettavat löytyvät Jet Set Sunilta, Vita Liberatalta sekä St. Moritzilta. Myös Doven asteittain päivettävä kosteusvoide on näin syksyn tullen aika loistava kun iho kuivuu herkemmin. Kasvoille suosin nykyään pääasiassa Swiss Clinicin tuotteita, joista olen kirjoitellut aikaisemmin täällä.

Vaihda kasvovoide kosteuttavampaan – Oma ihoni on usein syksyn tullen hieman samea ja eloton. Juonteet korostuvat ja kesän jäljiltä iho janoaa kosteutta. Tässä kohtaa vuotta kannattaakin päivittää päivä- ja yövoide sekä seerumit. Jos kesällä on käyttänyt kevyempiä tuotteita, kannattaa syksyllä ne vaihtaa huomattavasti kosteuttavampiin! Myös sisäisesti nautittavaa kollageenilisää suosittelen käyttämään, mikäli olet yli 30-vuotias. Ihon hoitaminen myös sisältä päin on nimittäin hyvin tärkeää…

Käy ottamassa ripsien kestotaivutus tai ripsienpidennykset – Kuten mihin vuodenaikaan tahansa, myös syksyllä ripsienpidennyksistä ja/tai kestotaivutuksesta on iloa. Olen useampaan otteeseen täälläkin maininnut, miten ripseni ovat itsepäiset ja hankalat. Ilman pidennyksiä niiden kanssa menee laittoman kauan aamuisin, jonka vuoksi nautinkin volyymiripsien tuomasta helpotuksesta. Käyn huollattamassa ripseni edelleen Beauty Anniinassa* Ullanlinnassa, jossa Anniina loihtii minulle kerta toisensa jälkeen täydelliset ripset. Siinä kohtaa kun jään ripsitauolle, aion kokeilla ensimmäistä kertaa myös tuota trendikästä kestotaivutusta, joka on muuten kovaa vauhtia nousemassa ripsienpidennysten rinnalle.

Vältä liiallista vartalon ihon rasvaamista – Ilmojen kylmetessä ajautuu herkästi kierteeseen, jossa iho kuivuu ja suorastaan vaatii lisää rasvaa. Tästä syystä pyrinkin välttelemään jatkuvaa vartalon ihon rasvaamista, sillä en halua totuttaa ihoani rasvaamiseen – kasvot ovat tietenkin eri asia. Ihon kosteustasapainoon on mahdollista vaikuttaa myös suihkuveden lämpötilalla, eli ilmojen viiletessä ei kannata peseytyä kuumalla vedellä, vaan ennemmin hieman viileämmällä. Kun ihon pinnalta ei huuhtele kuumalla sitä ihon luontaista rasvakerrosta, iho ei kuivu samalla tavalla.

Vaihda shampoo sekä hoitoaine – Syksyn tullen viimeistään kannattaa vaihtaa hiusten pesutuotteet. Itse suosin jatkuvaa pesutuotteiden vaihtelua, sillä en halua totuttaa hiuksiani siihen yhteen ja ainoaan shampooseen tai hoitoaineeseen. Yksi loistava kikka on pestä hiukset joka toinen viikko toisella ja toinen toisella shampoolla. Suosittelen myös hiusten pesemistä pää alaspäin ja niiden huuhtelua lopuksi jääkylmällä vedellä. Noilla keinoin tukasta on mahdollista saada mahdollisimman kuohkea sekä pitkään puhtaana pysyvä.

Päivitä hiusväri pehmeämpään – Syksyn tullen ainakin itse janoan aina jotain uutta oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla. Myös hiusvärin suhteen tällä hetkellä mietin jotain värisävyn muutosta kenties kylmästä lämpimään? Tummiin hiuksiin sopii syksyllä loistavasti esimerkiksi kupari tai kastanja, jotka herättävät myös kalpeamman ihon henkiin. Tällä hetkellä mietinkin vakavissani pientä hiuspäivitystä ja ajattelin varata kampaajan kunhan Hollannista kotiudun!

Suosi kasvovettä – Syksyn tullen myös ihohuokoset usein laajenevat tai jopa tukkeutuvat. Kasvovesi onkin syksyisen ihon paras kaveri, jota kannattaa ehdottomasti suosia! Itse olen kasvoveden suhteen kunnon natsi, enkä voi reissata edes viikonloppua ilman tuota ihon ihon supertuotetta. Tällä hetkellä yksi suosikeistani on Pixin ihoa kuoriva kasvovesi, joka on muuten aivan tajuttoman hyvä ja vaikuttaa aidosti positiivisin tavoin ihon hyvinvointiin.

Nuku hiukset nutturalla – Yksi kuohkeiden hiusten salaisuuksista on nukkua joka yö hiukset kevyellä nutturalla. Tuo antaa hiuksiin mukavan tuuheuden ja tekee hiuksista taipuisat. Itse käytän nutturan tekoon ihan vaan invisibobblea, mutta nutturan voi tehdä myös pelkkien pinnien avulla, jolloin hiuksiin ei jää minkäänlaista ponnarin painaumaa. Tämä on loistava kikka etenkin syksyn tullen kun useamman hiukset oikuttelevat ja vaativat yhä enenevissä määrin muotoilua rautojen avulla. Itse pyrin välttämään kuumia rautoja arjessa ja tämä on tällä hetkellä oikeastaan se ainut kikka, jonka avulla ylläpidän kuohkeaa lettiäni!

Juo runsaasti vettä – Aika perus neuvo, joka kuitenkin pätee myös syksyllä! Vedenjuonti nimittäin jää herkästi syksyllä vähemmälle, sillä ilmojen viiletessä kylmä juoma ei enää samalla tavalla houkuta kuin lämmin sellainen. Yksi hyvä keino on huijata itsensä juomaan vettä esimerkiksi teen muodossa tai ihan vaan pitää vesikannua työpöydällä. Itse huomaan että vedenjuonnilla on suuri vaikutus siihen, miltä iho näyttää ja miten paljon esimerkiksi juonteet näkyvät. Kun iho kuivuu, luonnollisesti myös sen pinta näyttää elottomalta. Siispä juodaanhan paljon vettä ja pidetään myös täten syysiho kunnossa!

Oikein rentouttavaa sunnuntaita! Onko teillä jotain syksyisiä kauneusrutiineja?

 

*Ripsienpidennykset sponsoroitu

Helppoja kauneusvinkkejä kesään!

Kesällä kauneudenhoito on hieman erilaista kuin talvella. Itse ainakin muutun kesäisin huomattavasti huolettomammaksi eikä esimerkiksi meikkaaminen tunnukaan enää yhtä tarpeelliselta. Oikeastaan se paras look on mahdollisimman luonnollinen ja heleä – sellainen omia piirteitä kauniisti korostava. Millaisia kauneudenhoitovinkkejä sitten noudatan kesäisin? Tänään haluan jakaa teille muutaman hyväksi havaitsemani vinkki vitosen, joiden avulla näyttää kesällä mahdollisimman raikkaalta, kauniilta ja huolettomalta olematta kuitenkaan liian viimeistelty.

Pidä erityisen hyvää huolta kasvojen ihosta

Ihon kunto korostuu kesäisin. Valo on aika kova ja etenkin näillä helteillä ei ole kovin mieluisaa käyttää paksua meikkivoidetta joka valuu hikivanana pois kasvoilta. Siispä panostan aina kesällä erityisen paljon ihonhoitoon ja siihen, että iho näyttäisi mahdollisimman hyvältä ihan vaan sellaisenaan ilman meikkiä. Huolellinen ihonpuhdistus, hedelmähapponaamiot, runsas vedenjuonti sekä sisäisesti nautittu kollageenilisä (ikäiseni ja vanhemmat), aikaan saa jo paljon! Portugalin reissun jälkeen myös päätin, että vältän nyt loppukesän ajan auringon ottamista kasvoille. En koe auringon päivettämiä kasvojani mitenkään erityisen hehkeiksi vaan päinvastoin – ihoni on huomattavasti kuivempi, juonteet korostuvat ja saan silmien alle herkästi pieniä maksaläiskiä. Mieluiten suojaankin kasvot hyvin auringossa ja käytän niihin itseruskettavaa auringon ottamisen sijaan. Tämä toki on satsaus myös tulevaisuutta ajatellen, sillä aurinko on varmaan pahin ryppyjen aiheuttaja!

Lakkaa kynnet kauniiksi

Lakatut sormien sekä varpaiden kynnet piristävät ilmettä ja tekevät kokonaisuudesta huolitellumman. Jos talvisin kynsissä on usein tummaa, luumua ja mustaa, vaihtuvat synkät lakat kesällä raikkaisiin värisävyihin. Etenkin koralli ja punainen ovat kesäisiä suosikkejani ja se paras lakkamerkki tietenkin halpa Essence. Kesällä jäävät muuten kaappiin kellotkin ja tilalle tulee ranne- sekä nilkkakorut!

Käytä sävyttävää aurinkovoidetta/CC-voidetta kasvoille

Yksi aivan loistava vinkki saada paitsi heleä kesäiho ja suojata kasvot auringolta, on käyttää kevyttä sävyä antavaa aurinko- tai CC -voidetta kasvoille. Tällä hetkellä ehdoton ykkössuosikkini on Algamariksen Biarritz Crème Solaire kasvoille tarkoitettu aurinkovoide (SPF 30), jota olen käyttänyt meikittöminä arkipäivinä ihan vaan sellaisenaan. Voiteesta tulee paitsi pientä sävyä, myös kaunis ja kuulas hehku iholle! Toinen hieman vastaava on Madaran CC -voide, josta olen kirjoitellut blogissani jo aikaisemminkin. CC -voide on loistava tuote niihin kaupunkipäiviin, kun iholle kaipaa hieman enemmän peittävyyttä ja haluaa ehkä vielä loihtia kauniin meikinkin. Molemmat ovat loistavia tuotteita ja vieläpä luonnokosmetiikkaa!

Huolehdi kulmakarvoista ja ripsistä!

Kulmakarvojen säännöllinen värjäys pitää ne siisteinä ja helpottaa kesätyyliä. Itse värjään kulmani suunnilleen kerran kuussa, jolloin saan niihin hieman lisää skarppiutta. Ripsien kanssa puolestaan on useampia vaihtoehtoja riippuen siitä, haluatko millaisen lopputuloksen. Yksi loistava tapa on käyttää ripsienpidennyksiä mutta jos niistä et välitä, suosittelen ainakin värjäämään ripset tai mahdollisesti kokeilemaan kestotaivutusta. Itse jään varmaankin jälleen loppukesästä/alkusyksystä ripsitauolle, jolloin ajattelin kokeilla ripsien kestotaivutusta, joka on tällä hetkellä nostamassa suosiotaan. Kun kulmat ja ripset ovat kesällä kunnossa, eivät kasvot kaipaa oikeastaan muuta kuin tasoittavan kevyen pohjameikin.

Käytä sävyttäviä huulivoiteita

Kesällä sävyttävät huulivoiteet ovat aivan parhautta! Kun huulilleen kaipaa pientä värisävyä mutta ei kuitenkaan halua liian vahvoja rajauksia tai huulipunaa, on sävyttävä rasva mitä parhain vaihtoehto. Itse suosin Hydracolorin sävyttävää huulivoidetta (sävyssä 22) enkä ole vielä tähänkään päivään mennessä löytänyt vastaavaa, joka olisi yhtä hyvin minulle toimiva! Toivottavasti kyseistä tuotetta ei koskaan vedetä pois markkinoilta, nimittäin siinä kohtaa olen todella pulassa. Kyseistä huulituotetta on huulillani näissä postauksen kuvissa.

Sekoita nestemäistä korostusvoidetta meikkiin

Nestemäisen korostusvoiteen sekoittaminen meikkivoiteen tai CC -voiteen sekaan, on loistava kikka saada koko kasvoille kesäinen hehku! Anastasia Beverly Hillsin Liquid Glow highlighter sävyssä perla, on ollut ykköstuotteeni jo pitkään ja se toimii loistavasti vaikka CC -voiteenkin joukossa. Talvella tällainen glow saattaa olla silmiin pistävä ja jopa liikaakin, mutta näin kesällä mikään ei ole liian hehkuvaa – tai ei ainakaan minun makuuni! Rakastan heleää kesäihoa ja mielestäni kesämeikissä tärkeintä on kaunis pohja, jonka päälle ei ole rakennettu liian paksua puuterikerrosta.

Kiepsauta tukka huolettomalle nutturalle

Etenkin tällainen pitkä harjas on erittäin kuuma kesäisin ja huomaan yhä useammin kulkevani tukka kiinni. Poninhäntä on mielestäni aika tylsä ja tavallinen, jonka vuoksi itse suosin useimmiten huoletonta nutturaa. Tuo nuttura ei ole mikään juhlakampaus, vaan sellainen arkinen päälaelle kiepautettu ”hair bun”. Jotta nutturasta saa mahdollisimman suuren ja kuohkean, kannattaa pohjalle suihkuttaa kuivashampoo sekä tekstuurisuihke, jotka antavat molemmat hennompaankin hiukseen rakennetta. Ja pienenä vinkkinä, tätä kampausta ei kannata koskaan tehdä puhtaisiin hiuksiin vaan nimenomaan hieman likaiseen tukkaan, jossa on jo valmiiksi vähän tekstuuria!

Hymyile ja nauti elämästä

Kesäisin kannattaa nauttia ympäristöstä ja kaikesta siitä, mitä on tarjolla! Toki talvellakin, mutta kesä nyt on ainoastaan kerran vuodessa ja maassamme niin valitettavan lyhyt. Itse olen ainakin huomannut ettei kesäisin kannata ottaa turhaa stressiä ulkonäöstään (tai muustakaan), eli jos meikki ja hiukset eivät ole jatkuvasti aivan tip top, ei sen vuoksi kannata jättää välistä mitään kivaa kesätekemistä! Iän myötä olen onneksi itsekin tullut niin paljon huolettomammaksi ulkonäköni suhteen, josta olen kovin iloinen. Hymyllähän muuten voi pelastaa vaikka pahan naama- tai hiuspäivänkin, eli hymyhuulet kunniaan!

Oikein kaunista kesäpäivää ja muistakaahan nauttia tästä lämmöstä vaikka eletäänkin aika tukalan kuumia aikoja! 

PS. Teidänkin kesäiset kauneusvinkit ovat oikein tervetulleita!