Amerikkalaiset pikkuleivät (GL, M)

On vierähtänyt hetki siitä kun jaoin viimeksi blogissani reseptin. Keittiön puolella on ollut hiljaisempaa ja jostain syystä ei ole oikein ollut inspiraatiotakaan? Ei ole tehnyt mieli leipoa mitään makeaa eikä suolaista, saatikka oikeastaan edes laittaa ruokaa. Välillä on näitä kausia sen aktiivisen leivontakauden jälkeen kun tuntuu, että kaikki on jo kokeiltu. Toisaalta ainahan voi loihtia niitä uusia variaatioita kuten nyt sitten pitkästä aikaa perjantaina tein. Sain jostain päähäni että haluan valmistaa niitä sellaisia paksuja jenkkityylisiä keksejä, joiden joukossa on suklaahippuja. Amerikkalaiset pikkuleivät tai jumbokeksit – millä nimellä noita nyt sitten haluaakaan kutsua!

Lukuisia keksejä olen valmistanut mutta usein keksit ovat aika tylsiä ja maistuvat jotenkin niin samalta. Tällä kertaa päätin, että maustan ja hion taikinaa niin kauan, että sen maku on aidosti sellainen jota voisin vaikka sellaisenaankin lusikoida. Hioin ja hioin kunnes taikina maistui juuri sille mille halusinkin sen maistuvan – täydellisen herkulliselle! Siispä rohkenen tänään reseptin myös kanssanne jakaa ja toivon, että pidätte siitä yhtä paljon kuin itse pidän. Keksit eivät siis ole mitään ällömakeita kuten voisi nyt ehkä luulla vaan enemmänkin keksejä, jotka menevät myös aamiaisena tai välipalana.

Amerikkalaiset pikkuleivät ”jenkkikeksit” (GL, M)

  • 1 dl *Foodinin kookosöljyä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1/3 tl *Foodinin bourbon -vaniljajauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 7 tl *Foodinin kookossokeria
  • 20 g *Foodinin raakasuklaata
  • 1/2 dl *Foodinin mantelijauhoja
  • 2,5 dl gluteenittomia jauhoja (mm. kaurajauhoja, tattari, Semperin hieno jauhoseos)
  • 2 kananmunaa

Sekoitetaan kulhossa kananmunat, kookoshiutaleet ja kookossokeri kuohkeaksi. Lisätään joukkoon sulatettu kookosöljy, vaniljamauste, kaneli, ruokasooda ja kaurahiutaleet. Pilkotaan raakasuklaa pieniksi paloiksi/hipuiksi ja kaadetaan sekin taikinan joukkoon. Seuraavaksi lisäillään taikinaan jauhoja pienissä erissä. Itse käytin manteli- ja kaurajauhoja sekä Semperin hienoa jauhoseosta mutta voit valita jauhot oman makusi mukaan. Vaivataan taikinaa ja tehdään siitä isoja ja paksuja keksejä. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 17 minuuttia, niin että pinta rusehtaa. Keksit saavat kuitenkin jäädä vähän raaoiksi sisältä jotta se haluttu pehmeys ja tuhtius säilyy!

Jos päädytte keksejä kokeilemaan niin mielelläni kuulisin mielipiteitä! Rakastuuko joku muukin kenties näihin ihanan muhkeisiin mutta samalla myös hieman terveellisempiin jenkkikekseihin?

Aurinkoista maanantai-iltaa!

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kookos välipalakeksit

Jälleen herkullista hyvää ja vieläpä suosikki raaka-aineestani kookoksesta! Terveelliset keksit ovat helppo tapa nauttia hyvää makeanhimoon tai ihan muutenkin ja mikä parasta, niiden valmistaminenkin on todella kätevää. Tämän päivän keksiresepti ei ole kovin makea, eli näitä voisi oikeastaan kutsua välipalakekseiksi, jotka menevät niin kahvin lisukkeena kuin vaikka ihan pieneen nälkäänkin välipalana. Uskoisin, että maku on näissä juuri sopivan mieto myös lapsen suuhun, joten voisin rohjeta suosittelemaan näitä myös niille perheen pienimmillekin paitsi makean korvikkeeksi, myös ihan välipalaksi.

Sunnuntain kunniaksi siis keksireseptiä kehiin! Helpot raaka-aineet ja nopea valmistus, joiden tuloksena syntyy ihanat välipalakeksit. Tämä on loistava resepti kaikille meille kookoksen ystäville.

KOOKOSKEKSIT (GL, M)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 dl kookosöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kookoshiutaleita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sekoitetaan toisessa kulhossa kookossokeri, kananmunat sekä mausteet ja vispataan seos vähän vaahtomaiseksi. Lisätään joukkoon kookoshiutaleet, öljy ja kaurahiutaleet. Tässä kohtaa kannattaa sekoittaa seos tasaiseksi lusikalla ja laittaa uuni lämpenemään 150 asteeseen. Muotoillaan taikinasta haluamansa muotoisia keksejä ja levitetään ne leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan 150 asteessa 20 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan lämpötila 180 asteeseen vielä kyemmenen minuutin ajaksi.

Keksit ovat valmiita, kun pinta hieman rusehtaa, jonka jälkeen keksit kannattaa nostaa lautaselle viilenemään. Säilytys kuivassa ja viileässä, mieluiten vaikka suljetussa rasiassa.

Oikein rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle!