Samean ihon pelastaja: levänaamio!

*Sisältää mainoslinkkejä

Jokainen kauneustrendejä yhtään seuraava varmasti tietää, että erilaiset kangasnaamiot ja iholle levitettävät ”lappunaamiot” ovat tällä hetkellä todella pinnalla. Hieman samalla tapaa kun mekaaninen kuorinta on väistymässä hedelmähappojen tieltä, taitavat perinteiset naamiot antaa tilaa näille kasvoja helliville kangaskaistaleille. Kangasnaamiot ovat meille pohjoismaalaisille vielä suhteellisen uusi ilmiö mutta uskon vahvasti, että trendi tulee valtaamaan jatkuvasti enemmän ja enemmän tilaa kauneusmarkkinoilla. Naamiot ovat lähtöisin Koreasta, jossa ne ovat jo pidempään olleet tärkeä osa ihonhoitorutiineja. Ja koska jokainenhan tietää millainen iho korealaisilla on – tätä trendiä ei vaan voi olla kokeilematta saatikka omiin ihonhoitorutiineihin omaksumatta!

Itse suhtauduin trendiin aluksi skeptisesti. Olen nimittäin joskus aikaisemmin kokeillut kangasnaamioita ja ne osoittautuivat silloin todella ärsyttäviksi. Lähinnä tarkoitan siis siinä mielessä, että kangas ei ole pysynyt paikoillaan kasvoilla ja se on valuttanut ällöttävää nestettä pitkin paidan reunusta sekä kastellut inhottavasti hiusrajojakin. Mitä ilmeisemmin kyseessä on kuitenkin ollut joku todella laaduton Hennesin naamio tai yksinkertaisesti en vaan ole malttanut olla hissukseen kankaan ollessa kasvoillani. Taannoin päätin kuitenkin antaa kyseiselle naamiomuodolle uuden mahdollisuuden, sillä sain korealaiselta kosmetiikkabrändi Whamisalta testiin heidän ihania tuotteitaan ja siinä ohessa myös luonnonmukaisen vihreän levänaamion. Vaikka kyseinen naamio ei ehkä virallisesti ole ns. kangas, puhun siitä kuitenkin kankaana/lappuna, koska mekanismi on sama – kasvoille levitetään kaistale, joka toimii naamion tavoin.

Nyt olen tosiaan käyttänyt *Whamisan Kelp Sheet maskia jo kahteen otteeseen, molemmilla kerroilla noin 15-20 minuutin ajan. Vaikka näytänkin tuo naamalla aivan kummitukselta, pysyy maski hyvin paikoillaan, mikä oli itselleni todellinen yllätys! Se ei vaadi sängyssä makoilua vaan itse jopa imuroin maski kasvoillani. Levänaamio on tosiaan kahdessa osassa (on muuten 100 % aitoa levää) ja nimenomaan viileä sekä limainen, jonka vuoksi se on helppo asetella kasvoille. Kyseinen naamio ei paitsi näytä tehokkaalta, vaan on sitä myös aidosti! Sen sisältämät 32 luonnonmukaista aineosaa hemmottelevat kasvojen ihoa ja samalla ravintoaineet sekä algiinihappo nuorentaen ylläpitävät ihon terveyttä. Itse kiinnitin eniten huomiota siihen miltä iho näyttää ja tuntuu parin vuorokauden verran naamion käytön jälkeen. Iho on nimittäin todella kuulas, pehmeä ja tasaisen värinen! Kaikki sellainen sameus ja elottomuus katoaa sekä ihohuokoset supistuivat ainakin minulla todella selkeästi nenän alueelta. Naamiota suositellaankin käytettäväksi esimerkiksi hieman ennen juhlia, mitä en muuten yhtään ihmettele. Myös juhlien jälkeiseen oloon voisin kuvitella naamion toimivan, sillä se poistaa kasvoilta aika selkeästi ylimääräistä turvotusta.

Hinnaltaan tämä *Whamisan naamio on esimerkiksi Elevenin verkkokaupassa lähemmäs 15 euroa, mikä on toki aika suolainen hinta yhden käyttökerran naamiosta. Ne ns. viralliset kangasnaamiothan ovat useat todella edullisia – ainoastaan muutaman euron hintaisia. Itse kuitenkin vertaisin tätä levänaamiota jopa kosmetologin kasvohoidossa käyntiin, sillä niin tehokas naamion vaikutus oikeasti on! Vaikka olenkin saanut tämän näytekappaleen tosiaan blogin kautta ilmaiseksi, ajattelin tilata naamioita ainakin pari kappaletta kaappiin odottelemaan kevättä ja vielä kirkastuvia päiviä. Näitä naamioita olisi nimittäin hyvä olla varalta aina vähintään yksi sitä oikeaa hetkeä odottelemassa!

Kosmetiikan suhteen olen ylipäänsä sitä mieltä, että laatuun on hyvä satsata kaiken sen suhteen, minkä ihoosi imeytät. Itse pidän tuota hyvänä nyrkkisääntönä ja pihistän ennemmin puhdistustuotteista mutta kasvovoiteet, kasvovesi, naamiot, silmänympärysvoiteet ja seerumit ovat niitä joihin tahdon itse henkilökohtaisesti panostaa! Nykyään on ihanaa kun markkinat ovat täynnä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaa, jonka itsekin olen vahvasti ottanut osaksi ihonhoitorutiinejani. Vaikka olin vielä joku aika hieman skeptinen (ja olen kai edelleen vähän varovainen) silti luomukosmetiikka vahvistaa pikkuhiljaa juuri näiden positiivisten kokeilujen kautta asemaansa ainakin omassa ihonhoidossani. Whamisasta tulen varmasti postailemaan vielä jatkossa lisää, sillä heidän *valikoimissaan on muutama muukin aivan ihana tuote, joista näin äkkiseltään mainittakoon kuorintalaput sekä aivan eräs aivan huikea shampoo!

Onko teillä suosikkeja kangasnaamioista tai oletteko kenties kokeilleet tätä Whamisan levämaskia? Olisi mielenkiintoista kuulla teidän suosituksia kangasnaamioista, mitä kannattaa kokeilla seuraavaksi?

 

*Naamio sponsoroitu

Uusia vanhoja kosmetiikkasuosikkeja

Toimivat kosmetiikkatuotteet ovat minulle naisena tärkeä juttu. Vaikka työni puolesta pääsenkin usein testailemaan markkinoiden uusimpia tuotteita ensimmäisten joukossa, olen silti sitä mieltä, että aina ne uusimmat versiot eivät välttämättä päihitä niitä vanhoja suosikkeja. Itse asiassa se on mielestäni tietyllä tapaa huojentavaa jos löytää ne itselleen toimivat tuotteet, joista ei välttämättä tarvitse koskaan siirtyä mihinkään. Tänään haluankin esitellä teille viisi kosmetiikkasuosikkiani, joista kolme on ns. vanhoja suosikkeja ja kaksi taas uutta ihastusta. Osa tuotteista on näkynyt blogissani aikaisemminkin mutta siitä viis – myös vanhoja suosikkeja on aina yhtä ihana hehkuttaa sillä ne todella toimivat!

ECO BY SONYA FACE TAN WATER

Tämä vegaaninen itseruskettava kasvovesi on ollut suosikkini jo pidempään. Pakko sanoa, että vaikka Chanelin itseruskettavaa voidetta edelleen hehkutankin, on tästä tullut sen rinnalle aivan mielettömän hyvä vaihtoehto! Enää en itse asiassa osaa edes sanoa kumpi olisi toistaan parempi mutta tuotteet ovat aika erilaisia. Tämä Eco by Sonyan kasvovesi on tosiaan asteittain kasvoja päivettävä sekä todella helppo käyttää iholla esimerkiksi aamulla ihonpuhdistuksen jälkeen. Kasvovesi levitetään vanulapulla kasvojen iholle ja annetaan hetki kuivua, jonka jälkeen päälle voi levittää vielä kosteusvoiteen sekä meikinkin. Chanelhan on taas voidemainen ja ns. paksumpi, jonka vuoksi suosin sitä useimmiten nimenomaan öisin yövoiteen kanssa.

Tämän itseruskettavan kasvoveden plussapuolia on todellakin sen keveys iholla ja mahdollisuus käyttää sitä oikeastaan missä kohtaa päivää vaan. Tuote antaa iholle muutamissa tunneissa kauniin värisävyn, kun sen tosiaan levittää huolella kasvojen iholle. Pidän värisävyn heleydestä ja siitä, ettei laikkuja synny. Kasvovesi levittyy iholle tasaisesti eikä se tuki ihohuokosia. Tykkään tuotteesta todella paljon ja käytän sitä nykyään suunnilleen kolmena aamuna viikossa. Ehdotonta plussaa myös pullon kestävyydestä, sillä se todella riittää ja riittää…

*GOLDWELL KERASILK STYLE SMOOTHING SLEEK SPRAY

Tämä Goldwellin muotoilusuihke on aivan ehdoton tuote nimenomaan niihin kertoihin, kun haluan muotoilla hiuksiani esimerkiksi raudalla toisen päivän hiukseen. Teen usein myös niin, että pesen aamulla hiukset ja laitan muotovaahdon pohjalle mutta kiharran hiukset vasta illalla ennen juhlia. Näissä tapauksissa tämä tuote on aivan mielettömän hyvä, sillä suihke on kuivaa eikä se tee hiuksista kosteita tai tahmaisia. Suihke suihkutetaan hiuspituuksiin juuri ennen muotoilua, jonka jälkeen sen avulla voi loihtia hiuksiin vaikka kauniit kiharat. Lopputuloksesta tulee todella ilmava sekä pehmeä ja rauta liukuu karhean kuivassa hiuksessani tämän tuotteen avulla erinomaisesti. Suihke sisältää luonnollisestikin myös lämpösuojan ja siksi suojaa hiusta raudan kuumuudelta. Goldwellin Kerasilk -sarjan muutkin tuotteet ovat vieneet mennessään ja tällä hetkellä en käytäkään hiusten muotoilussa oikeastaan muita tuotteita, kun Kerasilkia.

*NURME ORGANIC LOMENGRASS BODY LOTION

Tämä Nurmen luomu sitruunaruohovartalovoide yllätti minut aivan täysin joku aika sitten, kun kaipasin pitkästä aikaa iholleni kosteusvoidetta. En siis ylipäänsä ole mikään vartalovoiteiden ystävä, sillä tunne niiden käytön jälkeen on usein kovin nihkeä ja useampi voide kuivuu iholla erittäin hitaasti. Tämän voiteen kohdalla yllätyin kuitenkin hyvin positiivisesti, sillä mitään edellä mainitsemiani ongelmia ei tuotteen kanssa ole. Voide on koostumukseltaan juuri sopivan ohutta, se imeytyy nopeasti ja tuoksuukin vielä aivan ihanalta! Lopputulos iholla voiteen levityksen jälkeen on todella miellyttävä, jonka vuoksi tätä vartalovoidetta tekee mieli käyttää myös jatkossakin.

Toki ihanan tästä voiteesta tekee myös se, että vartalovoide on luomua ja sisältää mm. öljyjä, vitamiineja sekä antioksidantteja. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja vaikka ihan päivittäiseen käyttöönkin! Itsehän olen myöskin vieraillut Nurmen tehtaalla Virossa ja pakko sanoa, että tuo ihanan pieni kotikutoinen paikka kyllä todella saa pisteet luomutuotteiden saralla. Yksi heidän ehkä parhaista tuotteistaan on muuten kuoriva jalkasaippua, jolla kovettumat lähtevät kantapäistä alta aikayksikön!

JOE BLASCO BRONZE FINISH PRESSED POWDER

Blasco on jo pitkään ollut yksi suosikki meikkisarjoistani. Meikkipussistani löytyykin useampi Blascon tuote ja jokainen niistä on valehtelematta aivan erinomainen! Blascon meikit sisältävät todella hyvin pigmenttiä ja jokainen meikeistä on aidosti laadukas sekä toimiva. Jo pidempään käytössäni on tosiaan ollut kyseisen merkin aurinkopuuteri, joka ehkä säikäyttää tummalla värisävyllään mutta todellisuudessa puuteri on juuri täydellinen varjostusten tekemiseen! Tykkään levittää ensin koko kasvoilleni Benefitin Hoolaa (aurinkopuuteri), jonka jälkeen viimeistelen tyylin varjostuksilla. Varjostukset teen tosiaan tällä Blascon puristepuuterilla, jota levitän kevyesti poskiluiden ja leuan alle sekä mahdollisesti vielä hieman ohimoille. Vaikka värisävy näyttää paletissa todella tummalle, se sulautuu hienosti ihoon sekä levittyy aivan mielettömän hyvin. Tällä ei siis ole tarkoitus tehdä ainakaan pohjoismaalaiselle iholle koko meikkiä, vaan ainoastaan varjostaa sekä muotoilla!

*MICHAEL KORS SEXY RUBY

Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka tarvitsevat kymmeniä tuoksuja – jokaisen omaan käyttötarkoitukseensa. Minä, kun taas olen niitä joille riittää yksi tuoksu kerrallaan, sillä jos jostain tuoksusta pidän, niin silloin siitä pidän ja haluan sitä myös käyttää. Varmaan niitä ikuisia suosikkejani joihin en koskaan kyllästy ovat Lancômen La vie Est Belle sekä Escadan Magnetism. Rakastan siis makeita, mausteisia sekä vahvoja jopa hieman maskuliinisen voimakkaita tuoksuja. Mielestäni tuoksu nimittäin kertoo myös persoonasta ja koen olevani nimenomaan edellä mainitsemiani asioita – kukkaistuoksut tai sporttisen raikkaat tuoksut ovat ehdottomasti inhokkejani.

Vaikka Michael Korsin kellot tai laukut eivät olekaan enää vuonna 2018 makuuni, on pakko sanoa, että tämä Korsin Sexy Ruby todella toimii! Sexy Ruby sisältää mm. ruusua, arabian jasmiinia sekä vadelmaa. Sen tuoksu on hyvin vahva, sensuellin itsevarma sekä viettelevä ja mielestäni myös todella mielenkiintoinen. Tästä tuoksusta tulee todella itsevarma fiilis ja itse näen sen vahvojen sekä itsenäisten naisten yllä. Tuoksu on nimittäin omalla tavallaan aika erikoinen eikä varmastikaan uppoa jokaisen hajuaistille. Itse kyllä tykästyin tähän heti ensi tuoksautuksesta lähtien ja Sexy Ruby onkin tällä hetkellä tuoksusuosikkini!

Sellaisia uusia vanhoja kosmetiikkasuosikkeja. Oliko joukossa kenties teillekin tuttuja tuotteita?

PS. Muistakaahan käydä äänestämässä!

 

*Tuote sponsoroitu