Uusi kuivashampoo suosikki

Kuivashampoo on itselleni hiustuote, jota ilman en yksinkertaisesti pärjää. Voisin luopua vaikka tekstuurisuihkeestakin mutta kuivashampoo on sellainen ikuinen must have, jota on oltava aina saatavilla. Muistan kuinka vielä reilu kymmenen vuotta sitten kuivashampoo ei ollut yhtä yleinen kuin tänä päivänä ja sitä sai suorastaan hakea melkein kissojen ja koirien kanssa. Nykyään tuota pesuvälin ihmeellistä pidentäjää löytyy lähestulkoon joka kaupasta, jopa niistä pienimmistäkin marketeista.

Kuivashampoo

Olen kokeillut hyvin monen eri merkin kuivashampoita ja oppinut huomaamaan mitkä tuotteet sopivat parhaiten omille hiuksilleni. Kaikki kuivashampoot eivät valitettavasti ole hyviä ja itse ainakin huomaan niissä aika selkeitäkin eroja. Omaan hieman karheaan ja taipuisaan hiuslaatuun paras on rakenteeltaan hieman vahvempi kuivashampoo. Olen nimittäin huomannut, että jos shampoon koostumus on liian kevyt, se ei tee tukalleni oikeastaan mitään. Joskus on jopa tuntunut, että tietynlaiset kuivashampoot melkeinpä vaan lätistävät ja rasvoittavat hiusta sen puhdistavan ja kohottavan efektin sijaan. Onneksi olemassa on kuitenkin pari merkkiä, joiden nimeen vannon. Näistä toinen on ehdottomasti Batiste ja nyt alkavan kesän kunniaksi on aivan pakko esitellä teille heidän ihana kesäinen kuivashampoo, jonka bongasin sattumalta muutama päivä sitten KICKsistä.

Kyseessä on tosiaan Batisten coconut & exotic tropical kuivashampoo, jonka aivan mielettömän ihana trooppinen tuoksu vei saman tien mennessään! Ostin kuivashampoon testiin siis ihan täysin mututuntumalla ja oikeastaan vaan purkin visuaalisen ilmeen vuoksi. Keltainen viestii ainakin itselleni kesästä ja tropical sanana aikaansai kesäisen raikkaita mielikuvia. Pakko kyllä sanoa, että onneksi ostin, nimittäin tästä tuli kyllä kerta heitolla uusi suosikkini! Heti samaisena päivänä sain naistenhuoneessakin kyselyitä, että mitä tukkaani suihkutan, sillä se tuoksuu niin hyvältä. En liene siis ainoa, jonka nenää tämä ihana kesäinen kuivashampoo miellyttää.

KuivashampooBatiste

Kyseinen kuivashampoo on paitsi aivan mielettömän hyvän tuoksuinen, myös koostumukseltaan juuri omiin hiuksiini täydellinen. Se raikastaa mutta ei kuitenkaan tee tukasta tahmaista. Shampoo antaa hiuksiin sopivasti rakennetta ja samalla pitää fiiliksen puhtaana. Montaa suihkausta tätä ei myöskään tarvitse hiusjuureen suihkuttaa, jotta lopputulos on täydellinen.

Kuivashampoon käyttöön on olemassa erilaisia tapoja. Itselleni se oikeastaan kaikista mieluisin ja käytetyin tyyli on ollut suihkuttaa shampoo hiusjuureen ikään kuin viimeistelymielessä. Toinen hyvä tapahan on suihkuttaa shampoo tyveen ennen nukkumaan menoa ja pöyhiä tukka kuohkeaksi vasta aamulla. Periaatteessa molemmat tavat toimivat mutta itse henkilökohtaisesti pidän enemmän ensimmäisestä. Käytän kuivashampoota usein ihan vaan hiusten hajuvetenäkin, eli jos tukassa on syystä tai toisesta hieman inhottava haju, pelastaa tällainen raikas tuoksu myös tuolta ongelmalta. Toisinaan vastapestykin hius saattaa kaivata kuivashampoota. Tämä niinä kertoina, kun tyvi jää syystä tai toisesta hieman lätyksi tai ei vaikka puhdistu kunnolla. Itselleni käy noin usein silloin jos testaan jotain uutta tuotetta, joka ei tukalleni sovikaan.

Kuivashampoo

Batisteltahan löytyy jos jonkinlaisia kuivashampoita ja oikeastaan jokainen heidän tuotteensa ollut kokemuksieni mukaan itselleni mieluinen. Ehkä hieman kartan niitä shampoita, jotka ovat värillisiä, sillä varsinkin tummalle tukalle tarkoitettu ruskea kuivashampoo sotkee niin herkästi. Mieluiten ostankin ns. värittömiä perinteisiä kuivashampoita, joiden suhteen tuoksuissa on valinnanvaraa. XXL tuuheuttava kuivashampoo on muuten myöskin mainitsemisen arvoinen, sillä tuo kyseinen tuote antaa hiusjuureen tuuheutta oikein kunnolla! Kyseinen shampoo on erinomainen esimerkiksi kampauksia ajatellen ja toki se toimii ihan puhtaassakin tukassa tyvikohottajan tavoin.

Kuivashampoo on mielestäni ehdottomasti jokaisen naisen huonojen hiuspäivien pelastaja! Ainakin itse koen, että kuivashampoon avulla voin pelastaa oikeastaan minkä tahansa hiuskatastrofin ja siksi sen olemassa olo luo tietynlaista turvaa arkeen.

Mikä on teidän kuivashampoo suosikkinne? Onko olemassa joku tietty merkki, jonka puolesta liputatte?

Kuivashampoon voima

En tiedä oikein mitään ällöttävämpää, kuin rasvainen tukka. Hius joka suorastaan huutaa pesua ja kiiltää rasvaisena päätä myöten. Oma tukkani on onneksi enemmänkin kuiva, kuin rasvoittuva. Olen kuitenkin muutamia kertoja elämässäni kärsinyt ajanjaksoista, jolloin hiukset ovat rasvoittuneet aivan vietävästi vaikka mitään en ole hoitorutiineissani muuttanut. Hormonitoiminta onkin tavallisesti syypää tuollaiseen yltiömäiseen rasvaisuuteen ja kohdallani nimenomaan e-pillereiden pois jättäminen sai aikanaan aikaan sen aivan tajuttoman rasvamäärän. Edes hiustenpesu ei auttanut, vaan tukka oli samantien taas rasvainen.

Kuivashampoo

Pidän hiuksissa ylipäänsä enemmän sellaisesta pienestä karheudesta, kuin silkkisestä sileydestä. Pesenkin hiuksiani jatkuvasti tuotteilla, jotka tekevät kaikkea muuta kuin lätistävät tai hoitavat liikaa. Tekstuuri -ja suolasuihke, sekä kuivashampoo ovat lemppareitani. Toisinaan kuitenkin mietin käytänkö etenkin kuivashampoota liikaa, tai voiko sitä edes käyttää liikaa? Olen tullut siihen lopputulokseen, että jos oikeasti nimenomaan tuolla shampoolla pystyn pidentämään hiusteni pesuväliä joka kolmanteen päivään – käytän sitä ehdottomasti! Tuon kyseinen tuote nimittäin kohdallani tekee. Jos ennen pesin hiukseni joka toinen päivä, nykyään teen sen joka kolmas – tai joskus jopa joka neljäs.

Kuivashampoo onkin itselleni sellainen must-tuote jota on löydyttävä kaapistani aina. Sillä pelastan likaisen hiuspäivän, kohotan kiharakampauksen tyveä – tai ihan vaan kohotan lättänän tukan. Käyttötarkoituksia on monia! Itse tuotteissahan on kuitenkin huomattavia eroja. Ei olekaan ihan sama minkä kuivashampoon sieltä kaupan hyllyltä mukaan nappaa, vaan ne on ne tietyt merkit joita ainakin itse suosin. Omia tähänastisia suosikkejani ovat ehdottomasti olleet Batiste, Herbina, id-HAIR ja John Frieda. Noiden teho ei koskaan petä ja niihin voin todella luottaa!

Kuivashampoo

Jos vanhoihin suosikkeihin luotan tilanteessa kuin tilanteessa, olen silti aina avoin myös uusille kokeiluille! Biozell on yllättänyt viimeisen puolivuotisen aikana monessakin hiustuotteessa niin positiivisesti, että aika innolla lähdin messuilta mukaan saamaani merkin kuivista testailemaan! Tässä kuivashampoossa on vielä se volyymia ja ryhtiä tuova ominaisuus, joka todella näkyy lopputuloksessa! Antaa siis hyvin samanlaista volaa sinne tyveen, kuin mitä tekee merkin tekstuurispray. Onkin muuten aikamoinen yhdistelmä vähän likaiseen tukkaan ensin tämä kuivis tyveen ja sitten tekstuurisuihke latvaan. Lopuksi koko tukka hellävaraisesti harjalla läpi ja avot! Ihan mieletön. Pärjäät aivan varmasti vielä yhden päivän ilman pesua!

Ja jos joku kysyy mistä se tuuhea ja kuohkea blogin kuvissakin näkyvä hiuspehko on peräisin niin tässäpä vastaus! Ei minunkaan tukka automaattisesti niin ilmava ole… ;)

Kuivashampoo

Kuivashampoo on tosiaan aika ihmeellinen tuote ja monesti mietin kuinka joskus on sitä ilman pärjättykin. Kaikista tyytyväisin olen siihen, että hiuksia ei tarvitse enää pestä niin usein. Vaikka hikoilen ja treenaan niin silti pystyn pitämään pesuvälin pidempänä. Eikä ainakaan omaan hiusteni kasvutahtiin kyseinen shampoo ole vaikuttanut. Olen nimittäin kuullut, että jotkut pelkäävät nimenomaan kuivashampoon haittavaikutuksia ja sitä, että sillä tukitaan jotenkin päänahka.

Itsehän siis suihkutan shampoota kerrallaan suhteellisen vähän, enkä todellakaan käy koko päänahkaa läpi. Suihkutan sitä lähinnä jakauksen tyvikohtiin, joissa rasvaisuus ensimmäisenä näkyy. Enkä tosiaan päivittäin – vaan ainostaan niinä päivinä, kun tukka alkaa tuntumaan vähän likaiselle tai kaipaan juhlakampaukseeni nostetta. Tässäkin varmaan se kohtuus kaikessa ratkaisee. Purkin kuuluu oikeasti kestää pitkään käytössä, eikä kulua viikossa loppuun.

Tuleeko teidän suosittua kuivashampoota pesuvälin pidentämiseksi? :)