Näin onnistut kulmakarvojen kotivärjäyksessä

Kuten hiukset, myös kulmakarvat värjään säännöllisesti itse. Olen tehnyt näin jo vuosikaudet ja voin sanoa olevani puuhassa aika pro. Värjään kulmani suunnilleen pari kertaa kuukaudessa – kutakuinkin kahden viikon välein. Syy siihen miksi teen sen noinkin usein on, että pidän intensiivisistä kulmakarvoista ja totuushan on se, että vaikka värjäisin karvat tänään, kuluu väri suhteellisen nopeasti pois. Kaikki kasvojen peseminen ja putsaaminen kuluttavat väriä ja etenkin jos käytät kulmissasi vielä jotain meikkiäkin, kuluu väri joka kerta kun puhdistat kulmakarvasi. Parhaimmillaan lopputulos onkin ensimmäisen viikon ajan värjäyksestä.

Siihen kuinka pitkään väri pysyy kulmissa, on mahdollisuus vaikuttaa oikeastaan vain sillä että valitsee kotivärjäykseen sen parhaan mahdollisen tuotteen. Väreissä on nimittäin aika paljonkin eroja niin keston kuin lopputuloksenkin suhteen. Olen kokeillut varmaan markkinoiden jokaisen kulmakarvojen värjäyssetin ja kokeilujen kautta löytänyt sen omasta mielestäni parhaan. Tuo paras merkki on ehdottomasti Delia Cosmetics Cameleo niin ihan tavallisena kuin ”vihreänä” ammoniakittomana PRO GREEN -versiona jota myydään esimerkiksi Tarjoustaloissa. Käytössäni on melkein aina tuo luonnonmukaisempi väri, joka on tosiaan ehkä hieman  sitä tavallista Cameleota miedompi ja hellävaraisempi. Käytän sävyä black, vaikka mitään pikimustia kulmakarvoja värillä ei kyllä aikaiseksi saa. Kohta nimittäin näette, millainen lopputulos mustalla kulmavärillä syntyy…

Tänä päivänä microblading on todella suosittua ja siksi kulmien kotivärjääminen varmasti vähentynyt huomattavasti. Mietin itsekin tuohon kuumimpaan huumaan microbladingia ja punnitsin sen plussia sekä miinuksia. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että täysin turha rahanreikä koska omat karvani ovat luonnostaan tuuheat ja aika pienellä vaivalla saan ylläpidettyä kulmani nätteinä. Tiedän kuitenkin, että monelle kyseisestä toimenpiteestä on ollut suuri apu, joten siinä tapauksessa miksipä ei! Jos microblading helpottaa arkea ja aidosti auttaa kauneusrutiineissa, niin silloinhan se maksaa itsensä takaisin. Oma päätökseni oli kuitenkin tämä ja nyt olen enemmän kuin tyytyväinen etten lähtenyt tuohon kuumaan trendiin mukaan.

Tiedän, että useampi arastelee kulmakarvojen värjäämistä kotosalla. Onhan se siinä mielessä jännittävää, että jos värjäys menisikin täysin pieleen – kuten vaikka olisi värisävyltään täysin vääränlainen. Voin tässä kohtaa kuitenkin lohduttaa, että nämä marketeissa myytävät värjäyssetit eivät todellakaan ole yhtä vahvoja kuin vaikka kosmetologien värit, joten huoletta kulmiaan uskaltaa noilla tuotteilla värjätä. Yksi vaihtoehto on myöskin testata väri alkuun vaikka kulmakarvan häntäkarvoihin sen sijaan, että levittää sen saman tien koko karvoihin. Tuolloin saat vähän osviittaa siitä, mitä on luvassa mutta mitä todennäköisemmin jos valitset esimerkiksi tuon mainitsemani Delian kulmakarvavärin, et tule pettymään. Ja kuten jo mainitsin, GO GREEN -väri on hellävaraisempi ja omasta mielestäni sitä tavallista Cameleota hailakampi.

Yllä näette tosiaan tuon värjäyssetin levitettynä pöydälle sekä kulmakarvani ennen värjäystä. Pakkauksen ohjeita noudattamalla valmistetaan seos, joka levitetään kulmakarvoihin tuon pienen muovisen harmaan siveltimen avulla. Värjäyksessä voi käyttää myös kulmakarvaharjaa tai vaikka vanupuikkoja – mikä on vaan sinulle helpointa. Tarkoitus on siis levittää väri kulmakarvoihin tasaisesti ja oman karvan rajojen mukaisesti. Värin ihoon tarttumisen voit estää levittämällä ennen värjäysaineen levittämistä kulmakarvojen rajoihin vaseliinia, kuten hiusten värjäyksessäkin usein tehdään. Itse värin kanssa ei kannata säästellä, eli levitä sitä runsaasti karvoihin! Vaikutusaika tulee tarkistaa aina tuotekohtaisesti pakkauksesta mutta aika tyypillinen aika on 10 minuuttia. Itse laitan nykyään aina hälytyksen päälle, sillä kerran unohdin värin kulmiini lähes puoleksi tunniksi, jonka jälkeen ne olivat kyllä aivan pikimustat!

Kun vaikutusaika on mennyt umpeen, putsataan väri karvoista vanulappujen avulla. Osa lapuista kannattaa kostuttaa vedellä, jolloin väri lähtee varmasti kunnolla irti. Jos väriä on mennyt syystä tai toisesta iholle, niin kannattaa kostuttaa vanupuikko kynsilakanpoistoaineeseen ja pyyhkiä ihoon tarrautunutta väriä sillä. Ei ehkä se kaikista hellävaraisin tapa mutta toimii! Värjäyksen jälkeen karvat kannattaa vielä siistiä, missä myönnettäköön, että olen kyllä auttamattoman laiska. Kun karvat ovat siistit, eivät kulmat enää kaipaakaan oikeastaan muuta kuin mahdollisesti jonkun geelin, jolla ne saa vielä näyttämään viimeistellyiltä. Itse tykkään käyttää tällaisina meikittöminä päivinä blogin kautta aikanaan testiin saamaani Elisabeth Ardenin Eight Hour voidetta, joka on ns. monitoimivoide melkein mihin vaan. Voiteen koostumus on vaseliinimainen, jonka vuoksi sillä karvat saa todella nätisti ojennukseen.

En tiedä kuulostiko prosessi hankalalta mutta sitähän se ei todellakaan ole. Jotta kulmakarvojen värjäämisessä onnistuu ei tarvitse olla kosmetologi tai muutenkaan ammattilainen, sillä homma alkaa ensimmäisten kertojen jälkeen luistamaan kuin rutiinilla. Kun värjäät kulmasi kotona, säästät myös aikaa ja rahaa, sillä vaivannäkö on todella pieni ja yhdestä kulmakarvojen värjäyssetistä värjäät karvasi lukuisia kertoja.

Ja nyt teitä varmaan kiinnostaa se lopputulos, jonka musta väri aikaan sai ja se näkyykin alla olevissa kuvissa. Lopputulos on tosiaan luonnollinen vaikka se värisävy onkin musta. Itse pidän siitä, että väri on intensiivinen ja nimenomaan siihen alkutilanteeseen verrattuna paljon skarpimpi!

Ja tähän loppuun vielä tiivistettynä ne minun vinkkini, joiden avulla onnistut kulmien kotivärjäyksessä:

Ensimmäisellä kerralla valitse mieluiten hieman vaaleampi kuin tummempi värisävy.

Älä suorita värjäystä koskaan kiireessä, vaan varaa sen tekemiseen aina aikaa.

Käytä vaseliinia tai muuta vastaavaa voidetta suojaamaan kulmakarvojen rajat, jolloin vältyt ikäviltä ihovärjäymiltä.

Korosta kulmiesi omaa muotoa, eli älä lähde sooloilemaan vaikka toinen kulma olisi luonnostaan erilainen kuin toinen. Omani ovat esimerkiksi eri kohdilla mutta värjään ne silti aina karvoja myöden.

Ole tarkka vaikutusajan kanssa, eli älä unohda väriä liian pitkäksi aikaa kulmiisi. Tummien hiusten kanssa värin voi antaakin olla huoletta hieman pidempään mutta te blondit, olkaahan tarkkoina!

Toivottavasti tästä oli apua teille, jotka mietitte kotivärjäystä mutta ette ole vielä uskaltaneet sitä tehdä. Kulmien värjääminen on helppo tapa piristää ilmettä ja siksi lähtisin sitä ehdottomasti harjoittelemaan jos microblading ei houkuta ja käytätte kulmissanne meikkiä!

Jos heräsi kysymyksiä niin kysykäähän! Ja kuulisin mielelläni jos kulmianne värjäilette, että minkä merkin väri on teidän mielestä se paras mahdollinen? 

Täydelliset kulmakarvat

Tällä hetkellä kulmakarvojen microblading on todella suosittua. Itsellänikin kävi tuossa keväällä mielessä, että pitäisikö, kunnes unohdin koko homman. Kyllähän tuo varmasti helpottaisi arkea ja meikkaamista mutta toisaalta, on hyvin helppoa (ja halpaa) värjätä kulmia itsekin kotosalla. Teen sen ehkä kerran kuussa, jotta saan karvojeni lovikohdat piiloon mutta onhan se totta, että väri pysyy skarppina suunnilleen viikon ajan. Kulmakarvojen meikkaaminen on siis rutiini, joka tulee tehtyä aina muun meikin ohessa enkä nyt sinällään koe sitä mitenkään hirveän vaivalloiseksi asiaksi.

Olen kirjoittanut kulmameikistäni ennenkin mutta koska tyylimieltymykseni vaihtelevat jonkun verran vuodenaikojen mukaan, ajattelin kirjoitella päivitettyä postausta aiheesta. Tällä hetkellä pidän nimittäin eniten paksuista ja näyttävistä kulmista, jotka on kuitenkin meikattu luonnollisella tavalla. Haluan, että jälki on pehmeää mutta samaan aikaan kuitenkin skarppia. Esimerkiksi ainoastaan kynällä meikatut kulmakarvat eivät ole toimineet hetkiin ja suosinkin puuhaan pehmeää kulmaväriä. Itse asiassa tähän alkuun voisin esitellä tuotteet, joita kulmakarvameikissäni käytän.

Oriflamen Giordani Gold -kulmakarvakynä (sävy brown) – Tässä kynä, joka on valehtelematta paras kautta aikain! Kulmakynä on juuri täydellisen sävyinen itselleni ja sen jälki on ihanan pehmeää. Itsehän inhoan liian kovia kulmakarvakyniä, sillä niillä teet helposti liian meikatun näköiset kulmat, joiden jälki näyttää vaan turhan kovalta.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade – kulmakarvaväri (sävy Ash Brown) – No tämä sitten on taas ehdottomasti maailman paras kulmakarvaväri! Useampi lienee tuotteesta kuullutkin ja itse en ainakaan helpolla tästä pois vaihtaisi. Voisin luopua kynästäkin, mutta tämä väri on ja pysyy meikkipussissani! Kulmaväri on ihanan pehmeää ja levittyy karvoihin luonnollisesti. Voisin kuvitella, että tämä toimii myös kaikista vaaleimmillekin kulmille erinomaisesti, sillä lopputuloksesta on helppo saada värin avulla luonnollinen.

Ecotools Define Shade -kulmakarvasivellin – Yhtä paljon kuin itse kulmakarvavärillä on merkitystä, on merkitystä myös sillä siveltimellä, jolla väriä kulmiisi levität. Itsehän rakastan Ecotoolsin siveltimiä ja lähestulkoon kaikki siveltimet meikkipussissani ovatkin merkiltä. Laatu on kohdillaan ja mikä parasta, merkki on vihreä. Tässä kulmakarvasiveltimessä parasta on sen viistomainen pää ja täydellinen napakkuus – sivellin ei ole liian kova mutta ei pehmeäkään.

Silk Oil Of Morocco -detailer – No tässä sitten aivan paras pensseli kulmakarvojen viimeistelyyn ja/tai kulmakarvakynän pehmentämiseen. Tuohon Ecotoolsin verrattuna tässä on sivellin joka tosiaan pehmentää jälkeä ja tällähän kulmia ei varsinaisesti piirretä. Pidän siveltimestä kuitenkin juuri sen pehmentävän vaikutuksen vuoksi ja käytän tätä tavallisesti sen kulmakarvakynän jäljen pehmentämiseen sekä viimeistelyyn ennen ripsivärin levitystä.

Lumene Blueberry Wild Curl -mascara – No nyt joku varmaan ihmettelee miksi ripsiväri löytyy kulmakarvapostauksesta? Kuten taannoin mainitsin, omaan todella itsepäiset kulmakarvat ja nimenomaan karvojen yläosa laskeutuu hieman alaspäin. En tiedä onko syy ihan vaan ominaisesti kulmissani vai siinä, että aikanaan nypin niitä myös tuolta ylhäältä. Kulmakarvageelit eivät pidä kulmiani ojossa kuin hetken, joten jäljelle jää hiuslakka sekä ripsivärit. Jostain syystä olen kuitenkin kallistunut jälkimmäiseen, sillä mielestäni varsinkin tällä jykeväpäisellä vedenkestävällä ripsivärillä karvat pysyvät ojennuksessa aivan mielettömän hyvin!

Yllä kulmani siis luonnontilassa, värjäyksestä aikaa jo muutama viikko.

Ihan alkuun teen kevyet rajaukset kulmakarvakynällä, jotta saan muodon selkeämmin esille. Nimenomaan tuo karvojen yläosa on itselleni se haaste, koska linja ei ole skarppi ja karvat kasvavat jotenkin jännästi alaviistoon. Tässä kohtaa myös pehmennän hieman kulmakynän jälkeä Morocconin siveltimellä, jolloin kynän jälki ei jää turhan vahvaksi.

Seuraavaksi sitten Anastasian kulmaväriin. Levitän sen karvoihin Ecotoolsin siveltimen viistomaisella päällä ja nimenomaan pienin töpöttävin liikkein. Väriä kannattaa ottaa siveltimeen ihan vaan pieni sipaus kerrallaan, sillä se on todella pigmenttistä ja sitä tulee helposti liikaa! Lopuksi käyn karvat vielä läpi Morocconin siveltimellä, joka pehmentää mukavasti lopputulosta.

Ja ihan lopuksi sitten vielä ripsiväriä kevyesti karvoihin, jotta lopputuloksesta tulee tuuhea ja kulmat nousevat ylöspäin. Ainut miinus siitä, että vedenkestävän ripsivärin joutuu kulmista ihan meikinpoistoaineella puhdistamaan, mutta pakko kuitenkin sanoa, että on kyllä sen väärti  kulmissani!

Ja yllä sitten sitä lopputulosta! Välillä on muuten jännä, että kulmakarvat onnistuvat aivan täydellisesti ja sitten on päiviä ettei niitä meinaa saada millään ojennukseen. Tänään tilanne oli jotain siltä väliltä, ei ehkä se täydellisin mutta ei nyt aivan huonoinkaan lopputulos.

Jatkossa kulmakarvat tulevat olemaan vielä tärkeämmässä roolissa, sillä jään nyt pitkästä aikaa ripsitauolle. Kävin viime viikolla huollattamassa ripseni viimeistä kertaa hetkiin *Beauty Anniinassa ja nyt sitten kohti taukoa! Tarkoitus olisi olla ilman ripsiä ainakin pari kuukautta sen jälkeen, kun ne ovat pudonneet – katsotaan kuinka käy. Suosittelen muuten ehdottomasti Anniinaa jos mietit ripsienpidennyksiä tai olet niistä haaveillut. Omissa silmissäni on tällä hetkellä D-kaarevuus volyymeista ja pituutena 10-11 mm.

Jos heräsi jotain kysymyksiä kulmakarvoihini tai niiden meikkaustyyliin liittyen, niin kysykäähän ihmeessä? Toivottavasti vinkeistä oli jollekin teistä hyötyä. :)

*Ripsihuolto sponsoroitu