Täydelliset kulmakarvat

Tällä hetkellä kulmakarvojen microblading on todella suosittua. Itsellänikin kävi tuossa keväällä mielessä, että pitäisikö, kunnes unohdin koko homman. Kyllähän tuo varmasti helpottaisi arkea ja meikkaamista mutta toisaalta, on hyvin helppoa (ja halpaa) värjätä kulmia itsekin kotosalla. Teen sen ehkä kerran kuussa, jotta saan karvojeni lovikohdat piiloon mutta onhan se totta, että väri pysyy skarppina suunnilleen viikon ajan. Kulmakarvojen meikkaaminen on siis rutiini, joka tulee tehtyä aina muun meikin ohessa enkä nyt sinällään koe sitä mitenkään hirveän vaivalloiseksi asiaksi.

Olen kirjoittanut kulmameikistäni ennenkin mutta koska tyylimieltymykseni vaihtelevat jonkun verran vuodenaikojen mukaan, ajattelin kirjoitella päivitettyä postausta aiheesta. Tällä hetkellä pidän nimittäin eniten paksuista ja näyttävistä kulmista, jotka on kuitenkin meikattu luonnollisella tavalla. Haluan, että jälki on pehmeää mutta samaan aikaan kuitenkin skarppia. Esimerkiksi ainoastaan kynällä meikatut kulmakarvat eivät ole toimineet hetkiin ja suosinkin puuhaan pehmeää kulmaväriä. Itse asiassa tähän alkuun voisin esitellä tuotteet, joita kulmakarvameikissäni käytän.

Oriflamen Giordani Gold -kulmakarvakynä (sävy brown) – Tässä kynä, joka on valehtelematta paras kautta aikain! Kulmakynä on juuri täydellisen sävyinen itselleni ja sen jälki on ihanan pehmeää. Itsehän inhoan liian kovia kulmakarvakyniä, sillä niillä teet helposti liian meikatun näköiset kulmat, joiden jälki näyttää vaan turhan kovalta.

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade – kulmakarvaväri (sävy Ash Brown) – No tämä sitten on taas ehdottomasti maailman paras kulmakarvaväri! Useampi lienee tuotteesta kuullutkin ja itse en ainakaan helpolla tästä pois vaihtaisi. Voisin luopua kynästäkin, mutta tämä väri on ja pysyy meikkipussissani! Kulmaväri on ihanan pehmeää ja levittyy karvoihin luonnollisesti. Voisin kuvitella, että tämä toimii myös kaikista vaaleimmillekin kulmille erinomaisesti, sillä lopputuloksesta on helppo saada värin avulla luonnollinen.

Ecotools Define Shade -kulmakarvasivellin – Yhtä paljon kuin itse kulmakarvavärillä on merkitystä, on merkitystä myös sillä siveltimellä, jolla väriä kulmiisi levität. Itsehän rakastan Ecotoolsin siveltimiä ja lähestulkoon kaikki siveltimet meikkipussissani ovatkin merkiltä. Laatu on kohdillaan ja mikä parasta, merkki on vihreä. Tässä kulmakarvasiveltimessä parasta on sen viistomainen pää ja täydellinen napakkuus – sivellin ei ole liian kova mutta ei pehmeäkään.

Silk Oil Of Morocco -detailer – No tässä sitten aivan paras pensseli kulmakarvojen viimeistelyyn ja/tai kulmakarvakynän pehmentämiseen. Tuohon Ecotoolsin verrattuna tässä on sivellin joka tosiaan pehmentää jälkeä ja tällähän kulmia ei varsinaisesti piirretä. Pidän siveltimestä kuitenkin juuri sen pehmentävän vaikutuksen vuoksi ja käytän tätä tavallisesti sen kulmakarvakynän jäljen pehmentämiseen sekä viimeistelyyn ennen ripsivärin levitystä.

Lumene Blueberry Wild Curl -mascara – No nyt joku varmaan ihmettelee miksi ripsiväri löytyy kulmakarvapostauksesta? Kuten taannoin mainitsin, omaan todella itsepäiset kulmakarvat ja nimenomaan karvojen yläosa laskeutuu hieman alaspäin. En tiedä onko syy ihan vaan ominaisesti kulmissani vai siinä, että aikanaan nypin niitä myös tuolta ylhäältä. Kulmakarvageelit eivät pidä kulmiani ojossa kuin hetken, joten jäljelle jää hiuslakka sekä ripsivärit. Jostain syystä olen kuitenkin kallistunut jälkimmäiseen, sillä mielestäni varsinkin tällä jykeväpäisellä vedenkestävällä ripsivärillä karvat pysyvät ojennuksessa aivan mielettömän hyvin!

Yllä kulmani siis luonnontilassa, värjäyksestä aikaa jo muutama viikko.

Ihan alkuun teen kevyet rajaukset kulmakarvakynällä, jotta saan muodon selkeämmin esille. Nimenomaan tuo karvojen yläosa on itselleni se haaste, koska linja ei ole skarppi ja karvat kasvavat jotenkin jännästi alaviistoon. Tässä kohtaa myös pehmennän hieman kulmakynän jälkeä Morocconin siveltimellä, jolloin kynän jälki ei jää turhan vahvaksi.

Seuraavaksi sitten Anastasian kulmaväriin. Levitän sen karvoihin Ecotoolsin siveltimen viistomaisella päällä ja nimenomaan pienin töpöttävin liikkein. Väriä kannattaa ottaa siveltimeen ihan vaan pieni sipaus kerrallaan, sillä se on todella pigmenttistä ja sitä tulee helposti liikaa! Lopuksi käyn karvat vielä läpi Morocconin siveltimellä, joka pehmentää mukavasti lopputulosta.

Ja ihan lopuksi sitten vielä ripsiväriä kevyesti karvoihin, jotta lopputuloksesta tulee tuuhea ja kulmat nousevat ylöspäin. Ainut miinus siitä, että vedenkestävän ripsivärin joutuu kulmista ihan meikinpoistoaineella puhdistamaan, mutta pakko kuitenkin sanoa, että on kyllä sen väärti  kulmissani!

Ja yllä sitten sitä lopputulosta! Välillä on muuten jännä, että kulmakarvat onnistuvat aivan täydellisesti ja sitten on päiviä ettei niitä meinaa saada millään ojennukseen. Tänään tilanne oli jotain siltä väliltä, ei ehkä se täydellisin mutta ei nyt aivan huonoinkaan lopputulos.

Jatkossa kulmakarvat tulevat olemaan vielä tärkeämmässä roolissa, sillä jään nyt pitkästä aikaa ripsitauolle. Kävin viime viikolla huollattamassa ripseni viimeistä kertaa hetkiin *Beauty Anniinassa ja nyt sitten kohti taukoa! Tarkoitus olisi olla ilman ripsiä ainakin pari kuukautta sen jälkeen, kun ne ovat pudonneet – katsotaan kuinka käy. Suosittelen muuten ehdottomasti Anniinaa jos mietit ripsienpidennyksiä tai olet niistä haaveillut. Omissa silmissäni on tällä hetkellä D-kaarevuus volyymeista ja pituutena 10-11 mm.

Jos heräsi jotain kysymyksiä kulmakarvoihini tai niiden meikkaustyyliin liittyen, niin kysykäähän ihmeessä? Toivottavasti vinkeistä oli jollekin teistä hyötyä. :)

*Ripsihuolto sponsoroitu

Näin meikkaan kulmakarvani

Kulmakarvameikistä on tullut tehtyä postausta joskus aikaisemminkin, mutta koska siitä on jo sen verran aikaa, ajattelin päivitellä tilannetta. Meikkaustyylini, kun jonkun verran vaihtelee jatkuvasti ja kulmienkin suhteen on ehkä tapahtunut jotain pientä muutosta. Olen itseasiassa jonkunlainen kameleontti mitä kulmakarvoihin tulee ja toisinaan pidänkin niiden suhteen vahvemmasta linjasta ja toisinaan taas kevyemmästä. Menen todella pitkälti päivän fiiliksen mukaan – mikä nyt milloinkin sattuu hyvältä tuntumaan!

KulmakarvatKulmakarvameikki

Olen siinä mielessä onnekas, että omistan suhteellisen paksut kulmat. Vaikka ne ovatkin eriparia ja eri kohdilla kasvoissani, on karvaa runsaasti. Jonkun verran on lovikohtia ja pieniä aukkoja siellä täällä, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Voin hyvin kulkea myös meikkaamattomilla kulmilla, sillä ne eivät ilman värjäystäkään ole aivan hailakat. Värjään kulmakarvat kuitenkin suunnilleen kerran kuussa, sillä tahdon etenkin tuohon siipiosaan vähän skarpimpaa sävyä. On mukavampi kulkea ilman meikkiäkin, kun kulmat ovat aina mintissä. Olen tehnyt kulmakarvojen värjäämisestä tutorialin viime kesänä, joten jos tuo postaus on mennyt jostain syystä ohitse, niin se kannattaa kurkata TÄÄLTÄ.

Alla olevassa kuvassa kulmakarvani ovat uonnontilassa. Viime värjäyksestä on aikaa kolmisen viikkoa, joten väri ei ehkä ole tummimmillaan mutta tosiaan mitään meikkiä niissä ei ole. Tavallaan jees, mutta jotain kuitenkin puuttuu. Minusta meikki tuntuu aina jotenkin keskeneräiseltä jos kulmille ei ole tehty mitään.

KulmakarvatIMG_1100-2

Käytän kulmiini kahta erilaista meikkaustyyliä. Toinen, se hieman harvinaisempi tapa on meikki pelkällä kulmakynällä. Täytän kulmien lovikohtia ja skarppaan niiden omia rajoja pienin vedoin. Samalla, kun teen vetoja, pehmennän niitä kulmaharjalla. Tähän puuhaan käytän *Oriflamen Giordani Gold Double Ended Eye Brown -kulmakynää ruskeassa sävyssä. Kyseisessä kynässä parasta on värin koostumus, joka muuttuu iholla puuterimaiseksi ja sillä levittyy tavallista kulmakarvakynää pehmeämmin. Kynän toisessa päässä on kätevästi harja, jolla lopputuloksen saa luonnollisemmaksi. Tämä tyyli vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa, sillä kynällä kulmien läpi käyminen on aina hitaampaa. Lopputulos on kuitenkin kaunis ja luonnollinen, kunhan sen vaan jaksaa tehdä! Lopuksi useimmiten sipaisen kulmiin vielä Lumenen kulmakarva vahaa ja siinä se!

Alla lopputulosta tästä meikkaustyylistä.

Untitled Export2Oriflame kulmakynä

No sitten se yleisempi tyyli, joka kulmissani ehkä useammin nähdään. Se vaatii kolme eri tuotetta onnistuakseen, mutta lopputulos syntyy silti kovin nopeasti. Alkuun rajaan kulmat Oriflamen kulmakynällä (sama jonka jo mainitsin) kevyesti. Korostan ikäänkuin kulmien omia rajoja ja ylhäältä saatan hieman vahvistaa kulmien muotoa. Kun kevyet rajat on piirretty, pehmennän ne kulmakynän harjapäällä. Tämän jälkeen siirryn Anastasian kulmavärin kimppuun (Dipbrow Pomade sävyssä dark brown) ja levitän sitä siveltimellä rajojen sisäpuolelle kevyin ja lyhyin vedoin. Jätän kulmien ns. etuosan haaleammaksi ja vahvistan väriä keskeltä loppua kohden. Teen vedot Ecotoolsin kaksipäisellä siveltimellä, joka minulla on ollut käytössä jo vuosia. Tuo on muuten aivan paras tähän puuhaan! Kun väri on tasaisen näköinen ja siisti, harjaan kulmat lopuksi Lumenen kulmakarvavahalla (sävy grey brown).

Alla lopputulosta tästä tyylistä.

KulmakarvatKulmameikkiKulmakarvameikki

Tässä tosiaan kaksi eri tyyliä, joita kulmakarvameikissäni käytän. Tavallaan pidän vähän luonnollisemmasta lookista mutta toisaalta rakastan sitä, että kulmat ovat täyteläiset. Jotenkin juuri tässä jälkimmäisessä enemmän suosimassani tavassa kulmat tulevat paremmin esiin – vai oletteko samaa mieltä? Kumpi tyyli on enemmän makuunne, vai huomaatteko edes eroa?

Kaikki meikissä menee kokoajan luonnollisempaan suuntaan, joten saas nähdä millainen on kulmien tulevaisuus. Toivon sydämeni pohjasta, että vaikka muoti ympyrää kiertääkin, koskaan ei palata siihen viivakulmatrendiin! Huh, se oli jotain niin kamalaa. Mikroblading tuntuu olevan tällä hetkellä yhä useamman huulilla ja siitä onkin aivan varmasti apua monelle heikot kulmat omaavalle – tai miksei muillekin. Itse en ehkä siihen jaksaisi lähteä, sillä hyvin pärjään näinkin. Kulmien värjääminen on mielestäni ihan super helppoa ja kunhan ei vaan laiskota, sen tekeminen kuukausittain ei aiheuta ainakaan itselleni ongelmia. Pakko muuten loppuun vinkata eräästä kulmaväristä, jonka löysin ihan vasta joululomalla! Merkki on Cameleo ja sitä myydään mm. Halpa-Hallissa ja Tarjoustaloissa. Kymmenen kertaa parempi kulmaväri, kuin kaikki aikaisemmin käyttämäni. Ottaa kiinni todella napakasti ja väri pysyy pitkään!

Millaisilla tuotteilla te meikkaatte kulmanne? Pidättekö enemmän todella luonnollisesta vai vähän skarpimmasta lookista? :) 

*Tuote saatu blogin kautta testiin.