Helpot ja herkulliset raakapiparit!

En ole oikein koskaan ollut paistettujen piparien ystävä mutta piparitaikinaa suorastaan rakastan. Ei liene siis mikään yllätys, että rakastuin aivan toden teolla muutama päivä sitten kehittelemääni raakapiparien reseptiin, joka muuten onnistui aivan täydellisesti! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun lähdin moista reseptiä edes kokeilemaan ja heti meni kerrasta nappiin. Kaikkea juuri oikeassa suhteessa ja pakkasessa kovetetuista piparkakuista tuli niin jouluisen herkullisia.

raakapiparitraakapiparit

Raakapiparit sopivat tosiaan kaikille terveellisempiä piparkakkuja jouluksi kaipaaville sekä gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Taikina sisältää runsaasti taatelia, eli täysin sokeriton se ei ole mutta lisättyä sokeria resepti ei sisällä. Kaikki sokeri on taatelin omaa sokeria, jonka vuoksi voin kutsuakin näitä piparkakkuja hieman terveellisemmiksi. Toivon, että innostutte reseptiä kokeilemaan, sillä minä ainakin tykästyin kovasti. Maku on juuri oikeanlainen ja jos rehellisiä ollaan, nämä ovat huomattavasti parempia kuin normaalit piparkakut!

HERKULLISET RAAKAPIPARIT (GL, M, RAW)

  • 300 g pehmeitä taateleita
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 2/3 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl mantelijauhoja

Rikotaan taatelit blenderissä tasaiseksi massaksi. Kannattaa laittaa ne pienissä erissä blenderiin, jolloin laite jaksaa pyörittää ja rikkoa massaa. Sekoitetaan kulhossa piparimauste, vanilja, kaneli, jauhot ja kaurahiutaleet. Lisätään valmis taatelimassa seoksen joukkoon sekä vaivataan huolella. Vaivausta voi joutua hetken työstämään jotta taikina on tasaista ja raaka-aineet ovat siihen sekoittuneet.

Kun koostumus näyttää hyvältä ja tasaiselta (tässä kohtaa kannattaa testata myös maku!), jaetaan taikina kahteen osaan ja otetaan toinen osa pöydälle kaulittavaksi. Kannattaa käyttää taikinan pohjalla jauhoja jotta se ei jää pöytään kiinni, kuten tavallisenkin piparitaikinan kanssa toimisit. Kaulitaan massa sopivan paksuiseksi ja valmistetaan muoteilla piparkakkuja. Kun koko massa on pipareina, laitetaan piparkakut lautaselle ja pakkaseen tekeytymään muutamaksi tunniksi. Halutessaan piparit voi koristella sokerimassalla tai vaikka kookoshiutaleilla.

raakapiparitraakapiparit

Raakapiparit säilyvät hyvin pakkasessa eivätkä jäädy liian jäisiksi vaikka olisivat siellä useamman päivän ajan. Tarjolle asetettaessa ne alkavat hieman sulaa ja massa muuttuu löysemmäksi mutta pysyy kuitenkin kasassa. Jos teet pipareita joulun kahvipöytään, suosittelen nostamaan ne tarjolle pienissä erissä ja tosiaan juuri vasta suunnilleen siinä vaiheessa, kun kahvi kaadetaan kuppeihin. Yksi vaihtoehto on säilyttää niitä pakastimessa ja napostella sieltä aina silloin, kun mieli tekee!

Jos testailette piparkakkujen reseptiä niin tulkaahan sitten kertomaan, mitä piditte? Olisi kiva kuulla muidenkin tuomio sillä itse tykästyin näihin niin kovasti!

Kookos välipalakeksit

Jälleen herkullista hyvää ja vieläpä suosikki raaka-aineestani kookoksesta! Terveelliset keksit ovat helppo tapa nauttia hyvää makeanhimoon tai ihan muutenkin ja mikä parasta, niiden valmistaminenkin on todella kätevää. Tämän päivän keksiresepti ei ole kovin makea, eli näitä voisi oikeastaan kutsua välipalakekseiksi, jotka menevät niin kahvin lisukkeena kuin vaikka ihan pieneen nälkäänkin välipalana. Uskoisin, että maku on näissä juuri sopivan mieto myös lapsen suuhun, joten voisin rohjeta suosittelemaan näitä myös niille perheen pienimmillekin paitsi makean korvikkeeksi, myös ihan välipalaksi.

Sunnuntain kunniaksi siis keksireseptiä kehiin! Helpot raaka-aineet ja nopea valmistus, joiden tuloksena syntyy ihanat välipalakeksit. Tämä on loistava resepti kaikille meille kookoksen ystäville.

KOOKOSKEKSIT (GL, M)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kookossokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 dl kookosöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kookoshiutaleita

Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Sekoitetaan toisessa kulhossa kookossokeri, kananmunat sekä mausteet ja vispataan seos vähän vaahtomaiseksi. Lisätään joukkoon kookoshiutaleet, öljy ja kaurahiutaleet. Tässä kohtaa kannattaa sekoittaa seos tasaiseksi lusikalla ja laittaa uuni lämpenemään 150 asteeseen. Muotoillaan taikinasta haluamansa muotoisia keksejä ja levitetään ne leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan 150 asteessa 20 minuuttia, jonka jälkeen nostetaan lämpötila 180 asteeseen vielä kyemmenen minuutin ajaksi.

Keksit ovat valmiita, kun pinta hieman rusehtaa, jonka jälkeen keksit kannattaa nostaa lautaselle viilenemään. Säilytys kuivassa ja viileässä, mieluiten vaikka suljetussa rasiassa.

Oikein rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle!