Tämän hetken parhaat

Heräsin tänä aamuna levollisin mielin uuteen päivään. Nukuin pitkästä aikaa täysin katkeamattomat yöunet ja sain unenkin ennen kolmea – fiilis on hyvä! Kun käynnistelin päivää kahvin ja banaanipannareiden voimin, pysähdyin jälleen kerran miettimään asioita, jotka ovat tällä hetkellä niitä arjen voimavaroja. Aina noiden seikkojen ei tarvitse olla mitään hurjan suurta tai ihmeellistä, vaan ihan yksinkertaisetkin jutut voivat ilostuttaa. Päätinkin tänään listata teille asiat, jotka ovat omassa elämässäni niitä tämän hetken parhaita. Siellä on joukossa ehkä pinnallisempiakin seikkoja, mutta myös niitä syvemmänkin onnen juttuja.

Pikkusisko. Omistan yhden siskon, joka hän on minua kuusi vuotta nuorempi. Koska ikäeromme on suhteellisen suuri ja olemme luonteiltamme aika erilaisia, on meilläkin ollut omat ristiriitamme. Olen kuitenkin niin kiitollinen siitä, että nykyään ollaan läheisempiä kuin koskaan aikaisemmin ja tullaan hyvin toimeen. Kun siskon kanssa lähenee, tulee siteestä mielestäni jollain tavalla hieman erilainen kuin muista läheisistä ystävyyssuhteista. En tiedä vaikuttaako siihen se verisukulaisuus vai mikä, mutta jotain syvempää aspektia sisarsuhteessa vaan on.

Tulppaanit. Kevään ehdoton ykköskukka on tulppaani. Viime aikoina tulppaaneja onkin tullut ostettua useampaan otteeseen ja useissa eri väreissä – lilat ovat suosikkejani! Tulppaaneiden paras puoli on se, että ne säilyvät pidempään kuin esimerkiksi ruusut. Ne ovat kauniita, eivätkä vaadi suuremmin hoitoa.

5 am coffee. Veikkaisin, että useampi hyvinvoinnistaan kiinnostunut on jo kuullut tästä suositusta Tomi Kokon aamu viiden kahvista? Nykyään kyseistä kahvia myydään mm. Helsingin Pauligin Kulmassa, mutta itse suosin tuon kahvin valmistusta ihan kotonakin. En muista tarkalleen sitä Tomin alkuperäistä reseptiä, mutta itse laitan kahviin teelusikalliset macaa, lucumaa ja MCT-öljyä, sekä 1,5 tl kookosöljyä.

Ihan alkuun siis keitän tavallisen luomu- tai pakurikahvin. Kun kahvi on valmista, kaadan sen blenderiin ja lisään edellä mainitsemani lisukkeet. Tämän jälkeen lorautan sekaan hieman makeuttamatonta soijajuomaa ja hurautan kahvin kuohkeaksi terveyskahviksi! Maailman parasta aamukahvia ja pakko sanoa, että olo on niin erilainen kuin perinteisen suodatinkahvin jälkeen. Minähän en nauti tätä kello viisi aamulla, mutta toimii se myös klo. 9-10 aikaankin. ;)

Oma koti. Nyt pääsiäisen pyhinä kotona on tullut vietettyä tavallista enemmän aikaa. Olen tehnyt suursiivousta ja sen ohessa ihan vaan rentoutunut. Koti on itselleni yksi maailman parhaista paikoista ja se on hyvin oman näköiseni – viihdyn täällä. Itselleni ei tuota ongelmia viettää vaikka kokonainen viikonloppu kotosalla, sillä minulla on täällä aina tekemistä. Jos koti on joillekin paikkana epämukava, minulle se on aina ollut jonkinlainen turva ja pakopaikka kaikesta.

Arman Pohjantähden alla. Yksi suosikki sarjoistani on Armanin luotsaama Pohjantähden alla. Se, että ohjelma käsittelee ennakkoluuloja ja meille jopa hieman tuntemattomiakin aihealueita, on mielestäni hyvin mielenkiintoista. Viimeisin jakso romanikulttuurista avasi ainakin omia silmiäni kovasti. On olemassa niin paljon ennakkoluuloja ja ennakkokäsityksiä, joiden takaa emme tiedä sitä todellista maailmaa. Itselleni ainakin tulee jokaisen Armanin jakson jälkeen se fiilis, että asioista pitäisi todellakin ottaa enemmän selvää, ennen kuin tuomitsee. Toki aina pitää huomioida myös se, että osa jaksoista saatetaan tehdä myös puolueellisesti, vaikka siihen oletettavasti pyritäänkin, ettei näin kävisi. Televisio on kuitenkin aina käsikirjoitettua…

Kiivit. Jostain syystä nyt on meneillään kiivi kausi! Joskus pienenä olin hieman allerginen tuolle vihreälle hedelmälle, mutta onneksi allergiat ovat vuosien saatossa kadonneet. Tykkään laittaa kiivejä smoothien joukkoon, banaanipannareiden lisukkeeksi, salaatteihin ja syödä ihan sellaisenaan. Syön muuten todella vähän hedelmiä, sillä niiden hedelmäsokeri ei sovi itselleni kovin hyvin. Oikeastaan päärynät ja kiivit ovat tällä hetkellä ainoita, joita suosin. Pahin hedelmä vatsalleni ovat viinirypäleet.

Vappu ja kesän läheneminen. Vappu on itselleni ehdottomasti yksi vuoden suosikki juhlista! Se tietää sitä, että kesä on kuukauden päässä ja lämpökin toivon mukaan ihan lähistöllä. Tähän vuodenaikaan huomaa, kuinka ihmiset alkavat hymyilemään enemmän ja mieli on selkeästi useammilla positiivisempi. Valolla on kyllä ihmeellinen vaikutus!

Viisas Elämä – Meditatiivinen juokseminen -kirja. Aloitin kyseisen kirjan lukemisen viime viikolla ja nyt olen jo melkein lopussa. Kirjan aihe on itselleni ajankohtainen, sillä harrastan juoksemista ja olen taas juossut viime aikoina aika paljon. Olen usein miettinyt juoksemisen ja mielen yhteyttä, eli mitä ajatella juostessa – vai ajatellako mitään? Kannattaako kuunnella musiikkia täysillä vai ei ja mikä on se paras tapa saada juoksemisesta irti kaikki mahdollinen hyöty? Kirja on antanut itselleni paljon vastauksia juuri henkisen puolen yhdistämisestä fyysiseen suoritukseen. Voisin perehtyä aiheeseen joku kerta ihan kokonaisen postauksen muodossa.

Bionade luomuvirvoitusjuomat. Viime aikoina olen hurahtanut uskokaa tai älkää, luomuvirvoitusjuomiin! Sain ihan taannoin testattavakseni *Bionaden luomulimuja ja vaikken tosiaan ole aikoihin mikään limsojen ystävä ollut, niin nyt olen kieltämättä positiivisesti yllättynyt. Kyseiset limut ovat tosiaan luomulaatuisia, mikä näkyy limsojen raaka-aineissa ja orgaanisessa käymisprosessissa. Juomissa ei myöskään ole ollenkaan kemiallisia lisäaineita tai gluteenia. Sokeriakin on vähemmän verrattuna markkinoiden muihin virvoitusjuomiin.

Oma suosikkini limuista on ehdottomasti inkivääri-appelsiini – inkiväärihullu, kun olen. Hyvänä kakkosena tulee sitruuna-bergamotti, joka on maultaan myös aivan ihanan raikas. Tuo toisen kuvan punainen Holunder (saksaa ja viittaa siis seljanmarjaan) saadaan vielä toivon mukaan tulevaisuudessa Suomenkin kauppoihin!

Lidlin luomu kaurasydämet. Kaurasataset ovat saaneet rinnalleen uuden suosikin, nimittäin Lidlin luomulaatuiset kaurasydämet. Suosin ainoastaan kauraleipää ja siksi on ihan mielettömän kiva löytää noidenkin suhteen uusia suosikkeja! Itselleni on tärkeää, että kauraleipä on aidosti kauraleipää, eikä sisällysluettelosta löydy esimerkiksi vehnäjauhoja. Nämä kauraleivät ovat kaikin puolin ihan huippuja, joten jos et ole vielä testannut, suosittelen marssimaan oitis Lidlin paistopisteelle!

Säästäminen. Olen nyt ensimmäistä kertaa aikoihin joutunut oikeasti säästämään rahaa – siis ihan oikeasti. Koska tulot tulevat mahdollisesti jatkossa hieman pienenemään, on sitä luonnollisestikin tullut mietittyä omaa kulutuskäyttäytymistään. Päätin ihan vasta, että nyt mennään hetki pelkillä ruokaostoilla ja itse asiassa se, kuinka vähän rahaa loppupeleissä menee jos ei osta mitään ylimääräistä, on ollut ilo huomata. Ruoasta en ala tinkimään mutta ulkona syömisestä, heräteostoista ja muusta turhasta kyllä! Mielestäni jokaiselle tekisi hyvää välillä punnita omaa kulutuskäyttäytymistään, sillä se todellakin saattaa avartaa mieltä…

Vita Liberatan itseruskettava aurinkopuuteri. Näin kesän korvilla rusketusjutut alkavat olemaan taas kovin ajankohtaisia, jonka vuoksi olenkin ottanut jälleen itseruskettavan aurinkopuuterin päivittäiseen käyttöön. Rakastan tuota puuteria, sillä sen avulla on mahdollista loihtia kasvoille ja dekolteelle pysyvä rusketus juuri niihin kohtiin, joihin kaipaa väriä ja varjostuksia. Itse tykkään korostaa etenkin poskiluiden alusia ja solisluita. Kun käytän säännöllisesti kyseistä puuteria, alkavat varjostukset muodostumaan ja ne todella pysyvät vaikka pesisitkin kasvot meikistä. Pitää kirjoitella tuosta tuotteesta lähiaikoina ihan omaa postausta, sillä niin kovasti siitä pidän!

Lähestyvät kolmekymppiset. Ei ehkä niinkään se, että täytän kolmekymmentä, vaan ne juhlat! Kerran elämässä täytetään kolmekymmentä ja ainakin itselleni se on suuri etappi. Haluankin panostaa pirskeisiini ja nyt onkin aloitettu juhlasuunnitelmat. Jotenkin olen myös huomannut sen, että ikäkriisi alkaa pikkuhiljaa väistymään ja tilalle lipuu rauhallisempi fiilis omasta iästä – minähän olen vielä oikeasti aika nuori.

Ida Paul & Kalle Lindroth – Kun tää loppuu -biisi. Tällä hetkellä yksi suosikki kappaleistani, ehdottomasti. Kun ensimmäisen kerran tämän kuulin, itkin vuolaasti. Vaikka kappale onkin kovin surullinen, on siinä silti joku ihmeellinen lohtu. Voisin sanoa, että liippaa todella läheltä oman elämän tapahtumia ja siksi tuntuu aina uudestaan ja uudestaan ihan syvällä sydämessä asti. Eikä siis pelkästään suruna, vaan jonkinlaisena ymmärryksenä – lohtuna.

”Mistä voin ees alottaa, aamut pysyy ennallaan. Mut tää ei tunnu samalta, vaik nää junat kulkee samas aikataulussa, me ei tulla näkee ensi viikolla. Jos oisin rakastanut paremmin, tai sanonut sen useemmin, niin seisottaisko tässä nyt, koska hyvin ei riittänyt, ei riittänyt. Vaikka kuinka toivottiin ei riittänyt. Mutkun mä lähden, niin muistathan mut kauniina, mustassa mekossa ja korkeissa koroissa, kun tää loppuu, tiedäthän et tää loppuu. Ja vaikka meitä kahta ei voida pelastaa, meil on tässä liikaa mitä ei vaan saada unohtaa. Kun tää loppuu, tiedetään et tää loppuu. ”

Siinä tosiaan muutamia tämän hetken suosikkeja laidasta laitaan. Olikohan joukossa mitään samoja asioita, joita te tällä hetkellä fiilistelette? :)

*Bionade luomuvirvoitusjuomat saatu blogin kautta testiin. 

Täydellinen meikkipohja

Meikkipohja on yksi meikin kulmakiviä. Nimensä mukaisesti se luo pohjan koko meikille ja määrittelee pitkälti sen miltä lopputulos tulee näyttämään. Omat mieltymykseni pohjan suhteen ovat vaihdelleet aika paljon meneillään olevien trendien mukaan ja tällä hetkellä kaipaankin pohjaltani yhä enemmän luonnollista lopputulosta. Contouring alkaa olemaan menneen talven lumia ja vain muutamalla tuotteella pärjää entisen useamman sijaan. Itseasiassa liian tukkoinen meikki on alkanut jopa ällöttämään. Varjostukset teenkin tätä nykyä yhdellä aurinkopuuterilla, eikä siihen tarvita monen montaa varjostusväriä.

Silk Oil of Moroccon

Pitkään käytin pohjaan useampaa tuotetta, jotka kaikki sekoitin keskenään. Oli CC-voide, heleyttäjä ja valotipat. Jokainen kolmesta edelleen erityisen hyviä ja toisinaan käytössäkin, mutta nyt olen kieltämättä hurahtanut erääseen tuotteeseen, jolla saan taiottua täydellisen meikkipohjan vaan ja ainoastaan yhdellä purnukalla. Kyseessä on australialaisen *Silk Oil of Morocconin vegaaninen mineraalimeikkivoide, joka on koostumukseltaan kiinteää ja helposti iholle levittyvää.

Tämä on ensikosketukseni mineraalimeikkivoiteisiin ja itseasiassa pakko myöntää, että olin aikaisemmin hieman skeptinen mineraalipohjaisten meikkituotteiden suhteen. Ajattelin niiden olevan aina puuterimaisen mattaisia ja niin kevyitä, että pohja ei näytä yhtään miltään. Olenkin aina pitänyt perinteisen meikkivoiteen koostumuksesta ja siitä, että se levittyy iholle sulavasti ja tasaisesti. Jättää ihon kuulaaksi. Yllätyin kuitenkin hyvin positiivisesti kokeillessani Morocconin mineraalimeikkiä ensimmäistä kertaa, sillä sehän todella levittyy ihoon kuin meikkivoide – ellei jopa paremmin! Mineraalimeikin koostumus on juuri täydellinen, sopivan peittävä mutta ei kuitenkaan missään nimessä tukkoinen ja antaa ihon kuultaa kauniisti meikin läpi. Halutessaan tällä on kyllä mahdollista luoda peittävämpikin lopputulos jos tarve niin vaatii. Myös varjostukset onnistuvat kätevästi jos tahdot korostaa esimerkiksi juuri poskiluun alusia tai ohimoita.

MineraalimeikkiMineraalimeikki

Itselläni on käytössä Argan Cream Compact Foundationista sävy beige (medium). Meikin sävytys on juuri täydellinen omalle iholleni ja se mistä tuotteessa erityisesti pidän, on sen mukavasti päivetykseen taittava väri. Koska suosin itseruskettavaa kasvoilla pari kertaa viikossa, tulee pohjameikinkin olla hieman sävyä antava. Levitän meikin kostean Beautyblenderin avulla ihoon pikkuhiljaa tuputellen. Silk Oil of Morocconillahan on valikoimissaan tähän puuhaan aivan omat meikkiharjatkin, mutta itse olen nyt ainakin toistaiseksi pärjännyt hienosti Beautyblenderin avulla. Koska meikin koostumus on kuitenkin pehmeähköä ja nätisti levittyvää, sulautuu se ihoon kauniisti myös sienen avulla.

Alunperin sain tuotteen tosiaan testiin tammikuun alussa, kun ihoni kunto oli huonompana. Myös meikkipohjalla on väliä ja senpä vuoksi pohjankin on hyvä olla freesi ja mahdollisimman simppeli varsinkin ihon kanssa, jossa on epäpuhtauksia tai ihottumaa. Sen lisäksi, että Silk Oil of Morocconin mineraalimeikki on vegaaninen ja talkiton (ei tuki ihoa), se pitää sisällään mm. orgaanista karitevoita, arganöljyä, vihreää teeuutetta, vitamiineja, antioksidantteja, sekä omega-6-ja omega-9-rasvahappoja. Edellä mainitsemani aineosat auttavat meikkiä säilyttämään ihon kosteustasapainon ja se huomio, jonka olenkin nyt itse tehnyt on, ettei meikki lähde iholta päivän mittaan tai kulu epätasaisille railoille. Omassa ihossani on nimittäin jo vuosia ollut se ongelma, että ihoni ikäänkuin syö meikin päivän mittaan ja joudun lisäilemään sitä viimeistään iltapäivällä. Nyt on menty kevyesti pidemmätkin työpäivät ilman ihon fiksailua ja pohja on pysynyt hehkeänä koko päivän ajan!

Alla kuvaa täysin ilman meikkiä ja sitten täydellä ehostuksella.

Untitled ExportIMG_0556

Kyseinen mineraalimeikkivoide on kyllä vienyt täysin mennessään! Tuote on sopinut erinomaisesti iholleni ja nyt mietinkin, uskallanko enää jättää siitä pois? Ehkä minun ei tarvitse. Jos löytää erinomaisen lisän meikkipussiinsa, sitä on lupa hankkia myös jatkossakin – eikö? Hintaa mineraalimeikkivoiteella on vähän reilu 40 € lanina.fi -verkkokaupassa. Heidän kauttaan Silk Oil of Morocconia taitaa saada kätevimmin Suomesta tilattua.

Onko täällä muita mineraalimeikkivoiteeseen tai muihin mineraalimeikkituotteisiin hurahtaneita? Koska tämä oli niin positiivinen yllätys itselleni, tulen varmasti jatkossa hankkimaan muitakin mineraalituotteita meikkipussiini! Jos on vinkata omaa suosikkiasi, niin kerrohan!?

*Mineraalimeikkivoide saatu blogin kautta testiin.