Kuulumisia Malediiveilta!

Terveiset täältä Malediivien Lankafinolhulta! Saavuimme tänne perjantaina aamusta, joten takana on jo muutama päivä ihanaan paratiisisaareen tutustumista. Pakko sanoa etten ole koskaan nähnyt mitään näin upeaa ja Gilin Menokin kalpenee tämän saaren rinnalla! Aivan parastahan on, että Malediiveilla aika on Suomen aikaa vain kaksi tuntia edellä, mikä on helpottanut tänne sopeutumista kovastikin. Ei ole tarvinnut potea jetlagia vaikka itse matkustaminen pientä väsymystä ja univelkaa aiheuttikin. Kaikki on kuitenkin paremmin kuin hyvin ja mukavasti olemme ehtineet saarelle kotiutumaan.

Tämä on tosiaan itselleni ensimmäinen kerta Malediiveilla enkä oikeastaan tiennyt erityisemmin mitä odottaa. Upeita kuvia olin toki Googlesta nähnyt ja kehuja kuullut mutta kaikki on kymmenen kertaa kauniimpaa ihan näin omin silmin nähtynä. Mietimme ystäväni kanssa juuri eilen kuinka ärsyttävää on, ettei kuviin oikein meinaa saada sitä samaa taianomaista tunnelmaa joka täällä vallitsee, sillä kuvat ovat vaan kuvia. Valkoista hiekkaa on pilvin pimein ja se hiljaisuus – se on aivan käsittämätöntä. Nyt en kyllä yhtään ihmettele, että Malediivien pienet saaret ja niillä sijaitsevat resortit ovat häämatkalaisen suosiossa, sillä onhan täällä niin paljon omaa tilaa keskittyä vaan toiseen ihmiseen. On rauhallista eikä ketään kiinnosta mitä muut touhuavat. Viimeksi eilen kävelin kirja kädessä rantaviivaa pitkin ja keskityin lukemiseen. Seuraavassa hetkessä jätin kirjan rantaan ja pulahdin kirkkaaseen veteen kellumaan. Veden lämpötila on kuin linnunmaito ja se on tosiaan täysin kirkasta. Meininki täällä on kyllä aivan käsittämätöntä ja nyt ymmärrän kyllä sataprosenttisesti miksi ihmiset tänne matkustavat ja unelmoivat matkustavansa.

Viime päivät ovat tosiaan menneet lähinnä paikkaan tutustuessa ja rentoutuessa. Jotain kuviakin on tullut otettua mutta pääasiassa on menty ilman minkäänlaista ohjelmaa tai aikataulua. Oikeastaan ainoat päiviämme aikatauluttavat asiat ovat puolihoidon aamiainen ja illallinen. Muuten kaikki tekeminen on todella vapaata eikä kelloa tule juurikaan tuijotettua. Saari itsessään on aika pieni mutta resortti laajalle saareen levittäytynyt. Tällä saarella ei siis ole mitään muuta kuin meidän resortti, moskeija sekä työntekijöiden majoitusalue. Muuten tämä on täysin hotellin saari ja vähäinen turistimäärä sinne tänne saarta hajautettua. Täällä ei siis todellakaan ole samanlaista ryysistä kuin joissain Kreikan kohteissa vaan ihmisiä on vähän – tai sille se ainakin tuntuu, sillä ihmiset on hajautettu pitkin saarta. Siispä jos kaipaat hermolomaa tai sitä, että saat vaan olla ja ladata akkuja, on Malediivit aivan loistava kohde siihen.

Itse pelkäsin alkuun hieman tylsistynkö täällä mutta jo tässä muutamassa päivässä on tullut huomattua, että yllättävän nopeasti sitä pääsee rentoon tunnelmaan, jossa esimerkiksi kello unohtuu ja sitä tekee asioita jotka tuntuvat sillä hetkellä hyvältä. Hetkessä eläminen on itselleni Suomessa niin hankalaa koska minulla ei ole työaikoja jonka puitteissa töitä tekisin, vaan oikeastaan niin moni asia liittyy tavalla tai toisella työhöni. Tuo on omalla tavallaan työssäni parasta mutta samalla myös pahinta. Täällä stressi on kyllä aivan minimissään ja koska ne arkiset velvollisuudet puuttuvat, ei haittaa vaikka vähän hommia rentoilun lomassa tekisinkin. Jopa työ tuntuu täällä lomalta, sillä ympäristö on niin erilainen kuin mihin on tottunut.

Siispä hyvää kuuluu tänne Malediiveille! En valita eikä tällä hetkellä ole mitään mistä valittaisin. Ainut pientä tukaluutta aiheuttava seikka on kuumuus, sillä ilmasto on todella kostean nihkeä. Ensimmäisenä iltana saatiin jopa trooppinen sadekuurokin ja ne ovat täällä aika yleisiä. Nyt odotellaan, että aurinko tulisi pilvestä ja suuntaankin aivan näillä näppäimillä rantatuoliin takapihallemme. Meillä on siis huone aivan meren rannassa, jossa meillä on omat rantatuolit varattuna. Maisema herätessä on siis todellakin henkeä salpaava ja  siitä ajattelin ehdottomasti seuraavat päivät nauttia!

Nyt oikein ihanaa sunnuntaita sinne koti Suomeenkin!

 

Dubain aavikolla

Dubaihin matkatessamme minulla oli yksi ehdoton toive sen suhteen, mitä haluan matkalla nähdä. Se ei ollut tyypillinen Burj Khalifa tai Dubai Mall, vaan aavikko. Jostain syystä olen jo vuosia halunnut käydä aavikolla ja Dubaissa tuo on mahdollista, joten päätös matkasta aavikolle tehtiin jo ihan loman alkumetreillä. Ystäväni taas oli pitkään toivonut kamelilla ratsastamista, joten päätimme yhdistää molempien toiveet ja varasimme matkan Dubain aavikolle aamupäivän kameliratsastukseen.

Olen aina suhtautunut hieman skeptisesti kaikkiin villieläimillä ratsastuksiin, koska pelkään, että eläin kärsii enkä halua tukea sellaista toimintaa. Ystäväni sai minut kuitenkin vakuutettua kertomalla kuinka nämä kamelit ovat puuhaan jalostettuja ratsastuskameleita, eivätkä mitään luonnosta pyydystettyjä eläimiä joiden vapaus olisi riistetty. Kamelifarmille saavuttuamme huomasin myös kuinka hyvin kameleita kohdeltiin ja eläimistä näki, että ne eivät kärsi. Ratsastus ei myöskään kestänyt tunti tolkulla, vaan siihen kuului pysähdyksiä ja lepohetkiä. Silti kamelien kuonokopat saivat minulle vähän pahan mielen mutta nekin ovat kuulemma sitä varten, että kamelit sylkevät. No joo, ehkä olen vähän liian herkkis näissä jutuissa ja mietin liikaa, sillä kokemus oli kuitenkin aivan mahtava.

Aavikolla oli tosiaan kerrassaan upeaa. Vaikka tavallisesti ihmiset haluavat niihin iltaratsastuksiin, halusimme me varata ajan aamulle hieman lyhyempään reissuun. Oli todella rauhoittavaa ratsastaa rauhallisella aavikolla, jossa hiekka pöllysi ja kuului ainoastaan tuulen kohina. Kamelilla ratsastaminen tuntui aluksi todella oudolta verrattuna hevosella ratsastamiseen, mutta siitä oppi kyllä aika nopeasti ensijännityksen laannuttua nauttimaan. Kamelin hidas liikkuminen ja keinunta osoittautui nimittäin loppupeleissä hyvinkin miellyttäväksi.

Safari on vähän kuin metsä – paikka jossa omille ajatuksille on tilaa. Tuonne olisi upeaa päästä ihan vaan itsekseen istuskelemaan ja ihmettelemään. Me varasimme matkamme Arabian Adventuresin kautta ja pakko sanoa, että kerrankin valmis retki oli kokonaisuudessaan aivan täydellinen – ja tämä ei muuten ole maksettu mainos. Kuljetukset, ratsastus, aamiainen, henkilökunta – kaikki vastasi kuvausta ja minkään asian suhteen ei oltu liioiteltu kuten usein näissä turisteille suunatuissa matkoissa on tapana. Olimmekin molemmat todella tyytyväisiä 70 euron satsaukseen, josta lähdimme ihanat muistot rikkaampina.

Pahoittelut, että postaus on aika kuvapainotteinen mutta olosuhteet olivat niin siistit, että tuli napattua kuvia hieman enemmänkin. Voin kuvitella, että auringonlaskun aikaan aavikolla saa vieläkin upeampia kuvia mutta olin kieltämättä tyytyväinen myös näihin ennen keskipäivää napattuihinkin otoksiin. Jos joku ihmettelee hatun puuttumista ja paljaita olkapäitä niin Dubaissa oli tosiaan sen verran viileämpi jo loppulomasta, että tuolla safarin kovassa tuulessa jopa palelin jossain kohtaa. Jos tuonne matkustaa yhtään paahtavampaan ajankohtaan niin on toki syytä pukeutua huomattavasti peittävämmin jotta ei pala.

Lämmin suositus siis aavikolle jos Dubain suuntaan matkustat! Ehdottomasti kannattaa satsata tuohon elämykseen jos on yhtään aikaa ja ylimääräistä rahaa. Ensi kerralla haluaisin yön yli kestävälle aavikkomatkalle, joka kuulostaa kyllä niin ihanalta!

Onko teistä moni vieraillut aavikolla?