Dubain nähtävyydet TOP 5

Ihmiset haluavat matkustamiselta eri asioita. Toisille tärkeintä on rannalla makoilu, joillekin shoppailu ja iso osa nauttii nähtävyyksistä sekä siitä, että näkee kohteesta mahdollisimman paljon. Itse lukeuduin nuorempana nimenomaan niihin auringonpalvojiin, joille tärkeintä oli saada hyvä väri sekä siinä ohessa ostaa Bershka tyhjäksi. Nähtävyyksiäkin kiersin joo mutta ne eivät olleet prioriteetti listalla ykkösenä. Nykyään olen aivan toisenlainen ja vaikka tykkäänkin yhdistää mahdollisuuksien mukaan rantalomaa kaupunkilomaan, rakastan nähdä kohteesta mahdollisimman paljon kuitenkaan stressaamatta asiasta. Lomalla tulee voida mennä loman ehdoilla ja nimenomaan ilman hurjia aikatauluja. Onnistunut matka onkin aina silloin, kun kohteesta voi lähteä kotiin useita kokemuksia rikkaampana sekä samaan aikaan rentoutuneena.

Dubai

Tannoinen Dubain loma oli kyllä kaikkea tuota ja enemmän kuin osasin ennalta toivoa. Näin niin paljon ja koen, että nähtiin oikeastaan se koko Dubain paras kirjo – kiitos siis ihanan houstimme sekä samalla oppaamme Jennin! Kirjoittelin Dubaista postauksia marras-joulukuussa (linkkaan tärkeimmät vielä loppuun) mutta vielä yhden ajattelin jonon jatkeeksi tehdä. Nimittäin postauksen, jossa kerron mielestäni ne Dubain ehdottomat TOP 5 nähtävyydet. Jos siis suunnittelet matkaa Dubaihin vielä tässä talvella tai ensi syksyn puolella, niin nappaahan vinkit talteen!

DUBAI MARINA

Ehdottomasti oma suosikkini Dubaissa oli Marinan alue. Vaikka siellä ei periaatteessa ole mitään sen ihmeellisempää kuin Marinan ostoskeskus sekä Marina Walk, on tuo alue silti todella kaunis etenkin pimeään aikaan! Pilvenpiirtäjiä, ravintoloita sekä paljon suuria jahteja aivan rannan tuntumassa. Marinassa on mielestäni kiva tunnelma ja siksi siellä varmaan niin hyvin viihdyinkin. JBR:n suosittu rantahan on myöskin Marinassa, jossa kannattaa ehdottomasti mahdollisuuksien mukaan vierailla! JBR:n tuntumassa sijaitsee lukuisia suosittuja hotelleja kuten esimerkiksi Hilton. Tuo alue onkin aikamoinen turistirysä vaikka kokonaisuudessaan kuitenkin oikein nätti!

Marinassa kannattaa kurkata myös Pier 7, joka on seitsemän eri ravintolan kompleksi. Tuolta löytyy mahdollisuuksia niin illallistaa fiinisti kuin juoda viiniä rennommin. Etenkin Cargoa voin suositella kaikille, joiden menojalka vipattaa. Oltiin tuolla nimittäin yksi perjantai-ilta hyvällä porukalla ja siinähän se ilta vierähti hyvän musiikin, seuran sekä viinin parissa. Paikka ei ole yökerho mutta sellainen rento illanvietto ravintola kuitenkin. Myöhemmin siirryimme rakennuksen ylimpään kerrokseen, joka oli enemmän yökerhomainen ymmärtääkseni olematta kuitenkaan yökerho. En kuollaksenikaan muista ravintolan nimeä mutta se oli avoinna pisimpään ja sijaitsi tosiaan rakennuksen aivan ylimmässä kerroksessa.

DubaiDubaiDubai

DUBAIN AAVIKKO

Omistin aavikolle ihan oman postauksensakin mutta pakkohan se on vielä tässä TOP 5 kohteiden kokoonpanossa mainita! Aavikko oli siis ehdottomasti kokemus, jota suosittelen jokaiselle Dubaihin matkaavalle. Me otimme retken Arabian Adventuresin kautta (iso suositus!) ja tarkoituksella nimenomaan aamupäivälle. Ilta on omalla tavallaan varmasti tunnelmallinen mutta koska ystäväni oli jo kokenut tuon auringonlaskun aavikon, sovimme ottavamme reissun aamupäivään ja vieläpä kameliratsastuksen kera. Kokemus oli kyllä aivan huikea ja tunnelma aavikolla sanoinkuvaamaton. Ehdottomasti sellaisia juttuja elämässä, joka pitää itse kokea ja nähdä.

Aavikkoreissuja saa tosiaan kovin monenlaisina, eli pakko ei ole ratsastaa kameleilla. Esimerkiksi yön yli kestäviäkin retkiä aavikolle tehdään ja kuuleman mukaan myös hiekkasurffausta on mahdollista siellä harrastaa. Aika paljon retki on kiinni siitä matkanjärjestäjästä ja heidän tarjonnastaan. Kannattaa ehkä kilpailuttaa hinnat mutta sanoisin, että ainakin Arabian Adventuresin kautta sai vastiketta rahoilleen. Me olimme matkaamme kovin tyytyväisiä ja pulitimme tuosta aamun/aamupäivän kamelisafarista n. 70 euroa.

DubaiDubaiDubai

AL FAHIDI/SOUK/DUBAI CREEK/BASTAKIA

Nämä neljä näkemisen arvoista paikkaa ovat ikään kuin samalla alueella, jonka vuoksi haluankin mainita kaikki tässä samassa yhteydessä. Suosittelen siis ehdottomasti vierailua hieman toisenlaiseen Dubaihin, eli Al Fahidiin, joka on yksi Dubain vanhimmista kaupunginosista. Tuolla arkkitehtuuri on aika erilaista ja tunnelma kyllä täysin päinvastainen kuin vaikka Marinassa – antaa mielenkiintoista kontrastia matkalle. Samalla alueella on myös markkina-alue Souk, jossa on tarjolla jos jonkinlaista ostettavaa mausteista vaatteisiin. Tuolla kannattaa varautua turkkilaistyylisen tyrkyttämiseen mutta paikkana Souk oli mielestäni todella nätti – sellainen basaarimainen vanha alue. Itse ostin tuolta pari arabityylistä mekkoa muutamilla euroilla. Dubai Creekin, eli Dubain lahden voi myös katsastaa Soukin yhteydessä ja halutessaan sen voi ylittää puisella lossilla. Me emme lossireissuun lähteneet mutta kävimme kuitenkin ihastelemassa tuota lahtea basaarien ulkopuolella.

Bastakia taas on todella kaunis kaupunginosa, jota kuulemma nimitetään Dubain ”vanhaksi kaupungiksi”. Mielestäni alue oli tosiaan kaunis ja mielenkiintoinen mutta niin uudelleen rakennettu, että ainakaan itse en sinällään kokenut käveleväni ns. vanhan kaupungin katuja. Tuolla alueella sijaitsee useita boheemeja kahviloita ja ravintoloita, joista kävimme testaamassa XVA gallery nimisen taidehotelli/kahvila kompleksin. Taide on Bastakiassa kovin vahvasti esillä ja siellä on rauhallinen tunnelma. Itse pidin paikasta ja suosittelenkin sen kurkkaamaan samassa yhteydessä jos menet vierailemaan Soukissa.

DubaiDubaiDubaiDubai

DUBAI FOUNTAIN

Dubai Mall ostoskeskuksen sekä Burj Khalifan juurella sijaitseva Dubai Fountain ”tanssivat suihkulähteet” on kuuleman mukaan maailman suurin koreografinen suihkulähdejärjestelmä. Pakko sanoa, että nähtyämme kaksi erilaista näytöstä eri päivinä, en voinut kuin ihastella. Olivathan nuo esitykset Dubain tyyliin upeita ja suuria vaikka turisteja paikalla oli tosiaan laumoittain. Suihkulähde spektaakkelit ovat mielestäni parhaimmillaan nimenomaan auringon laskiessa illalla, jolloin niitä järjestetään kolmenkymmenen minuutin välein aina ilta yhteentoista saakka. Kuulemma paras ja kaunein näytös on aina se ensimmäinen, eli muistaakseni kuudelta alkava näytös. Tuohon on, mitä ilmeisemmin panostettu kaikista eniten. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jotta saa hyvän näköalapaikan.

Sanoisin, että vaikka Burj Khalifa jäi meiltä näkemättä ja Dubai Mallista en pitänyt sen älyttömän suuruuden vuoksi, niin tämä oli näkemisen arvoinen ja hyvä syy vierailla tuollakin alueella! Ilmainen show, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa. Samaan reissuunhan voi tosiaan yhdistää halutessaan myös shoppailun sekä maailman korkeimmassa rakennuksessa vierailun. Itse en innostunut niin kovin Burj Khalifasta vaikka se olisi ehkä ”kuulunutkin” käydä katsomassa. Jotenkin ei vaan tuntunut tarpeelliselta ja samaa mieltä oli muukin matkaseurueemme, joten se nyt jäi sitten tällä reissulla kokematta.

Dubai DubaiDubai

MADINAT JUMEIRAH

Ehdottomasti enemmän kuin näkemisen arvoinen elämys on vierailu Madinat Jumeirahissa ja nimenomaan auringonlaskun jälkeen! Kyseinen paikka on nimittäin aivan oma taianomainen maailmansa ja voin sanoa, että todellinen unelma paikka romanttiselle dinnerille. Madinat on mielestäni ikään kuin yleillisempi ja modernimpi Soak, kuitenkin sisällyttäen mukavan ripauksen perinteistä tunnelmaa.

Madinat Jumeirah koostuu useista luksushotelleista, matkamuistomyymälöistä, ravintoloista sekä baareista ja on paikkana aivan erikoisen kaunis. Hintataso etenkin matkamuistomyymälöissä on hyvinkin korkea mutta ruokaileminen oli mielestäni hinnaltaan kohtuullista. Turisteja paikassa on myöskin aika paljon, eli se kannattaa ottaa huomioon. Kuitenkin hyvin kaunis kokonaisuus ja meneekin ehdottomasti Dubain nähtävyyksien TOP vitoseen! Tuolla tuntee olevansa ikään kuin aivan jossain omassa maailmassaan, eikä ollenkaan Dubaissa. Taianomaisuus sekä jonkinlainen satumaisuus ovat mielestäni loistavia adjektiiveja kuvailemaan kyseistä nähtävyyttä.

DubaiDubaiDubaiDubai

Toki Dubaissa on paljon muutakin nähtävää mutta nämä sanoisin itse TOP 5 nähtävyyksiksi. Toivottavasti niistä on hyötyä sinulle, joka olet jo matkan Dubaihin varannut tai sellaista suunnittelet!

Alla vielä pari postausta kohteesta, jotka saattavat sinua kiinnostaa:

Kuinka paljon Dubaissa menee rahaa?

Mielenrauhaa metsästämässä (postaus Abu Dhabin Zayedin suurmoskeijasta, joka oli aivan mieletön!)

Dubain plussat ja miinukset

Jos heräsi jotain kysymyksiä vielä Dubaihin liittyen niin saa kysyä!

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

Miksi matkustaa Santorinille?

Reissupostaus Santorinilta on virunut luonnoksissa jo ties kuinka pitkään. Suurin syy tähän on ollut se, etten ole yksinkertaisesti pystynyt katselemaan matkakuviamme ilman ikävää kohteeseen ja siellä kokemiimme hetkiin. On ollut helpompi painaa nuo kuvat tuonne kovalevyn kätköihin ja nimenomaan ajatella kaivavansa ne sitten esiin, kun hyvältä tuntuu – ja nyt reilunkahden kuukauden jälkeen tuntuu siltä. Halusin todellakin tehdä Santorinista postauksen, sillä kyseessä on niin upea kohde etten voisi jättää siitä teillekin kertomatta.

Matkustimme tosiaan ystäväni kanssa elokuun alussa Santorinin Kamári lomakylään viikoksi. Onnistuimme löytämään Aurinkomatkoilta hyvin edukkaan matkapaketin, jonka vuoksi emme kauaa empineet kunnes jo matkan varasimme. Majoituimme kylässä, mikä alkuun mietitytti pienuutensa vuoksi mutta loppupeleissä totesimme, että Kamári oli ehdottomasti meille se saaren paras paikka! Firá (pääkaupunki) on 5 km päässä ja sinne kulkee busseja jatkuvasti aamusta iltaan. Firássa oli kuitenkin meidän makuumme hieman liian hektinen meininki ja liikaa turisteja. Mukava paikka käydä, mutta kyllä mieluummin majoitun hieman sivummassa ”ytimestä”. Oía puolestaan on aivan mielettömän kaunis mutta siellä ei ole varsinaista uimarantaa ja se on ehkä ylipäänsä sellainen rauhallinen häämatkalaisten paratiisi. Oía on myöskin hyvin hintava paikka majoittua, joten sinne ei ihan pienellä budjetilla matkusteta. Toisaalta etäisyydet saarella ovat kuitenkin sen verran lyhyitä, eli vaikka majoittuisitkin Oíassa tai Firássa, on sieltä helppo matkustaa halutessaan bussilla saarta alemmas vaikka sinne rannallekin.

Kamárissa oli mielestäni ihanan rauhallinen meininki ja etenkin tunnelma oli mukavan seesteinen. Olen itse asiassa huomannut, että viihdyn nykyään erittäin hyvin kohteissa, joissa voit kulkea rantamekossa aamusta iltaan. Sellainen rennon boheemi meininki tuo aivan ihanaa vastapainoa kaikelle tälle kaupungin vilskeelle, josta todellakin Kamárissa tuli nautittua! Myös hotellimme oli aivan ihanan idyllinen ja pieni – Fomithea nimeltään. Se sijaitsi todella hyvällä paikalla, lähellä Kamárin rantakatua ja oikeastaan kaikkea tarpeellista. Välillä itse asiassa mietin hotellin uima-altaalla, että voiko oikeasti olla näin ihanan rauhallista? Jotenkin sitä on aina tottunut pakettimatkoilla siihen, että siellä uima-altaalla on aivan hirveä meininki ja lapsia siellä täällä. Tuo hotelli oli selkeästi sellainen aikuiseen makuun suunniteltukin, sillä siellä ei juurikaan lapsiperheitä näkynyt.

Rakastuin Santoriniin ikihyviksi ja ehdottomasti haluaisin matkustaa sinne uudestaan! Jos joskus pääsisi vaikka naimisiinkin asti, olisi Santorinin Oía aivan mieletön kohde häämatkalle sekä kauniille hääkuville. Niin paljon henkeä salpaavia maisemia ja ylipäänsä ihanan idyllinen tunnelma. Turhaan ei tuota kohdetta hehkuteta ympäri somea sekä erilaisia matkaoppaita! Itse asiassa en ole koskaan kuullut poikkipuoleista sanaa Santorinista yhtään mistään, vaan kaikki kuulemani on ollut ainoastaan positiivista.

Kokosin teille syitä Santorinille matkustamiseen, sillä tiedän miten vaikeaa voi olla joskus valita Kreikan saarista sitä omaa kohdettaan. Itse sanoisin, että Santorini on kaikista Kreikan saarista kaunein ja olen kuitenkin käynyt useammalla niistä!

Miksi matkustaa Santorinille?

Maailman kaunein auringonlasku – Oíassa on tunnetusti tuo maailman kaunein auringonlasku, jonka kävimme tietenkin katsomassa. Pakko sanoa, että olihan se upea enkä ole vastaavaa aikaisemmin missään nähnyt! Harmi vaan, että tuo tunnelma oli vaikeaa ikuistaa kuviin mutta onneksi se säilyy muistoissa. Me matkustimme Oíaan tuolloin bussilla mutta pienenä vinkkinä, että kannattaa lähteä liikenteeseen hyvissä ajoin – muutama muukin turisti nimittäin haluaa nähdä tuon nähtävyyden. Oía on ylipäänsä todella kaunis paikka ja oiva lomakohde etenkin vastarakastuneille pariskunnille. Siellä on todella paljon kaunista kuvattavaa ja upeaa arkkitehtuuria.

Ihana välimerellinen ilmasto – Paras matkustusaika Santorinille on touko-lokakuussa. Me olimme reissussa tosiaan elokuun alussa, jolloin oli kieltämättä paikoitellen ahdistavankin kuumaa. Päivällä ei voinut kuvitellakaan muuta aktiviteettia kuin veden äärellä loikoilun tai ihan vaan olemisen. En silti valita, sillä +30 astetta oli kuitenkin loppupeleissä aika ihanaa vaihtelua koleaan Suomen kesään. Ja onhan ilmasto muuten oikein ihana, lämmin ja nimenomaan aurinko on taattu. Viikon aikana emme muuten tainneet nähdä pilven pilveä, eli aurinko todellakin paistoi päivästä toiseen pilvettömältä taivaalta. Jos lomalta kaipaa taattua aurinkoa, niin Santorini on tuohon tarkoitukseen oiva kohde!

Helppo matkustuskohde viikon reissulle – Pienen kokonsa vuoksi Santorini sopii mielestäni kivasti nimenomaan viikon reissukohteeksi. Mehän emme vuokranneet autoa tai kiertäneet saarta kokonaan mutta aktiivisemmille lomalaisille suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista! Ilman autoa kannattaa hyödyntää esimerkiksi järjestettyjä veneretkiä katamaraanilla sekä bussien hyvää ja sujuvaa toimivuutta liikkua paikasta toiseen.

Kreikkalainen ruoka – Kreikkalaisen ruoan ystäville Santorini on luonnollisestikin loistava lomakohde. Ravintolahinnat ovat kohteessa kuuleman mukaan koko Kreikan saarten hintavimmat mutta sanoisin, että 10-15 eurolla söi kyllä dinnerilla ihan mukavan annoksen ja talon viini puolestaan oli kreikkalaiseen tyyliin erityisen halpaa. Kasvisruokaa oli paljon tarjolla, samoin gluteenittomia ja maidottomiakin vaihtoehtoja. Sanoisin ylipäänsä, että hintataso oli hyvin lähellä Suomen hintatasoa ja sama määrä rahaa olisi kulunut helposti arjessa täälläkin.

Kaikille jotakin – Santorini on mielestäni ihana siinä mielessä, että siellä on jokaiselle jotain. Oìa on mieletön paikka vasta vihityille häämatkalaisille, kun Firá taas ehdottomasti sellainen aktiivisten nuorten lomakohde. Kamári puolestaan taas on se rantakohde, joka on jotain noiden kahden edellä mainitsemani väliltä. Jos kaipaat kulinaristisia elämyksiä, nähtävyyksiä, rentoutumista tai vaikka aktiivista lomaa, löytyy Santonilta kaikkeen tuohon vastaus. Ainoastaan varsinaiseen shoppailuun en kyseistä kohdetta suosittele, sillä tarjonta on jopa pääkaupungissa Firássa hyvin suppeaa. Pienikokoinen Sephora sieltä kuitenkin sentään löytyy sekä Tally Weijl. Paljon on toki turistikrääsää ja kaikenlaisia kaupustelijoita. Tuliaisia siis ehdottomasti löytyy mutta ei muotia tai tyyliä juurikaan.

Hyvät kulkuyhteydet lähisaarille – Jos Santorini kyllästyttää on Athinionin satamasta hyvät kulkuyhteydet meriteitse esimerkiksi Ateenaan sekä lähisaarille. Voit suunnitella vaikka päivän tai parin matkan, jolloin näet hieman enemmän. Me otimme paikallisen toimiston kautta venematkan ja vierailimme Nea Kamenin saarella sekä Thirassiassa. Tuo reissu oli aamusta iltapäivään ja vaikka se olikin aikamoinen turistimatka, pidimme siitä molemmat! Venematkat sopivat tuohon kuumaan ilmastoon loistavasti, sillä eipä sitä vaan tuossa kuumassa ilmastossa päiväsaikaan pystynyt sen kummempiin suorituksiin.

Hyvä palvelu ja ystävälliset kreikkalaiset – Oikeastaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Santorinilla oli erinomainen palvelu ja paikalliset olivat todella ystävällisiä. Vaikka matkasimme kohteeseen elokuussa, jolloin töitä oli tehty sesongin sisällä jo useamman kuukauden ajan (monet ilman vapaapäiviäkin), oli palvelu silti loistavaa ja ihmiset ystävällisiä. Juuri tässä on yksi syy siihen, miksi pidän kreikkalaisista, sillä he arvostavat turisteja eivätkä suhtaudu meihin ynseästi. Eron kyllä huomaa jos on vieraillut esimerkiksi suurkaupungeissa kuten Roomassa, jossa itse sain ainakin poikkeuksetta todella huonoa palvelua. Siispä ehdottomasti propsit ihanalle Santorinille ja ihanille kreikkalaisille!

Yö-elämä – Santorinia pidetään yleisesti ottaen ehkä enemmänkin sellaisena häämatkailijoiden suosikkina eikä niinkään nuorten bilepaikkana. Ainakin omat mielikuvani ovat olleet nimenomaan sellaiset, että kohde on rauhallinen ja aikuiseen makuun sopiva. Yllätyinkin positiivisesti siitä, että jopa Kamárissakin oli ihan kivasti iltaisin menoa ja meininkiä. Rantakatu on täynnä erilaisia ravintoloita sekä baareja, joissa meno jatkuu myöhään yöhön saakka. Jos taas yökerhoja kaipaa, niitä löytyy pääkaupungista Firásta. Me tosin ystäväni kanssa juhlittiin ne kerrat, kun juhlittiin niin Kamárissa ja sieltä en voi kuin suositella Mango Beach Baria, josta tulikin meidän kantapaikka! Edullista viiniä, parhaat Aperol Spritzerit, hyvää musiikkia sekä loistava tunnelma unohtamatta tietenkään mieletöntä henkilökuntaa. Kun ensimmäisen kerran eksyimme kyseiseen baariin, kävimme siellä joka ilta koko loppulomamme ajan.

Kuvia Santorinilta on kovalevyllä huomattavasti enemmänkin, joten voi olla, että jonkinlaisen kuvapostauksen vielä tulevaisuudessa kyhäilen kasaan tai käytän niitä muuten postausten kuvituksena. Varsinkin Oía on valokuvaajien paratiisi ja kerrassaan niin kuvauksellinen!

Jos teillä heräsi jotain kysymyksia Santorinista tai sinne matkaamisesta niin kyselkäähän ihmeessä? Itse kaipaisin vinkkejä jo seuraavaa reissuani silmällä pitäen eli Dubaita! Mitä siellä kannattaa tehdä ja mitkä ovat ne ehdottomasti näkemisen arvoiset paikat?