Parhaat kauneusvinkit kautta aikain!

Nykyään netti suorastaan pursuaa erilaisia kauneusvinkkejä, joista ei oikeastaan tarvitse kuin valita ne itselleen parhaiten toimivat. Kauneus ja kauneudenhoito kiinnostaa useampia, kuten myös minua. Olen aina ollut nainen, joka huolehtii itsestään paitsi sisäisesti myös ulkoisesti. Tästä johtuen olen kokeillut elämäni varrella jos jonkinlaisia kauneuskikkoja, joista haluan jakaa teille tänään ne parhaimmat. Nämä kaikki vinkit ovat sellaisia, joita suosin itse arjessa ja jotka olen toimiviksi havainnut.

Kulmakarvat ojennukseen ripsivärillä – Kulmakarvageelit toimivat kohdallani erityisen huonosti. En tiedä johtuuko tuo vaan kulmien mallista vai siitä, että aikanaan nypin karvojani myös yläpuolelta jonka vuoksi ne eivät ole enää koskaan kasvaneet ylärajasta täysin tasaiseksi. Kulmakarvani menevät herkästi hieman alaspäin, jolloin vahvempaa nostetta tarvitaan. Käytänkin puuhaan geelin sijaan ihan tavallista ripsiväriä, mieluiten vielä vedenkestävää. Ripsiväri pitää kulmat paremmin asemissa ja antaa niihin vielä hieman väriäkin. Kannattaa kuitenkin levittää väri hellästi jotta kulmista ei tule vahingossa liian tummat tai ripsiväri paakkuunnu karvoihin!

Silmänympärysvoidetta juonteisiin – Silmänympärysvoiteen kanssa olen todellinen natsi! Käytän sitä joka ikinen ilta ja aamu huolellisesti silmien ympärille, jonka lisäksi levitän voidetta myös otsassa olevaan juonteeseen, sibeliuksiin sekä nasoihin. Voide kannattaa hieroa kunnolla noihin juonnekohtiin eikä säästellä määrän suhteen. Se miksi tätä harrastan, johtuu siitä, että uskon herkästi rypistyvälle silmänympärysiholle tarkoitetun tuotteen toimivan myös muihin juonteisiin tai juonteen alkuihin paremmin kuin tavallinen kosteusvoide. Toki siis levitän kaiken päälle useimmiten vielä seerumin, sekä kasvovoiteen (aina) mutta pohjalle aina silmänympärysvoide. Uskoisin, että tämä on yksi syy sille, että ihoni on säilynyt hyvänä tähänkin ikään saakka eikä minulla ole vielä juurikaan ryppyjä. Kannattaa muuten säilyttää silmänympärysvoide aina jääkaapissa, jolloin se on ihanan kylmää ja laskee samalla mahdollista silmänalusien turvotusta!

Tyvikasvu piiloon luomivärillä – Jos tyvikasvua on havaittavissa, peitän sen joko tummalla luomivärillä tai tyvipuuterilla. Nykyään itse asiassa useammin luomivärillä, sillä se on edullisempi kikka ja ajaa täysin saman asian. Myös silloin, kun laitan hiukseni poninhännälle, suosin luomiväriä peittääkseni hiusrailot, jotka tulevat herkästi esiin. Tämä on mielestäni erinomainen kikka pidentää hiusten värjäysväliä ja ylipäänsä siten suojella hiusten kuntoa.

Maltillinen suihkugeelin käyttö – Iho pysyy parhaassa kunnossa, kun suihkussa ei lotraa liikaa erilaisten pesuaineiden kanssa. Itsehän olen jo vuosia pessyt vartaloani hyvin maltillisesti suihkugeelillä, sillä sen kanssa lotraaminen on mielestäni aika turhaa. Kun käy joka päivä suihkussa, ei sitä oikeasti ehdi likaantumaan niin, että pesuun välttämättä tarvitaan vettä vahvempaa. Käytänkin suihkugeeliä oikeastaan vaan ja ainoastaan kainaloihin – siinä se. Ihoni on todella hyvässä kunnossa enkä koskaan kaipaa kosteusvoidetta suihkussa käynnin jälkeen. Uskonkin, että suihkugeeli on se, mikä kuivattaa useampien ihoa ja useamman iho olisi paremmassa kunnossa jos sen käyttöä rajoitettaisiin.

Meikkivoiteiden sekoitteleminen – Pohjameikissäni on aina kahta tai kolmea eri tuotetta. Tällä hetkellä suosin Lumenen CC-voidetta ja sävyseerumia sekä Boujours Parisin Bronzing Creamia. Sekoitan noista kolmesta tuotteesta ihanan miksauksen, jonka levitän iholleni. Mielestäni paras lopputulos syntyykin sillä, että sekoittelee erilaisia tuotteita keskenään. Tällä tavalla löytää myös sen omalle iholle en parhaiten toimivan värisävyn, jonka valitseminen meikkivoideviidakosta voi olla kovin hankalaa.

Löysällä nutturalla hiuksiin kuohkeutta – Pidän hiuksiani aina kotona ollessani päälaella löysähköllä nutturalla. Lähestulkoon joka yö myös nukun tukka ylhäällä, jolloin hiukset ovat aina aamuisin kuohkeat. Tämä kikka on mielestäni se, jonka avulla hiuksistaan voi saada ikään kuin itsestään kuohkeammat ilman kiharrusta tai laittamista. Erinomaisen lopputuloksen saa myös jos suihkuttaa hiuksiin illalla suolasuihketta ja nostaa ne yöksi ylös sykerölle. Tässä tosiaan se salaisuuteni, miksi hiukseni ovat usein kuvissa niin kuohkeat ja ilmavat. Jos tätä en ole tehnyt, ei tukassa todellakaan ole samalla tapaa volyymia!

Itseruskettavalla iho kauniiksi – Tottahan se on, päivettynyt iho näyttää paremmalta kuin kalpea lakana. Mielestäni itseruskettavilla luodaankin ehdottomasti terveempi fiilis ja oikein käytettynä ne ovat erittäin toimivia kaunistajia. En nyt kuitenkaan sitten tarkoita mitään super tummaa väriä, vaan ihan jo vaikka pieni päivetys riittää! Täältä löytyy omat vinkkini itseruskettavien kanssa onnistumiseen sekä ne suosikki tuotteeni.

Märkien hiusten kampaaminen – En koskaan harjaa märkiä hiuksiani harjalla läpi vaan teen sen hellästi harvapiikkisellä kammalla. Kostea hius venyy, jolloin hiuksia katkeilee helposti jos harjaat niitä väkisin harjalla. Suosittelenkin ehdottomasti hankkimaan harvapiikkisen kamman, joka toimii muuten mielettömän hyvin myös hiusten kotivärjäyksenkin apuna!

Huultenrajauksella muhkeutta huuliin – Huulten rajaaminen on aivan ehdoton kikka jos halutaan huuliin lisää muhkeutta luonnollisin keinoin. Vaikka et laittaisi huuliin edes huulipunaa, suosittelen käymään huulien ääriviivat hennosti läpi huulten värisellä rajauskynällä, jolloin huulet erottuvat paremmin ja näyttävät oitis muhkeammilta.

Hammastahnaa finneihin – Kärsin onneksi aika harvoin finneistä mutta silloin, kun sellainen syystä tai toisesta tupsahtaa, nitistän sen hammastahnan voimin. Kaikki varmaan tietävät, että finniä ei kannata puristaa ennen kuin se on ns. valmis mutta siinä vaiheessa, kun tuo puristaminen on mahdollista teen sen ja laitan finniin yön ajaksi pienen pisaran hammastahnaa, joka kuivattaa sen yön aikana. Aamulla sitten finnin puhdistus ja normaali peittäminen. Vanha ja todella tunnettu kikka, joka todella toimii!

Ripsienpidennykset – Aivan mielettömän hyvä tapa piristää katsetta ja näyttää aina huolitellulta! Itsellänihän pidennykset ovat olleet jo vuodesta 2010 enkä ole niistä vieläkään raaskinut luopua. Ripset helpottavat niin paljon arkea ja nopeuttavat meikkaamista. Kuten tiedättekin, olen käynyt jo useamman vuoden ajan Beauty Anniinassa Ullanlinnassa (yhteistyökumppanini), enkä tosiaan helpolla paikkaa vaihtaisi! Ripset ovat aina täydellisesti laitetut ja pysyvät erinomaisesti vähintään kolme viikkoa.

Kasvojen ihon kuoriminen ja naamiointi – Kerran viikossa tai kahdessa on syytä suorittaa kasvojen kuoriminen, joka poistaa kasvoista kuollutta ihosolukkoa. Kuorinnan päälle vielä kosteuttava naamio niin iho kiittää! Itse ainakin huomaan tämän combon vaikutukset oitis ja iho on heti kirkkaampi sekä heleämpi.

Meikittömät päivät – Pidä viikossa ainakin yksi meikitön päivä niin, että iho saa levätä ja hengittää. Muista kuitenkin noina päivinä suojaava kasvovoide, jossa on varsinkin näin kesällä UV-suoja. Vaikka meikki ei varsinaisesti ihoa mitenkään vahingoita, uskon siihen, että meikittömät päivät ovat keino pitää iho parempi kuntoisena. Meikki on kuitenkin kerros ihon päällä, jolloin hengittävyys ei ole sama kuin ilman meikkiä. Noina meikittöminä päivinä kannattaa ylipäänsä satsata ihonhoitoon, eli kuoria, naamioida ja helliä ihoa.

Näiden vinkkien lisäksi tietenkin riittävä vedenjuonti, uni, liikunta, raitis ilma ja hymyileminen ovat niita seikkoja, jotka tekevät meistä heti kauniimpia!

Onko teillä jotain kauneusvinkkejä joita haluaisitte lisätä omieni joukkoon? Kuulisin mielelläni erilaisia poppaskonsteja? :)

KAUNEUSSUOSIKIT X 5

Hetki on vierähtänyt siitä, kun viimeksi kirjoittelin kauneussuosikeistani. Tällä kertaa vuodenajan mukaisesti mennään kesäisellä meiningillä ja jokainen tuote onkin jollain tavalla kesään sopiva. Siellä on joukossa niin meikkejä kuin ihonhoitotuotteitakin, joista toivon mukaan löydätte itsellenne uusia suosikkeja. Minä ainakin olen rohkeampi kokeilemaan uusia tuotteita muiden kannustamana, sillä silloin et ikään kuin hanki sikaa säkissä. Näille jokaiselle voinkin antaa ehdottomasti rehelliset suositukseni ja kauneustuotteista jokainen tulee olemaan varmasti käytössäni vielä pitkään.

*Vita Liberata Trystal Pressed Minerals – Asteittain itseruskettava aurinkopuuteri

Jokunen teistä ehkä muistaakin, kuinka joskus taannoin hehkutin useampaankin otteeseen Vita Liberatan jauhemaista aurinkopuuteria? Kyseinen tuotehan siis antaa iholle aurinkopuuterimaiset varjostukset ja samalla myös päivettää ihoa steittain. Jäin koukkuun reilu vuosi sitten tuohon kyseiseen tuotteeseen, joka on nyt saanut sitten rinnalleen kilpailijan samalta merkiltä, kiinteässä muodossa olevan itseruskettavan aurinkopuuterin.

Miksi sitten ylipäänsä itseruskettava aurinkopuuteri? Vastaukseni on helppo, nimittäin kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Henkilökohtaisesti olen pitänyt etenkin siitä, että voin luoda kauniit varjostukset poskiluideni alle ja ne vieläpä korostuvat säännöllisessä käytössä. Voit tosiaan korostaa luustoasi ja niitä kohtia kasvoissasi, joihin haluat ehkä pysyvämmätkin tummemmat varjokohdat. Itseruskettava aurinkopuuteri päivettää ihoa vaikka levittäisitkin sen meikkivoiteen päälle ja vaikuttaa ihollasi jopa kahdeksan tunnin ajan, päivetystä jatkuvasti syventäen. Se miksi halusin tästä tuotteesta nyt mainita lienee päivän selvää, nimittäin kesä ja terveellinen päivetys! Mielestäni aivan ehdoton kesämeikkituote ja varsinkin tämä kiinteässä muodossa oleva puuteri, sitä jauhemaista kymmenen kertaa helpompi. Tuotteestahan on olemassa kaksi värisävyä (medium ja dark), joista tämä omani on nyt se vaaleampi. Minulle kyllä toimisi myös se tummempikin, mutta sain tämän tosiaan alun perin testaukseen ja sillä on nyt menty – ei huono tämäkään! Ehkä kesän edetessä voisi hankkia rinnalle myös tuon tummemmankin värisävyn mikäli aurinkoa yhtään malttaa ottaa. :)

Madara

*MÀDARA – Kirkastava AHA kuorintanaamio

Harvoin kehun kuorintoja tai ylipäänsä naamioita, mutta nyt on pakko antaa vahva suositus! Tässä tuotteessa nimittäin yhdistyvät molemmat ja mikä parasta tuote on luonnonkosmetiikkaa, joka osoittautui vielä omalle ihollenikin sopivaksi. Olenkin jo pitkään kaivannut kosmetiikkatuotetta, jolla iho kirkastetaan hetkessä. Välillä on nimittäin sellainen tunne, että kasvot suorastaan janoavat hehkua ja iho näyttää samealta. Tavallisesti tuossa kohtaa havahdunkin siihen, että viime kuorinnasta on jo aikaa muutama viikko… Olen valitettavasti todella laiska ihoani kuorimaan ihoani saatikka sitten naamioimaan. Tässä tuotteessa yksi parhaista jutuista onkin se, ettei tarvitse käyttää kahta erillistä tuotetta vaan sama purkki hoitaa niin kuorinnan kuin naamionkin.

AHA kuorintanaamio sisältää runsaasti hedelmähappoja, C-vitamiinia, maitohappoja ja mustaseljaa. Se kuorii iholta pois kuollutta ihosolukkoa, stimuloi solujen uudistumista, kirkastaa ihoa, häivyttää pigmenttiläiskiä ja juonteita, avaa tukkeutuneita ihohuokosia, sekä syväpuhdistaa ihoa kokonaisvaltaisesti. Tämä on ensimmäinen naamio, jonka jo naamalla ollessa suorastaan tunnen, että nyt todella tapahtuu jotain… Tärkeää tuotteen kanssa on kuitenkin se, ettei naamion anna vaikuttaa iholla liian pitkään. Itsehän olen pitänyt tätä kasvoillani reilusti yli kymmenen minuuttiakin, mutta herkän ihon omaaville saattaa riittää jo muutama minuuttikin. Pakko muuten mainita, että tässä on ihan paras krapulaihon pelastaja! Vie kasvoilta väsymyksen hetkessä ja antaa oitis kuulaan fiiliksen. :)

Bronzing

Boujouis Paris – BB bronzing cream 8 in 1

Tämä kesäinen meikkilöytö on taannoisen Tallinnan reissun tuliainen. Bongasin tuotteen Viru keskuksen Kaubamajasta, jossa se oli lähestulkoon loppuunmyyty – ilmeisen suosittu tuote siis kyseessä! Kaipasin juuri tällaista helmeä meikkipussiini, sillä Lumenen vastaava loppui ihan vasta. Kiinnostuin eritoten voiteen värisävystä ja koostumuksesta, jotka molemmat vaikuttivat jo kaupassa lupaavilta.

Nyt tämä ihanan vivahteen ja värisävyn meikkiin tuova kesätuote on ollut käytössä lähestulkoon päivittäin. Sekoitan sitä sävyseerumin ja meikkivoiteen sekaan, jolloin lopputulos on oikeasti mitä täydellisin! Itselleni on ainakin näin kesällä tärkeää, että meikkivoiteeseen voi todella sekoittaa jotain tummempaa värisävyä tuotetta. En halua vaihtaa meikkivoiteen sävyä, vaan ennemmin nimenomaan hankin tuotteen jolla saat miksattua värisävyä vuodenaikaan sopivammaksi. Jos on siis reissua Tallinnaan, suosittelen tämän purnukan kotiuttamista! Hinta taisi olla jossain kuudentoista euron kieppeillä ja villi veikkaukseni on koostumuksesta päätellen, että tämä tuote on vieläpä riittoisaa.

Eco by Sonya

*Eco by Sonya – Itseruskettava kasvovesi

Muistan kuinka lähes kymmenen vuotta sitten kasvojen ir-suosikkini oli Lancômen päivettävä kasvovesi. Käytin tuota pitkään, kunnes sen valmistus lopetettiin ja jouduinkin etsimään itselleni uuden suosikin. Olen monen monta kertaa tuon jälkeen ihmetellyt sitä, miksi ihmeessä nimenomaan itseruskettavia kasvovesiä ei ole markkinoilla enemmän – jos siis juuri ollenkaan? Kasvovesihän on aivan mielettömän helppo ja kevyt tapa päivettää ihon väriä.

Paljon on somessa viime aikoina hehkutettu Eco by Sonyan itseruskettavaa kasvovettä, joka herätti taannoin myös oman mielenkiintoni. Huomio kiinnittyi tuotteeseen oikeastaan nimenomaan sen kasvovesi jälkiliitteen vuoksi, sillä juuri tällaista tuotetta olin kaappiini pitkään kaivannut. Nyt muutaman viikon ajan kyseistä ekologista kasvovettä käyttäneenä en voi kuin todeta, että eipä ole hehkutukset somessa olleet tyhjää puhetta! Aivan ihana tapa ruskettaa kasvojaan kevyesti ja aikaansaada iholle kevyt hehku. Tuote ei missään nimessä rusketa liikaa, vaan antaa juuri kasvoille sopivan rusketuksen. Itse olen käyttänyt tätä nyt kolmisen kertaa viikossa ja kasvoillani on ollut jatkuvasti nätti päivetys. Mietin jo tosissani, että luovunko jatkossa Chanelista ja panostan vaan ja ainoastaan tähän tuotteeseen? Sen verran otettu olen nimittäin ollut. Käytän kasvovettä iltaisin kosteusvoiteen päällä tai aamuisin tavallisen kasvovesipuhdistuksen jälkeen. Molemmat tyylit ovat toimineet erinomaisesti ja väriä on nyt todella tullut!

*Lumene Invisible Illumination – Instant Beauty Serum sävyssä dark

Tästä tuotteesta mainitsinkin jo taannoin meikkipohja postauksessani, jossa kerroin teille ne omat tämän hetken luonnollisen mutta kestävän pohjameikin salat. Se miksi haluan tuotteesta uudestaan mainita on, että nyt näihin Lumenen ihaniin seerumeihin on saatu lisää värisävyjä! Valikoimista löytyykin tällä hetkellä kolme sävyä, joista sain itselleni testiin tämän tummimman. Värisävy ei kuitenkaan ole liian tumma, vaan mielestäni juuri kesään täydellinen! Kuten yllä mainitsinkin, suosin sävyseerumia meikkivoiteen, sekä tuon hieman tummemman bronzerin kanssa. Teen noista kolmesta voiteesta miksauksen, joka toimii mielestäni mitä parhaiten hieman päivettyneelle tai itseruskettavalla rusketetulle kesäiholle!

Tuotehan toimii myös ihan sellaisenaan niinä päivinä, jolloin haluan pohjameikistä mahdollisimman luonnollisen. Tällä voi nimenomaan loihtia sellaisen meikittömän lookin, jossa ihosta halutaan mahdollisimman luonnollinen mutta siihen kaivataan kuitenkin pientä tasoitusta. Sanoisin, että aivan mieletön ns. meikittömän meikin taikoja – kymmenen pistettä!

Siinäpä ne, viisi tämän hetken kauneussuosikkia. Jokainen aivan erinomainen ja ansainneet paikkansa tässä viiden parhaan joukossa. Oliko siellä muuten teille tuttuja tuotteita? Heräsikö jostain tuotteesta ehkä jotain kysyttävää?

*Tuote sponsoroitu