Suosikki primer alle 5 eurolla!

Jossain kohtaa olin erittäin uskollinen primerin käyttäjä. Mielestäni meikki pysyi meikin pohjustusvoiteen avulla parempana pidempään, sillä meikkasin päivittäin töihin ja työpäivät olivat vähintään kahdeksantuntisia. Onhan se totta, että meikin pohjustustuote auttaa meikin pitkäkestoisuuden kanssa ja jos mietitään ihoa joka ikään kuin ”syö” meikkiä päivän mittaan, on primer aika ehdoton – nimimerkillä kokemusta löytyy. Lisään siis aina nykyäänkin primerin meikin alle jos tarkoitus on, että lopputulos pysyy hyvänä vähintään sen kahdeksan tunnin ajan mutta sen lisäksi käytän primeria päivävoiteen päällä niinä päivinä, kun en muuten meikkaa. Tässä on itse asiassa yksi salaisuuteni meikittömän hehkeään ja kauniiseen ihoon!

 

Sain joku aika sitten valita Essencen kevään uutuuksista haluamiani tuotteita testiin. Yksi näistä valitsemistani ihanuuksista on *YOU BETTER WORK gym-proof primer, joka lupaa kestää salilla hikoilun, blurrata ihon kuvauskelpoiseksi sekä suojata vieläpä auringoltakin (SPF 20). Valitessani mielenkiinnosta tätä tuotetta testiin en todellakaan osannut kuvitella minkälaisesta helmestä on kyse! Jo ensimmäinen käyttökerta vakuutti ja itse asiassa jo se vaihe, kun olin levittänyt tuotteen iholle en voinut kuin ihastella. Ihosta tulee nimittäin tämän väriltään sinertävän voiteen avulla niin heleä, kuulas ja tasainen. Siispä enemmän kuin meikin pohjustusvoide – tämä on itselleni niiden meikittömien päivien luottotuote! Vaikka primer onkin tarkoitettu varsinaisesti salilla treenaamiseen ja siellä meikin paikallaan pitämiseen, sopii se ehdottomasti muihinkin käyttötarkoituksiin. Itse kun en osaa treenata meikillä, ei tällä sinällään ole siellä virkaa. Tosin mainittava on, että olen kyllä testannut tuotteen levittämällä sitä iholleni ennen 45 minuutin juoksumattotreeniä ja olin yllättynyt kuinka hyvin pysyi kasvojen hikoilu kurissa! En siis yhtään epäile etteikö tuote voisikin pitää jopa meikin paikoillaan treenin ajan mutta omakohtaisia takuita minulla ei asiasta ole.

Käytän primeria tosiaan päivävoiteen päällä niinä päivinä, kun en välitä meikata ja lähden esimerkiksi kaupungille tai muuten asioille. Pääsiäisenä Levillä käytin primeria päivittäin, koska Lapissa en tykkää juurikaan meikata mutta haluan ihoni näyttävän silti mahdollisimman hyvältä kovassakin auringon paisteessa. Aivan loistava tuote myös rinteeseen, koska primerissa on tosiaan SPF 20! Mielestäni tässä onkin ehdottomasti sellainen monitoimivoide, joka toimii muihinkin käyttötarkoituksiin kuin pelkästään sen meikin alla käytettäväksi. Koostumus on myös aika mielenkiintoinen, eli sen perinteisen vähän kumisen lopputuloksen antavan primerin sijaan voide menee ikään kuin kosteusvoiteen päällä heleyttävänä mutta samaan aikaan ihoa blurraavana tuotteena. Lopputulos säilyy pitkään ja mielestäni tämä primer rehellisesti sanottuna kaunistaa ihoa tehden siitä tasaisemman ja nätimmän. Olen ”myynyt” tuotteen myös muutamalle ystävällenikin ja heidänkin suunnaltaan on tullut positiivista palautetta. Itse asiassa viime aikojen Levin ja Tahkon reissuilla tämän voiteen avulla on pelastettu muutamaan otteeseen after skin aiheuttama krapulanaama ja hyvin muuten toimii siihenkin tarkoitukseen!

Aina hinta ei tosiaan viesti laadusta kuten ei tälläkään kertaa. Alle viiden euron primer tuskin kaataa kenenkään taloutta ja tällaisen tuotteen rohkenee hankkia testiin jopa ilman sen suurempia vakuutteluja. Essence on kyllä siinä mielessä yllättäjä, että meikit ovat todella halpoja mutta joidenkin tuotteiden suhteen laatu yltää silti korkealle tasolle. Esimerkiksi merkin kynsilakat jotka ovat verrattavissa jopa Essieen, ovat mielestäni aivan parhaita. Omasta kaapistani ei tällä hetkellä löydykään oikeastaan muiden merkkien lakkoja kuin Essencen. Noitakin suosittelen lämmöllä testaamaan ja hintahan muistaakseni pyörii siellä vajaassa kahdessa eurossa kappale.

Onko joku muukin kenties löytänyt tämän ihmeellisen primerin meikkipussiinsa?

 

*Primer sponsoroitu

Tiistain arkimeikki

Hetkeen en ole meikkipostauksia blogissani jakanut, joten tänään olisi sellaisen aika! Vuorossa onkin eilisen arkimeikki, joka on ehkä hieman tavallista arkimeikkiä näyttävämpi, sillä huulet on punattu ja alaripsiinkin laitettu ripsiväriä. Harvoin teen noita kahta samaan aikaan mutta eilen se tapahtui oikeastaan vahingossa multitaskatessani taas kymmentä asiaa samalla kertaa. Vaikka eilisen tyyli olikin vahinko, oli se mielestäni aika kiva! Pitäisi vaan useammin rikkoa niitä omia meikkirutiineja ja yhdistellä tyylejä, joita ei tavallisesti yhdistele.

Mutta pidemmittä puheitta kuitenkin itse meikkiin ja siihen, mitä tuotteita se pitää sisällään. Mikään kuvallinen tutorial tämä ei nyt ole, mutta kerron teille silti vaihe vaiheelta mitä tuotteita meikissäni on käytetty ja missä järjestyksessä olen kaiken tehnyt. Vaikka prosessi saattaa kuulostaa vaivalloiselta, menee tämän meikin loihtimiseen ihan maksimissaan kymmenen minuuttia!

POHJA:

Pohja on itselleni meikissä se kaikista tärkein osuus. Jos pohja on huono, menee koko meikki pipariksi. Onkin tärkeää, että pohjameikissä käyttää juuri oikeanlaisia tuotteita, eli päivävoidetta joka ei rullaannu ja omalle iholle parhaiten sopivaa meikkivoidetta. Tällä hetkellä käytän myös primeria mutta se ei todellakaan ole pakollinen!

 • pHformula Vita C -seerumi 
 • pHformula Resurfacing päivävoide (SPF 30+)
 • *essence ”You better work” gym-proof primer
 • *Juice Beauty Flawless Serum Foundation -meikkivoide sävyssä golden tan)
 • Lumene Invisible Illumination Instant Illuminazer -valopisarat

Aivan alkuun levitän iholleni seerumin ja päivävoiteen. Annan noiden kahden kuivua, jonka jälkeen lisään primerin. Tätä en tee todellakaan aina mutta nyt olen hurahtanut tuohon essencen blurraavaan primeriin, jonka vuoksi käyttänyt sitä nyt muutamia kertoja. Tuote lupaa siis kestää jopa hikoilun mutta itse pidän tästä puhtaasti sen iholle tuovan kauniin heleyden vuoksi! Kun primeri on kuivunut, on aika tehdä meikkivoiteen ja valopisaroiden sekoitus. Tällä hetkellä meikkivoiteeni ei ole ehkä se paras mahdollinen minulle, eli tuo on mielestäni sellaisenaan turhan matta ja peittävä, jonka vuoksi lisäänkin joukkoon valopisaroita ikään kuin keventämään lopputulosta. Kyseinen Juice Beautyn meikkivoideseerumi on yleisesti kuitenkin todella pidetty, eli missään nimessä huono se ei ole mutta omalle iholleni vaan valitettavan paksu.

Olen nykyään enemmänkin sellaisen kevyen ja kuultavan lopputuloksen ystävä, jonka vuoksi haluan mennä mahdollisimman ohuella pohjameikillä. Levitän meikkipohjan sormin, koska sen avulla voin säädellä todella hyvin pohjameikin paksuutta ja ylipäänsä sitä, kuinka paljon meikkiä tulee mihinkäkin kohtaan. Koska otsassa minulla on pieniä juonteita ja tuo on se ”ongelma-alueeni”, levitän sinne meikkiä erityisen kevyesti. Meikkivoide kun pakkautuu herkästi juonteisiin ja se ei ole mielestäni mukavan näköistä.

VARJOSTUKSET JA KOROSTUKSET:

Kun pohja on valmis, siirryn peittämään, korostamaan ja varjostamaan. Peitettävää ihossani harvoin on, joten siihen riittää oikeastaan yksi tuote jolla ne mahdolliset tummat silmänaluset kätevästi piilotetaan. Korostamisesta pidän mutta nykyään aika maltillisissa määrin. Myös kaikki contour varjostaminen on mielestäni niin menneen talven lumia, että nykyään minulle riittää aika kevyellä kädellä loihdittu varjostus.

 • Joe Blasco Orange Highlight voidemainen valoväri
 • Anastasia Beverly Hills Liquid Glow korostusvoide/highlighter
 • Joe Blasco No color setting powder (väritön viimeistelypuuteri)
 • Benefit HOOLA aurinkopuuteri, tummimmassa sävyssä
 • *Anastasia Beverly Hills aurinkopuuteri sävyssä Rich Amber
 • MAC Soft & Gentle highlighter
 • MAC poskipuna sävyssä Peaches

Seuraavaksi tosiaan peitän ne mahdolliset tummat silmänaluset ja lisään ylipäänsä silmien ympäristöön valoa. Jo vuosia tässä puuhassa se aivan ykkönen on ollut tuo Blascon valoväri, joka on vaan yksinkertaisesti kaikista paras! Nappi kestää myös ikuisuuden, eli on todellakin hintansa väärti. Samassa yhteydessä lisään Anastasia voidemaista highlighteria hieman poskiluiden yläosaan mutta todella maltillisesti. Sitten on aika viimeistellä pohja ennen aurinkopuuteria, joten sipaisen kasvoille kauttaaltaan hieman Blascon väritöntä viimeistelypuuteria ja hieman Macin korostuspuuteria. Tuo Macin korostuspuuteri on aivan ensimmäisiä highlightereitani, johon olen nyt tykästynyt uudestaan! Juuri sopivan maltilinen tuote antamaan kasvoille nätin hehkun.

Aurinkopuutereista ehdoton suosikkini on jo pitkään ollut Benefitin HOOLA, jota pitääkin ostaa seuraavalta ulkomaanmatkalta ehdottomasti lisää. Sivelen Hoolaa kevyesti poskiluiden alaosaan sekä otsan pieliin. Levitykseen käytän *Ecotoolsin Sculpt Buki sivellintä, joka on muuten rehellisesti sanottuna aivan paras! Tuo sivellin on siis malliltaan sellainen, että sen avulla on helppo tehdä tuota tunnettua 3:sen muotoista liikettä kasvoilla. Jos joku nyt ihmettelee, mistä on kyse, niin aurinkopuuteri kannattaisi aina levittää kasvoille ylhäältä alaspäin ikään kuin kolmosen muotoisesti. Liike lähtee siis otsan pielestä, liukuu siitä poskiluun alle ja menee lopuksi ohimon kautta kaulan alle. Hoolan lisäksi sivelen hieman tummempaa Anastasian aurinkopuuteria poskiluun alle mutta tätä tosiaan todella maltillisesti. Toistaiseksi taidan nimittäin olla tuota tuotetta varten vähän turhan kalpea, joten kesää odotellessa…  Viimeisenä sitten vielä poskipuna, jolla korostan poskiani ja tässä suosikkini on jo ikuisuuden ollut korallinen/persikkainen sävy. Oma sääntöni poskipunan suhteen on, että mieluummin liikaa kuin liian vähän!

KULMAKARVAT:

 • Oriflame Giordani Gold kulmakynä sävyssä brown
 • Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade sävyssä Ash Brown
 • Lumene Blueberry Wild Curl ripsiväri sävyssä black

Kulmakarvojen suhteen olen aika tarkka ja pidän paksuista sekä näyttävistä kulmista. Aivan alkuun teen kevyet rajaukset kulmien ääriviivoja pitkin Oriflamen kulmakynällä, jonka jälkeen täytän karvat Anastasian kulmavärillä. Levitän kulmavärin karvoihin siveltimellä pienin tuputtelevin liikkein, jolloin lopputuloksesta tulee mahdollisimman pehmeä ja luonnollinen. Lopuksi sivelen karvoihin kevyesti ripsiväriä, jolla saan ne ojennukseen.

SILMÄT:

 • Volyymiripset Beauty Anniinasta 9-10 mm pituudella (ripset pari viikkoa vanhat)
 • AVON Luxe ripsiväri sävyssä black

Silmissä minulla on tosiaan volyymiripset, joten tämän vuoksi en todellakaan päivittäin silmiäni millään tavalla meikkaa. Välillä kuitenkin innostun levittämään myös alaripsiin ripsiväriä ja juuri noin kävi eilenkin. Tietyllä tapaa tykkään tuosta ilmeestä paljon, vaikka alaripsien kanssa saa aina olla jännittämässä sitä iholle suttaantumista.

HUULET:

 • MAC huultenrajauskynä sävyssä Redd
 • Avon Mark mattahuuliväri sävyssä Orange you happy

Huulissa minulla oli eilen Avonin aivan täydellisen punainen mattahuuliväri, joka on ehkä hieman oranssiin/koralliin taittava. Paras rajauskynä tuon huulimeikin kanssa on ehdottomasti MAC Redd, joka toimii loistavasti oikeastaan jokaisen punaisen värisävyn parina. Punainen huulimeikki on muuten yksi suosikeistani sen hampaita kirkastavan ja yleistä ilmettä hehkeyttävän vaikutuksensa vuoksi!

Sellainen oli tosiaan tuo eilisen ehkä hieman vahvempi arkimeikki. Meikin parina minulla oli tukka nutturalla ja mustaa päällä, sillä jostain syystä tykkään käyttää punaista huulipunaa etenkin silloin, kun hiukset ovat kiinni ja olen pukeutunut mustiin. Lieneekö se sitten jonkinlainen kontrasti – en tiedä?

Jos heräsi jotain kysymyksiä eilisen meikkiin liittyen, niin kysykää ihmeessä! Vastailen oikein mielelläni myös tuotteita koskeviin kyselyihin, sillä iso osa meikkituotteistani on pitkään käytössä olleita muutamaa uutukaista lukuun ottamatta.

Oikein aurinkoista keskiviikkoa!

 

*Tuote sponsoroitu