Torstain arkimeikki

Meikkipostausta ei olekaan hetkeen blogissani näkynyt, mikä johtunee kaiketi siitä, että olen nykyään niin paljon ilman meikkiä. Meneillään on joku sellainen ajanjakso, että ihon haluaisi antaa jatkuvasti vaan olla ja hengittää. Lisäksi vieläpä tykkään meikittömyydestä, mitä ilmeisemmin vähän liikaakin. Tämä viikko on kuitenkin ollut poikkeuksellinen ja meikattua on tullut melkein joka päivä. Tästä johtuen meikkipostauskin tuli yhtäkkiä kovin ajankohtaiseksi ja siksi sellaisen ajattelin teille tänään toteuttaa. Siispä luvassa onkin arkimeikkini – aivan se tavallinen torstaimeikki.

arkimeikki

Torstain meikki oli tosiaan hyvin tavallinen, eikä siinä ole käytetty mitään extraa. Arjessa meikkaan ylipäänsä aina hyvin nopeasti enkä välitä taiteilla. Vaikka pidänkin meikeistä ja olen aina innolla kokeilemassa kaikkea uutta sekä seuraamassa trendejä, en voi sanoa olevani ihminen, joka rakastaa itse meikkaamista. Pidän kyllä niistä tuotteista sekä siitä kauniista lopputuloksesta mutta itse tekeminen – se ei vaan ole juttuni. Käytänkin meikkaamiseen hyvin vähän aikaa tai teen sen ainakin mahdollisimman nopeasti. Tämänkin postauksen meikki on loihdittu kiireisenä aamuna noin kymmenessä minuutissa.

POHJA:

 • Nivea Cellular Perfect Skin / Skin illumination kosteusvoide
 • Nivea Q10 plus C Anti-wrinkle + energy silmänympärysvoide

MEIKKIPOHJA:

 • Lumene Invisible Illumination Instant Glow sävyseerumi, tummimmassa sävyssä
 • Joe Blasco Orange Highlight voidemainen valoväri
 • Anastasia Beverly Hills Liquid Glow korostusvoide/highlighter
 • Joe Blasco No color setting powder (väritön viimeistelypuuteri)

Ihan alkuun levitän Lumenen sävyseerumia kevyesti kauttaaltaan kasvoille (otsaan vähiten), jonka jälkeen peitän tummat silmänaluset sekä haen valoa silmien ympärysiholle Blascon valovoiteella. Valovoiteen jälkeen levitän  hiukan Anastasia korostusvoidetta poskiluiden yläpuolelle, kulmaluulle, ohimoille sekä nenänvarteen. Tämän tuotteen kanssa menen aina vähän fiiliksen mukaan, eli toisinaan käytän sitä enemmän ja toisinaan taas hieman vähemmän. Eilen taisi olla hieman neutraalimpi korostuspäivä vaikka kuuden tunnin yöunien vuoksi kasvot olisivat sitä kieltämättä ehkä hieman enemmän kaivanneetkin…

Viimeistelen pohjan kiinnittämällä meikin Joe Blascon värittömällä korostuspuuterilla. Tätä sudin etenkin poskiin mutta kuitenkin todella kevyesti! Otsaan en tavallisesti laita mitään ylimääräistä sillä se on omissa kasvoissani se kuivin alue, johon kaikki meikki herkästi ikään kuin takertuu.

arkimeikkiarkimeikki

VARJOSTUKSET JA KOROSTUKSET:

 • Benefit HOOLA aurinkopuuteri, tummimmassa sävyssä
 • Joe Blascon aurinkopuuteri sävyssä Bronze
 • INSITI poskipuna sävyssä 03, persikka. Tämä poskipuna on sellainen, jonka löysin sattumalta Dubain YOYOSO:sta ja maksoin siitä muutaman euron. Ostin punan riskillä sen kauniin sävyn vuoksi mutta siitä onkin tullut lempparini! Menee jopa MACin poskipunan edelle pigmenttisyydessään.
 • Dr. Hauschka Teint Powder -väripuuteri

Aloitan aina pohjan jälkeen meikin loihtimisen aurinkopuuterilla. Aivan ensin sudinkin Hoolaa kasvoille kauttaaltaan – etenkin korostaen poskiluita, hiusrajoja/kasvojen sivuosia ja kaulaa. Hoola on aurinkopuuterina siinä mielessä aivan mieletön, että se ei suttaa saatikka tee ihoon liian tummia puuterirajoja. Tämän jälkeen viimeistelen varjostukset tuputtelemalla Joe Blascon tummaa aurinkopuuteria etenkin poskiluun alle sekä mahdollisesti hieman ohimoille. Tätä en tee aina mutta jos tahdon korostaa nimenomaan poskiluita ja luoda sitä sirompaa ”lommoefektiä”, on tämä puuteri tumman värisävynsä vuoksi juuri täydellinen tuohon puuhaan.

Kun aurinkopuuteri on levitetty, seuraavaksi onkin poskipunan vuoro. Tykkään levittää poskipunan siveltimellä tuputellen poskien etuosaan sekä häivyttää puuteria siitä hieman ohimoiden suuntaan. Olen muuten niitä ihmisiä, joille poskipuna on se meikin melkeinpä tärkein osuus! Jopa aurinkopuuteristakin luopuisin mutta poskipuna, se on aivan ehdoton. Lopuksi sudin kasvoilleni *Dr. Hauschkalta ihan vasta testiin saatua väripuuteria, jossa on kolme kaunista ihoon sulautuvaa sävyä. Kyseistä puuteria voi tosiaan sutia kauttaaltaan kasvoille viimeistelymielessä tai sitten korostaa tuolla vaaleimmalla sävyllä poskipäiden yläosaa, nenänvartta, ohimoita, kulmaluuta… Sudin tätä aika huolettomasti kasvoilleni nimenomaan antaakseni meikille nätin loppusilauksen.

arkimeikkiarkimeikkiarkimeikki

KULMAKARVAT:

 • Sephoran kulmakynä sävyssä medium
 • Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade sävyssä Ash Brown
 • Lumene Blueberry Wild Curl -ripsiväri (vedenkestävä)

Kulmakarvat olen jo vuosia tehnyt kulmakarvakynän, kulmavahan sekä ripsivärin avulla. Ihan alkuun hahmottelen hieman kulmien rajoja kynän avulla kuitenkaan painamatta liikaa, jolloin ihoon ei jää vahvasti näkyviä rajoja. Tuon jälkeen alan sutimaan karvoihin Anastasian kulmakarvaväriä ja häivytän samalla väriä pienin liikkein. Lopuksi viimeistelen lopputuloksen mustalla ripsivärillä, joka on mielestäni aivan paras kulmakarvageelin korvike meille tummille! Kulmakarvameikki on varmaan meikissäni se kaikista aikaa vievin mutta tällä triolla onnistun oikeastaan poikkeuksetta.

SILMÄT:

 • Volyymiripsienpidennykset, pituus 9-10 mm ja kaarevuus D

Silmille en tosiaan tee yhtään mitään, sillä ripsienpidennykset hoitavat tuon puolestani. Laitoin pidennykset takaisin lokakuun loppupuolella ja olen kyllä ollut jälleen todella tyytyväinen! Ripset antavat ilmeeseen niin paljon sekä samalla helpottavat arkea tuntuvasti. Tämän vuoksi en oikeastaan edes välitä usein meikkailla, sillä ripset tekevät niin paljon. Jos iho on hyvässä kunnossa ja siinä rinnalla pidennykset, niin mitäpä sitä muuta kaipaakaan?

Käyn edelleen huollattamassa ripsiäni kolmen viikon välen vakio tekijälläni *Anniinalla (Beauty Anniina) Ullanlinnassa ja kuten tällä viikolla yhdessä pohdittiin, olen tainnut käydä hänellä jo vuodesta 2014 lähtien! Jo nelisen vuotta yhteistyötä tosiaan takana, enkä voisi olla tyytyväisempi. Taukojakaan ei muuten ole tainnut olla kuin kolme tai neljä koko aikana, mikä ehkä kertonee jotain siitä, kuinka paljon näistä pidän! Välillä ihmettelen miten ripseni kestävät mutta, mitä ilmeisemmin hyvin – ne ovat vahvaa tekoa. Toki myös tekijällä on vaikutuksensa, eli jos pidennykset laitetaan huolella, ne eivät tuhoa omia ripsiä. Pidennysten ohessa kannattaa muuten käyttää myös ripsiseerumia, joka ikään kuin vahvistaa niitä omia ripsiä siellä pidennysten alla. Itselläni on käytössä Lash Food -merkkinen seerumi, jota Anniinakin myy hoitolassaan.

arkimeikkiarkimeikki

HUULET:

 • MAC huultenrajauskynä sävyssä Etcetera
 • MAC matta huulipuna sävyssä Honeylove

Uskokaa tai älkää muuten, oma huulipuna innostukseni on alkanut pikkuhiljaa hiipumaan. Nykyään käytänkin aika paljon sävyttäviä kevyitä huulivoidemaisia punia tai olen jopa ilman mitään huulituotteita. Kuviin usein kyllä panostan mutta muuten arjessani olen paljon aivan luonnollisella meiningillä. Näissä kuvissa huulillani on kuitenkin se aivan ehdoton suosikki yhdistelmäni, joka on ollut sitä jopa vuosia. Nimittäin Honeylove sekä täydellinen nude rajauskynä Macilta.

Huulimeikki on todella helppo sekä nopea, eli huulten rajaus, jonka jälkeen viimeistelen huulet huulipunalla. Tykkään levittää huulipunan tuputtelemalla, jolloin sitä ei mielestäni tule huulille liikaa.

VIIMEISTELY:

 • NUORI kosteuttava kasvosuihke

Tätä siis suihkin aina kiinnittääkseni meikin sekä toisinaan myös kesken päivän raikastaakseni sitä.

arkimeikki

Siinä oli tosiaan hyvä esimerkki tämän hetkisestä arkimeikistäni. Tuo pohja on oikeastaan aina sama mutta tosiaan huulimeikki jää nykyään usein laittamatta – vähän fiiliksestä ja tilaisuudesta riippuen. Veikkaan, että kevättä kohden hankin meikkipohjaani jonkun tuotteen, joka antaa pohjalle lisää hehkua. Joku sellainen sävyseerumiin sekoitettava valovoide voisi olla aika kiva! Jos on vinkata jotain täydellistä tuotetta juuri tuohon puuhaan niin mielelläni kuulisin. Ja ylipäänsä jos teillä on jotain uusia suosikkeja, mitä meikkeihin tulee niin saa tännekin suuntaan vinkkailla?

Oikein rentouttavaa alkavaa viikonloppua!

 

*Tuote/palvelu sponsoroitu

Täydellinen meikkipohja sormien avulla

En oikeastaan tiedä miksi mutta jo vuosien ajan olen levittänyt meikin iholleni joko Beautyblenderin, vanhanaikaisen meikkisienen tai siveltimen avulla. Olen aina ajatellut, että sormin levitettynä meikkipohjasta ei tule riittävän tasaista, jolloin se jää laikukkaaksi tai lähtee rullautumaan ihon pinnalta. Ehkä tämä oletukseni on perustunut nimenomaan siihen, että kautta aikain on puhuttu meikkisiveltimistä ja sienistä. Olen pitänyt sormin levittelyä sellaisena hieman amatöörimäisenä tapana ja Beautyblender -sienen käyttöä taas enemmän ammattilaisten juttuna.

Syksyllä vierailin eräässä blogitilaisuudessa, jossa paikan päällä ollut meikkaaja totesi, että tämän hetken kuuma juttu on levittää meikkipohja sormin. Tuosta sainkin kimmokkeen puuhaan ja aloitin harjoittelun. Alkuun tuntui, että pohjasta ei tosiaan tullut tasaista mutta harjoituksen myötä olen suorastaan rakastunut tuohon tapaan loihtia meikki kasvoille! Kuinka kauniisti pohjan saa häivytettyä omin sormin – korostusvoiteesta puhumattakaan. Tällä hetkellä olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että maailman paras tapa luoda se kaunis ja luonnollinen meikkipohja on nimenomaan käyttää omia sormia. Sormien lämpötila on juuri oikeanlainen, jolloin myös meikkivoide levittyy niiden kautta pehmeän tasaisesti iholle. Ihon pinta jää mielestäni tällä kikalla juuri oikealla tapaa kuulaaksi eikä ihoonsa levitä niin herkästi paksua pakkelikerrosta kuin tekisi meikkisienen avulla. Myös meikkivoidetta säästyy, kun sieni ei ime sitä itseensä vaan sormet käyttävät ainoastaan sen, mitä ihoosi imeytyy.

Käytän tällä hetkellä pohjameikissäni neljää tuotetta, eli Lumenen sävyseerumia, Blascon valoväriä, Bourjois Parisin bronzeria sekä Anastasia Beverly Hillsin korostusväriä. Tämä nelikko on osoittautunut erittäin toimivaksi ja saankin tuotteiden avulla ihostani kauniin hehkuvan. Aikaisemmin käytin aivan liikaa ja liian vahvoja meikkituotteita kunnes oivalsin, että oma ihonihan ei todellisuudessa tarvitse vahvaa peittävyyttä. Tällä hetkellä teenkin niin, että levitän meikin kevyesti iholleni ja noudatan nimenomaan less is more -periaatetta. Välttelen juonnekohtia ja sitä, etten levitä voidetta turhan paksusti mihinkään osaan kasvoja. Jos kasvoissani taas on finnejä, peitän finnit erikseen sen sijaan, että levittäisin koko kasvoille paksun maskin. Mielestäni jos iho on hyvässä kunnossa, sitä on aivan turha liikaa peittää!

Aloitan pohjameikin luomisen Lumenen sävyseerumilla, joka on omalle iholleni sen verran täydellinen, etten usko siitä palaavani enää tavallisiin meikkivoiteisiin. Tämä on huippu tuote kaikille, joiden oma iho on suhteellisen hyväkuntoinen eikä se vaadi tosiaan vahvaa peittävyyttä. Seerumi antaa ihon kuultaa hieman läpi, jonka vuoksi lopputuloksesta tulee mielestäni niin kaunis ja hehkeä! Itselläni on käytössä tuo kaikista tummin sävy ja silti lisään joukkoon vielä Boujoursin bronzeria. Olen itse asiassa jo vuosia käyttänyt meikin joukossa aina jotain tummempaa hehkua antavaa tuotetta ja kesästä lähtien se on tosiaan ollut tuo Boujours Parisin BB Bronzing Cream, jota lisään pienen tipan sävyseerumin joukkoon. Levitän pohjan sekoittaen kämmenelle nämä kaksi tuotetta, josta sitten lähden taiteilemaan meikkipohjaa sormin kasvoilleni.

Kun meikkipohja on valmis, lisään Blascon Orange Highlight -valovärin silmänalusiin sekä toisinaan myös nenänvarteen. Rakastan tätä tuotetta ja olen kirjoittanut siitä blogissani todella monia kertoja. Maailman paras valoväri peittämään tummat silmänaluset ja antamaan silmänympärysiholle valon hehkua! Levitän tämänkin tuotteen tosiaan sormin silmänympäryksiin sekä useimmiten myös luomellekin. Blascon tuotteissa on mieletön pigmentti ja niin on muuten tässäkin.

Viimeisenä lisään nestemäisen Anastasia Beverly Hillsin Liquid Glow -korostusvärin (sävyssä perla), jonka levitän myöskin sormin kasvoilleni. Kymmeniä korostusvärejä kokeilleena en voi kuin todeta, että tämä on vaan niin ykkönen! Korostusväri on muuten myös kymmenen kertaa parempi tuote kuin puuterimaiset vastaavat, joten jos highlighter on meikkipussistasi loppu, niin kokeile rohkeasti voidemaista vaihtoehtoa. Voidemaisen tuotteen levittäminen on todella kätevää ja lopputuloksesta saa mielestäni huomattavasti raikkaamman sekä hehkuvamman kuin vastaavalla puuterimaisella. Tuputtelen korostusväriä kevyesti poskiluun yläosaan, kulmaluun alle, usein myös nenänvarteen sekä otsan pieliin – vähän siitä riippuen, olenko menossa kaupungille vai kenties juhliin. Juhliin tykkään korostaa enemmän kuin arjessa, luonnollisestikin. Tämä on ehdottomasti se tuote, joka viimeistelee pohjameikin ennen puuteria.

Voi olla, että meikkipohjani kuulosti jonkun korvaan kovin hankalaltakin mutta tuo koko setti on tosiaan kasvoillani muutamassa minuutissa. Kun meikkipohjan levittää sormin, ei myöskään tarvita sitä sienien pesurumbaa ja pohjasta saa oikeasti aika nopeastikin täydellisen. Tärkeää on häivytys sekä oikeanlainen valaistus. Itse tykkään meikata joko luonnonvalossa tai sitten oikeanlaisessa keinovalossa.

Loppuun haluan vielä sanoa, että mielestäni meikkipohja on kaiken a ja o. Se, mitä tapahtuu ennen puutereita ja muita, on kaikista tärkeintä. Kun pohja on kunnossa, levittyy kaikki siihen päällekin kauniisti.

Kuvissa ihollani on tosiaan ainoastaan tässä postauksessa mainitsemani tuotteet, eli mitään puutereita en ole tässä kohtaa vielä käyttänyt jolloin näettekin suoraan sen lopputuloksen, jonka saa aikaan mainitsemillani tuotteilla.

Millä te muuten levitätte meikkipohjan? Onko joku muu hurahtanut tuohon sormilla levittämiseen vai suositteko meikkisientä?